Zločin brez kazni

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Pred dobrimi 7 leti, ko je prišlo do jedrske nesreče v Fukušimi na Japonskem, se je več kot 200 japonskih upokojenih inženirjev prostovoljno javilo, da bodo vstopili v prostore nuklearke in poskusili odpraviti napake. Da bodo pri tem izpostavljeni radioaktivnemu sevanju, je bilo znano vsem. Zavestno so storili ta korak in zaščitili mlajše kolege, saj je jasno, da je pred mlajšimi pričakovana daljša življenjska doba. Stavim, da veliko mojih sodržavljanov tega ni niti prebralo, slišalo ali se zamislilo.

Mogoče bi danes Šarec iz tega potegnil nauk, da je čas za novo generacijo. Janez Janša, kot je že znano, pa to kar ves čas tudi zagovarja, to je sožitje vseh generacij. Šarec seveda ne ve, ali pa si misli, da mi ne vemo, da je on tisti predstavnik nove generacije, ki so ga, za razliko od Japoncev, stari poslali, da bi namesto njih izpostavil svoj hrbet ter zaščitil razne udbovske brontozavre in njihove na različnih otokih shranjene “prihranke”. Več kot jasno je namreč postalo, da za njih Janševa SDS z drezanjem v državne banke predstavlja nevarnost. Namesto da bi se z nezakonito obsodbo in odhodom v zapor SDS “otresla” tečnega in konfliktnega predsednika, se je stranka notranje ojačala in pokazala, da SDS ni več samo Janez Janša, ampak vrsta pogumnih, mlajših, vztrajnih ljudi, ki so v različnih preiskovalnih komisijah korak za korakom odkrivali tisto, kar bi morala odkriti Sova, ali NPU, ali kriminalistična služba, KPK, da ne naštevam drugih. Kljub metanju – ne polen, kar celih hlodov – pod noge članom stranke sta najpomembnejši preiskovalni komisiji v tem mandatu zadeve pripeljali tako daleč, da bi neprocesiranje odgovornih vpilo do neba.

Stranka SDS ni premočno zmagala zaradi dobre predvolilne kampanje v zadnjem mesecu, kot skušajo zmago zminimalizirati mediji. Stranka je v zadnjem mandatu, ko je bila v opozicij, naredila več kot vlada. SDS ima po tem mandatu veliko pokazati, vlada pa nima ničesar, s čimer bi se lahko pohvalila. Projekt izgradnje 2. tira je bil od začetka do komične makete tega tira voden diletantsko, nepošteno, netransparentno in zavajajoče. Je pa vlada iz upokojenskega zavetja prebudila ministrico za zdravje, kar mogoče temelji na ideji medgeneracijske solidarnosti, kot jo vidijo Japonci, ker se jim je zdelo mlajših strokovnjakov škoda. Reforma zdravstvenega sistema je tragična zgodba, katere posledice so popoln razpad dosedanji vladi ljubega javnega zdravstva. Da ministrica ni bila osamljena, ji je za davkoplačevalski denar delal družbo še en upokojenec, še en bivši minister za zdravje. Zakaj bi se pasel na proračunskem travniku samo en, če se lahko dva?

Ali je odpis 16 milijonov evrov Jankovićevi družini bolj upravičen?
Noriško kraljestvo je naslov knjige, ki jo je napisal Janez Janša, ko je prestajal nezakonito kazen zapora. Medtem ko je on pisal knjigo, smo mi živeli v kraljestvu norcev. O tem knjige sicer še ni napisal nihče, če pa jo nekoč nekdo bo, bo to brez dvoma kriminalka ali grozljivka. Morda sploh ne bo knjiga, mogoče bo vse le študijsko gradivo v obliki večjega števila kazenskih sodb, kar bi bilo seveda koristneje. Katastrofa v zdravstvu namreč ni več samo korupcija, ni več samo kraja denarja, smrti so dobile imena, tudi imena otrok,  njihovi krivci pa  ne. Bravo Miro Cerar, lahko je biti etičen in moralen, če gre samo za besede, medtem ko je praksa pokazala, da je vlada padla na celi črti. Niti nakupa t.i. tehničnih ovir, ki jim po kmečko pravimo ograje, niso speljali tako, da ne bi posla po golem slučaju dobilo podjetje v hiši, kjer je vladna stranka imela najete prostore. Od vseh hiš in od vseh podjetij v Sloveniji! Da bi bil to slučaj, ne bo Miro Cerar prepričal več niti otrok v vrtcu.

Vojska je najnižje ocenjena v zgodovini njenega obstoja, vendar se hkrati krepi politična stranka, ki zahteva izstop iz Nata. Ta stranka bi lahko bila celo v kakšni vladni koaliciji, če bodo botri iz ozadja to zahtevali. In tako sedaj gospa profesorica Kovačeva na nacionalni TV prodaja, da je škoda denarja za oborožitev, ko pa bi ga lahko dali za pokojnine. Seveda gospa, ki naj bi bila sedaj tri leta gospa, potem pa zopet eno leto gospod, pozablja na ukradene milijone, ki so z odpisanimi krediti odplavali na čudne otoke, t.i. davčne oaze, kjer nihče nikogar ne vpraša, od kod mu denar. Ali je odpis 16 milijonov evrov Jankovićevi družini bolj upravičen kot nakup orožja, ko nam mejo prečkajo potencialni teroristi?

Kako znano vse to zveni, vsaj tistim, ki se še spominjamo deklaracije za mir, predstavljene februarja 1991, ko so tanki v vojašnicah JLA po Sloveniji že prižigali motorje, isti ljudje, ki bi danes pustili vojsko boso in golo, pa so  takrat zahtevali, da se Slovenija razoroži in se vojski postavi po robu z rožicami.  Flower power generacija je odrasla in se postarala v generacijo, ki kopiči denar in prodaja lažne preroke.

Lahko samo čakamo. Na božjo milost in na zdravo pamet!
Ves mesec pred volitvami se je skoncentriralo medijsko obračunavanje s stranko SDS in Janezom Janšo. Mediji so pozabili, da jih plačujemo tudi tisti, ki se z njihovimi sovražnimi izpadi ne strinjamo. Celo proteste so organizirali, tri dni pred volitvami, proti sovraštvu, ki ga sami najobilneje širijo do drugače mislečih. Zanimivo je, da je strah pred tem sovraštvom čudežno potihnil takoj po volitvah. Vemo, zakaj. Nekje tli tiho upanje, da Janez Janša ne bo uspel sestaviti vlade, da bodo lahko povozili voljo vsakega četrtega volivca v Sloveniji, voljo večine volivcev v vseh volilnih enotah v državi. In dokler bo tlelo to upanje, ne bo nobenih “spontanih” demonstracij, nobenih rdečih zvezd, nobenega strahu.

