Tito je bil Joker

Mitja Iršič

Ta teden si bom na glavo poveznil sivo lasuljo s čopom iz sredine osemdesetih, nadel geekovska očala, črn pulover in ponošene kavbojke, se postavil v puklasto sedečo pozo antičnega misleca, z roko pomenljivo na podbradku, nakar bom s pogledom zamišljeno usmerjenim v daljavo poklical Milana Kučana ter Branimirja Štruklja na kavico v Zvezdo. Zakaj? Ker bom naredil recenzijo filma. Pri nas pa je to opravilo nemogoče, če nisi zgoraj opisani osebek ali pa vsaj ostareli punker, raziskovalec teorije spola, morda še kakšen trimišelinskozvezdnični kaviar socialist v iskanju globljega pomena človeškega hedonizma.

Zopet sem vam hotel predstaviti eno podjetniško zgodbico, potem pa sem si šel v kino ogledat edini film za katerega vem, da ste ga na valu ljudskega glasu videli skoraj že vsi – seveda govorim o milijardno zaslužkarskem Jokerju. Pa sem si rekel, da bodo podjetniki že počakali, jaz pa bom ta teden raje govoril v hollywoodskem blockbusterju. Sicer me ni prevzel tako zelo, kot je očitno nekatere ameriške kritike, mi pa je dal misliti o družbi in njenih Jokerjih.

Kratka sinopsa (tisti, ki ga še niste gledali in si nočete pokvariti užitka preskočite odstavek!): Arthur Fleck je prebivalec stripovskega vesolja, kjer obstaja mesta Gotham. Tam med drugim živi tudi Batman, ki je v filmski časovnici še otrok. Mesto je pretiravana podoba New York Cityja v sedemdesetih, ko so vsa okrožja obvladovale brutalne mafijske združbe, policija pa je bila pred njimi nemočna. Arthur je poklicni klovn, ki nastopa na zabavah in upa, da bo nekoč postal komik. Z mamo živi v majhnem stanovanju zakotnega blokovskega naselja. Mama vsak dan piše milijarderju in kandidatu za župana Thomasu Waynu (katerega sin Bruce v bodočnosti postane Batman), naj ju reši revščine. Nekoč je bila njegova asistentka Prepričana je, da je Arthur njegov sin, čeprav se kasneje izkaže, da je posvojen. Arthur je družbeni izobčenec. Zaradi duševne motnje, ki ga sili v spontan smeh se mu ljudje izogibajo. V divjem mestu ga lokalna mladostniška drhal večkrat napade in poškoduje. Sanja, da bo nekoč nastopil na pogovorni oddaji slavnega komika Murraya Fraklina. Redno obiskuje socialno delavko, ki mu daje zdravila za brzdanje duševne motnje, zaradi katere je nekoč že pristal v norišnici. Dokler mesto centru za socialno delo ne vzame sredstev, tako da tudi Arthur ostane brez socialne delavke in zdravil. Kakšna bolezen ga tare – poleg napada kroničnega smeha – nikoli ne izvemo, lahko pa indično sklepamo, da gre za kombinacijo narcisoidne motnje in shizofrenije (v mislih si predstavlja, kako nastopa v Franklinovi oddaji in kako zapelje lepo temnopolto sosedo).

Naj se prične razredni boj
Njegovo življenje se obrne na glavo, ko mu sodelavec podtakne pištolo, ki se je želi znebiti, Arthur pa z njo v klovnovskem kostimu na vlaku podzemne železnice ubije tri mlade poslovneže, ki so ga pred tem želeli napasti. Kasneje se izkaže, da gre za uslužbence Thomasa Wayna. Kmalu zatem se sooči s svojim domnevnim očetom milijarderjem Waynom, ki pa mu pove, da ni njegov oče. Mati naj bi ga posvojila. Ko razišče uradne dokumente, tam piše, da ima prav. Če je to res, ali pa je vplivni Wayne dokumente dal ponarediti ni jasno, je pa razvidno, da ga je mati skupaj z novim ljubimcem zlorabljala. Arthurjeva metamorfoza v stripovskega zlobneža se začne. Najprej iz maščevanja s vzglavnikom zaduši mamo, ubije sodelavca, ki mu je prodal pištolo, nato pa še Murraya Franklina, ki ga je povabil v svojo oddajo, kjer se je hotel norčevati iz njega, potem ko je video, kjer Arthur pogori kot komik postal viralen.  Ko ustreli Franklina v glavo, v mestu že divjajo nemiri. Klovn, ki je ubil tri poslovneže iz wallstreeta je postal nov simbol proti bogati eliti, potem, ko je milijarder Wayne, katerega trije uslužbenci so bili ubiti na televiziji pove, da so morilci navadni klovni, ki so zavistni uspešnim, da so nekaj naredili iz svojega življenja. Arthur sredi oddaje postane Joker, superzločinec, strah in trepet elit, heroj zapostavljenih in izobčenih. Tik preden Fraklinu v glavo spusti metek pove besede preroka, katere so protestniki, ki so tam zunaj že uničevali Gotham City najbrž v trenutku ponotranjili in vzeli za svoje:

“A veš kako je tam zunaj, Murray? Ali dejansko kdaj zapustiš ta studio? Vsi samo vpijejo in kričijo drug na drugega. Ljudje niso več civilizirani. Nihče ne misli, kako je biti v čevljih koga drugega. Misliš, da Thomas Wayne, kdaj pomisli, kako je biti nekdo, kot sem jaz? Misliš da pomisli kako je biti nekdo drug? Ne pomislijo. Mislijo, da bomo vse skupaj prenašali kot pridni fantke. Da ne bomo zdivjali in postali volkodlaki.”

Tisti dan postane vodja gibanja jeznih divjakov v klovnovskih maskah. Simbol, ki je začel upor, ne le proti krivicam, ampak proti civilizaciji. Naslednja inkarnacija Guya Fawkesa, le da tokrat z masko klovna. Bogataši so nas zmerjali za klovne. Zdaj jim pokažimo, da smo res.

Joker – heroj neomarksistične revolucije
Čeprav gre za fantazijo tipa Gospodar Prstanov in Preboj, je sporočilo samega filma resnično življenjsko, brezsramno politično in neartistično neposredno: razredni boj. Bogati proti revnim. Priljubljeni proti nepriljubljeni. Izkoriščani proti izkoriščevalcem. Gospodarji proti sužnjem. Nič manj razrednobojno kot višek sovjetske kinematografije tipa Lenin v oktobru in Nepozabno leto 1919. Spontane vstaje v mestu, ki jih vodijo nasilne tolpe imajo svoj razlog in ideologijo – ko ubijejo Thomasa Wayna in nato še ženo, njej iz vratu odrežejo biserno ogrlico, da biseri popadajo po tleh. Milijarder, ki je navadne smrtnike žalili s klovni je bil deležni ljudske pravice – s strani klovnov. Ki so za maskami v resnici navadni ljudje, tlačeni in ponižani. Zdaj so končno vstali in se uprli plutokraciji. Z nasiljem. Film ima močno konotacijo države kot prinašalca zla v družbo in vzdrževalca statusa quo vladanja elit. Jokerjevo sporočilo je, da so ljudje razjarjeni ker nikomur več ni mar za sočloveka. Ker državi ni mar. Tudi Arthur je žrtev “varčevalnih ukrepov”, ko ostane brez zdravil, ki so blažile njegovo duševno bolezen. Socialna delavka mu pravi: “They don’t give a shit about people like you and me” in še poudari, da ni socialno izoliran le Arthur sam ampak kar celotna družba, odklopljena od igre življenja, ki jo poganjajo vplivni.

Foto: epa

Ameriški kritiki so se povsem izognili teme nove oktobrske revolucije in so raje v duhu časa pisali, da je Arthurjeva tragična zgodba poskus moralnega apologetstva mladih belih moških, krivih za množična streljanja po ZDA (spomnimo, strelec v kino v Coloradu pred nekaj leti je ubijal med premiero filma Batman: Dark Knight Rises, misleč, da je Joker). A taka stranpota so le diverzija. Vsi, ki smo si ogledali film smo videli socialistično vstajo proletariata. Le Francozi so videli rumene jopiče, a tudi njihovo gibanje, ki se je začelo kot protest srednjega sloja proti kaviar socialističnim psevdoliberalnim elitam, se je sprevrgel v socialistični eksces novih komunističnih borcev za pariško komuno. Zakaj so se globalni liberalni mediji trudili, da Joker ne bi postal heroj nove neomarksistične revolucije demokratičnih socialistov?

