Orbanizacija Slovenije – Ja, prosim!

Mitja Iršič.

Pod vplivom levičarskih hiperbol slovenskih medijev bi povprečen smrtnik pomislil, da naši vzhodni sosedje Madžari živijo v policijski državi, ki jo kontrolira samodržec tipa Sadam Husein. V eni tistih izoliranih pol-legitimnih entitet, kjer lahko kar čez noč postaneš statistika organov državne varnosti. Le kaj se dogaja za železno zaveso te skrivnostne ugro-finske lingvistične entitete, ki nekako ne spada v našo germansko-slovansko sredino? Imajo koncentracijska taborišča za politične disidente? So z vladnimi odloki ukinili vse opozicijske časopise? Migrante kot v času inkvizicije mučijo v mračnih kamnitih sobanah bivše tajne policije AVH, dokler vendarle ne prestopijo v krščanstvo? Marsikdo bi pomislil, da res, glede na to, kakšna histerija je zajela slovenske medije, družbene komentatorje, politike in tiste, ki bi radi politiki šele postali, ko je v Slovenijo prišel Viktor Orban. Če je kdo bral naslove medijev, ki so poročali o kongresu SDS iz Celja, se je zbal, če nam morda Madžari ne bodo zopet speljali Prekmurja ali še huje –  da bomo slej kot prej po vsej Sloveniji govorili kot v oddaji Mostovi – Hidak.

Folklora pisunstva delovnega ljudstva socialistične republike je, da vsako desno-sredinsko vlado v Evropi obtoži flirta z nacifašizmom. Kot da nas v tem bizarnem svetu slovenske resničnosti obkrožajo sami neonacisti. Na Madžarskem, v Avstriji, v Italiji, na Hrvaškem, le mi smo še zadnji branik liberalizma v Evropski uniji. Aha.

AGRFT Marjan, potencialni bodoči mesija kaviar levice, vidi Orbanov obisk kot vmešavanje v politiko tuje države. Titofilni Škoberne jo razume kot projekt “velike Madžarske”. Siol je govoril o Orbanovem “avtoritarnem in nedemokratičnem načinu vladanja” ter zadovoljno spomnil na to, kako ga je vidno pijani Juncker pred leti fizično napadel in oklical za diktatorja. Jernej Pikalo je menil, da ima Slovenija izbiro med orbanizacijo in normalnostjo. Uroš Jauševec iz iste stranke reformiranih komunistov pa je s hashtagom #Orban nič kaj subtilno pozval volivce na nove “ljudske vstaje”, če zmaga Janša.

Orban nam lahko služi kot kalup, kako se odzvati na takšno histerijo. Z dejstvi. Antifa “vsi-ki-jih-ne-maram-so-Hitler” retorika (v Sloveniji za razliko od zahodnih držav v mainstreamu in propagirana s strani glavnih medijev)  se razblini kot milni mehurček, ko jo soočimo z resničnostjo.

Je Viktor Orban prišel na oblast s krvavim pokolom nasprotnikov in političnimi ter medijskimi čistkami?
Ne. Na oblast je bil izvoljen po podobnem demokratičnem procesu, kot so bili v državni zbor izvoljeni naši salonski levičarji – le da brez skoraj absolutnega monopola nad mediji, kot je to pri nas. Takrat so bili mediji na Madžarskem še pretežno levo usmerjeni – dejstvo, da so zdaj bolj na desni strani, pa je povsem posledica delovanja ekonomskih sil. Ljudje pač levo usmerjenih publikacij niso več brali v dovolj velikih nakladah, da bi se jih se še splačalo izdajati. Tudi slavni Népszabadság je propadel zaradi finančnih težav. Če bi slovenski mediji delovali po ekonomskih načelih, ne pa s podporo levičarskih tajkunov in sumljivega offshore denarja, bi se jutri popoldne zaprla vrata uredništev Dela, Večera, Dnevnika in Mladine. Orbanova zmaga leta 2010 je bila tako povsem medijsko čista. Še najbolj izdatno mu je pomagal bivši socialistični premier Ferenc Gyurcsány z znamenitim govorom iz leta 2006, ki ga je gotovo kdaj zasebno povedal že vsak socialist, le da so nesrečnega Ferenca na skrivaj snemali. Ko je priznal, da so vse “zajebali”, da v 4 letih vladavine niso naredili ničesar in da je država preživela le po zaslugi svetovne konjunkture, je bilo Madžarom socializma končno dovolj. Vse to se je zgodilo skoraj desetletje prej, preden je v Evropo prišel prvi begunec pred arabsko pomladjo. Če so demonstracije leta 2006, največje po padcu komunizma 1989, še po kitajsko zatrli, je bilo na naslednjih volitvah šale konec. MSZP, Madžarska različica reformiranih komunistov SDP/ZLSD/LDS, se nikoli več ni zares pobrala. Tisti govor ni bil iz trte zvit. Država je bila leta 2008, na začetku finančne krize, na robu bankrota, na tisti kritični grški točki, ko naslednji mesec ne bi bilo več dovolj denarja v proračunu za izplačilo plač javnih uslužbencev in pokojnin, če ne bi sklenili dogovora z IMF in EU za 25 milijard evrov kriznega posojila. Takrat je bila brezposelnost 11-odstotna, v revščini pa je živelo 4 milijone (od 10) Madžarov.

10 let pozneje je Madžarska v veliko boljšem stanju kot takrat. Rast je bila vse od leta 2011 (z izjemo kratke recesije leta 2012) robustna, davki na dohodke nižji, delovna zakonodaja bolj fleksibilna, šolski sistem oblikovan tako, da je vzpodbujal tehnične študije, kjer je manjkalo izobraženega kadra, gospodarstvo pa je bilo zaradi vseh teh ukrepov bolj fleksibilno in mednarodno konkurenčno. Madžarska se je pred našimi nosovi  –  medtem ko so se pri nas različni Kučanovi apostoli trepljali po ramenih, zadovoljni, da smo dobili kakšno lakirnico ali delavnico za proizvodnjo delov podvozja – spremenila v svetovno avtomobilsko velesilo, ki na trg vsako leto pripelje več kot 500.000 novih vozil znamke Mercedes, Suzuki in Audi. Brez fleksibilnega trga dela in izobraževalnega sistema, ki preferira tehnične poklice, bi bile to le mokre sanje. Povprečen politolog, filozof ali študent abstraktne umetnosti se bo pač slabo znašel na trgu dela, ki zahteva izurjene tehnike in inženirje. Tudi zato je danes Madžarska brezposelnost 3,9-odstotna. Orbanizacija? V tem okviru -ja, prosim!

Orban ni ekonomski guru in marsikateri strokovnjak je podvomil v njegove nekonvencionalne metode (predvsem obdavčenje domače porabe), vsekakor pa delujejo bolje kot so prej socialistične, ki so bile na moč podobne tistim, ki jih že 10 let skoraj nepretrgoma vozijo naši levičarji (visoka javna poraba, krpana s tujimi posojili in visokimi davki). To je dejstvo, ki je tako nerodno za naše medije, da se skoraj nikoli ne pogovarjajo o madžarski ekonomiji. Madžarska se skoraj po pravilu povezuje z begunsko krizo.

