Turčija, evrazijski bolnik

Bernard Brščič (Foto: Demokracija)

Osem metrov. Osem metrov visok zid iz lomljenega apnenca obdaja Cerkev sv. Trojice v Hrastovljah. Zid, s katerim so se naši predniki skušali zavarovati pred turškimi vpadi in prodiranjem islama v 16. stoletju. Zid, ki je obranil slovenstvo in med drugim gotski freskantski biser Mrtvaški ples Janeza iz Kastva. Naša kulturna zgodovina je zaznamovana z zanikanjem, zanikanjem islama, z zanikanjem turškega. Čeravno sta Sulejman Veličastni v šestnajstem in Mehmed IV. v sedemnajstem stoletju prodrla celo do Dunaja, smo Slovenci stali in obstali. In to brez poturčenja. Za kaj smo bili zategadelj v civilizacijskem smislu “prikrajšani”, se še danes lahko prepričamo pri Bolgarih, Grkih, Makedoncih, Romunih, Srbih …

Žal imajo vladajoče elite multikulti globalistov v evropskih prestolnicah spomin zlate ribice. Kljub izjemni regresiji demokratičnih standardov, človekovih pravic in svoboščin Turčija vse od leta 1999 ohranja status kandidatke za članstvo v EU. Vrednotno nikoli ni sodila v Evropo − ne v času osmanskega kalifata, ne v času kemalizma, ne v času vojaške diktature in zagotovo ne v času Reçepa Tayyipa Erdoğana. Ne nazadnje geografski argument: gre za državo, ki ima na evropski celini samo 4 odstotke svojega ozemlja. Štiri odstotke! Kakšna evropska zveza pa bo EU, če bo mejila na Iran, Irak in Sirijo? Multikulti globalistom se je v njihovih imperialnih širitvenih blodnjah popolnoma odpeljalo. Muslimanska Turčija ni evropska država, Turki niso Evropejci in ne sodijo v EU.

Tudi nedeljske predsedniške in parlamentarne volitve gabaritov turškega političnega prostora niso spremenile. Predsedniku Erdoğanu je po lanskih ustavnih spremembah in uvedbi predsedniškega sistema z 52,5 odstotka glasov uspelo zmagati že v prvem krogu volitev. Erdoğanova Stranka za pravičnost in razvoj – AKP je z 42,5 odstotka osvojenih glasov sicer izgubila absolutno večino, a ostaja z 295 poslanskimi mandati v 600-članskem turškem parlamentu najmočnejša politična sila. Če k temu prištejemo še 49 poslancev islamo-fašistične stranke MHP Devleta Bahçelija, se bo Erdoğanova pot islamizacije in oddaljevanja od Evrope lahko nadaljevala s prepričljivo parlamentarno podporo. Ob kar 85-odstotni volilni udeležbi je Erdoğanu s koalicijo AKP in MHP na »demokratičen« način uspelo vzpostaviti turško-islamsko sintezo 21. stoletja. Mustafa Kemal Atatürk se obrača v grobu, Turčija je leta 2018 primer spodletele sekularizacije in deislamizacije.

Namesto deislamizacije islamizacija
Turčija je desetletja dolgo veljala za zgled združljivosti islama in liberalnodemokratske ureditve. Dokazovala naj bi, da islamska demokracija ali celo islamski liberalizem nista protislovje v izrazih. A politični ustroj Turčije je vseskozi imel lepotno napako, njena “demokracija” in “liberalizem” sta bila podprta z vojaško silo. Turška vojska je desetletja dolgo igrala vlogo varuhov kemalizma, utopije posvetne Turčije. Za njeno ohranjanje je bila približno na vsakih deset let prisiljena izvesti državni udar in resetirati politični sistem oziroma ga očistiti islamističnih elementov. Zadnji, spodleteli vojaški udar, usmerjen proti predsedniku Erdoğanu, se je zgodil pred dvema letoma. Namesto deislamizacije politike se je pod Erdoğanom zgodila islamizacija vojske. Z njo pa je država izgubila edini branik posvetnosti. Pomenljivo je, da je v islamskem svetu elemente posvetnosti oziroma civilizacijske normalnosti mogoče ohranjati samo na avtoritaren način, z vojaško silo. To je med drugim eno od temeljnih sporočil t. i. arabske pomladi.