Jernej Sekolec (Foto: STA)

In pred volitvami je bil očitno tudi primeren trenutek, da se je v Ljubljani na teh demonstracijah pokazal izginuli Jernej Sekolec, tisti stalni sodelavec SDV, ki je Sloveniji v dogovoru z vrhuško glede arbitražnega postopka naredil nepopravljivo škodo in ga nihče ne preganja. Niti civilno, niti kazensko, niti medijsko. On je demonstriral proti sovražnemu govoru?! Gospod bi moral demonstrirati proti lastnemu jeziku, ko je po telefonu izmenjeval informacije, zavestno v želji škodovati Sloveniji, ki ga je plačevala. Ampak, kot je ministrica za zdravje rabila družbo še enega upokojenca, je omenjeni verjetno rabil denar še od ene države. Če temu ni tako in je samo neumen, “tant pis”, bi rekli Francozi, ali “never mind”, kot bi rekli Angleži. Ali “pusti pri miru, on je naš”, kot rečejo slovenski mediji.

Na kaj bi še posebej spomnila ob robu teh volitev? Da se vse znova vrača na začetek in Kučanovo potičko. Letos smo imeli Mira Cerarja pri obhajilu in Marjana Šarca prav tako. Če ne njega, pa vsaj njegovo hčer. Ali sta šla prej k spovedi, ne vem, vsekakor sta na pomoč poklicala Boga. Katoliki vemo, da vsaj naš bog zelo rad odpušča, in namenil jima je po cca 8 odstotkov. Pozitivno je, da so Slovenci svoje razmišljanje izboljšali od leta 1990. Takrat jim je že sama misel, da je Milanu Kučanu mama za božič spekla potičko, bila dovolj, da so zaključili, da je dober človek. Nekaj čisto drugega kot dr. Pučnik, ki se je deklariral za ateista. Letos več nismo nasedli, cerkev sama si je nabrala preveč grehov, da bi bila ona tista, ki bi nam dajala odpustke. Sedaj je čas, da cerkev nas prosi za odpustke, vendar se očitno tega še ne zaveda povsem. Svojega ugleda ne bo dobila povrnjenega z druženjem s tajkuni, Cerarji, Šarci. Tokrat ne bo dovolj graditi na preteklih nedvomnih krivicah, ampak bo potrebno jasno izreči tudi kakšno mea culpa, da se bomo vrnili v cerkev. Na to še čakamo. In ker mi čakamo, so v medijih čudežno potihnila tudi vsa govorjenja o bogastvu RKC, o krivičnih denacionalizacijah, o Zvonovih, o zlorabah … Tudi cerkev mora prevzeti odgovornost, ne za križarske vojne in inkvizicijo, za to se je že Janez Pavel II. ob vsaki priložnosti opravičeval. Ampak zato, ker katoličanom sedaj, danes in tukaj, ne stoji ob strani!

Janeza Janšo in SDS smo izvolili, nadškofa ne moremo. Lahko samo čakamo. Na božjo milost in na zdravo pamet.

Lucija Ušaj Šikovec

 • večni srb

  A oni veteran še gnije sredi hoste? Odkar je vojska izgnala iz doma, kjer je bil rojen prvega veterana, je ta izdajalska vojska agresor in okupator, tudi če je naša. Tudi ni mogoče izgnati nobenega slovenskega državljana iz doma, veterani smo žrtvovali svoja življenja zato, da se to ne more več zgoditi, ker pa se očitno dogaja pomeni, da je pravosodje še hujši agresor kot vojska. Tudi, če je naše pravosodje, po nobeni logiki ni mogoče deložirati veterana iz njegovega doma, sicer pravna in socialna država ne obstaja in tudi pravosodje nima nobenega smisla. Veterani smo branili domovino s puškami, starimi sto let,več kot dovolj dobro za tisto, za kar smo jih dejansko rabili. In to ni bilo streljanje po ljudeh temveč obramba naših mest in vasi, veterani smo bili sila, ki je onemogočala tako agresorje kot tudi domačo ljudsko milico, saj so takrat vedeli, da ni več šale in smo ljudje vzeli usodo v svoje roke. Čez cel konflikt smo postrelili mogoče pest nabojev, vrednih 20-30 evrov, na vojaka,če nas je bilo v našem kraju par sto, to pomeni največ 3.000 evrov za municijo. Čez celo “vojno”, streljali smo itak samo na vajah. stanovanja so pa po 50.000 evrov,ne verjamem, da se splača deložirat veterane samo zato, da bo militarizirana mladež nažigala po tarčah. Ker vojska laže, da morajo prodajati stanovanja zato, da imajo za municijo.

  Ni isto, če strelja 10.000 vojakov ali 2.000, kolikor bi jih največ rabili, ostali se itak dolgočasijo ali so na misijah v tujini, kjer jih plačujejo tujci. Potem bi imeli dovolj denarja za municijo, veterani pa bi ohranili svoje domove in ne bi bilo takega pogroma nad opravilno nesposobnim MORS. Tudi ne bi bilo takega odpora do našega pravosodja, če bi naredili napako edino pri Janši, ki se je skoraj brez posledic otresel državnega terorja in dokazal zelo pomembno dejstvo, niti on ni varen pred post komunističnimi oligarhijami. Kaj šele vsi ostali slovenci, za katere jim v SDS dol visi zgleda.

 • večni srb

  Afera Sekolec se še ni začela, slovencem ni jasno, da je naš parlament predal sosednji državi izredno pomemben in strateško kritičen kos ozemlja, ki so ga pred njimi okupirali edino ustaši. To je verjetno posledica par deset tisoč izbrisanih in 40.000 migrantov iz Hrvaške, bosne in Albanije, ki se selijo k nam vsako leto. Danes par sto tisoč slovenskih državljanov ne loči Hrvaške od Slovenije, razen da se pri nas bolje živi, na Hrvaškem pa se raje zapravlja. Ampak to ni bistveno.
  Sekolec je deloval po navodilih Slovenske vlade oziroma predsednika države in ministrstva za zunanje zadeve, Pahorja in Erjavca. Nihče mu ni ukazal, da mora kršiti zakon. V vsaki normalni državi, bi s to šalabajzersko potezo zaključil kariero, v vojaško policijskih džamaherijah je normalno, da vedno kdo špijunira.