Raje orbanizacija kot kučanizacija
Ja, podobno kot vse druge višegrajske države Madžarska ne želi sprejeti migrantov iz migrantskih kvot. Potem ko je Nemčija v trenutku očitne geopolitične nepremišljenosti odprla vrata bližnjevzhodnim in afriškim ekonomskim migrantom, ki so trkali na vrata Evrope, je nato hitro spoznala, da je milijon prišlekov – ki bi namesto poliranja novih Volkswagnov v Wolfsburgu raje privzdigovali krila mladim dekletom in živeli od socialne podpore – veliko preveč tudi za najmočnejšo evropsko državo. S politično močjo so nato izsilili migrantske kvote, s katerimi bi preselili 160.000 v Grčiji čakajočih migrantov iz Sirije in Eritreje po vseh državah EU. Danes, ko ni bila preseljena in nastanjena niti tretjina tega in ko iz vseh držav, ki so kvote sprejele, poročajo o nasilnih incidentih in popolni nepripravljenosti migrantov za asimilacijo, je jasno, da so kvote de jure še politično žive, de facto pa že dolgo ne obstajajo več. Projekt prerazporejanja beguncev je propadel, tako kot nemško šolanje bodočih bližnjevzhodnih  inženirjev. Evropa je obtičala z milijonom nedokumentiranih in nepreverjenih ljudi, vsaj polovica teh ima bizarna prepričanja o resničnostih tega sveta (spomnimo: več kot 80 odstotkov ljudi v Siriji, Afganistanu, Pakistanu in Libiji je prepričanih, da si človek, ki zapusti muslimansko vero, zasluži smrt). Višegrajski NE kvotam je edina racionalna poteza, ki jo je EU v tem divjem učnem obdobju begunske krize sploh povlekla. Tega se zavedajo varnostne službe vseh držav EU kot tudi strokovnjaki s področja obramboslovja in varstvoslovja. Robert Milton, bivši šef londonske metropolitanske policije, ki se danes spopada z rastjo kriminala in vrstami nasilja, ki so bile prej povsem neznane (napadi s kislino, kamenjanja, umori za družinsko čast …), pravi, da obstaja velika verjetnost radikalizacije večjega števila tistih, ki bodo pričakovali udobno življenje z visoko socialno podporo, nato pa razočarani ugotovili, da Evropa le ni raj, kjer vsak dobi svojo hišo, avto in mošejo nekje v bližini doma. Naselitev ljudi, ki so kulturno in družbeno povsem nekompatibilni z okoljem, ni le neposredna nevarnost v tem trenutku – latentni varnostni vidik nespametnih odločitev evropskih voditeljev se bo pokazal komaj, ko bodo prvi begunci tukaj 10 let in bodo neasimilirani in ekonomsko neintegrirani iskali naslednjo pot v raj, potem ko se bo tista evropska razblinila. Večina teroristov, ki od leta 2014 morijo civiliste po evropskih prestolnicah, prihaja iz krogov razočarane mladine druge generacije ekonomskih migrantov, ki se nikakor ne morejo integrirati v družbo, ne glede na to, kako zelo se zahodna civilizacija trudi, da bi jim nekako pomagala na poti do kruha.

Uroš Jauševec in Janez Kocijančič (Foto: STA)

V državah, kot je naša, se o takšnih temah ne pogovarjamo radi. Pometamo jih pod preprogo in se pretvarjamo, da ne obstajajo. Da ni nobenih razlik med povprečnim Slovencem, ki hodi ob nedeljah v cerkev, in Afganistancem, kateremu so od malih nog razlagali, da smo neverniki njihovi sovražniki, ki si zaslužijo smrt. Še več, tiste, ki pereča vprašanja migracij izpostavljajo, označujemo za ksenofobe. Pri nas v takšnih prišlekih trenutna oblast (in njena potencialna AGRFT-kontinuiteta) ne vidi bodočih džihadistov, ampak – naivno – nove volivce levice, ki bodo pomagali na oblasti obdržati levo elito. Ta že 27 let samostojnosti išče vedno nove trike, kako opravičiti svojo ekonomsko poraznost. Begunci so le naslednji korak, potem ko so vsi domači reveži že nehali verjeti v njihove obljube. Podobno kot Siriza v Grčiji. Na tistih čolnih plujejo novi volivci Ciprasa, Mesca, Židana in Erjavca (političnega trupla Cerarja ni več higienično omenjati v tem okviru). Zato slovenska levica tako zelo sovraži Viktorja Orbana. In zato ga – tako kot vse nas, ki vztrajno opozarjamo na nevarnost nekontroliranih islamskih migracij in ohlapnih, nekonsistentnih azilnih pravil – označuje za neofašista. Nikoli se ne pogovarjajo o ekonomiji, saj tam nimajo kaj za povedati. Polna usta pa so jih solidarnosti do beguncev. Begunci pa so tisti, ki jim jih Orban “odganja” nazaj v države izvora (kjer po večini ni več vojn) ali naprej na sever v bogatejšo germansko Evropo. Viktor Orban je krojač njihovega bodočega potopa. Kot tudi drugi višegrajci. Orbanizacija? Tudi v tem okviru, ja, prosim!

Zato naj spregovorijo argumenti, ne sovraštvo in prazna obtoževanja o tem. Na podoben način, kot so argumentum ad hitlerum napadli vse desno-sredinske vlade v naši okolici, bodo tudi bodočo desno-sredinsko vlado v Sloveniji. Če nisi neosocialist, si fašist. Jauševec je že povedal, da gredo na ulice. Ne bodo dopustili “orbanizacije” Slovenije. Ne bodo dopustili, da se zmanjšajo brezposelnost in davki ter se poveča konkurenčnost gospodarstva. Ne bodo dopustili, da Slovenija ne bi gradila svojih bližnjevzhodnih getov. Ne bodo dopustili, da kdorkoli v javnosti pove, da kultura migrantov ni kompatibilna z domorodno. Ljudske vstaje gotovo prihajajo. Lotimo se jih z argumenti, strpnostjo, a tudi z odločnostjo, da se ne bo ponovilo leto 2013. Si danes kdo iz kaviar levice upa v slovenskem javnem prostoru postaviti vprašanje, ali bi raje videli na premierskem stolčku Alenko Bratušek ali Viktorja Orbana? Mislim, da si ne upa. Ljudje so spregledali. Raje bi orbanizacijo kot kučanizacijo. Ena je državo ekonomsko skoraj v južnokorejskem stilu izstrelila na pot napredka. Druga je nekdanji vzhajajoči zvezdi Evropske unije prinesla stagnacijo, najvišje davke na svetu, orvelovski pogrom nad svobodo govora in kulturni marksizem. Izbira je jasna. Edina razlika med Slovenijo in Madžarsko je v tem, da pri nas ni nihče Pahorja, Bratuškove ali Cerarja posnel, ko so partijskim kolegom razlagali, kako so vse zajebali.

Mitja Iršič

 • Jan Kovalski

  “Edina razlika med Slovenijo in Madžarsko je v tem, da pri nas ni nihče Pahorja, Bratuškove ali Cerarja posnel, ko so partijskim kolegom razlagali, kako so vse zajebali.”
  ===============
  … so pa zato slišali, da je enega potrebno popolnoma sf*kati!

  • dež

   Ker omenjena trojica hudo boleha za Dunning-Krugerjevim sindromom, podprtim z narcisoidnostjo, se niti ne zaveda kakšni škodljivci so. Zato svoje nesposobnosti ne bodo nikoli priznali. V bistvu madžarskim socialistom ne sežejo niti do kolen, ti vsaj priznajo da so nesposobni.
   Še veliko večji problem pri nas pa je, da imamo enako butasto tudi volilno bazo.

   • dob

    “Ker omenjena trojica hudo boleha za Dunning-Krugerjevim sindromom, podprtim z narcisoidnostjo, se niti ne zaveda kakšni škodljivci so.”

