Kučan se pripravlja na svoj najpomembnejši dogodek v življenju, na ta račun pa bodo zopet polnili žepe njegovi prijatelji!

Datum:

Zadnji šef slovenske komunistične partije se v tem času, kot kaže, pripravlja na svoj najpomembnejši dogodek v življenju – okroglo stoto obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Pri tem si bodo, kakor smo v ugrabljeni globoki državi že navajeni, na račun proslave zopet napolnili žepe prijatelji režima. Da je Prekmurje rdeča trdnjava, pa je bilo vidno tudi v času lokalnih volitev, kampanje so se zelo verjetno financirale na sumljiv način!

                   

V tem letu bomo praznovali okroglo stoto obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. 12. avgusta 1919 je Prekmurje zasedla jugoslovanska vojska, 17. avgusta pa je na množičnem ljudskem zborovanju v Beltincih oblast predala civilnemu upravitelju. In režim globoke države ne počiva, tudi pri tem so izvohali priložnost, kako si napolniti žepe, po vsej verjetnosti pa je v zgodbo osebno vpleten kar Milan Kučan.

Stoletnica je očitno njegov najpomembnejši dogodek v življenju, stranka Socialni demokrati Dejana Židana pa je vzpostavila samooklicani organizacijski odbor, ki si obeta proračunska sredstva. Pri vsem tem sodelujeta tudi murskosoboški župan iz vrst SD Aleksander Jevšek ter predstavnik službe za stike z javnostjo SD Denis Sarkić. Pomenljivo je tudi, da naj bi se Kučan z lokalnimi člani SD srečeval na tedenski ravni, kar priča o tem, kako pomemben je zanj dogodek.

Financiranje 100. obletnice po vzoru državnozborske kampanje SD in makete drugega tira

Kot vse kaže, bo obletnica praznika financirana na podoben način, kot smo mu bili priča že pri financiranju državnozborske kampanje SD leta 2014 in 2018 ali pa v primeru makete drugega tira. Portal V Fokusu tako poroča, da je bilo podobno, kot podjetje Futura, tik pred zdajci ustanovljeno tudi podjetje Zgodba, ki naj bi jo lastniško obvladovali pomembni člani SD.

Prekmurje v srcu (Foto: posnetek zaslona)

Dve leti pred državnozborskimi volitvami je nekdanji minister za kmetijstvo Židan s Futuro podpisal 3 milijone evrov težko promocijo lokalno pridelane hrane, prav tako je prejšnja ministrica za delo Anja Kopač Mrak, prav tako iz vrst SD, podpisala 380 tisoč evrov vredno pogodbo s podjetjem Pristop.

Prijatelji režima si bodo bogato napolnili žepe

Kučan naj bi se že oglasil tudi pri direktorju RTV Slovenija Igorju Kaduncu, da si je izboril financiranje dokumentarnega filma o 100-letnici “Za Prekmurje gre.” Pod film je avtorsko podpisan Zavod Sončnica Štefana Celca in Brigite Bavčar. Slednja je polsestra Geze Vogrinčiča, moža razvpite Gabi Čačinovič Vogrinčič in enega najtesnejših prijateljev Kučana.

Družinska prijatelja Gabi Čačinovič Vogrinčič in Milan Kučan. (Foto: STA)

Kadunc naj bi primaknil 30 tisoč evrov. Tudi pri izbiri logotipa je bilo podobno, Kučanov odbor naj bi se na javnem razpisu potrudil, da je bil izbran hišni izvajalec. Po mnenju mnogih gre pravzaprav za ponaredek, Kučanovemu odboru pa je odprto pismo poslal tudi grafični oblikovalec Srečko Merklin, ki se med drugim sprašuje, kako sta Kučana uspela prepričati neoriginalnost in plagiatorstvo.

Režimski mediji delali reklamo kandidatom SD pred lokalnimi volitvami

Objave v režimskih lokalnih medijih pred nedavnimi lokalnimi volitvami so bile prav bizarne, a to ni naključje. Tudi tukaj bi v ozadju lahko ležal razlog; iz podjetja Zgodba, ki je samo v zadnjih štirih letih po podatkih Erarja prejelo 92.819,44 evra od Mestne občine Murska Sobota, naj bi se “nekaj malega” prelilo tudi v lokalna medijska podjetja.

Foto: posnetek zaslona

Tako smo bili lahko na regionalnih portalih Vestnik ali pa Pomurec priča propagandističnim fotografijam Jevška, kako se slika ob nasmejanem ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću, čigar delo od nekdaj senčijo obtožbe o korupciji, ali pa s Kučanom in Židanom. Drugi kandidati so se pojavljali na neugodnih fotografijah proti dnu strani.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...