[Pisma – od zmage do zmage] Tožilke ljubijo barabe ali žajfnica o Jankoviću

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Moj glavni pravosodni moto se glasi: dokler je Janković na svobodi, je Bavčar nedolžen. To v resnici ne pomeni, da Igor Bavčar ni ničesar kriv, pomeni pa, da so nekoga pozabili procesirati. Zato tudi neverjeten angažma globoke države na čelu z Milanom Kučanom, šefom udbe in partije v zaledju, da Zoran Janković še enkrat postane ljubljanski župan. Ko pade, bodo kot keglji padli vsi tisti, ki so na njegovih privilegiranih finančnih spiskih. A tudi mestna oblast ima verjetno nekje svojega mafijskega računovodjo, ki bo nekoč zapel kot sosedov petelin ob petih zjutraj, ki ga je lani dal lastnik zaklati, ker se je soseda preveč pritoževala. Janković tudi ne bi rok križem držal …

Kako se kupuje mafijska lojalnost, najbolje vedo vsi tisti, ki so njega dni šli v procesiji na magistrat, da so se poklonili Zoranu Jankoviću in ga “ljubim ruke i noge i dupe” (ali v prevodu: poljubljamo roke in noge in zadnjico, ali kot je rekel nekdo: šlo je za tako imenovani rektalni alpinizem) poprosili, naj jih vodi v njihovo lepo prihodnost. Ki je itak že bila lepa in preplačana in krivično nagrajevana.

Saraoški sultan se je dal poprositi, da bo šef države takoj za Kučanom, a so ga – poleg politične primitivnosti in nesposobnosti – izdali tudi nekateri njegovi kadri. Zdaj, ko je iz policijskih prisluhov znano, da je nedolžen toliko kot osemdesetletna kurba iz javne hiše, bi človek pričakoval, da je v nekaterih njegovih podpornikih še malo moralnosti – a je ni. Prvi je Jankovića podprl šef politične mafije Slovenije, udbe in partije Milan Kučan, takoj za njim pa dva uda Cerkve. Najprej Geza Filo, kar nekako stoji, saj se je ob prvi predsedniški kandidaturi Kučan razglasil za protestanta. Potem pa še katoliški, v Berlin izgnani Izidor Pečovnik – Dori. Seveda ima Janković še podporo pravoslavne cerkve, ker je malo pravoslavec, ima pa tudi podporo islamske skupnosti, ker je malo musliman. Generalno – verska udba Jankovića podpira.

Jankovićev odnos do žensk je v nasprotju z evangeličanskim in katoliškim naukom
Z verskega stališča se je vsem omenjenim podpornikom malo utrgalo. Globoko v nasprotju z evangeličanskim in katoliškim učenjem je, da z ženskami delaš kot s spolnimi objekti in sužnji. To je Janković tudi storil v primeru farmacevtke. Ne v protestantskem in ne v katoliškem izvornem duhu tudi ni, da za normalne poslovne zadeve zahtevaš deset odstotkov. Pri čemer se Janković ne more izgovarjati na nabirke pri mašah, ker tam gre za prostovoljno dejavnost, pri njem pa za pogoj, če hočeš dobiti posel. In to so policaji ujeli v prisluhe in takrat se je Jankovića tudi uradno prijelo ime “mister 10 odstotkov”. Nevzet Porić, generalni sekretar islamske skupnosti, in njegova skupnost sta Jankoviću zaradi podpore izgradnji džamije sicer lahko hvaležna, čeprav ni bilo zastonj. A Porić in njegovi Alahu akbar so mirno požrli, da Janković otroškim vrtcem, osnovnim šolam ter nekaterim firmam deli oznako “LGBT prijazni”, čeprav bi drugače spolno usmerjene v drugačnih okoliščinah metali z ljubljanskega Nebotičnika. A pomembno je, da islamska vojašnica, kot ji pravijo dobro informirani, stoji in da si je Porić dobro zapomnil vse tiste, ki so njeni izgradnji nasprotovali. Okej Porić, grožnjo smo razumeli! In ta Porić sedi kot svetnik v mestni skupščini v koaliciji z gej Jankovićem. Tudi islam ni več to, kar menda je.

Sodnica rekla sodnici: Zoki neki ma
Osebno me seveda nihče ne bo prepričal, da so tiste prisluhe, ki so Jankovića močno obremenili (farmacevtka je le vzporedna svinjska zgodba in podoba tega človeka), zamočili in jih je sodišče dalo uničiti. Čeprav vem, da smo včasih krivični tako do tožilcev in sodnikov nasploh, pa takšni primeri (poleg zadeve Janša in Patria in Kangler, Novič ter zdaj Radan) mečejo slabo luč na vse. V nebo vpijoči primer je na primer generalni tožilec Jože Kozina, ki je na parlamentarnem odboru za pravosodje tako rekoč imel ultra levičarski ideološki izpad celo v prisotnosti svojega šefa Draga Škete in se ni zgodilo nič. Povsod drugod v civiliziranem svetu bi bil isto minute bivši in na cesti.

In tudi Jankoviću se doslej še ni zgodilo nič. Kot v Šifrerjevi pesmi “Lepa dekleta ljubijo barabe” se je našla tožilka (zdaj sodnica!), ki je fejsbuk prijateljici, sodnici v zadevi Patria Barbari Klajnšek dahnila: Zoki neki ma. A to je doslej spoznala samo nesrečna farmacevtka. Klajnškova in Karmen Erčulj pa sta zdaj kolegici na okrožnem ljubljanskem sodišču. Kjer naj bi steklo nekaj procesov proti Jankoviću.