Foto: epa

Članica Nata izvaja agresijo z migranti nad ostalimi članicami
Opisano napotuje na prevrednotenje evropske politike do Turčije. Čas je, da se klečeplazenje EU konča in ugotovi, da so evropske perspektive Turčije nične. Nadalje se postavlja vprašanje, kaj Turki počno v Natu. Z logistično podporo vdora stotisočev muslimanskih migrantov izvajajo prikrito agresijo na države članice Nata. Hkrati izvajajo odkrito agresijo na Sirijo in Irak. Štiri desetletja trajajoča okupacija tretjine ozemlja Cipra pa je sploh zunanjepolitična smetana na tufahiji. Zagovorniki evropsko-turškega statusa quo takšnemu videnju ugovarjajo z argumentom nevarnosti nadaljnje krepitve rusko-turškega zavezništva. Upoštevaje dejstvo, da sta Rusija in Turčija v zadnjih dvesto letih bojevali kar 13 vojn, je vzdržnost tega vprašljiva. Njuni geopolitični interesi se ne ujemajo. Ne v Siriji, še manj na Bosporju in v Dardanelah.

Turčija je kljub Erdoğanovim megalomanskim popadkom po obnovi kalifata evrazijski bolnik, a kljub temu oziroma prav zaradi tega Evropi nevarna. Če uporabim politični besednjak iz sredine 20. stoletja, bi dosedanji zgled “appeasementa” v evropsko-turških odnosih moral zamenjati zgled “containmenta”.

Bernard Brščič

 • exposingthetruth1111

  Mogoče bi moral nekdo napisati na katere vse mogoče načine se je dejansko v praksi mogoče boriti proti Globalni eliti in njenem kulturnem marksizmu (multikulturalizmu, LGBTQ, anti fa, feminizmu in podobne subideologije kulturnega marksizma).

  Se pravi omeniti vse mogoče variante, da se navaden človek bori proti temu ?

  • Valter BraniSlav

   Glede LGBT vprasajte Francija Danka ki o homoseksualcih sanjari 24/7.

   • Steiermark

    Saj nam jih lahko ti poveš, imaš dolgoletne izkušnje, od “pionirčkovanja” pri pedofilu titu, dalje….

   • Matt von Glanz

    Ejga sam da lahk Donkota uturiš in si že ves poskočen

    • Valter BraniSlav

     Kje se je Franci zgubu?
     Si je nasel tipa da ne tezi vec s homoseksom?
     Lacni o kruhu govori. Mogoce njegova Danka ni vec lacna?

     • Matt von Glanz

      Donko ni lacen, ampak vsega sit

  • Felikss_AH

   Nihče tega ne more opisati ker tudi nihče ne more opisati metode za ozdraviti šizofrenijo, naivnost, egalitarne blodnje, pederastijo + ostale “vrednote” iz LGBTQ anomalij. Povsem enako se ne da samo z opisovanjem razsvetliti verska, ideološka, kulturalna in ostala raznovrstna prepričanja. Nekaj zgovornih dokazov imaš tudi v neposredni ti interakciji z “prosvetljenimi” tu na teh straneh.

  • sulc

   Z narodno zavestjo in s ponosom zavedanja lastne identitete. Potem pride vse samo: od udeležbe na volitvah, do poimenovanja otrok z domačimi imeni. Seveda pa brez reza v gabrovo šolstvo ne gre. Za zgled glede naštetega so lahko južni sosedje, glede državnost jim uspeva ravno na naš račun, ker imamo na oblasti same poturice. Pa niso sami tja prišli, ljudje so tako volili! Sicer pa mariborčani so povsod, zamaskirani migranti jim slikajo otroke…, le na volitve se jim ne da…

 • Jan Kovalski

  Turčija:
  Bolnik na Bosporju
  (od nekdaj).

 • VERRZIFIKATOR

  Nostradamus

  ŠE EN CUCEK

  Na Mediteranu večno burnem
  tisočletja že nemir razsaja,
  vsake toliko tam zvezda vzhaja
  in razblini v poku se odurnem.

  Ene spomniti samo se kaže,
  rimski je obnavljala imperij,
  mislila, da novi je Tiberij,
  pa bila precej je druge baže.

  Duče rekli zvezdi so rojaki,
  je rjovela po vsem Sredozemlju
  in hlepela strastno po ozemlju,
  se bahala s svojimi vojaki.

  Pa dobila hitro je po glavi,
  plešasti in vsej lesketajoči,
  se končalo je v pomladi vroči,
  konec Dučeja prišel je slavi.