Superzločinec redefiniran kot borec za socialne pravice
Preprosto. Joker je zlikovec. Čeprav nas zgodba v duhu francoskih nihilističnih filmov sili, da do njega čutimo empatijo, je še vedno morilec in klinični shizofrenik z poudarjeno narcisoidno motnjo. Gledalcem ob sočutju z Arthurjem postane podobno nerodno kot pred desetletjem, ko so podobno čutili do prvega televizijskega antiheroja, gangsterja Tonyja Soprana. Arthur pravi: “Vse življenje sem mislil, da ne obstajam. Ampak obstajam. In ljudje to začenjajo opažati.” Začeli so ga opažati, ko se je izvil iz okov svojega patetičnega obstoja. Kako pa? Z okrutnimi umori tistih, ki si po njegovem zaslužijo. Tistih, ki njega in njemu podobne vidijo kot nesposobne klovne. V filmu je superzločinec redefiniran kot borec za socialne pravice – borec proti svetu, ki ljudi kot v živaskem vrtu ohranja načrtno revne in odreka zdravila duševno bolnim. Borec za socialne pravice, ki je morilec, saj je umor edina rešitev, za preobrat sistema. Nedolžni pa so kolateralna škoda. Ne čudi, da so ameriški levi kritiki secirali Arthurja kot duševnega bolnika in strelca, angleški pa kot žrtev varčevalih ukrepov,  ne pa kot borca za pravice depriviligiranih. Saj je družbeni komentar, ki se skriva za takim razodetjem neroden in neizbežen za čas v katerem živimo.

T.i. social justice warriors (borci za družbene pravice), od študentskih gibanj, socialističnih strank, mladinskih političnih organizacij, izsiljevalskih sindikalnih gibanj do tolp antifa – vsi revolucionarji tega sveta, se zavedajo neizrekljivega: revolucija, ki jo opisujejo bo terjala dejanja po Jokerjevi metodi. Šus v glavo. Teranje kapitalistov v morje. Pospravljanje tistega dela populacije, ki Tita ne doživlja kot pozitivno osebnost v izpraznjen Barbara rov. Danes zahtevamo, jutri bomo vzeli, so ne tako dolgo nazaj kričale tovarišice, ki učijo naše otroke. Krilatica “še premalo smo jih” je analogija Jokera ko reče: “Tiste tri tipe sem ubil, ker so bili grozni. Vsi so grozni v teh časih. Vsakemu človeku bi se zmešalo od tega.” Kdo je grozen? Kapitalisti, ker kopičijo premoženje. Bogati, ker so – prosto po Židanu – krivi za onesnaženje okolja. Uspešni, ker se manj uspešnim, manj naravno talentiranim in manj ambicioznim v brk smejijo, medtem ko se peljejo mimo v novem Mercedesu. Konzervativci, ker se zavzemajo za tradicionalne vrednote, ki so jih progresivni socialisti skozi svojo metamorfozo zavrgli in jih označili za sovražnike liberalnega napredka. Grozni, grozni, grozni. Wallstreetovci so grozni. Buržuji so grozni.

Policist, ki je Arthurja peljal vklenjenega na postajo, mu je rekel: “Celo mesto gori zaradi tega kar si storil.” “Vem. A ni čudovito?”, je rekel. Njegov nastop v oddaji, njegov nihilistični govor, njegovo žalost, njegov bes so televizijski valovi ponesli v vsako gospodinjstvo Gotham Cityja. Sistem, za katerega je mislil, da ga zatira je uporabil kot orodje proti sistemu. “Ko bomo obesili kapitaliste, nam bodo prodali vrv, s katero jih bomo obesili.” je bojda nekoč rekel nek Džugašvili.

