Kakšno zavajanje urednika Večera: Kanglerja prikazali kot “dražitelja” cen komunalnih prispevkov v Mariboru, čeprav je glasoval proti!

Zavajajoča naslovnica Večera: Franc Kangler glasoval proti, a prikazan kot glavni podpornik podražitev komunalnih storitev v Mariboru. (Foto: Twitter)

Mariborski časnik Večer si je privoščil novo namerno provokacijo mariborskega svetnika Franca Kanglerja. Čeprav je večina okoli mariborskega župana Saše Arsenoviča izglasovala podražitev komunalnih prispevkov, so na naslovnici objavili fotografijo nekdanjega župana in sedanjega svetnika NLS Franca Kanglerja, ki je eden redkih, ki je glasoval proti podražitvam za mariborske občane.

“Ob udarnem članku časnika Večer moja slika. To je uredniška politika Matije Stepišnika. Čeprav smo svetniki Nove ljudske stranke glasovali proti podražitvam. Spet sem kriv,” se je odzval Franc Kangler na Večerovo provokacijo. Iz nastale zagate se je javno hotel rešiti odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik. Ta je iskal je vzroke, zakaj je objavil Kanglerjevo fotografijo, tako je odgovoril: “Gospod nekdanji župan, v čem bi naj bil problem te fotografije? Nastopate v članku, vaše mnenje je dobilo celo največ prostora, jasno piše, da ste glasovali proti. Torej.”

Časnik Večer lahko javno piše o nešteto vzrokih, zakaj so se v uredništvu odločili za to fotografijo. Vendar prva asociacija daje slutiti, da bo vsak bralec, ki bo odprl to novico imel pred sabo že neko predstavo. V tem primeru si bo predstavljal, da so mariborski mestni svetniki izglasovali podražitev komunalnih prispevkov ter da je Franc Kangler najbolj odgovoren za podražitev.

Peter Jančič očital Stepišniku popolnoma neprimerno fotografijo
Na Twitterju je naslovnico komentiral tudi nekdanji novinar Večera Peter Jančič. V svoji izjavi je zapisal, da je slika popolnoma neprimerna glede na naslov novice. Stepišnik pa je oporekal tudi Jančiču. “Ve se, da je potrebna večina za potrditev sklepa, zakona, odloka in tako dalje. Demokracija. Kakšno stališče je zavzel g. Kangler, je zelo jasno iz teksta,” je zapisal Stepišnik.

“Naslov je napačen. Kaj ste hoteli povedati, da Kangler ni mariborski svetnik, če je bil proti? A je ljubljanski ali kaj? Šlamparija, no. Pa precej običajna. Za sliko ne rečem. A skupaj z naslovom, je pa pač definitivno narobe,” mu je še odgovoril dolgoletni novinar Jančič.

Luka Perš

 • Olga101

  Ovadbe lažnivcev in javnost!

 • rrrrr

  Tudi Haklovi ministranti iz Večera bodo še klečali na koruzi pred g. Kanglerjem

 • tomven

  Politikantsko pezde stepišnik se niti v sanjah ne upa pripopati zraven slike glavnega krivca za to, arzenovića, ker bi kmalu postal stepizdnik, če ne celo stepićnik. Revše ubogo.

 • Novakec1

  Izvoljeni čefurji hebejo sloovce u glavo, be, be ,be….

 • VERZIFIKATOR

  Zdajle ravno, glej, večer se spušča,
  čas primeren je za obračune,
  ko se cajtng kar sam v Dravo sune,
  brez štrbunka, skratka sploh brez trušča.

  Polna namreč je docela mera,
  je potrebna le čez rob še kaplja,
  cajtng da razmočen se potaplja,
  noč se bliža, konec bo večera.

 • Unikatna

  Sliko naj umaknejo in kot dražitelja prikažite tiste, ki so glasovali za…Ogabno pa je za vse župane, ki so dvignili cene – zaradi dviga minimalnih plač in pokojnin…

 • VERZIFIKATOR

  Pa saj niso ravno fsi faloti,
  ko zvečer se zberejo v gostilni,
  vidiš, da so eni pač debilni,
  keri pišejo za list naš toti.

 • Franc Šink

  Problem je, koliko plenic za odrasle ti politiki na dan porabimo.

 • Ježek Teka Teka

  Če je vse skorumpirano do ustavnega sodišča … lahko pišejo in delajo kar hočejo …

 • lokec

  G. Kangler ne vem kdaj se bodo nehali norčevati iz vas. Najbolje da primažete kakšnemu direkt na g…c. Saj ste bil policaj.

  • Slovenec

   To ni način, to je novi levakov in primitivcev. Treba jih je na drug način ugasniti, treba je voliti…

 • Slovenka

  Kot Mariborčanka se sprašujem, kako dolgo bomo morali Mariborčani še vohati smrad, ki veje iz Večera. Večer bi lahko bil izvrsten časopis, toda s takim lastništvom in s tako uredniško politiko Malo Morgen.

 • mona lisa

  Arsenovič rabi denar za svoje pufe. Drugi Jankovič.

 • Slovenec

  Treba je razhajkati pristranske leve medije in balkansko-komunisticni lobi.

 • šmentanamuha

  Vse, kar nam preostane, je, da upamo, da bodo to poniglavost kučanističnih rdečih novinarskih glist prepoznali tudi bralci in nenazadnje volivci. Še dobro, da imamo Nova24, da je možen demanti lažnivih novic še isti dan.

 • šmentanamuha

  Stepišnik je novinarska pizda, ki ve, kaj pomeni sublimno sporočilo. Morda mu tudi kdo svetuje. Večera pa nisem odprla že nekaj let in vidim, da nisem ničesar zamudila. Mene od vsega najbolj preseneča, da si ti socialistični novinarski dinozavri in tudi politični, vključno z njihovim podmladkom, domišljajo, da so “napredni del družbe”. Samo poglejte Meseca in Kordiša, ta dva sta se resnično izvalila iz dinozavrovega jajca.

  • Vana

   + + ” Napredni ” so samo tam , kjer jim odgovarja. . . .

 • Vana

  + + + + + no, vidiš ! G. Kangler bo večni mariborski krivec . . . . za crknit, no !!

 • Oregon

  prasice pkkbvarjene lažnive. Se mi zdi, da počasi, zelo počasi, pa le spreglejujejo ljudje kako in kaj in komu verjeti oz. komu ne.