  Kdo in kako je prisluškoval Sekolcu oziroma našim visokim diplomatom, kakšen smisel imajo potem priprave, če lahko nekdo vleče strogo tajne informacije iz ene strani in jih po potrebi zlorabi za politične konstrukte, a se že ve? Ker to je najbolj pomembno v celi aferi, če ne vemo kdo so in kako to delajo, a je sploh še kdo varen v tej deželi? Kar se mene tiče,ni nobenega dvoma, okupirani smo, nad nami se izživljajo najhujši sadistični psihopati kar jih je videl ta svet, od 2.sv naprej. S čim se potem ukvarjajo naše tajne vojaško policijske službe, najbrž opazujejo tistega brezdomca, ki spi v avtu sredi gozda in pazijo nanj, da se mu ne zmeša, ker ko človeku vzameš dom, nima več kaj za izgubiti in je lahko nevaren.

  • janko

   Trdinov vrh! VATIKAN je izjavil, da je naš, ob sporu v času Janševe vlade in hrvatarji so popustili. Naš rdeči zmaj pa jim ga je šenkal. Ne samo same slabosti, tudi vse vrste zločinov počne naš rdeči zmaj!! Slovenske ovce pa nič. Prave ovce smo. Dogovor med nami je bil, da zahtevamo dostop do odprtega morja – pa so naši na arbitraži rekli samo za služnostno pot!

   • večni srb

    Vse, kar so nekoč okupirali ustaši, ne more biti nikoli last hrvatov., ne današnjih in ne v prihodnosti. Tudi Trdinov vrh je naš že samo zato, ker ni bil nikoli hrvaški.
    Nimamo kaj zahtevati, kdaj pa Slovenija ni imela prostega izhoda na odprto morje, ta obalni pas je bil od nekdaj naš, hrvati in EU pa naj pogruntajo zakaj in kako. Na italijanski strani recimo ni bilo dvoma, Debeli rtič je naš, zato.

   • Soave

    preberi tole Janko.
    Ratata je pripel, jaz pa malo posredujem.
    http://www.domovinasospomini.eu/blog/2018/06/

 • Silka

  Moj spoštljivi poklon gospej Luciji in njenemu pisanju.

 • anzek

  Gospa Lucija, ko prebiram Vaše pisanje, ugotavljam, da bo ob takih ljudeh, kot ste vi, žarek sonca še posijal na nas Slovence.

 • Miro Jereb

  Gospa Lucija…hvala za ćlanek. Sem eden isih, ki se je na pol že odselil iz te rdeče politične gnojnice- Če JJ ne uspe…gre z menoj še druga polovica. Nikoli nisi pestar da emigriraš—pa magar na Karibe kjer sem že kar nekaj časa-

  • Marko

   Ti si na zavodu, večji del dneva pa se družiš z pijančki v lokalni beznici hahaha. Pusti alkohol ker pišeš bedarije.

   • Miro Jereb

    22 let uspešno vidimo podjetje…to do pa gnoj rdeča in neumen.

    • Puki

     Misliš rečt: vlagatelji oz. po domače konzumenti…

  • Silka

   Pravi borci proti komunistični neumnosti ostajajo. Naučili so nas “stati inu obstati”, za vsako ceno, kot so to počeli naši predniki. Če se umaknemo, bomo dali prostor tisti golazni, ki sedaj s polmesecem osvaja Slovenijo in EU.

  • Olga2345

   Saj to levičarji želijo! Zato tudi ne želijo povratka izseljenih Slovencev, ki so kar 75% glasovali za SDS!

  • janko

   Stati inu obstati!!

 • Olga2345

  Čestitke gospa Lucija!
  Vse, ki delujejo v slovenski politiki v tajnem (!) imenu udbomafijca iz Murgel, je treba ovaditi, saj gre za KORUPTIVNO RAVNANJE (v ozadju so ukradene miljarde, ki jih je Kučan, zadnji šef partije in Udbe, s svojo kamarilo odvlekel v davčne oaze in se želi s podkupovanjem politikov izogniti pravni državi in zasluženim kaznim!) in ZAVAJANJE slovenskih volivcev, ki so SKORUMPIRANIM POLITIKOM dali mandat, ker so jim le ti lagali in prikrivali svoj namen!

 • ljubinica

  Me res zanima, kako je sel Cerar k obhajilu.
  Je sploh krscen?
  Ga je dala komunistka Zdenka naskrivaj krstiti?

  • hribovc

   pred zrežiranimi volitvami leta 2014 je v nekem intervjuju, bildanju cerarjevega imena, cerarjevemu fotru ušlo sledeče; sina mirota smo vzgajali v tej smeri in je pripravljen,
   da sprejme te naloge… !!!

   • ljubinica

    V casu komunizma so ga vzgajali za politicne funkcije?
    In ga hkrati dali krstiti, poslali k verouku in obhajilu?
    Tu nekaj NE STIMA.

    • hribovc

     khm, tu marsikaj ne štima !!!

    • SIMON ROZIC

     Po moje je bil mali Mirček že ob rojstvu rahlo
     retardiran in so ga starši poleg partije priporočili tudi Bogu!
     Za vsak slučaj! …
     …in tako še danes čiča na dveh stolih…

   • komar marko

    uf, ta stari ve samo v kateri smeri se kaj dobi od nedela. samo to, je pozabil na garanje v mladih letih, potem je zraven prišla politika in CEKINČKI!

  • Franc Šink

   Mogoče ga je mama na smrtni postelji prosila naj se da krstiti.

   • ljubinica

    Naj to pove. In kdo ga je krstil.

    • Franc Šink

     Oče sin in sveti duh.

  • komar marko

   samo za radovedne. kolikor poznam stvari, je ta generacija od cmerkota vsa krščena, si upam trditi da vsaj 99,99%. Glede krsta SE POSTAVLJA VPRAŠNJE PRI MLAJŠIH GENERACIJAH. Glede smrti pa je statistika JASNA. 97% slovenceljnov je cerkveno pokopanih. Torej

   • ljubinica

    Zdenka je ze od zacetka delala v tozilstvu. Bila v zacetku 80. let odlikovana. Jasno, da je bila komunistka. Komunisti niso dali otrok krstiti ….

    • SIMON ROZIC

     Poznam celo serijo komunjarjev, ki so tekali
     po vaških cerkvah in krstili svoje pamže…
     …čez nekaj let pa so jim “štempljali” partijske
     knjižice…” da se zna, ko sam ja!!!!”