Stalin je bil Joker, Kim je bil Joker, Castro je bil Joker, Tito je bil Joker
Oktobrska revolucija je bila skupina dobro organiziranih Jokerjev, ki se je odločila, da si ruski Thomasi Wayni ne zaslužijo kar imajo. Ubili so “grozne” in preostanku prebivalstva nadeli klovnovske maske, ki so od njihovega krvavega preobrata postale nova družbena norma. Od tistega dne so klovni prevzeli oblast in vse je bilo tako kot so si želeli klovni, ne tako kot si želi Bruce Wayne. Družba bolj racionalne alternative ni iskala, ker si je najbrž – ob fanatičnem mesarskem slu revolucionarjev – ni upala. Tudi v Gotham Cityju med divjanjem klovnov niso na ulico prišli protestniki, ki bi zahtevali red in vladavino prava. Revolucija ne rodi nasilja, nasilje rodi revolucijo. Socialistična revolucija je otrok nasilja. Orodje narcisoidnih psihopatov, ki izkoristijo družbeno klimo in se parazitsko priklopijo na nezadovoljstvo ljudstva proti oblastnikom, a hkrati na skrivaj nastopijo proti ljudstvu samemu. V tem je velika razlika med klasičnimi in socialističnimi revolucijami. Socialistične revolucije so revolucije nasilnih klovnov, ki si ne želijo sneti maske, ampak jih nadeti celotnemu prebivalstvu. Da bodo vsi divji in krvoločni, vsi enaki, le oni pa bodo še bolj enaki. Kristjani v maskah smo vas klali leta 1945, v maskah vas bomo klali danes. Stalin je bil Joker. Kim je bil Joker. Castro je bil Joker. Tito je bil Joker. Družbe, ki so jih pustili za sabo pa še danes norijo v blaznosti tistih klovnovskih izgredov. Ljudje nosijo klovnovske maske, pa se sploh ne spomnijo več kdo jim jih je nadel. Nek patetičen, narcisoiden, psihopatski nihče, ki je nekoč srečno zajahal zgodovinska naključja, rekel: “Niti eno minuto svojega jebenega življenja nisem bil srečen.” …  in šel v lov na buržuje/imperialiste/klerofašiste. Snemimo si maske. Obstaja alternativa.

Mitja Iršič

 • SIMON ROZIC

  …”zato smo mi krv prolili…” se je drl dol z odra in narod je histerično ploskal,
  lačen in bos! Ne, hvala, tovarišija!

  • pajot

   Ta pizda je ni prolil niti kapljice.

   • samotoje

    Svoje res ne.

 • Amerikanc

  Titej je bil v resnici predstavnik lumpenproletariata, katerega so v večini (ne vsi) predvojni falirani študentje in kriminalci, izkoristili za krvavo revolucijo in nasilen prevzem oblasti. Kaj takega, kar se je zgodilo v naši ubogi domovini, kjer so morali umreti vsi, ki so imeli kaj pod palcem (tovarnarji, obrtniki, posestniki, duhovniki, trgovci,…), se ni zgodilo nikjer drugje na Svetu.

 • Ivan Ivanovič

  Kapitalisti, ki na trgu v boju s konkurenco iščejo kupce, dajejo zaposlenim plače in plačujejo praviloma visoke davke, so Marije Terezije v primerjavi s povampirjenimi plenilci socialističnega tipa, ki imajo na ustih socialno demagogijo, v resnici pa se jim gre za samo za kriminalno plenjenje proračunskega denarja, ki ga pridno pošiljajoi v davčne oaze.

 • Karlo Štajner

  Dediči revolucije in ljudstvo Iršičevih povezav ne želi oziroma ne more razumeti. Potem pa se čudimo od kje nam globoka država.

  • samotoje

   Moja malenkost se ne čudi. Ve, da je bil sestop ZKS z oblasti samo šov, zvita cirkuška predstava za folk.

 • tohuvabohu

  Zadnji odcep za Polje.

 • Andrej

  Tito je bil šlosar. Ali je kje kdo kdaj videl kak njegov izdelek?
  Šarec je lesar. Ali je…
  Bratuška je šivilja. Ali je…
  Kučan je pravnik. Ali je…
  Itd, itd, itd…
  Za tisto, za kar so se izučili niso dobri. Za tisto, za kar se niso izučili so pa dobri.
  Blagor narodu, ki ima tako vodstvo. Uspeh -> propad zagotovljen.

  • IvoZbogar

   Janša je obramboslovec. Ali je ..

   • Olga101

    Ja je, ubranil je Slovenijo pred JLA!

    • IvoZbogar

     Če bi bilo po njegovo, bi še danes čutili posledice vojne. On je hotel napasti JLA z vsem kar so imeli. In če bi to storili, bi nam JLA to krvavo. grobo vrnila. Sicer pa preberi njegovo diplomsko nalogo. Verjetno se boš zjokal, ker boš ugotovil, kako strastno je branil ”tekovine YU”, čeravno je diplomska naloga smešna.

    • IvoZbogar

     In to popolnoma sam tako kot Superman ali pa Peter Klepec, ki je izdrl drevo in pometal s Turki. Janša je izdrl drevo in pometel s JLA. Lepa pravljica, a ne? Ampak vi janšisti v to verjamete. Ste smešni.

   • Andrej

    Je, nagnal je Yugo generale. A niti tega ne veš?