Vem, da ima Bog veliko drugega pomembnega dela, ampak prosim lepo – tule bi pa lahko usekal.

Vinko Vasle

 • samotoje

  Ne lahko, Bog bi moral udariti. In to z gorjačo, pravzaprav bi moral mlatiti.

  • RATATA

   Bog našo nam Deželo,
   Bog živi ves Slovenski svet…
   Kako jo/ga pa živi(?) bolj slabo se mi zdi. Nisem zadovoljen! Kaj neka čaka.
   Kdaj bo udaril in mlatil ko zmešan? Če ne bo pohitel in bo še dolg odlašal in pustil crkavat vse skupi, ga bo še kdo zamenjal matr!

 • karlina

  Vem, da ima Bog veliko drugega pomembnega dela, ampak prosim lepo – tule bi pa lahko usekal.

  IZJAVA STOLETJA , NI KAJ DODATI, kot to, da se takšnih komunističnih barab, izogibata in Bog in Matilda.

 • Joško

  Odlično povedano, ampak levuhov se zopet ne bo nič prijelo!

 • VERRZIFIKATOR

  Zoranija Videc

  VIDENJE PO PROCESIJI

  Takšno videnje imel je včeraj,
  stal pri cerkvi blizu magistrata,
  vsepovsod samo zaprta vrata,
  kot da so zaklenjena za zmeraj.

  Po procesiji domov prihaja,
  kot le kaj se klavrno počuti,
  zmagoslavja vere ne občuti,
  mu vse skupaj prav nič ne ugaja.

  Udeležencev je bore malo,
  križ čez vse ovire sam bo nosil,
  za ubogajme nazadnje prosil,
  da bi se mu milostno kaj dalo.

  Je ob videnju zares znerviran,
  kakšna to procesija je bedna,
  prejšnje slave niti malo vredna,
  kot da bil na njej bi procesiran.

  Farmacevtke, borci in sodniki,
  ki v procesiji nekoč so stali,
  vsi po vrsti so doma ostali,
  izostali vernikov so vzkliki.

  V apoteko se nato zateče,
  za tolažbo da si nekaj kupi,
  pa kar vidi, vse so sami strupi,
  jezik, nos in grlo, vse ga peče.

  Ko domov se le nazadnje vrne,
  po procesiji, ki brez sijaja
  bistvo pokazala je značaja,
  še sam sebi hrbet zdaj obrne.

  V kotu se prikaže zlobni palček,
  pa brž v špranjo prav hinavsko smukne,
  on mu ne sledi do tiste luknje,
  seže po zdravilo si v predalček.

  Vzel prevelik si premnog odmerek,
  se zamisli, v posteljo se zvrne,
  končno misel prava se utrne:
  izgubljen si bil in boš primerek.

 • anzek

  Vinko, vse si lepo napisal, samo tisto v zvezi s sodnico si, sem prepričan, udaril mimo.

  Kako bi le sodnica vedela, da “Zoki nekaj ma”, če tega ni preizkusila????

  • Nata

   Hja. . . . . . ona to že na prvi pogled vidi, no ?? Poizkusiti ni greh. Morda pa je potem ravno zaradi te izjave imela priliko tudi preizkusiti ??

 • Mariza Petrovcic

  Tudi Bog ima raje barabe, tatove ipd. kot normalne postene ljudi

 • if

  Prvič!
  Bravo, VV!

  Drugič!
  Ne strinjam se le z zadnjo izjavo.

  Moja interpretacija stanja RS.
  Bog, verujem vanj, skozi vso zgodovino človeku dopušča polno svobodo izbire med zlom in dobrim po načelu “polna svoboda posameznika/družbe = polne posledice za posameznika/družbo”.

  Dogajanje v RS bo šlo navzdol toliko časa, dokler bo svoboda posameznika/družbe izkoriščana za izvajanje zla, ki ga izvajajo v članku omenjeni akterji!

  Stanje v slovenski družbi in državi je zlovešče zaradi nedemokracije, ki je namensko vgrajena in izvajana v vseh sistemih dražve do vključno predsedniške funkcije, ki je v sedanji kadrovski zasedbi izvajana narcisoidno in malomarno do resnice!

 • Lon Wolf

  Bog je Ljubezen. Vse kar je Dobro, izvira iz Njega. Nikoli, resnično nikoli, Bog nikogar ne kaznjuje, ampak nam je dal svobodno voljo, da bì se lahko iz lastnih spoznanj in prepričanj odločili po kateri Poti bomo šli. On samo pomaga, da bi ljudje spoznali Resnico pomena zemeljskega bivanja. Vsa nedobra dejanja tukaj na zemlji, niso nič v primerjavi z Duhovnim pekelom, ki nas čaka v kolikor se tukaj na zemji ne spreobrnemo k Dobremu. Nihče nima pravice obsojati soljudi, ker si stem nalaga veliko duhovno breme. Vse kar smemo je pomagati in iz Srca prositi za našo in njihovo spreobrnitev.

 • Anton

  “Zoki neki ma. A to je doslej spoznala samo nesrečna farmacevtka.”

  uradno samo nesrečna farmacevtka, s poudarkom na URADNO!

  sarkazem press

 • xtc

  Sej bo Vinko,tud pr Josipu je,da je živ zgnil upam da temu sledita še slo Titeka

 • Marija

  G. Vasle očitno tudi bog ljubi barabe. Ali pa jih noče na ono stran hahahaha.