  • Mojca pokraculja

   Zanj ne veljajo pravila, ki jih navajaš. Njemu so vse to dali v zameno za vse tisto kar jim je on dal.

   • Vera

    Kaj pa jim je dal Cerar ?

   • ljubinica

    Mojca, si lahko malo bolj konkretna?

    • Mojca pokraculja

     Konkretno to, da prav z ničemer ni ogrozil statusa quo, ne v posvetnem ne v cerkvenem pogledu.Poleg tega na obe strani ustreza po kriterijih. Torej so njegovi dobrotniki na obeh straneh.Oboji, okvarjeni kot so, si želijo imeti nekoga v vrhu vladajoče hierarhije, ker nikoli ne veš, kdaj prav pride. Torej “naš” je za obe strani.

     • ljubinica

      Ne vem, zakaj bi bila Cerkev zadovoljna s statusom quo. Z diskriminacijo katolicanov, pljuvanjem po Cerkvi, mafijskim vodenjem drzave ….?
      Vodstva Cerkve na Slovenskem danes marsikdo ne razume.
      Zgleda, da je v Cerkvi prevladal tisti del, ki je ze v casu Juge sodeloval s komunisticnim rezimom.

     • Mojca pokraculja

      Napačno sklepaš, sama mislim, da ni zadovoljna s statusom quo, želi si sprememb, vendar se glede naštetega, ne upa konfrontirati z oblastjo. Ker takrat začnejo vsi vpiti, cerkev nima kaj govorit, je ločena od države itd. Kar pomeni da
      je dobila bumerang. Zato se še kako strinjam s tvojim zaključkom.

     • ljubinica

      Cudne stvari se dogajajo …
      Pa ne samo v Sloveniji.
      Ravnokar sem na netu prebrala, da je za Nobelovo nagrado za mir 2018 med drugimi predlagan George Soros, in sicer na predlog skupine akademikov in duhovnikov ….

     • Mojca pokraculja

      Kakšna zaslepljenost! Kaj res nikjer nikogar ni, ki bi znal šteti do tri ? Groza me je.

  • Steiermark

   Kako moreš sploh pomišljati, da ni bil “krščen”. To se mu vidi na vsakem koraku, kako on deluje v svoji “bogaboječnosti”, kar mu je ostalo še od takrat, ko ga je mama zdenka, za vsak slučaj, dalaš še krstiti in ga prenašala v ruksaku…..

   • ljubinica

    Po moje on sploh ni kristjan. Ampak je nek postmoderni vseglihar. New ager. Njemu je vseeno, ali gre h katoliskemu obhajilu ali pa plese po zerjavici kot Bulc ali pa hodi h kakemu guruju kot Vranicar …..

  • SIMON ROZIC

   Krščen, krščen je hudiček,
   za vsak slučaj!, so rekli mati…
   če rdečim res ne bo obstati,
   bo moral zakrament kazati!!!…
   -in ne tiča svojga vsaki Mojci,
   ki mu kdaj na pot prikolovrati
   pred sv. Petrom tam pred vrati,
   bo moral sveti dokument kazati!

  • dob

   Cerar je šel dvakrat na Brezje in trikrat na Brozje v Beograd.

 • komar marko

  v SLO imam problem z mediji. Pred volitvami smo videli, kako so mediji zahtevali delitev, očitno ŽURI, kjer dobiš na koncu tudi VREČKO zadostujejo za pisanje in govorjenje NOROSTI. PRAVOVERNE pisunčke na primer moti NOVA. ZAKAJ? Kje jih je strah?

  • Olga2345

   Milan jim je naročil, kaj morajo govoriti, ko je ugotovil, da izgublja! Šel je na Hanz TV! Dokazano! Zato je treba vse ovaditi zaradi suma korupcije, od medijev do politikantov, ki so širili sovražni govor in izključevali!
   Murgleone se boji pravne države, saj bi moral končno odgovarjati! Udbaskega denarja ima v tujini dovolj in podkupuje! To naj preiskuje policija!

  • macon

   Nova24 je objavila cel kup zares primitivnih neumnih člankov, spomnite se vseh zapisov z grozljivo v naslovu pa recimo o Tomićki, ki si jo je “luftala v hotkah”.

   Dragoceni so recimo kolumnisti, ki so vsi konsistentni in razgledani pa tudi veliko drugih zapisov, ki razkrivajo ozadja, ampak pazil bi na zgornji tip zapisov, ker je bilo jasno, da bodo levičarji planili na njih kot lačni psi na kost in glodali, glodali.

   • ljubinica

    Se strinjam.

 • Olga2345

  “Nesodelovanje z Janšo” ima v ozadju SUM KORUPCIJE akterjev: Šarec, Cerar, Židan, Bratušek, Erjavec! Koliko jim je obljubil udbomafijec Milan Kučan?!!! Gre za kaznivo dejanje!

  • Steiermark

   Že njihova “prisotnost” na tem planetu je “sum korupcije oz. kaznivo dejanje” – čimprej naj se poberejo k svojemu gospodarju, satanu!

   • Olga2345

    Jaz bi jih ovadila že sedaj!

 • RATATA

  Transferzala slovenskega vernika: “od maše na volišče obkrožit serpentinarja, cmerarja, kornla, cvirntrajbarco.”

 • totex39

  Sedaj se vidi, da so naši skorumpirani politiki sodelovala z izdajalcem Slovenije, če se lahko prosto sprehaja po naši domovini, namesto, da bi ga takoj kazensko ovadili. V glavnem banda je med seboj sodelovala to je očitno in take ljudi ne moremo imeti na vladi.

 • francelj3

  Korak po korak? Ali smo v srbiji? To je čisto navadna srbščina. Slovensko se reče korak za korakom.

  • pajot

   Eden od znamenitejših srbizmov je tudi “rečenica”: Brez(bez),da bi. Namesto lepe,slovenske: Ne,da bi.

   • francelj3

    No ja, je kar dosti enako hudih. “V kolikor” (ukoliko), “verjeli ali ne” (verovali ili ne, slovensko če verjamete ali ne). Srbščina nas preplavlja bolj kot v nekdanji jugi.

    • Mare Kranjc

     Lublana, Belgrad, lubezen, nedela, prjiatel, konski, polski, , kralestvo, srnak, tovornak itn.