    • IvoZbogar

     In to popolnoma sam. Tako kot Supermen.

     • Andrej

      Namerno se delaš butastega. Ene par pravih Slovencev je sodelovalo. Proti tistim kakor Slovencem, ki so točno takrat razoroževali narod.

      Kaj bi ti v stvari rad povedal?

     • IvoZbogar

      En par? Se pravi Janša in Krkovič, morda še Bavčar in … se pravi Team America. Ne bodi smešen. Skoraj vsi Slovenci so sodelovali. Se spomniš referenduma. A ti misliš, da bi tvoj par sam šel v vojno z JLA? Tako kot Team America, ne bodi smešen. Sicer jaz ne negiram Janševe zasluge, vendar ni bil edini in sploh, vsak, ki ima koliko toliko soli v glavi, bi naredil enako. Noben politik, ki dela proti volji ljudstva dolgoročno ne preživi. In to se kaže tudi v današnji politični situaciji. Janša je že 30 let v opoziciji zato, ker ne dela to kar narod želi. Se pravi, poenostavljeno – Janša danes dela proti Slovencem, vsaj proti večini. In zato bo do penzije v opoziciji in še potem bo. No ja, morda bo spremenil svoj svetovni nazor, tako kot ga je že najmanj 4 krat. Komunist, socialist, klerik, domobranec in zdaj se je približal nacional socialistu.

     • Andrej

      In še vedno te prav nič ne motijo tisti, ki so narod razoroževali. Naj ti zaupam skrivnost, da so večino časa na oblasti. Pa nobenmu povedat.

     • IvoZbogar

      Če bi kdo narod razorožil, ne bi TO imela toliko orožja. Naj ti povem skrivnost. Tisto malo razoroževanja je bil samo slepilna taktična poteza. In zaradi te poteze, je JLA mislila, da nimamo orožja. Ko pa je naletela na odpor se je hitro predala. In naj ti zaupam še eno skrivnost. Tisti, ki so izpeljali to potezo, so se že zdavnaj umaknili. Vsi so v penziji. Le Janša še rovari, kljub temu, da je že 30 let neuspešen politik, permanentno v opoziciji. Pa ne povedat nobenemu.

     • Andrej

      Tega res raje ne bom razlagal okoli, da se mi ne bodo preveč smejali.

     • IvoZbogar

      Smešno. Zavedaš se, da si smešen, da se ti bodo smejali pa kar naprej pokaš vice.

     • Andrej

      Lej, ko mi en razlaga, da je za vse kriv Janša, ne vidi pa resničnih CKZKS krivcev, z njim zaključim. Dokazov o tem, da imam prav je kolikor hočeš, a če jih ne vidiš jih ne vidiš.

 • IvoZbogar

  Iršič, je pravi ”umetnik”, ki živi ločeno od realnega življenja. S svojimi miselnimi akrobacijami hoče (me prav zanima koliko sledilcev SDSa je sploh razumelo, oziroma prebralo to njegovo nakladanje) dokazati nekaj, kar je popolnoma v nasprotju s tistim kar se danes dogaja po našem planetu. Za iršiča se rumeni jopiči borijo proti socializmu – kakšne bolj butaste teorije se ne da izmisliti. Za njega so upori v Čileu, Iranu, Urugvaju uperjeni proti socialističnim elitam. Ma kje živiš Iršič? Edino kar imaš prav je, da Tito je bil Joker, vendar v takem pomenu kot ga poznamo iz kart. Bil je Joker – dobra karta, ki je omogočila, da imamo danes državo Slovenijo.

  • pajot

   Majmun. Ko smo dobili državo Slovenijo,je bil enonogi že zdavnaj v grobu.

   • IvoZbogar

    Kdo nam je leta 1945 priboril Primorsko? A Janša, ko še v jajcih ni bil?

    • pajot

     kućan.

 • Ivan Ivanovič

  Tito se je na smrt bal, da se bo Slovenija, jugoslovanska molzna krava, osamosvojila. Zato je slovensko partizansko vojsko nemudoma razorožil in namesto nje v Slovenijo poslal JNA. Vojni plen, pridobljen od Italijanov, Istro in Dalmacijo, je v celoti dal Hrvaški, da bi Slovenija bila čim bolj oskubljena kokoš, ki se ne bi mogla osamosvojiti. Za povrh je skrbel, da so v Slovenijo neprestano prihajali migranti z Juga., da bi slovenski narod čim prej izginil in z njim odcepitvene težnje. Ni mu uspelo. Tudi njegovim idejnim naslednikom, ki skušajo prek ekscesnih migracij uničiti slovenski narod, ne bo uspelo…

  • xtc

   In kje si ti videl Tunek slovensko partizansko vojsko?
   Cepc-vsi SLO komunisti so zaprisegli Moskvi in Titeku-SLo partizane no recimo pravilno TIGROVCE(vodilne) pa je titova banda pobila.