  Zabingljal za noge je obešen,
  lastni so rojaki mu sodili,
  ki so prej navijali in vpili,
  da pod njim ves narod bo odrešen.

  Še en cucek takšne glasne sorte
  zdaj po Sredozemlju je zalajal,
  rad rojakom bi nadvse ugajal,
  vidi pes na čelu se kohorte.

  Sultan naj se mu po novem reče,
  je ščene zabevskalo grozeče,
  gre po poti Dučeja nesreče,
  cucek kmalu tace si opeče.

  Nanj ne bodo merili vojaki
  niti lovci kakšne tuje sile,
  bo deležen lekcije nemile,
  z njim opravijo, se ve, rojaki.

 • Franc Šink

  Islam napada Evropo že več kot 500 let Bojim se da bodo tokrat zmagali.

  • exposingthetruth1111

   Zaradi pranja možganov, izdajalcev v lastnih vrstah in notranjemu sovražniku.

 • kalavnik

  Z influksom muslimanov z vseh vetrov, se bo struktura prebivalcev EU v 50 let mocno spremenila.
  Mufti ljubljanske islamske skupnosti je pred casom to napovedal ze na RTV SLO, pred njim se Gadafi.

  Vzorec bo isti kot Kosovo. Muslimanska vecina, preboji muslimanskih strank v parlament, gradualna sprememba civilno pravne druzbene ureditve v seriatsko in krog bo sklenjen. Levi fasizem gre z roko v roki Islamski ideologiji. Ne v odtenkih, v globalu sta si Islam in socializem kot siamska dvojcka.
  Vse nevernike tako ene kot druge ideologije je potrebno spreobrniti z vsemi sredstvi.
  V Islamu se to imenuje dzihad, v socializmu revolucija. Prvi od 7 stoletja naprej, drugi od Marxa dalje.

 • Felikss_AH

  Današnja Turčija gor ali dol, naši predniki so pregnali Turke in Saracene z meči in sekirami… in kar je pri temu “šokantno”, ni im padalo na pamet da bi uvažali še Črne iz Afrike kot nekakšen Multikulturalni demografski pripomoček za žrtvovana življenja vojakov iz teh vojn. Dva bistvena faktorja sta takrat prispevala taki razsodnosti – NI BILO Levičarstva in Organiziranem Židovstvu še ni bilo dovoljeno soliti pamet Evropejcem.

  – Kratki Intermezzo –
  Ker so pa Židje imeli na tone zlate in “idejne soli” v svojih Banksterskih zametkih, so sprožili Francosko Revolucijo, bistveno prispevali k odpravi Evropske Fevdalne Aristokracije in jo nadomestili z lastno prvotno-Bankstersko. Po temu se je začelo dogajati samo še pogubno za Evropsko civilizacijo… ustvarili so Sionizem, na kar so Sionistični Židje izumili Internacionalni Komunizem in nato še Multikulturalni Globalizem. Idejni tvorci Hipijevskega-Levičarstva in kvazi-Egalitarnega Anarho-Liberalizma iz Frankfurtske Šole so skoraj vsi bili AshkeNACIji in na žalost je to Satansko Seme pognalo Levičarski plevel po celotni obli.
  – Konec Intermezza.

  Že zaradi tistega kar so Otomani skozi stoletja počeli po Evropi bi niti eden Turek smel živeti v Evropi, podobno kot Evropejci ne živijo v Turčiji. Nemci na primer so plačali vojne reparacije za WW1 in WW2, čeprav niso bili edini odgovorni za začetek obeh vojn… nikomur pa še ni padlo na pamet da bi tudi Turčija morala plačati reparacije za več stoletij nazaj za zločine in za nastalo škodo prizadetim Evropskim narodom.

  Seveda Turki ne bodo nikoli niti vprašani za kaj takega, tudi Islamizaciji Evrope se ne zapirajo vrata, niti njeni Negroizaciji ne… in da bo vse tako kot se nam pravkar dogaja, z one strani Atlantika skrbi vrhunsko organizirana Sionistična Kabala ob močni podpori ostalih Globalistov. Ne glede na moč teh dveh pa je ključna in usodna IZDAJALSKA vloga neodgovornih Levičarskih Homo-Lezbo-Femino aktivistov, ob masovni potuhi Levičarsko in Hedonistično omamljenih Euro-mas.