    Škodljivci nimajo pameti! Pamet imajo – ali pa je nimajo! – samo lastniki njive.
    Morali bi jo imeti, saj morajo vedeti, da jim bo koloradski hrošč naredil škodo na krompirju in bodo tako ostali brez hrane.
    Mi pa koloradskega hrošča še razmnožujemo po njivi.
    Debatiramo z njim in se tolažimo, češ da je “useglih”.
    Ni useglih! Njiva je naša, pridelek je naš, škodljivci so pa škodljivci, ker nam požrejo ves pridelek.
    Ni useglih!

    Če dve tretjini kmetov sploh ne gre na njivo in ne odstrani parazite z nje, potem pa doma javkajo, da je sta dva tretjini itak manj kot tista ena tretjina, ki voli za parazita, je jasno videti, da je Slovenija funkcionalno nepismena in ne zna niti osnov matematike!
    Komunisti so dvema tretjinama prebivalstva z leti izbrisali logiko, ki obstaja med vzrokom in posledico njihovega ravnanja.
    To pa pomeni, da se Slovenci ne učijo iz sebe in zase, ker ne sledijo sami sebi, sploh ne vedo kaj hočejo, in kar je najhuje: NE POZNAJO ODGOVORNOSTI! Pri nas se vse zgodi samo od sebe in nihče za nič ne odgovarja.
    Potem uvozijo krompir iz tujine.

    • FORT WORTH

     +++ hehehe

    • večni srb

     Koloradski hrošč je vedno bil, od nekdaj je rad grizel naš radič in kolerabo.
     Slovenci smo postali genocidno zavrt narod, ne upamo si več napovedati Veliki Jihad škodljivcem in parazitom, ker potem vsakogar peče slaba vest, da je sodeloval v nečem slabem. Še več, po uporabi pesticidov, se človek počuti kot, da je bil prisilno mobiliziran v Monsanto.
     Vlada je pa glede te problematike popolnoma pasivna, zavedajo se, da poškropiti gredo ni dovolj, ker je pri nas povsod okoli osta in si nepregledna reka razne golazni neprestano utira nove kapilare do povrtninske in sadjarske slaščičarne, kot pravi koloradski hrošč vrtom in njivam.
     Zavedati se moramo, da nacistična okultna mistika izvira iz poganske modrosti, ko je bil genocid še nekaj občudovanega in zaželjenega. Genocid ima svoje mesto v naravnem redu, le da je moralno dovoljen in smiseln edino v kvantnih diomenzijah,norci pa so ga aplicirali na naš svet, ki mu vladajo zakoni relativnosti in je zato genocid vedno tudi zelo hud zločin. Te stvari so relativne, če ti hoče nekdo izrebiti celo familijo, da bi zatrl celo gensko verigo, pride do paradoksa zavesti žrtve, ki se s tem ne strinja, za razliko od brezumnih ščurkov, bakterij in virusov. Med izejme spada tudi abominacija, ki si sama želi biti izrojena in iztrebljena, ampak o tem drugič.
     Poglejmo na problem kvantnega genocida še praktično, zakaj mravlje neprestano lezejo v hišne luknje, ne glede koliko jih vsak dan pade od neučinkovitih insekticidov,zakaj rinejo v tiste umetne pasti, kjer se nažrejo modrega kolačka, ki potem zastrupi matico in pobije celo mravljišče. Mirno lazijo med razmetanimi kosi svojih kolegov in se ne ozirajo na očitno in neposredno grožnjo, kot da se njim ne bo vsak hip zgodilo popolnoma isto. So to sploh posamezni ščurki ali ena velika kolektiva, kjer posamezni členi sploh nimajo lastne zavesti?
     Kako koloradskim hroščem dopovedati, da naj se držijo mejnikov okoli posameznih gred, to bi se morali najprej vprašati, če se komu zdi totalna rešitev vprašanja koloradske vrste preveč radikalna misel, bi jim mogoče lahko posadili nekaj divjega radiča in kolerabe povsod po divjni, pa naj se tam pasejo, če ne morejo brez te zelenjave. Vendar taka logika problem zgolj prelaga na naaslednje generacije, ki se bodo morale soočiti z dejstvom, da so obkrožene s sestradanimi koloradskimi hrošči in imajo bajto postavljeno natančno nad nepredstavljivo ogromnim mravljiščem.

 • janko

  “Ljudske vstaje” po ulicah bi morali že desetletje vsakodnevno izvajati vsi Slovenci, ki želimo obstati kot narod in ki želimo ohraniti našo samostojno državo, o kateri so naši dedje hrepeneli stoletja!
  Danes jo končno imamo, prepolovljeno po površini.
  In prepolovljeno po zavesti Slovencev – saj nas je polovica rdečih debilov. In ti nas uničujejo! V sled svoje egoistične težnje večno vladati.
  Izginili bomo, hudo in nepopravljivo izgubljamo, leto za letom, na vseh področjih!! Samo in edino zaradi te utopične, preživele, komunistične miselnosti.
  Tokrat pa pripravimo kole in šibe!! Dovolj je! Samo en shod naj si drzne rdeča drhal, pa jih našibamo in začnemo s shodi ter jih nadaljujemo, dokler ne naženemo iz pisarn vseh levih lopovov, uničevalcev, lažnivcev, tatov! Dovolj je rdeče kuge! 70 let so nas teptali – čez naslednjih 70 let že davno ne bo več Slovencev in Slovenije, če ne izgine ta golazen iz vsakega krmila javnega življenja!!

  • matjazr7

   Malo te matematika =be. Že če sklepaš po udeležbi z zadnjega referenduma, je manj kot 15% ljudi še sploh zainteresiranih, kaj se dogaja v državi, pa še to je razdeljeno na dva dela. Ostali za zaprtimi vrati v dnevni sobi pred televizorjem čakajo na naslednji resničnostni šov ali turško nadaljevanko. In s temi ljudmi bi ti spreminjal Slovenijo? Tako da bo rdeča drhal še vedno lahko vodila državo, ker očitno cela desnica ni sposobna spraviti na ceste več kot 100 ljudi. To je to. Pripravimo se na izumrtje, smo verjetno zadnja, mogoče predzadnja generacija še približno Slovencev.

   • Sarkazem

    Imaš prav, tudi jaz razmišljam podobno!

   • SIMON ROZIC

    Slovenska manjšina v Sloveniji!? Ja, to nas čaka!

   • janko

    Se tudi jaz bojim, da je in da bo tako. Upam pa (in opažam), da bodo mlajši SDjevci bolj normalni od starih in tako manj katastrofalno škodljivi, da bi slovenski narod vsaj ne izumrl povsem. To upanje še pa imam.

    • kalavnik

     Napaka. Hujsi so, ker idealizirajo komunizem bolj kot stare generacije.
     Verjamejo lazem ocetom, ki vsi po vrsti tumbajo o srecni jugi.
     To je vse rezultat solskega sistema, pranja mozganov in negativne selekcije. Trdim, da Slovencem ni pomoci. Ostali bomo manjsina, pretezno locirana na podezelju.

  • Štalmajster

   Ja zanimivo je tole tvoje razmišljanje ???? Kdo pa potem uničuje Švedsko, Nemčijo, Francijo,…….
   Tu imaš en namig s Švedske:
   https://youtu.be/rHvfBtwspPM?t=17

  • Mojca pokraculja

   Na prašičji farmi ni upora, protestov, ker nikomur od nižjih živali ne pride niti na misel, da bi pisnil proti velikim prašičem. To je vsa filozofija.

