Črni petek! “Najboljši menedžer” Janković vas vabi na nore popuste v “najboljši projekt v Ljubljani” – trgovski center Stožice

Datum:

Črni petek. Dan, ko se začne decembrska nakupovalna mrzlica in nori popusti v vseh trgovinah. V ta namen tudi ljubljanski šerif Zoran Janković vabi vse, kot je sam dejal, v “najboljši projekt v Ljubljani na področju trgovskih centrov”. Govorimo seveda o trgovskem centru Stožice. Tam se lahko sprehodite po razvalinah, na policah vas bodo pričakale smeti. Žal si tam ne morete kupiti novih čevljev po ugodni ceni, lahko si zgolj svoje uničite, saj so tla slavnega trgovskega centra blatna, polna žic, kamnov in odpadnih materialov. To je bila tragična usoda Jankovićevega projekta, ki je sedaj v razvalinah. Pa ne le usoda projekta, ampak tudi gradbenih izvajalcev, ki so propadli, šli v stečaj, zaradi tega je celo nekdo storil samomor. Podobna usoda lahko zadane tudi vodovarstveno območje, kjer Janković rovari po zasebni zemlji in gradi kanalizacijski vod C0, kljub vsem opozorilom, da je lahko le-ta izjemno nevaren in škodljiv.

Čeprav se Zoran Janković rad pohvali s svojimi projekti in na svoji Facebook strani redno objavlja svoje “dosežke” in slike s pripisom #Zorandela, ne zasledimo pa slik propadlega projekta, ki si jih lahko spodaj sami pogledate. Na preiskovalni komisiji DZ o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu, ki jo je vodil dr. Anže Logar je za trgovski center Stožice Janković dejal, “to je najboljši projekt v Ljubljani na področju trgovskih centrov”. Če je to njegov najboljši projekt, potem zares lahko vsak Ljubljančan trepeta, kaj se lahko zgodi s pitno vodo, katero Janković namerava zastrupiti.

Propadli del trgovskega centra Stožic.
Propadli del trgovskega centra Stožic.

Znano je, da se Janković rad poslužuje spornih načinov gradenj svojih projektov. Kakor je bilo v primeru Stožice, ko bil tudi predmet preiskovalne komisije, se je projekta lotil v javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem Grep, ki sta ga ustanovili podjetji Energoplan v večinski lasti Zlatka Srake in Gradis v večinski lasti Uroša Ogrina, torej obeh dobrih Jankovićevih prijateljev. Nič čudnega, da za megalomanski projekt nikoli ni bilo izvedenega javnega razpisa. Janković pa kljub propadu obeh gradbincev, številnih stečajev podizvajalcev in tragične zgodbe – samomora zagovarja prepričanje, da Stožice za Ljubljano predstavljajo izjemno uspešen projekt. Podobna zgodba se ponavlja, le da tu gradi na zasebnih zemljiščih, proti strokovnjakom, državnim zborom, ministrom. A do sedaj, ga ni uspel nihče zaustaviti.

Janković na preiskovalni komisiji.

Če Jankovića ne gane samomor, ni čudno, da ga ne gane onesnažena pitna voda
Če zanj to predstavlja uspešen projekt, ni čudno, da ne vidi težave pri gradnji kanalizacijskega voda C0. Strokovnjaki namreč pravijo, da v primeru potresa, njegove zaščite ne bodo obstale. Glede na to, da zadnje dneve trese po Balkanu, ni majhna stvar se igrati s pitno vodo, ki napaja Ljubljano. Če se Janković počuti nad strokovnjaki in nad državnim zborom, ki je soglasno sprejel sklepe za ustavitev gradnje, ga bo morda streznila Evropska Komisija in mednarodna institucija Jaspers, a le če jih bo predsednik državnega zbora Dejan Židan pozval k ukrepanju glede spornih praks ljubljanskih mestnih oblasti pri omenjeni gradnji kanala C0.

Zoran Jankovič na nezakonit način hoče zgraditi kanal C0 na vodovarstvenem območju. (Foto: bralec Nove24TV)
Namesto, da bi se nezakonita dela ustavila, gradbeni stroji kopljejo s polno paro.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...