  Kako je že Yuri Bezmenov postavil diagnozo za to Liberalno-Metamorfozirano maso – “Take nič ne spravi iz njihove pravičniške omame, nobeni dokazi, evidence, fotografije, posnetki in podobno… samo brca v lastno im zadnjico… a takrat je za njih že prepozno. Pri temu bi bilo znanstveno zanimivo opraviti mentalno obdukcijo na tudi nekaj tu prisotnih metamorfov… za odpravo nejasnosti… namreč ali gre poleg genetsko pogojene anomalije tudi za mulavo kljubovalnost Redu Tradiciji in Nacionalnem.

  • exposingthetruth1111

   V bistvu je celo Italija morala plačevati vojno reparacijo Libiji, je pa res da je bil takrat ko je Gadafi še živel bil dogovor da lahko Italijanska policija dostavi illegalne migrante nazaj v Libijo (v Libijske vode kjer so jih predali libijski policiji).

   @Felikss ko že omenjaš Srednji vek, ko še zionisti/akshenaziji niso imeli vpliva nad Evropejci, mogoče imaš prav glede na to kako je danes Srednji vek kritiziran kot mračni vek, temni vek – v angleščini omenjeno kot >>Dark ages<<.

   Misliš da so takrat dejansko bili tisti vsi kralji in Cesarstva popolnoma neodvisni, sploh pa papež v Rimu ??

   Meni je zanimiva tista zgodba s Templarji, ki so se vrnili iz križarske vojne iz Jeruzalema. Legenda pravi, da naj bi našli Salamonov Tempelj in tam so našli "Bogastvo vseh bogastev". Baje naj bi šlo v resnici za neke stare knjige iz Babilona, kjer so prakticirali rituale in magijo.

   In pol naj bi bil ta slavni domnevni spor med Vatikanom in vitezi Templarji….če je sploh šlo za spor ali pa se je vseh teh knjig na koncu le polastil Vatikan in dejansko pobil vse Templarje…nihče ne pozna resnice ampak je zanimivo da se ne ve točno ali je od nastanka krščanstva že v Rimskih časih bil rimski Papež res samostojna oseba ali ne ??

   • Felikss_AH

    Razmišljaš povsem v skladu s svojim aliasem… in ja… dobro zastavljena vprašanja!

    Kar zadeva Templarje in Vatikan, zadeva je zelo dobro opisna v knjigi The Holy Blood and the Holy Grail … prvič sem to bral v osemdesetih, posodil knjigo nekomu in kot je v navadi je ostala tam, tako da ne morem zdaj takoj preveriti nekaj podrobnosti… in se na žalost ne spomnim več vseh podrobnosti… a si mi dal spodbudo da si pridobim buklo in še enkrat preberem.

    (Op – PRVI Hudič je v temu da odkar so zavladali računalniki, sploh pa Internet, sem prenehal z “napornim delom” ki se mu reče pomnjenje, raje si zapomnim samo kje se kaj vsaj približno nahaja v Terabytih na diskovju in DRUGI Hudič je če se še indexi v minimiziranem lastnem spominu rahlo zameglijo)

    Takole bolj na pamet, naj bi šlo za denar (itak gre vedno za denar) ki so ga Templarji imeli, posojali tudi plemstvu in pri tem ogrozili še Vatikanu prevlado. Seveda so dolžniki in Vatikan hitro našli skupni Interes da se znebijo “nadloge”… tam nekje v 7 ali 8 stoletju kjer bi naj Templarji imeli svojo Kneževino na Jugu Francije (to zdele nabijam na pamet) in so opravili z njimi v stilu “Noč Dolgih Nožev”

    Tole izmenjavo informacij pa lahko nadaljujeva kadar koli ko si zberem “spomin” in če bi te zanimalo. Namreč vsakdo od nas tu nekaj ve kar nekdo drugi ne ve in zato je izmenjava znanj in mnenj toliko dragocena… za razliko od mlatenja prazne slame v pin-pong duelih različno mislečih.

    • macon

     Templarje je v 14. stoletju pospravil njihov največji dolžnik francoski kralj. Zajebali so se, ker so mu preveč posodili (za več desetletij prihodkov kraljestva) in ker so imeli vse vodstvo v njegovem dosegu v Franciji.