     To je pravilni slovenski jezik. Zahvalite se srbofiloma Franju Poljancu in Jožetu Toporišiču, da sta izmaličila slovenski jezik.

     http://www.zgodovina.eu/slovenci/lublana/lublana.htm

 • pajot

  Naprošam uredništvo Nove,da nam ne kaže več slik tega ogabnega,gnusnega udbovca J.Sekolca. Ko sem ga zagledal sem takoj čutil potrebo,da se zadanem s kozarčkom viskija,da vsaj malo omilim gnus nad tem izdajalcem. Če boste še naprej objavljali njegove slike,lahko postanem alkoholik. Tega pa si ne bi želel.

  • SIMON ROZIC

   Pazi, prosim, nase, dragi Pajot! Ko se srečava, si ga bova skupaj
   privoščila…(Sekolca, mislim!)

   • pajot

    no.ja,pa tudi kakšnega cabernet sauvignona bi ne bilo napak popiti.

 • VERRZIFIKATOR

  Ni sovraštva, zdaj je le ljubezen,
  ki ji ljubo je izključevanje,
  le kako imenovati stanje,
  jasno vendar, da gre za bolezen.

  • karpelec

   Po potrebi si lahko izmislijo tudi bolezen, vendar bi storili pametneje, če bi se odločili za ljubezen.

 • althar

  Zelo dober komentar, zelo dober.

 • Radolf Mitler

  Vsem čefurjem moramo TAKOJ!!!!! odvzeti slovensko državljanstvo (ne glede kaj bo rekla EU) in jih izgnati preko meje. Opazujem lokale, kjer se zbirajo. Vsi prihajajo z BMW-ji, dragimi Audiji ali drugimi dragimi znamkami avtomobilov. Od kje tem svinjam denar, če ne od kriminala. Nekdo v bloku proda stanovanje in gleg ga zlomka . stanovanje kupi smrdljivi čefur. Tako se počasi infiltrirajo v naše življenje.To treba narediti čim prej, da ne bo prepozno in bomo Slovenci manjšina v lastni državi. Pa še nekaj – vse to seveda podpirajo levičarji (ker so jim prašičjeglavi čefurji volilna baza ) in tudi njih treba po kratkem postopku izgnati v S.Korejo ali v Belorusijo.
  Torej čefurji pozor! Pakirajte plastične vrečke z potrebščinami (toaletni papir in zobna krtačka) in na pot!

 • mona lisa

  Vse ki namerno škodijo in mečejo polena pod noge da se vlada ne more sestavit je treba kaznovat ( Šarec, Cerar, Bratovškova, Židan, Mesec ), saj je vsak dan te agonije katastrofalen za državo in državljane. levaki so v smrtnem krcu iz strahu pred Janšo. Kučan in ostala kampanija se boji da ves njihov drek priplava na površje.
  Edino prav in dobro za državljane bi bilo da Janša čimprej sestavi vlado in začne čistiti nekatere stvari. Migranti se veselo vsakodnevno prisprehajajo v našo državo policaji jih pa trpajo v azilne domove od tam pa v stanovanja, saj vsak kamelar ki ilegalno prestopi mejo zaprosi za azil. In to v glavnem sami mladci pripravljeni na boj ko bo treba. To so sami migranti iz območij in držav kjer ni nobene vojne. Potem katastrofe v zdravstvu, kjer je za naš velik denar vedrila Celarčka in zafurala kaj se je zafurat dalo. Še in še bi se lahko razpisala o vseh Cerarjevih nesposobnih ministrih.
  upam da Janša sestavi vladi in reši državo pred levimi rdečimi paraziti.

  • Vera

   Pahor bo Janši podelil mandat 22.6 . Nato sledijo pogajanja z vsemi strankami, ki so se uvrstile v parlament ( Janša SDS 9 nikogar ne izključuje ) tako kot drugi njega, ker se bojijo za stolčke . Postopki bodo še dolgi in mukotrpni , če bodo liderji drugih strank še naprej trmasti ,kot bivoli . Lahko še predlaga drugega kandidata – tko , potem pa tisti-a začne pogovore z vsemi . Šarec je šele na vrsti kje konec julija ali v začetku avgusta , če Janši in njegovemu namestniku-ci ne uspe . Ne krivite Janše, da imamo takšen volilni sistem , saj , če bi bil ” večinski ” , bi bila vlada hitro konstituirana , ker ne bi moglo na volitvah kandidirati toliko strank kot letos . Tu leži vsa srž problema v Sloveniji, kjer levic ane dovoli večinskega sistema .

 • komar marko

  še nekaj je zanimivo. RDEČKOTI so bili prepričani, da ko je JJ šel v arest bo stranbka razpadla. Ne zavedajopa se, da so podporniki KLENI SLOVENCI s hrbtenico in to jih moti. Zato predlagam, da ta medij začne objavljati sovražne govore rdečkotov.!

  • domovina mili dom

   Na enak ali podoben način, kot je delala reklamo hanzi TV za reklamo čarapanov.

 • Ana Job

  Komunistična zločinska banda je delovala več plastno. Naprej je kazala lep obraz v zaledju pa je imela posebno plačane ljudi, ki so izvajali zločine. Med nami še zmeraj hodijo ti zločinci in dokler bodo lahko svobodno hodili naokoli ne bo nič drugače. 
  Če kdo pričakuje, da bo sedanja koalicija karkoli storila v tej smeri se moti.

 • miki

  Do 4. 6, ste s svojim sovraštvom požgali vse mostove. Kaj bi pa zdaj radi? Da Šarec, Cerar ali kakšen tretji izdajalec plava do vašega izoliranega otoka? (Tito in Neretva se ne bosta nikoli več ponovila) Čestitke za zmago, ampak potolkli ste tudi svoje morebitne zaveznike, zato vam bodo poražene grupacije leve scene spet vladale. Žal je to realnost, Lučka pa ne more preboleti, da bo samo odvetnica drugorazrednih vernikov. o.p Lučka še ženske, ki je zaposlena pri njej, redno ne plačuje. Lucija no :)

  • soc

   Bebček, si obupal na starem nicku in se lotil provicranja raje z novega? Levakarska fašistoidna beda v vsem svojem sijaju.

   • miki

    bolnik, ni druge. Odvisno na kaj kliknem, Disqus, Tw, Fb, G+, pod tistim imenom me sistem prijavi. Če kdo, se jaz ne skrivam za fake profili kot večina vas.

  • macon

   Kaj je pa bilo tvoje ime do včeraj?

   Pogledam malo vlade pri vseh sosedih pa ste vi tukajšnji levi izoliran otok.

   • karpelec

    Na takem otoku je lažje kikirikat, se dlje sliši, pa ni važno kako.

