Komisarka Mijatovićeva v poročilu gladko prezrla argumente ministrstva za kulturo – zato bodo pripravili ločen odgovor!

Datum:

“Ministrstvo za kulturo je imelo dolgotrajno razpravo s komisarko za človekove pravice. Naši premisleki niso bili pravilno predstavljeni. Številni nesporazumi, z njene strani, glede slovenskih medijev, so ji bili skrbno razloženi, vendar je kljub temu nadaljevala s ponavljanjem očitnih zmot, zaradi česar je bilo poročilo pristransko in nizke informativne vrednosti,” je javnost obvestil predstavnik za stike z javnostjo na Ministrstvu za kulturo Mitja Iršič in dodal, da bodo na ministrstvu pripravili ločen odgovor, da bi opozorili na številne zgrešene zaključke v poročilu glede svobode medijev v Sloveniji.

Komisarka za človekove pravice pri Svetu Evrope Dunja Mijatović kaže presenetljivo podobne znake, kot jih je kazala že slovita novinarka Politica Lili Bayer. Tako pri prvi kot tudi pri drugi, so se namreč izjalovili vsi zdravorazumski poskusi razjasnitve dejanskega stanja glede svobode medijev in svobode izražanja na Slovenskem. Novinarka je prejela uradne odgovore vlade z vsemi potrebnimi pojasnili glede svojih dvomov, ki so bili objavljeni celo na spletni strani pristojne institucije, in ki bi jih kot vrhunska novinarka morala vključiti v prispevek, a jih je gladko (razen morda z izjemo kakšne povedi) prezrla. Ob tem lahko podobno opazimo tudi pri komisarki Mijatovićevi.

Gospa se navkljub svoji ugledni funkciji, domnevni razgledanosti in častitljivim letom ter s tem pričakovanim življenjskim izkušnjami, še zlasti pa znanju, ni izkazala pri resnicoljubnosti. Kratka poizvedba na spletu celo razodeva, da je svojo zakladnico študijskega znanja bogatila v različnih tujih ustanovah. Poleg Univerze v Sarajevu so navedene še sledeče: v Sussexu, Bologni in Londonu.

Nič kaj preveč v akademskem duhu. Ali pa si gre situacijo razlagati tako, da je ob vseh pridobljenih titulah enostavno postala preveč domišljava in drugačnega mnenja od svojega enostavno ne prenese. Funkcionar na kulturnem ministrstvu Mitja Iršič je namreč ob tem še pojasnil, da so odgovori vlade celo priloženi v poročilu, vendar jih kljub temu besedilo poročila Mijatovićeve ne upošteva. Prav zaradi tega bo ministrstvo pripravilo ločen ogovor nanj, kot še en poskus razjasnitve nekaterih zmot, ki jih ima ugledna dostojanstvenica. V zadnjih dneh so se k sreči odzvali tudi tuji novinarji, ki bolj realno in s kančkom posluha za drugačno mnenje, ocenjujejo družbeno-politično dogajanje pri nas.

Lažne novice iz EU so del boja proti alternativni migracijski politiki, tradiciji in konservativnim vladam
Španski novinar Alvaro Peñas iz medija El Correo je denimo zapisal: “Zaradi politike Višegrajske skupine o nezakonitem priseljevanju, ki jo podpira tudi Slovenija, je levica vzela na muho vse te države in njihova celotna politika je postavljena pod vprašaj,” je dejal. Dodal je, da Janeza Janšo napadajo zaradi obrambe konservativnih vrednot in prijateljstva z Orbánom, kar mediji vidijo kot dokaz radikalizma. “Resnica pa je, da je namen teh lažnih novic spodkopati verodostojnost teh vlad in negativno vplivati ​​na volivce v njihovih državah.” Mijatovićeva je potemtakem le kamenček v mozaiku ene in iste zgodbe. Prvi je bila Bayerjeva. In čeravno mozaik nastaja na tujem, projekt, kot kaže, vodijo domači “umetniki”.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...