   • Sarkazem

    Tako je, to je vedel že Orwell! Potuhnjeno bomo obsedeli doma in potihem godrnjali. Popolnoma drugače, kot rdeči vstajniki, ki že zdaj grozijo spet s kockami, če se jim po čudežu volitve ne bi izšle. Leta 1945 so vsem generacijam že vnaprej pokazali, kako to gre. In ta strah imamo zdaj vssi že v genih.

  • Soave

   + + + + + + težka bo, Janko !
   Sem že večkrat napisala , da brez naših strankarskih vodij ne moremo na ulico. In kaj ti delajo ? Ja, sedaj se pripravljajo s polno paro na volitve. Celo važen referendum je nekako šel ” mimo njih ” ! Meni se zdi vse skupaj malo trapasto. Če ne bodo skupaj z nami protestirali, tudi volivcev ne bodo imeli dovolj ? Ali pa jim je vseeno ? Glavno da pridejo v Parlament ?
   Vlagali bodo zakone, ki ne bodo sprejeti in vlagali bodo interpalacije za nesposobne ministre.
   Že videno.
   Ampa. . . . . . ONI pa bodo veselo kradli še naprej.

 • VERRZIFIKATOR

  Tine Slovenc

  VEČJEZIČNOST

  Treba se nam bo prilagoditi,
  v hišo lastno vsakogar sprejeti,
  vrata na široko vsem odpreti,
  zgleden treba bo gostitelj biti.

  Njih jezika vsak žal ne razume,
  se zato prirejajo tečaji,
  da približamo se tuji raji,
  v njihove pomešamo se trume.

  Ker arabsko tujci vsi ne znajo,
  se paštunski kurs organizira,
  več se tudi afriških odpira,
  oblasti vse možnosti nam dajo.

  Večjezičnost naša bo maksima,
  z vsakim po njegovo govoriti,
  večkulturnost v skrajnostih razviti,
  takšna je pri nas trenutna klima.

  Tudi mene klima je zajela,
  ko pred hišo zidal sem ograjo,
  kjer otroci moji se igrajo,
  tale misel me je spreletela.

  Ko se tujci znajdejo pred vrati,
  gostoljubje res jim bom predočil,
  sem zato že zdavnaj se odločil
  hitri kurs madžarščine izbrati.

  • Vesna Kovač

   Odlično!

 • Zgornji

  JA, PRECEJ POKVARJENCEV SE JE ŽE PRIGREBLO NA OBLAST, IN NEBODO HOTELI PRIZNATI SVOJE ZLOBE , TER SE ZATO PROSTOVOLJNO UMAKNITI , KAJTI PREVEČ SO SE ŽE POKVARILI , IN TO NA NAŠ RAČUN !!! ! !!!

 • Franc Šink

  Levaki pričakujejo mesijo tipa Maduro.Ne bi me presenetilo če bi jih obiskal na kakšnem predvolilnim mitingu.

 • Štalmajster

  “samodržec tipa Sadam Husein” ???? A nam niso tudi o njem NA DEBELO lagali ???
  Toliko kot je Orban “samodržec”, …. Putin, Asad, Erdogan, Gadafi …….. ker hočejo (oz. so hoteli) v svoji državi red in mir, ne pa da jim nekdo od znotraj načrtno minira državo, podprt (nenadzorovano – saj v tem je srž problema) z “judeževimi” shekeli.

  Danes zjutraj me je kr’ začelo šraufat po črevah, ko so povedali da se veliki ČLOVEKOLJUB, filantrop, vlagatelj,…… George Soros …… “Madžarsko-ameriških korenin” ??? (natezuni lažnivi) seli v Berlin zaradi Orbanove “represivne” politike. (si kar predstavljam, kako so šele Nemci veseli njegove …. “fundacije”)

  In ja, spet ubogi, nedolžni,… oy vei, oy vei, ……. ki je preživel “holokavst” zdaj ga pa ponovno ……”preganjajo”.
  http://www.delo.si/novice/svet/soroseva-fundacija-zapusca-madzarsko-50982.html
  A so nekoč Nemci “zatirali” take uboge, nedolžne, nič krive …… samo zato, ker je …J… ali pač ….. zaradi njihovega uničujočega delovanja ?

  • Lustrator

   Si res pravkar postavil Orbana v družbo Huseina Asada, Erdogana in Gadafija? Pozabil si še Tita, Hitlerja in Stalina, da bi bila druščina popolna… Vsi našteti liki imajo z Orbanom le eno resnično skupno točko – tvojo protiimperialistično paranojo v kateri kot pobesnel mešaš jabolke in hruške.

   • Štalmajster

    Vidim, da si sadjar. …..Sadovnjaka se drži……

 • Mojca pokraculja

  Mitja se podpišem pod tvoj odličen tekst.
  V situaciji kakršna je pri nas, bi bil tudi Orban v zadregi kako se resiti .
  Slovenije ni vec!

 • Mojca pokraculja

  Prva stvar, ki jo je po zmagi na volitvah treba storiti je tisti hip zapreti vse ključne komuniste mafijske združbe. Jausevec in ostala fašistična bagra se bo usrala, ne pa protestirala.

 • Aron

  30 % Madžarov živi v revščini, štirje od petih mladih bi takoj šlo iz Madžarske, če se le ponudi prilika, ena izmed najnižjih rodnosti v Evropi, plače mizerne. Kar izvolite.

  • terminalar

   Že, že, ampak na volitve jih pride 70-80%, pri nas pa 50.

  • Štalmajster

   Aron?? a hočeš povedati, da bi pa ………. Soroš s svojo “fundacijo” in z migranti stanje popravil ?
   Kako je pa kaj v Ameriki z revščino ? Menda je čez 40% pod pragom ?

   • Aron

    Nevem. Vem pa Orban stanja ne bo popravil. Ampak to je problem Madžarov, ki so ga seveda povsem demokratično izvolili. Pri nas ga pač ne bomo.

    • Štalmajster

     Država je zadolžena (pri Soroševih pajdaših). Če jim odrečejo kredite ………..
     Zmeraj ista zgodba. Tudi Juga je na ta način šla….. verjel ali ne ….. “zu grund”.
     https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwsw&t=2s

     • xtc

      A Yuga je bila zadolžena in kriv je bil Soroš?
      Zopet tumbanje,kdo je najemal kredite za vzdrževanje ekonomsko nevzdržnega socializma Soroš ali vaš ljubljeni vodja Titek,dasneš pa vaš ljubljeni pastir Milan.

     • Štalmajster

      Govorim o principu ! Maš prekratko lajtngo, da bi dojel. Pa nikar se ne trudi z neumnimi komentarji in “ljubljenimi” vodji !
      https://www.nationaldebtclocks.org/

     • xtc

      Ja težko je priznati,da vaš ljubljeni vodja mini Titek zapravlja Slovenijo na enak način kot tisti,ki jee zapravil Yugo in katerega sindrom ima.
      Nič se trudit rdeči bebo ste že razkriti-tudi širom EU ste vse manj popularni.