  • Mare Kranjc

   Mislim, da boš za svoje umazane laži in klevete, kmalu reden gost sodišča, kjer te bo “Lučka” finančno uničila.

   • miki

    LoL

   • miki

    reden gost sem že nekaj let, pa nič od uničenja. Večja imena so položila orožje, zdaj naj hi me pa zapita kler kurba skrbela? Saj nisi resen Mare.

  • tohuvabohu

   Ti si gotovo z marksa padel. Spomni se malo, siromak, kdo je v volilni kampanji požigal mostove, kdo je bruhal po SDS, kdo je izključeval Janšo, kdo je zganjal janšafobijo, kdo … Zdaj pa jokate, ker se bojite drug drugega, da boste izpadli izdajalci, če navežete stike z SDS.

  • samotoje

   Beži, mikimaus, Disneya ni več.

 • lokec

  Ne vem zakaj cerkev mešate s politiko in pravičnostjo. Cerkev vedno potegne z tistim od katerega ima korist. Od mikro ravni pa do svetovnega reda.

  • janko

   U, ne. Komunisti so pobili veliko duhovnikov in ogromno vernikov – SAMO zato, ker so stali na strani resnice, človečnosti, krščanskih vrednot! Če ne bi bilo tako, potem ne bi danes imeli Daniela Halasa in Alojza Grozdeta (že blažen) ter Antona Volka! In še mnogih.

  • Soave

   Hm. . . . .oprosti, kakšno korist pa ima v primeru teh posojil ?

 • domovina mili dom

  Vsi zločinci bodo kaznovani. Tudi trinog iz kumrovca se je “spovedal”, predno je stopil pred sodišče, kateremu nobeden ne ubeži.

  • tasilo

   No ja … na koncu ni bil več trinog, ampak samo še enonog …

   • SIMON ROZIC

    ..in na glavi roge od svoje Jovanke!

   • domovina mili dom

    Pozabu, da pri teh letih ena noga samo visi.

 • kokobily

  Da bi prišla kazen, mora obstajati zločin. Zločin ni, če “izmenjuješ informacije”, kar je sice v uporabljenem primeru nedopustno, ven dogovorjenih pravil, z besedo – prekršek.
  LUCIJA: “Gospod bi moral demonstrirati proti lastnemu jeziku, ko je po telefonu izmenjeval informacije, zavestno v želji škodovati Sloveniji, ki ga je plačevala.”
  Zločin je, da je te informacije imel namen (samo namen, ali je taj namen bil udejanjen?) PODTAKNITI drugemu sodniku razsodišča, ga prevarti z razlago, da gre za zasebne zapiske (materiale). Vse to na PRIVATNI večerji, na katero ga je, prevaranta, povabila bodoča “žrtev”.
  Dokler takšnim rečem ne rečemo GOLJUFIJA, se ne čudimo, da nam milioni nevrnjenih kreditov niso goljufija, ampak pač, malo finančne nediscipline….
  Na koncu se čudimo, kako to tisti tam gor v EU ne pritdijo našim “argumentom”, ampak imajo raje goljufive, “noben dogovor ne velja” -Hrvate..

 • šmentanamuha

  Saj res, kaj je počel Jernej Sekolec, izdjalec Slovenije na levičarskem shodu sovraštva?

  • SIMON ROZIC

   Kaj? Prišel je pokazat svoj “širm, šarm in melono!”, ta šminker
   udbovski! Dobro ve, kako je zaščiten, ker vozi po levi celo
   življenje in to za velike tuje valute!!!! (naš denar)

   • Luiggi

    Sirm sarm in melone je bil humoristicni show na nemski TV v zgodnjih sestdesetih v Nemciji,sem ga gledal redno!!

  • Soave

   Pišuka, no ? Jaz sploh vedela nisem za to !!Saj človek ne more verjet, kako samozavestni so ti rdečkarji !

  • tohuvabohu

   Saj so za skupaj. Oboji so proti demokratični Sloveniji, še huje, so proti Sloveniji kot taki. Na shodu je bila videna le ena (!) slovenska zastava, pa še ta je bila v rokah nasprotnika shoda. Sramota vseh sramot.

 • SIMON ROZIC

  O, Lucija, vaše kolumne so prava poezija resnice,
  pravi žegen za naše oropane duše, saj mi poleg
  čistega veselja v spoznanju, da sva enakomiselna
  in da je zagotovo še veliko takih, ki jih dosega razum
  kljub orkanom, ki vihrajo iz nasprotne smeri!
  Pred dnevi me je poklical sošolec iz Nemčije, ki
  je od l. 1960 odkar je odšel iz komunistične komore SFRJ
  in s svojim znanjem in delom uspel, spremlja našo usodo,
  da me povpraša, čeprav skrbno sledi dogajanjem pri nas, če
  je vse to, kar zasledi, resnica, in , če se bo še kdaj lahko vrnil
  v Slovenijo, ki znova postaja enoumna, zaprta , ortodoksna
  komunistična država, izrazito proruska !????
  Njegovo razumevanje in vedenje me je naravnost šokiralo,
  posebej za to, ker je po naravi optimist in je, odkar smo se
  osamosvojili kot Slovenci, užival z nami, in nas bodril,
  čeprav se z marsičem ni strinjal.
  Med Nemci , pravi, se veliko govori o tem, da se želimo
  Slovenci odcepiti od Evrope in zaživeti po svojih zatarelih
  merilih samoupravnega socializma in vulgarnega komunizma!
  …če dobro premislim, imajo Nemci prav !
  i

  • totex39

   To se lahko zgodi, če pridejo sedaj na vlado podtaknjeni komunisti, uničili bodo vse do konca. Ne smemo jim tega dopustiti, res bo potrebno nujno nekaj ukreniti in braniti slovensko zemljo ali pa bomo postali spet migranti iz lastne države.

 • Soave

  Eh, ga. Lucija. . . . + + + + + sijajni ste.

  ” on je tisti predstavnik nove generacije, ki so ga, za razliko od Japoncev,
  stari poslali, da bi namesto njih izpostavil svoj hrbet ter zaščitil
  razne udbovske brontozavre in njihove na različnih otokih shranjene
  “prihranke”.”. . . . . . Drži ! Vendar ne vemo, kaj človek ” plačuje ” ? Dolgovi komunistom so za vsakega kot mlinski kamen okoli vratu !.

  Pa samo še en mali, nebogljen čivk .
  Cerkev. . . . . ja, preveč so tiho. Ja, imajo maslo na glavi.

