fbpx

[FOTO in VIDEO]: Hudo neurje zajelo dele Slovenije: Na Koroškem plaz zasul železniško progo, nepremišljeni vozniki na primorski avtocesti “kampirali” v predoru Kastelec in ogrožali varnost

Neurje v Dravski dolini. Foto: e-koroška.si

V Zgornji Dravski dolini se je razbesnela huda nevihta, na območju Vuzenice in Mute je poleg silovitega deževja padala tudi toča. Na Muti je v kratkem času padlo več kot 100 milimetrov padavin, zato naraščajo in poplavljajo potoki ter hudourniki. Vuzeničanom so na pomoč priskočili tudi gasilci iz Radelj ob Dravi. Iz Slovenskih železnic pa ob tem sporočajo, da je koroška železniška proga zaradi plazu do nadaljnjega zaprta. Regijski poveljnik Civilne zaščite Alan Matijevič je za STA povedal, da so gasilci na terenu in delajo po najboljših močeh, da bi občanom pomagali pri odpravi posledic neurja. Veliko je po njegovih besedah poplavljenih kleti, nekaj je tudi še drugih plazov, ki ogrožajo objekte.

Občino Muta, na Koroškem, je zajelo silovito neurje s točo in močnimi nalivi. Po neuradnih podatkih je na območju padlo preko 100 mm padavin v zelo kratkem času. Hudourniki in potoki poplavljajo. ⚠️Andrej Vrečič, hvala za poročanje.

Gepostet von Neurje.si am Samstag, 24. August 2019

O težavah poročajo tudi s Primorske; v zaledju Kopra je močna nevihta povzročila izpad elektrike na železnici. V slovenskem delu Istre so v soboto popoldne nastale močnejše nevihte. Lokalno se pojavljajo močni nalivi in toča manjših dimenzij. Zaradi nespametnega ravnanja voznikov v nevihti je bil za krajši čas zaprt tudi predor Kastelec na primorski avtocesti. Nevestni vozniki so namreč zaradi toče ustavljali v predoru, da bi tako obvarovali svoje jeklene konjičke, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Poplave v Vuzenici

Poplave meteorne vode so zajele tudi Vuzenico.Video: Ida Izi Glasenčnik

Gepostet von Neurje.si am Samstag, 24. August 2019

Razmere se sicer umirjajo, a padavine se nadaljujejo, padavinska celica pa kroži in se obnavlja. Zato še nekaj časa pričakuje potencialne težave. Po podatkih meteorologov Arsa lahko še nastajajo posamezne močnejše nevihte na Primorskem in Koroškem.  Jutri bo vreme podobno, le padavine bodo nekoliko manj pogoste. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 22 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.