    • SIMON ROZIC

     Ne, prav imaš! Pustili jih bomo viseti po “cekretih”, ker tja spadajo

   • večni srb

    Amerišla revščina raste premosorazmerno z njihovim javnim dolgom, katerega rast se bo pod Trumpom začela ustavljati, ker ga bolj zanimata mir in poslovni stiki, kar je dobro za biznis, pa slabo za Federal reserve.
    Američani so evropejci, vendar povsem drugačni kot mi, še vedno negujejo uporniški duh prvih kolonizatorjev, ki je pri nas ugasnil z odkritjem Ameriškega kontinenta oziroma zadnje kopne zemlje na planetu.
    Kaj pa je drugo ameriška revščina kot posledica financiranja ekspedicij v Stari svet. Američani si namreč ne želijo širiti obzorja temveč se neprestano vračajo h koreninam ali če parafraziram Žižeka, tako danes vidi ameriška mačka v centrifugi nas.

  • xtc

   In vsi sanjajo o Sekularnem Iranu in demokraciji tam in Sloveniji._spelji se teslo.

  • Marjan Srebre

   Statistični indikatorji za obdobje 2019-2016

   2019* 2018* 2017 2016
   Število prebivalcev (v mio): 9,7 9,7 9,7 9,8
   Gostota prebivalstva (št. ljudi/km²): / / 109++ 108
   BDP (v mlrd EUR po tekočih cenah): 137,4 129,2 120,7 113,2
   BDP per capita (v EUR): 14.220 13.336 12.416 11.604
   BDP (PPP, v mlrd EUR): 261,9 249,3 247,7 238,5
   BDP per capita (PPP, v EUR): 27.127 25.731 25.478 24.450
   Rast BDP (v %): 2,6 3,6 3,9 2,1
   Stopnja nezaposlenosti (v %): 3,9 4,0 4,3 5,1
   Stopnja inflacije (letno povprečje, v %): 2,9 2,8 2,3 0,4
   Uvoz blaga (v mlrd EUR): -89,9 -84,8 -81,5 -75,2
   Izvoz blaga (v mlrd EUR ): 92,1 87,6 85,0 79,9
   Realna stopnja rasti izvoza blaga in storitev (v %): 6,2 5,8 6,7 3,4
   Realna stopnja rasti uvoza blaga in storitev (v %): 7,4 7,7 9,0 2,9
   Vhodne tuje neposredne investicije (v mlrd EUR): 4,2 4,2 4,2 61,9
   Slovenski izvoz (v mio EUR): / 124,1+ 747,4 705,5
   Slovenski uvoz (v mio EUR): / 173,8+ 1.072,4 1.011,5
   Stopnja tveganja države (op): / 32 32 32
   Razred tveganja (op): / B B B
   Enostavnost poslovanja**: / 48 41 40

   • Marjan Srebre

    V letu 2017 je Madžarska zabeležila 3,9 % rast BDP, ki je znašal 120,7 mlrd EUR. Napoved za leto 2018 je pozitivna gospodarska rast v višini 3,6 %. Gospodarstvo naj bi v letih 2019 in 2020 zraslo za 2,6 % in 1,8 %.

    • večni srb

     Zgleda so nemci tudi madžarom povečali naročila, očitno mislijo resno s svojo novo velikonemško armijo, težka industrija po celi EU dela s polno paro. Razen britanska, hehe…

     • Štalmajster

      ……in kdo so lastniki teh firm ?

  • SIMON ROZIC

   Torej Orban ve,da ni prostora za invazijo brezposličarjev in
   težko adaptira dražvo po tako dolgotrajni okupaciji ruske
   diktature!
   Pri nas pa so migracije v EU zamolčane, vsaj številčno!
   Naj tovarišija prizna reke delavcev ki se že zgodaj zjutraj valijo
   v Avstrijo in pozno zvečer vrača domov! Koliko jih je? V procentih,
   prosim!

   • večni srb

    Kaj ima Avstrija od tega, kako izravnavamo deficite, ki jih povzročijo plače naših dnevnih migrantov?
    Še dobro, da sploh še imamo kake hoste. Včasih so bili gospodarji več na terenu, danes jim hodi naša služinčad na Dunaj ribat njihove konje.

 • ljubinica

  Se en odlicen tekst Mitje Irsica.
  Ni se nam treba cuditi, da na Madzarskem usihajo komunisticni mediji … ker izgubljajo bralce in gledalce.
  Tudi v Sloveniji bi pospeseno propadali, ce jih ne bi prisilno financirali davkoplacevalci ( neposredno RTV, Siol, posredno preko oglasov, drzavnih dotacij …)

  • xtc

   Kdo pa bere idiotizme in kretenizme?
   O gospodarstvu itaq nimajo pojma,laži o ilegano pritepenih uboščih,pa normalne ljudi NE zanima pač pa REALNA RESNICA.

 • xtc

  Iršič pozablja,da v Sloveniji vlada ekstremna levica,pod poveljstvom Kučana in vse kar je malo izven tega je že skrajno desno.
  Skratka Slovenija ni normalna država je kučanov komunistični rezervat,ki končuje pot kot jo je Yuga.
  Butasti komentatorji tule,še vedno po kučanovo z viška gledajo na Višegrajce,ob tem pa naivnoin namensko spreglejojejo ,da oni napredujejo ni pa v bistvu drsimo nazaj,če smo bili še v 91 sposobni v Tam uu narediti cel avto,ga potem ko ga je uničil in pokradel SD Tajnikar,danes nismo tam več sposobni narediti niti diferenciala,kaj šele avta.
  Enaka zgodba je Metalna pa Hidromontaža,kjer so kučanovi managerji pokradli in uničili,firmi,ki sta bili sposobni narediti celotno dvigalo,danes pa v kučanovo managersko ulastnjinjenih podjetjih,varijo zgolj šasije za Libherrje in Terexe.
  Povedano še drugače EU politiki in gospodarstveniki živijo v nekem povsem imaginarnem svetu ,daleč od realnosti,namesto da bi z davčnimi prijemi in ukrepi ter zakoni zviševali rodnost v EU,so mislili,da če bodo uvozili pečene,bodo ti delali zahtevna dela zastonj,levaki pa so videli v njih volilno bazo ovac,ki bodo pridne in pravilno volile.
  Oboji idioti pa so spregledali,da večina nerlegalnih pritepencev,nima nikaršnega znanja,volje do dela in ogromno željo po premoženju in lagodnem življenju brez dela.
  Ker so kot pravilno Iršič ugotavlja EU troli ugotovili ,da iz uvoženih “prežganih” in Muslimanskih doktorjev ne bo nič,,so želeli wilkommen bando raztalati na grrrbo še drugim z težavami vred,Višegrajci so ravbo zaradi ruske okupacije,še posebej občutljivi na take zadeve.
  Kvote,ki jih vsiljuje Bruselj z raznimi grožnjami,so hudo zgrešene saj predstavljajo dva popolnoma napačna signala,prvi je,da Bruseljski birokrati zavestno delajo razdor in razpad EU in druga ta politika dobesedno spodbuja nov val ilegalcev,ki bo zažrl tako Nemški proračun,kot še kateri,če se pritepencev ne bodo znebili.
  Vendar pa je realnost znebitja taka,da je edina rešitev vojna.
  EU politiki niso dojeli,da večina teh ni prišla sem delat ampak živet in šlepat se na delo in sužestva Evropejcev,ob tem pa so pozabili še to,da so muslimani,ki so prepričani,da jim pripada nekaj več in če tega ni začnejo z izgredi in radikalnimi potezami.
  Skratka prepričani so,da je sedenje in čakanje doma enakovredno ,tistemu ki dela in da morajo imeti zaradi svoje nesposobnosti ravno toliko kot Evropejec,no tu se najdejo z komunisti in socialisti v skupnem sovražniku pridnem in podjetnem.
  Seveda pa levaki v muslimanih vidijo zaveznika za obdržanje oblasti,muslimani pa imajo levake za “usefull idiots”,ki jim bodo po dosegi ciljev javno kot v SA ali Iranu posekali glave.
  Orban ni samonikla zadeva,Orban je simptom zgrešene EU politike,ki je postal fenomen in se bo le širil in pridobival vse več privržencev ravno zaradi s**** pritepencev in napadov EU birokratov nanj,bolj ga bodo napadali in več bo težav z ilegalci bolj bo popularen in močnejši bo,Nemčija in ostakli,ki nočejo izgnati pritepencev ven,pa vse bolj finančno izčrpane EU pa vse bolj skregana in razdeljena,na koncu pa se bo tudi industrija selila na “varna območja” med tem ko bo v migrantskih delih prišlo do vojnega obračunavanja,ki je ob nadaljevanju take zgrešene politikele še vprašanje časa.