   • Ivan Ivanovič

    Saj si se tudi ti vpisal med slovenske primitivce, pa si še vedno Slovenceljn. Tudi partizani so bili Slovenci, Tito pa jih je nemudoma razorožil, v Slovenijo pa poslal JNA. Razumi, če moreš. Kar močno dvomim.

    • xtc

     Ne bili so drhal KPS,ki je prisegla Beogradu in Moskvi-samo zate debil zahojen-Tito je “osvobajal” SLO z Bugari,Rusi in ponovno rekrutiranimui četniki-SLO partizani?
     Kaj je to gošarska banda,ki je klala,pobijala ropala in posiljevala,41 pa pijana drla z Dolancem na čelu “Sieg Heil” z Nemci v Trbovljah?
     Sp**** bebczahojen.

  • IvoZbogar

   Slovenija je bila v YU tista, ki je molzla vse republike. 80% slovenskih proizvodov smo prodali na trge YU republik. Od tam smo ”uvažali” poceni delovno silo, primarne materiale, poceni hrano itd. YU republike so bile dobesedno v kolonialnem odnosu s Slovenijo. Ko smo postali samostojna država, je bila naša največja skrb izguba YU trga. No rešili smo to izgubo dokaj dobro.

   • Ivan Ivanovič

    Daj daj, večino tistega, kar jen Slovenija zaslužila v Jugi, je Beograd spet pobral. Poleg tega je določal cene proizvodov, tako da so morala slovenska podjetja prodajati pod realno ceno. Zakaj misliš, da je Juga razpadla? Ker je bila njena ekonomija eno samo nategovanje, kdo bo koga. Bojim se, da nimaš pojma, kako je bilo v Jugi. to je bil Divji Zahod, še precej večji kot njegov slovenski tranzicijski naslednik.

    • IvoZbogar

     Imam ravno toliko let, da dobro vem,kako se je trgovalo v YU. Slovenija je bila kolonialna sila in resi del profita morala vrniti nazaj v BGD. To je tudi vse. Brez veze je debatirati s nekom, ki ni doživel tega on v bistvu zelo malo ve.

     • traktor

      Res je videti, da imaš dovolj let. A možganožer bi pri tebi umrl od lakote. Glej, če čutiš tako krivdo za krivice, ki ste jih povzročali v Jugi, vzemi štrik, pa se obesi. Zakaj bi sral po portalu.

     • IvoZbogar

      Konstantno serete vi. desnosučni Niste sposobni ene same civilizirane debate. Kozmanjka, greste v zmerjanje in žaljenje. Jaz sem se v YU počutil dobro in zelo dobro se počutim v Sloveniji. Nobenih krivic nisem storil ne v YU niti ne v SLO. Tudi bolj malo časa sem živel v YUin SLO. Nisem zafrustriran, ne krivim nobenega za moje neuspehe (tako kot ti) in tudi ne za uspehe. Na tem portalu sem samo zato, ker se zabavam, medtem, ko vam natrosim kakšno resnico. Blazno uživam v tem, kako se ti in tebi podobni razburjate in zmerjate, zmerjate, zmerjate. Očitno zato, ker imate tako velike možgane, da bi nasitili stotine možganožerov. Nasitili bi se z vašim zmerjanjem, laganjem,žaljenjem itd. In ti bom ostal še dolgo časa in se zabaval. LP smeško.

 • xtc

  Iršič izpušča nekaj bistvenega tudi Kučan je Joker pa ne samo on,celotna SLO levica z anarholiberali so Jokezji,kup nevarnih psihičnih bolnikov nserečnežev,ki svoje frustracije zdravijo na zatiranju onih bolj pridnih in sposobnih,uspejo le z kriminalom in zločinom v normalni družbi so “razžaljeni in ponižani”,gre za nevarno stanje psihopatizma,ki le še stopnjuje vsak umor in zločin vodi v zadovoljstvo iz zadoščenje,nato postane manija,ki stopnjuje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!