     • Felikss_AH

      Hvala za intervencijo, edino če se ne motim je bila vojaška operacija v obliki alianse kjer so sodelovali tudi še nekateri drugi, Merovingi če se zopet ne motim… zanemarjen spomin je kot neka demenca iz malomarnosti

     • macon

      Motiš se. Merovingi so bili pred Karolingi in 9. stoletjem, templarji pa so produkt križarskih vojn od 11.-13. stoletja.

     • Felikss_AH

      Thanks again… mimo grede (ne lesene)… kaj bi po tvojem mnenju lahko bilo sporno da so oba komentarja dobila nalepko – “Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV” ali – “Ta komentar caka na moderiranje. Prikaži komentar”

     • macon

      Ne vem, kaj bi lahko bilo.

   • Hun

    Templarji se med sabo niso maral…cloveska nrav je razlicna ne glede na skupno prepricanje in cilj

    • exposingthetruth1111

     zanimivo da se globalisti nikoli med seboj ne marajo zaradi različnih pogledov, ko je treba uničiti Evropo so zelo složni.

 • xtc

  No Brščič ni povedal bistva,turčija gospodarsko in ekonomsko nazaduje,pomika se proti recesiji.

  • Caetano

   Dokler ostajajo v veljavi dogovori iz 70. let sklenjeni po naftni krizi med vodilnimi evropskimi in arabskimi drzavami o enosmerni imigraciji in zagotavljanju t.i. kulturnih pravic imigrantom bo Erdogan, kot eksponent Muslimanske bratovscine imel velik politicni vpliv na Evropo. In tudi ce bi danes te sporazume odpravili za kar pa kljub vsem tezavam pri EU eliti ni volje bi ostali milijoni muslimanov v Evropi, ki bodo podpirali Erdogana in ponovno islamizacijo Turcije.

 • Bandit123

  Brščić ali si mogoče raziskal od kje so tvoji predniki.

 • Caetano

  Turcija je danes pod oblastjo Muslimanske bratovscine. Pravkar so odpustili spet na tisoce javnih usluzbencev zlasti v policiji itd. Erdoganova Turcija je skupaj s Katarjem in Iranom med glavnimi centri globalnega jihadi!

  Erdogan je bil s strani Muslimanske bratovscine tudi dolocen za pokrovitelja islama v Evropi. Njegova politicna moc ni in ne bo majhna glede na to koliko muslimanov so filoislamisti uvozili v Evropo.

 • Dragan Krstič

  Najbolj merodajna oseba, ki velja za najboljšega poznavalca političnih razmer v Turčiji je naš vloger Jovo Jamnica saj je Turčijo prekrižaril podolgem in počez in prevozil po njej 30.000 km. Upam, da bo strokovno ocenil kolumno gospoda Brćščiča, seveda kot levi neoliberalni komentator.

 • Igor Kavalar

  Če sprejmejo Turčijo v EU jaz ne vidim nobenega zadržka, da sprejmemo tudi Izrael.

  • exposingthetruth1111

   Pa Iran, Pakistan, Armenijo, Gruzijo, Ajzerbajdžan, Indijo, Kitajsko….itd. nenazdanje, tudi Zahodno Samoo v Pacifiku….saj baje pri marksistih geografija ne igra vloge, ker itak pojma nimajo, dokler so zapečeni in izgledajo negroidno so vsi dobrodošli v EU in vsi nad zakoni.

   • Igor Kavalar

    Ja se strinjam, sam to ni Evrovizija ampak Evropska unija in to ni gibanje neuvrščenih zaplankanih držav!

 • Aton

  Ni vse slabo…
  Bodo prišli Turki in ukinili parado ponosa slovenskih politikov.

  • Matt von Glanz

   to potem ko bodo že opravljene uvodne slovesnosti in lizanje anusa

 • Aton

  Evropejci lahko pozabijo na turško-arabske demokratične sile in na njihovo pomlad.. Veliko premalo podpornikov imajo…

 • Bandit123

  Čvekaralo Brščić ima srečo, da obstaja Nova 24, da ima kje objavljat svoje kolumne oz. politične pamflete, drugače bi bil na Tromostovju.

 • Matt von Glanz

  »Nezakonite migracije pretežno islamske populacije iz Iraka, Sirije, Afganistana in drugih islamskih črnih delov Afrike, kjer je povprečna starost 20 let, so očitna grandstrategija počasnega uničevanja judovsko-krščanskih vrednot in korenin Evrope. Sodobna, bolj prefinjena verzija turških vpadov.«
  ***
  Damir Črnčec

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!