  Vendar moramo vedeti, kakšne izkušnje je imela naša Cerkev v teh 70-tih letih z Državo !! Ne moremo je primerjati z drugimi evropskimi državami, kjer ima Cerkev že desetletja svojo lastnino, ki z njo tudi upravlja. Gospodari !! Se preživlja !
  Ko smo postali samostojni je morala ogromno popraviti, obnoviti. In tako je padla v kremplje silnim ” podjetnikom ” a la Zidar, ki so jo dobro okoli prinesli.Tako, kot mi, je upala, da so se časi zares obrnili.
  Kje pa smo danes, pa vidimo, občutimo prav vsi.

 • Franjo Trojner

  Kaj imajo skupnega stranke:
  ZKS, SDP, SDU, ZSLD, SD, DESUS, LDS, ZARES, PS, ZAB, SMC, ZL IN LMŠ?
  Rep se jim vleče globoko v totalitarne komunistične čase in vsem politiko vodi plavi palček iz Murgelj.
  Po tem takem imamo v Sloveniji danes samo tri večje stranke :
  – kučanovo ZKS : SDP/SDU/ZSLD/SD/DESUS/LDS/ZARES /PS/ZAB/SMC/ZL/LMŠ
  – Toninovo NSI
  – Janševo SDS.
  Volilci smo 03.06.2018 na parlamentarnih volitvah glasovali ZA spremembe, ZA relativnega zmagovalca volitev g. Janeza Janšo in njegovo stranko SDS! In NE za levo koalicijo malega žveplenega v sestavi SMC, SD in DESUS, okrepljeno stranko z stranko ZAB in Listo Marjana Šarca. Čemu sploh imamo voltve, če pa mali plavi palček iz Murgelj s pomočjo dominatnih levici in njemu servilnih medijev, z že zguljeno staro foro novih obrazov vedno znova uspe nategniti volilce in postavljati leve koalicije, vlade? Ma v čem bo ta Šarčeva vlada drugačna od Pahorjeve, od vlade Alenke Bratušek in zadnje Cerarjeve????
  Vse skupaj že močno smrdi po totalirarnih komunističnih časih izpred leta 1991:
  – tudi takrat se komunistična partija ni pogovarjala z drugače mislečimi
  – tudi takrat je komunistična partija drugače mislečim na raznorazne inovativne načine nabijala nagobčnik,
  – tudi takrat je komunustična partija sodstvo in policijo izrabljala za obračun z političnimi nadprotniki
  – tudi takrat je komunistična partija grobo kršila tudi najbolj osnovne človekove pravice in svoboščine
  – tudi takrat je komunistična partija močno zlorabljala etiko in moralo
  – tudi takrat je komunistična partija obvladovala medije
  – tudi takrat so bile volitve farsa, predstava za Evropsko javnost
  – tudi takrat se volilci niso udeleževali volitev
  – tudi takrat je globoka država cvetela
  – tudi takrat so mladi in izobraženi bežali v tujino
  – tudi taktat je bila država prezadolžena
  – tudi takrat je družbrna lastnina politični levici služila za brezsramno in nenasitno bogatenje, salonski levi koritniki so se brezsramno in nenasitno nažirali iz državnega korita
  – tudi takrat so se vse ulice, trgi, mostovi , javne ustanove itd. imenovale po vidnih ptedstavnikih totalitarnega komunističnega režima
  – tudi takrat so nas kipi totalitarnih komunističnih veljakov strašili prav iz vsakega eka..
  – itd……..
  Slovenke, Slovenci spomnite se zahtev MAJNIŠKE DEKLARACIJE IZ LETA 1989:
  – Zahteva po suvereni državi slovenskega naroda
  – Zahteva po samostojnem odločanju o povezavah z južnoslovanskimi narodi in drugimi narodi v okviru prenovljene Evrope
  – Zahteva po spoštovanju človekovih pravic in svoboščin, vključno s političnim pluralizmom
  – Zahteva po taki družbeni ureditvi, ki bo zagotavljala duhovno in gmotno blaginjo slovenskim državljanom.
  – Spomnite se rezultatov PLEBISCITA izvedenaga 23.12 1990
  – Spomnite se razglastitve neodvisnoti, dneva državnosti 25. 06. 1991
  – Spomnite se OSAMOSVOJITVENE VOJNE , ki je trajala od 27. 06. 1991 do 06.08. 1991
  – Spomnite se vstopa v zvezo NATO 29. 03. 2004
  – Spomnite se vstopa v EU 01. 05, 2004.
  Te uresničene skupne ideje, ti datumi nas združujejo Slovenke in Slovenci in so plod naših stoletnih želja, prizadevanj, odrekanj tudi za ceno trplenja, za ceno živlenj mnogih domoljubov in tega si ne dopustite vzeti!
  Današnji čas znova zahteva od vseh SLOVENSKIH DOMOLJUBOV, da znova stopijo v prve vrste in odbranijo našo samostojno, demokratično državo Slovenijo vpeto v EU in zvezo NATO, pred vse bolj agresivnimi komunisti, ki združeni v raznoraznih totalitarnih levih strankah in civilnih gibanjih znova dvigujejo glave in demokracijo izrabljajo za ponovno vzpostavitev totalitarnega enoumja.
  Z tskšnimi kvazi demokrati SLOVENSKI DOMOLJUBI NIKOLI NE GREMO V KOALICIJO IN NE V VLADO!
  Naj podtaknjenec Šarec postavi in sestavi svojo levo vlado iz levih strank SMC, SD in Desus, ki so katastrofalni vladale v Sloveniji do svojega klavrnega predčasnega sestopa iz oblasti! Če že moramo in drugače ne gre, bomo pod to morebitno Šarčevo pisano levo vlado doživeli podn, ki bo SLOVENSKIM VOLICEM KONČNO RSZBISTRIL MISLI, ODPR OČI!
  TA BLOKATA, to IZKLJUČEVANJE, ki relativnemu zmagovalcu volitev onemogoča izoblikovanje koalicije in postavitev vlade je ŠKODLJIVO ZA SLOVENIJO!
  V izogib kaosu, tragokomediji po kučanovo, Šarčevo sam vidim rešitev v RAZPISANIH novih predčasnih volitvah in to TAKOJ, ČIM PREJ!