  • von Rhein

   Odlično povedano,vseeno si dovolim pripombo.Napisal si…Nemčija in ostali,ki nočejo izgnati pritepencev….V resnici jih niti ne morejo izgnati toliko se jih je privleklo tja.Čeprav se med seboj ravsajo ,so izredno solidarni,če je na vrsti katerikoli za izgon.Nedavno so v nekem mestu zaradi planiranega izgona nekega negra (iz Toga) organizirali množičen upor in blokirali delo policije. Pri nas sicer to počnejo kar najbolj umazane parazitske gnide.

  • večni srb

   Višegrajci so Evropa druge hitrosti, kar bi za nas pomenilo, da bi morali skupaj z njimi zavirati francosko nemško lokomotivo.

  • večni srb

   Ti torej predlagaš, da namesto migrantov, naštancamo več svojih otrok, In to čim prej, najbolje bi bilo, če bi organizirali kar Hitlerjeve skavte, kjer naj prave slovenke kotijo zgledne slovence, same velike poštenjakarje in pravičneže, ki bodo natrpali naše rovte do zadnjega vsaj za silo primernega kotička. Za te bomo vsaj zanesljivo vedeli, da so pravi Slvoenci, ne pa neka podtaknjena kukavičja jajca.
   Življenjskega prostora pa potem več ne bo, nekaj nam ga bodo itak počasi oglodali kompulzivno okupatorski sosedje, ostalo pa bo gnilo in se drenjalo domače. Teorija potem pravi naprej, da se bomo vsi očlovečili in tudi ostali ljudje, ker pač nismo tiste afriške opice, da bi se razbežali po svetu ob prvem znaku panike. No ja, mogoče ne ravno teorija, neka hipoteza pač.

   Lepo vas prosim, slovenci bežijo iz domovine danes, v tisočih, iz popolnoma istih razlogov kot skačejo naokoli podivjane opice in se izmikajo pendrekom.

   • von Rhein

    Ne piši neumnosti. Rojevanje otrok in formiranje družin mora biti pogojeno s standardom.Torej,manj jaht,vikendov,reprezentančnih gradenj (tudi v tujini) in manj vlaganja v pritepence ,na drugi strani normalne evropske plače (ne Romunske) in najprej delovanje pravnega sistema,da ne bodo mogli vse mlade koreninice požreti črvi.
    Slovenci bežijo iz domovine? Ja,bežijo,ker je samo v Sloveniji ostal sistem,ki je vladaL v komunajzarskem skrpucalu YU ,iz katerega so tudi bežali vsi,ki so našli možnost.

  • Štalmajster

   “EU politiki niso dojeli” ? Bodi prepričan, da točno vedo, kaj delajo !
   Zaprepaščen sem bil npr. nad izjavami Sarkozija:
   https://youtu.be/I8yaiN6ew_g?t=55

   “Orban ni samonikla zadeva,Orban je simptom zgrešene EU politike.” Točno !
   Če pogledaš v zgodovino tudi fašizem in nacional-socializem ni bila samonikla zadeva pač pa posledica žido-boljševizma in njihovega terorja (po Rusiji in Evropi).
   https://youtu.be/zGfYTTWmskY?t=4

   Če še nisi gledal, si dobro poglej tole:
   https://www.youtube.com/watch?v=sap-miOXYlE&feature=youtu.be&t=1087

 • ljubinica

  Evropa prihodnosti bo prizorisce nenehnih notranjih konfliktov. Ker muslimani se ne bodo “integrirali”, saj se nocejo, jim vera prepoveduje …

 • šmentanamuha

  To pot zaupam Janši, da bo naredil to, kar je treba, in zaupam tudi volivcem, da bodo znali dovolj trezno presoditi na volitvah, kdo je ZA Slovenijo in kdo PROTI njej. Vrag je odnesel šalo. Ljudje, gre za posameznika in za nas vse skupaj. Kdor se vidi v objemu z afro-arabskimi-balkanskimi migranti in ga mika sirski frizeraj – smer LEVO (najbolje pa bi bilo, da se kar preselit na Bližnji vzhod), kdor vidi smisel v ohranjanju slovenskega naroda in slovenske in evropske kulture in načina življenja – smer DESNO.

 • Franjo Trojner

  Politična levica je vsa posrana, ker ve, da bo na tokratnih parlamentarnih volitvah totalno poražena!
  Politična levica ve, da z Janšo predsednikom nove domoljubne vlade neimenovno prihaja čas, ko se bo levičarska elita morala umakniti od državnega korita iz katerega se brezsramno in nenasitno napaja in to levičarje najbolj skrbi in boli!
  Več, kot 20 let nam v Sloveniji vlada skorumpirana leva elita:
  – ki je uničila pravno državo, da je lahko zminirala tranzicijo, ki je klavrno propadla, – – država je prezadolžena, demokracija, etika in morala čisto na psu, niti v državi pa vodijo botri globoke države
  – videli smo kako svinjsko je leva politična elita plenila v zdravstvu
  – videli smo kako so plenili v bančništvu in nam pustili več milijardno bančno luknjo, ki še danes nima dna
  – videli smo kako so oprali 1 milijardo € v državni banki in to prikrili, zakrili zamolčali
  – videli smo kako so si nezakonito izplačevali dodatke za stalnost
  – videli smo njihove plagiate diplom
  – vidimo njihov odnos do naše USTAVE in domače, kot zakonodaje EU, vse načrtno kršijo
  – videli smo njihov odnos do lastnega ozemlja in morja, del obojega so 2 × zakockali in sami v roke Hrvatom potisnili
  – vidimo njihov nespoštljiv odnos do lastne domovine, naše kulture, jezika, tradicije in navad
  – vidimo njihov žaljiv odnos do naše osamosvojitve, osamosvojiteljev, demokracije, EU in zveze NATO
  – vidimo njihovo paktiranje z Rusi
  – videli smo kako so na mejo Avstrije zvozili več, kot pol milijona ilegelnih migrantov, ki sedaj širom EU delajo kaos
  – videli smo kako si sindikati javnega sektorja na račun nas vseh in predvsem gospidarstva brezsramno višajo že tako nesramno visoke plače in širijo krog svojih pravic in privilegijev
  – videli smo kako je politična levica uničila delavsko zakonodajo

  • ljubinica

   Tocno.
   Presstituti v MSM pa sirijo strah pred JJ. A ni te rdece bande nic SRAM?
   Npr.Carl, Ascicka, Miha Zorz, Veso Stojanov, Zoran Potic, itd. Itd.

  • Sarkazem

   Pozabil si, zato dovoli, da te dopolnim:
   Videli smo, kako so po ww2 zapravili Koroško, Trst, Gorico, Štrigovo, Istro do Mirne, zdaj pa po arbitraži še vse sporne zaselke na kopnem, del Piranskega zaliva in stik z mednarodnim morjem.

