Kakšno zavajanje urednika Večera: Kanglerja prikazali kot “dražitelja” cen komunalnih prispevkov v Mariboru, čeprav je glasoval proti!

Zavajajoča naslovnica Večera: Franc Kangler glasoval proti, a prikazan kot glavni podpornik podražitev komunalnih storitev v Mariboru. (Foto: Twitter)

Mariborski časnik Večer si je privoščil novo namerno provokacijo mariborskega svetnika Franca Kanglerja. Čeprav je večina okoli mariborskega župana Saše Arsenoviča izglasovala podražitev komunalnih prispevkov, so na naslovnici objavili fotografijo nekdanjega župana in sedanjega svetnika NLS Franca Kanglerja, ki je eden redkih, ki je glasoval proti podražitvam za mariborske občane.

“Ob udarnem članku časnika Večer moja slika. To je uredniška politika Matije Stepišnika. Čeprav smo svetniki Nove ljudske stranke glasovali proti podražitvam. Spet sem kriv,” se je odzval Franc Kangler na Večerovo provokacijo. Iz nastale zagate se je javno hotel rešiti odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik. Ta je iskal je vzroke, zakaj je objavil Kanglerjevo fotografijo, tako je odgovoril: “Gospod nekdanji župan, v čem bi naj bil problem te fotografije? Nastopate v članku, vaše mnenje je dobilo celo največ prostora, jasno piše, da ste glasovali proti. Torej.”

Časnik Večer lahko javno piše o nešteto vzrokih, zakaj so se v uredništvu odločili za to fotografijo. Vendar prva asociacija daje slutiti, da bo vsak bralec, ki bo odprl to novico imel pred sabo že neko predstavo. V tem primeru si bo predstavljal, da so mariborski mestni svetniki izglasovali podražitev komunalnih prispevkov ter da je Franc Kangler najbolj odgovoren za podražitev.

Peter Jančič očital Stepišniku popolnoma neprimerno fotografijo
Na Twitterju je naslovnico komentiral tudi nekdanji novinar Večera Peter Jančič. V svoji izjavi je zapisal, da je slika popolnoma neprimerna glede na naslov novice. Stepišnik pa je oporekal tudi Jančiču. “Ve se, da je potrebna večina za potrditev sklepa, zakona, odloka in tako dalje. Demokracija. Kakšno stališče je zavzel g. Kangler, je zelo jasno iz teksta,” je zapisal Stepišnik.

“Naslov je napačen. Kaj ste hoteli povedati, da Kangler ni mariborski svetnik, če je bil proti? A je ljubljanski ali kaj? Šlamparija, no. Pa precej običajna. Za sliko ne rečem. A skupaj z naslovom, je pa pač definitivno narobe,” mu je še odgovoril dolgoletni novinar Jančič.

Luka Perš