  • nicor

   Franjo, a ti niso povedali, da je bil tudi JJ v ZK, izključili so ga pa, ker je bil preveč zagrizen? Je ugovarjal izključitvi, pa ugovora niso sprjeli. Tako je pač, pozabil si SDS navesti med tistimi z koreninami, globoko… in tako naprej

 • UDBA

  “Zločin brez kazni” Upam, da govorite o preprodaji orožja, korupcije in pranja denarja,… Govorim o Janši, seveda. Zgoraj ste pozabili napisat eden stari pregovor→Zločinec zmeraj ostane zločinec. :)

  PS: V kolumni ste zamešali nekaj imen, drugače pa zanimivo branje(šala) :)

  • totex39

   Vam res ni druge pomoči, kot da vsi skupaj zgnijete v komunističnih idejah, samo pol se ne jokati, kajti povratka za vas ni več.

  • garfi

   eden stari udbovc

  • Poštenje velja

   Zločinec je tvoj oče ki te je naredil!!!

  • Olga2345

   Milan Kučan bo odgovarjal za trgovanje z orožjem in razorožitev teritorialne obrambe Slovenije! Krivec je, kot vedno, na strani vas levičarjev (komunistov)!

  • večni srb

   Izbrisani so democid brez kazni. Pojma nimam kam spada administrativni genocid več deset tisoč ljudi, pod razno verjetno.

 • Olga2345

  Ali kdo ve, kakšno poklicno in osebno tragedijo je doživel slovenski izdajalec Pucko?

 • Olga2345

  Šarec, Cerar (za katerega je njegovemu očetu ušlo leta 2014, pred ukradenimi volivami, da je vzgojen v “tem duhu in bo delal za stvar”!), Židan, Bratuškova, Erjavec so skorumpirani! Mora jih preiskati policija zaradi politične korupcije, ker s svojim “ne Janši”, pomagajo Kucanu, da ne pride pred roko pravice za svoje zločine! To JE POLITIČNA KORUPCIJA!

  • večni srb

   Kučan je že dolgo samo Janšev osebni demon, ni ga več, ostala je samo še senilna lupina, ki se spomni kaj se je dogajalo takoj po NOB, ne pa kaj mu je Štefka včeraj skuhala za kosilo in katere hlače si je oblekel.

  • Franjo Trojner

   Sama ugotaljaš, da so politiki politične levice Šarec, Cerar, Židan, Rjavec , Bratuškova politično koruptivni in vzgojeni v” tem duhu in bodo delali za stvar”. Čemu torej bi naj stranka relativna zmagovalka volitev SDS, g. Janez Janša oblikoval koalicijo, vlado z njimi?
   Ta izključeva politika s strani Šarca. Cerarja, Židana, Rjavca in Bratuškove do političnih konkurentov desnega političnega pola nazorno kaže na šibko demokracijo v Sloveniji. Ki pa je tako, kot zafurana pravna država in tranzicija posledica neizvedbe lustracije.
   Mi v Sloveniji smo padli na izpitu iz demokracije, iz tega razloga bomo morali izpit ponoviti. Če si zares želimo postati demokratična država, družba se moramo tokrat demokracije učiti od že žal preminulega g. Pučnika in g. Havla in ne od Kučana, mar ne?

 • freedomfighter

  Sds nima monopol nad cerkvijo lucija pa si lahko se tako zelis

 • dob

  Zločin brez kazni na eni strani, na drugi pa kazen brez zločina!
  Pa se zgliha.

  • Peter

   Ja. Tako je to, segedin država, no.

 • dob

  Dialogi naj po novem in od zdaj naprej potekajo na skrajno kulturni ravni?
  “Nimate prav, spoštovani, pa ravno vi bi vendar morali vedeti…”
  “Ah ne, draga gospa, vi nas morate razumeti, kajti….”
  ” Ne, ne, glejte zopet nimate prav, saj….”
  “Že, že, ampak moram vas opozoriti, da ste prezrli dejstvo, da….”

  Jaz sem bolj navajen na:
  ” Puši kurac, pizda ti materina, kva b’rad!”
  Ali pa: “Nehite se delat idiote in mi tle citirat neke nad-pod-pred-pise, ker sami dobro veste kaj vas sprašujem….”
  ” Kaj boš ti pička nam solila pamet k’te bom tko užgau, da ti bo mejkap v zraku ostal. Dej spel se!”

  In tako naprej v tem stilu.
  Ta razkorak, ki je zgolj oblikovne narave, sploh pa ne denimo vsebinske, me čisto zbega!
  Kadar se ljudje pošiljajo u kurac tle v Sloveniji, si na koncu rečejo: Pa lep dan vam želim!!!
  Tega je pri nas precej okoli.

  Čez dan še nekako prenašam to sranje od obnašanja, vljudnost in bonton v smilsu “prosim lepo”, pa “oprostite, ali smem?!” in še: “dajte, kar stopite naprej, vam bom jaz pridržal vrata…”
  Ponoči potem sanjam čreva na plot, zažiganje avtomobilov, razbite izložbe, množične eksekucije ljudi in podobno.
  Od kod to pride?! Najbrž je res nekaj narobe z mano.

  Že v sedemdestih in osemdesetih se mi je zdelo, da bi se cesta Bratstva i Jedinstva morala imenovati cesta Marš v pizdo materino. Zgodovina mi je to potem nekako pritrdila.
  Res je pa tudi, da zaradi tega nisem ravno skakal v luft od sreče.

  • traktor

   A pol prauš, da je use narejeno, sama hinaušna?

   • dob

    Pravim, da ne verjamem ljudem, ki ne znajo popizdit. Takšni praviloma zadržujejo bes v sebi!
    Največji morilci so olikani.

    Ko pa kdo omeni sovražni govor in zakonodajo, ki naj prepove izražati jezo – takrat mi je popolnoma jasno, kaj tak človek je!

    • traktor

     Kot v večini tvojih zapisov imaš tudi tokrat prav. Tudi sam imam takšne izkušnje.

 • Hribouc

  Oličen tekst.
  Samo : KUčan ni zmagal z Božično potico ampak z Velikonočno in s šunko, draga avtorica.
  Vse spoštovanje!

 • Rotar Jakob

  kurćanovi zločini so še brez kazni a ne dolgo!

 • janez.pokoncni

  “Gospod bi moral demonstrirati proti lastnemu jeziku”

  Ne mine dan, da ne obžalujem neizvolitve Lucije v parlament.

 • Jani Steiner

  Saj oni-komiji- so imeli zmeraj poln gobec velikonočne šunke in potice.

 • Slovenec

  Nerazumljivo

 • Zgornji

  Moj prijatelj se še zdaj vozi z Fukušimo naokrog …

 • Kosobrin

  Kazen vedno pride. Za vsako rit raste palica!