   • janko

    Tako je, tudi to je res!

 • xtc

  Realno,Orban je produkt EU birokracije in socialistov-ni mek padalec z Marsa,marveč povsem konkreten pojav zaradi EU birokratskih in socialističnih norosti.
  Orban vse bolj postaja voditelj ne samo Madžarske marveč vse tiste desnice,ki vidi ,da multi kulti in socializem in neselektiven uvoz nelegalne drhali in neukrepanje peljeta EU v razpad in vojno.Zgrašena Nemška priseljenska politika,jasno vse bolj kaže svojo ceno,ki bo pravo ceno pokazale šele ob prviem pešanju nemškegagospodarstva ali uvedbi cerin na nemške izdelkev ZDA zaradi trmoglavljenja Merckelce glede Irana in Rusije,takrat se lahko finance zlomijo,kot gospodarstv,ki bo preobremenjeno s socialnimi,varnostnimi,zdravstvenimi in drugimi dajatvami utegne pa še seliti sedeže firm drugam.

  • janko

   Ja, seveda, to je blizu!

 • večni srb

  Saj mi smo že orbanizirani, le da se pri nas istemu procesu reče pahorizacija.
  Madžarom se očita vojaško policijska džamaherija, ne relativnega razvoja, ki je bil zapovedan po celi EU, saj so na ta način porabili novo reko denarja, s katero so reševali zadolžena podjetja pred gotovim bankrotom. Največ so pokasirali propadli gradbinci, urbanistika je tudi edino, s čimer se lahko Orban pohvali. Kako kvalitetna so nova turistična naselja in prebeljene fasade, bomo pa šele videli, vsekakor se madžarske robe izogibam na daleč, ker imam z njihovim tehničnim outsorcingom same slabe izkušnje.

 • večni srb

  Daleč največji problem Madžarske so madžari tretjega razreda, pod posebno zaščito madžarske države.
  Reveži so povsem izginili iz turističnih mest in potk, isto kot pri nas, so vse zatrli in kriminalizirali, izgnali v odročne kraje, kjer životarijo skupaj z romi ter drugimi neprilagojenimi madžari. Ni ga diktatorja, ki ne bi mogel čez noč rešiti take probleme, če se le lahko požvižga na zakone in človekove pravice.
  Popularnost pa si vzdržuje s populističnim sranjem in predvsem z migrantskimi hordami, na katerih policijska država kaže svoje mišice.

  Smisel boja proti fašizmu je fenomen današnje dobe, ko v EU ni več nobenih pravih vojn in sta postala državni teror ter splošna korupcija najhujša grožnja demokracije. Kadar se v policijo začne mešati še vojska in ti skupaj branijo nedotakljive oligarhije na neomejeni oblasti, se celo antifa sliši kot dobra ideja. Nekdo vendar mora opozoriti na male, zapostavljene in uničene madžare, ki so plačali polno ceno Orbanovega uspeha in se niso uspeli pravočasno preseliti na boljše.

  • Štalmajster

   Kaj če bi ti malo več pisal o ….. Srbiji, kako je kaj tam …. demokracija ….. pa standard …. pa uničen in zapostavljen folk …. ? in predvsem, kaj te je le prineslo v, kot praviš, ………. “naše route”

  • Frank Novak

   kOLIKO PA IMAS TI MUSLIMANOV DOMA? ALI KAJ SKRBIS ZANJE ALI SI ZE POPOLNOMA “ORBANIZIRAN” ?

  • Olga2345

   Kučan bo sprejel v Murgle 20 nezakonitih migrantov, Fajonka 20, Vajgl 20, Mesec 10, Tomič 10, Škoberne 10, Han 10, Murglova 10, ….

 • Frank Novak

  ZA EVROPO Z ORBANOM NAPREJ.

 • Jožef

  Vsi za Slovenijo brez komunističnega, muslimanskega in yugo terorja. Vsi za SDS, vsi za Višegrajsko skupino EU članic. Ograje na mejo z vojsko in policijo. Vsi obvezno na volitve in zmaga nam bo zagotovljena. Provokatorji, prosim vas,dajte nam možnost, da tudi mi enkrat poizkusimo. Če bo nam bolje, bo isto tudi za vas. Reda se bo pač treba držati.

 • Caetano

  Tako je! Izpeljimo orbanizacijo z novo vlado pod vodstvom Janeza Janse!

 • Caetano

  Izraelski mediji opozarjajo!

  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/246080

  Ustrahovani Švedi se niti ne upajo več redno poročati o nasilju imigrantov.

  Vojni zločinec Erdogan nima pravice obsojati Izrael.

  And what about Turkey? “We have a complex story with a leader who is trying to create votes in the Turkish public and in the Muslim world at the expense of Jerusalem and his relations with Israel. We strongly condemn Erdogan’s words. We certainly blame him as someone who commits war crimes and is the last who can preach morality to a democratic and human rights-preserving state like Israel. “

 • Olga2345

  Bravo Orban! Bravo Kurz! Bravo Janša! Tako naprej! Navist Soros je s svojo kramarijo že spokal iz Madžarske!

 • Jure kavčičeu

  Meni bi blo lepše če bi se vi preselil tja in pustil ostalim 90% slovencem, ki ne volijo SDSa, da tukaj živijo v miru, brez sovraštva in hujskanja brata proti bratu. Če sta vam Orban in Janez namestnika boga na Zemlji bi se spodobilo, da greste na eno tako dooolgo, doživljenjsko romanje v dežele madžarske. Še Soroša jim je uspelo pregnat, zdej bo sploh super. Boste imel samo take medije, ki vam sporočajo točno to, kar že sami itak mislite in pa čez par let boste lahko začel tut geje pa krivoverce kurit brez problema. Tako da kar hitro, preden se stegnete in vas pokopljejo na tej nesveti socialistični Kučanovi zemljici.

  • Andreja Knego

   Misliš zadnjih 25 let sovraštva in hujskanja proti Janezu Janši?
   Članek eksplicitno govori o krivičnem demoniziranju Orbana s strani levakarskih novinarskih pisunov, ne o tem, da si Slovenci želimo živeti na Madžarskem! Ampak teb je težko razbrat pomen tistega, kar bereš, ne?

   Mediji? V torek sem na popovih 24 ur gledala prispevek o Izraelu ob 70 letnici ustanovitve judovske države! Vse v stilu zlobnega Izraela in “ubogih“ pregnanih Palestincih. Niti z besedico se jim ni zdelo vredno omeniti skupnega napada štirih arabskih držav na Izrael le nekaj ur po razglasitvi, z namenom uničenja države Izrael! Je zlobno zahtevati objektivno poročanje o stvareh v medijih, ki jih direktno ali posredno plačujemo vsi?

  • kalavnik

   Ce je musliman tvoj brat, potem ga vzemi k sebi domov. In ce se ne ves, se Slovenci ze mnozicno izseljujemo. Opranoglavci tvojega kova boste kmalu ostali sami, skupaj z afganistanci, pakistanci, nigerijci, somalijci, marocani…ti so zastopani v 90% in vec vseh migracij. Ostalo ti bo samo dvoje, ali bos ti in tvoji bliznji prisiljen postati musliman, ali pa te bodo kot nevernika bodisi ubili, kakor veleva koran, ali pa bos postal njihov dimi, torej suzenj, ki bo placeval 84 % davek – tako v seriatskem pravu veleva dolocilo, ki ga lahko najdes v “sharia compliance”.
   Geje in krivoverce bodo potamanili sami muslimani, saj jim tako veleva koran. V islamskih spisih “Hadith”( islamski viri, ki so osnova za razumevanje korana in seriatskega prava) pise natancno tako.
   Naj te se malo poducim; islam pomeni popolno podreditev alahu, medtem ko Muslimam v dobesednem pomenu pomeni “suzenj Alahu in islamu”. V koranu je muslimanom zapovedano laganje, ( taqiyya) z namenom doseci svoje cilje, to je popolna islamizacija sveta z vzpostavitvijo velikega kalifata. Naj te poducim se malo o panarabskih barvah zastave, ki so bela, rdeca, zelena in seveda crna. Crna pomeni “smrt sovraznikom”, ki so po koranu vsi neverniki, predvsem zidje in “people from the book”, t.j. vse oblike krscanstva ter vse ostale vere od hinduizma, budizma….
   ISIS zastava je crna (preberi prejsnji stavek in ugotovil bos zakaj)V islamskih spisih pise tudi, da je zemlja ravna ploskev in v to muslimani strogo verjamejo. Prestop v drugo vero ali ateizem se po koranu kaznuje s smrtjo. Vsi geji in lezbijke se kaznujejo s smrtjo. Zenska svojo nedolznost pred sodiscem – recimo da je posiljena – dokazuje s pricami, dvema moskima, ali stirimi zenskami, saj je po islamu zenska vredna samo pol moskega. V Hadithih je tudi jasno zapisano kako pretepsti neposlusno zeno. Ne smes je udarjati po obrazu, ali ji polomiti kosti, vse ostalo je dovoljeno. Zenske so po koranu zato, da rojevajo in spolno zadovoljujejo moske in nic drugega.
   Na zenskem spolu tja do petega leta izvajajo genitalno mutilacijo – odstranitev klitorisa, saj zenske v seksu ne smejo uzivati, to ni njihova naloga (preberi prejsnji stavek, kaksna je njihova vloga). Ce je muslimanska zena posiljena, je to pretezno njena krivda in se kaznujej s kamenjanjem do smrti. To je v muslimanskih drzavah obicajna praksa – mediji o tem ne govorijo.
   Ce se zelis iz vernika komunizma preleviti v islam, zadostuje, da gres do prvega imama v sloveniji ter mu trikrat ponovis “La ilaha illallah” in postal bos pravoveren musliman. Slabost tega je, da ne bos vec mogel biti komunist, saj ce prestopis spet nazaj v komunisticno ali katerokoli drugo vero, se tak prestop kaznuje s smrtjo. Ce si ze sedaj nagnjem k pretepanju svoje zene in otrok, bos to v islamu lahko pocel nekaznovano, saj je to po seriatskem pravu ne samo dopustno, temvec zavezujoce. Ce imas rad svinjino, v kar ne dvomim, se bos moral le te odreci.
   Vsako drugo zival, ko jo bos uzil, bo morala biti zaklana “Halal”, torej obrnjena proti Meki, t.j. v smeri qible, ona velika crna kocka v tej moseji. Vsaj enkrat bos moral oditi na “Hajj” v Meko, se vsak dan dnevno pokoriti Alahu (Shahadah) pet krat na dan moliti (Salat), enkrat na leto prispevati davek namenjen sirjenju islama (zakat) ter se med Ramadanom postiti. Jedel pil in kadil bos samo do soncnega vzhoda in zahoda). Da bos dokazal svojo vdanost bogu bos moral enkrat to dokazati tako, da bos na oltaju zrtvoval svojega sina, tako kot je to storil Ibrahim, ki je zrtvoval svojega sina Ismaila. (sicer so v spisih to popravili, zrtvoval naj bi ovna…
   To bos storil desetega dne islamskega lunarnega meseca dull-hajji. Ta dan bo tudi tvoj praznik, ki se imenuje Eid Ad Adha. Proti koncu Ramadana bos praznoval se en praznik ( Lailat Al Qadr – noc usode), ko so se tvojemu bodocemu preroku Mohamedu prvic prikazali verzi Korana.
   Ce se bos sel “djihad” – sveto vojno proti nevernikom in slucajno v boju padel, te bo alah nagradil z nebesi, kjer te bo cakalo 72 prelepih devic in kjer se po dolinah raja cedita med in mleko. Vec kot dovolj tehten razlog, da zapustis komunizem, ki ti devic sicer ne obljublja, ti pa zato obljublja enakost med enakimi. Ce se ne ves, ali bos ostal komunist ali postal musliman, si preberi koran in Orwelovo Zivalsko farmo in se potem odloci. Na zalost oboje ne bos mogel biti. Bo slo? Prosim, ce mi sporocis svojo odlocitev, da ne bom v skrbeh zate…

   • Jure kavčičeu

    Nič od tega se ne bo zgodilo. Sekularizacija je v Evropskem prostoru pretrdno zasidrana. Sam se ne bojim kritizirati vsake religije, vključno z islamom. Preostanek levičarjev se bo prebudil takrat, ko bo obstajala resna grožnja za Evropske vrednote. Trenutno je večja grožnja temu še vedno katoliška cerkev in ne islam… Islam je sprevržena religija ampak tega kar si naštel v Evropi ne bodo mogli prakticirati ker ko prileti prvi kamen v glavo homoseksualca, se bodo stvari začele premikati in to hitro! Ker si verjetno del krščanske družinice niti ne dvomim v to, da se ti moja trditev zdi absurdna. Če pa stopiš malce stran in pogledaš od daleč, je slika drugačna. Kdo v Evropi zavira liberalizacijo družinske politike? Kdo zavira legalizacije splavov, evtanazij, da morajo potem ljudje hodit od doma umirat v neko drugo državo? Koga posluša milijone Evropejcev in ga ima za najvišjo moralno avtoriteto.. Junckerja? Tuska? Pomojem bo to kr tisti stari možak v zlati palači sredi Rima. Ne govori mi prosim o nekem muslimanskem prevratu in prevzemu oblasti, če je pa RKC še vedno največji fevdalec pri nas.

    • kalavnik

     Migracije in rodnost bo tista, ki bo privedla do popolne islamizacije evrope. Prakticno v vseh mestih zahodne evrope se na mikro nivojih uveljavlja seriatsko pravo, ki se bo s rodnostjo siril nenadzorovano. Nisem katolik, jasna mi je vloga Vatikana. Tipicno za ljudi tvojega je, da ljudi mecejo v isti kos, i.e. ce nisi levicar, potem si ali katolik ali pa fasist, islamofob…Mimogrede, Islam ni vera je ideologija. Primer prvega stavka je Kosovo, kjer so samo v 50 letih z rodnostjo preplavili srbe in izsilili svojo drzavo, ki roko na srce, nikoli ni bila njihova. Siptarji so muslimani, ce se ne ves.
     Ko omenjas Junkerja, on je ultra levicar, kakor tudi vecina Evropske politike.
     Mozak v zlati palaci je sicer pokvarjen, kot je pokvarjen cel Vatikan, vendar se zdalec ni groznja evropskemu miru kot je ti Islam. Ocitno premalo poznas muslimane in njihov cilj, da bi lahko o tem kompetentno govoril. Jaz zivim na bliznjem vzhodu ze 15 let in verjemi, da vem o cem govorim.

     • Aresnica

      kalavnik – mislim, da je tale jure levi kure kavčičeu- v globokem spanju-ko se bo prebudil bo prepozno.
      ________________
      Lep pozdrav