fbpx

Kangler prepričan v zmago: V Maribor bo vrnil dialog, spoštovanje in sodelovanje

Županski kandidat v Mariboru Franc Kangler (Foto: STA)

“Z dialogom bom vodil to mesto, z mestnim svetom bom sodeloval,” je dejal županski kandidat Nove ljudske stranke Franc Kangler v pričakovanju na izvolitev v drugem krogu lokalnih volitev. 

Županski kandidat na listi NLS Franc Kangler je prepričan v svojo izvolitev v drugem krogu županskih volitev. V obeh krogih je glasoval na predčasnih volitvah. Ob odhodu z volišča je danes dejal, da si obeta uspeh. V primeru izvolitve pa je zavezan drugačnemu vodenju Mestne občine Maribor, kot so bili priča v zadnjih štirih letih. Za prvo nalogo v primeru vnovične izvolitve si je zadal pregled finančnega stanja občine in tekočih projektov. Prepričan je, da je nujne projekte potrebno realizirati in zapreti. V drugem krogu se namerava, enako kot pred štirimi leti, pomeriti z aktualnim županom Sašo Arsenovićem, poroča STA.

Slednji se s podpisi podpore zavzema za svoj drugi mandat. Kangler v drugem krogu sicer uživa podporo SDS-a, Arsenovića pa podpirajo v Gibanju Svoboda, SD-ju in SNS-u. Kangler: “Zanimivo, da so ga Socialni demokrati pred nekaj meseci pozivali k odstopu, danes pa ga podpirajo. Takšna je pač slovenska politika, temu se ne moreš upreti.” Mariboru je že županoval med leti 2006 in 2012. Zatem je po demonstracijah kot župan odstopil. Javnomnenjske raziskave trenutno še kažejo Arsenovićevo prednost. Kangler jim sicer ne verjame.

Župan Arsenovič (Foto: Družabna omrežja)

Prepričan je, da si je resnični občutek glede podpore mogoče ustvariti med ljudmi. Ljudje na ulici imajo drugačno mnenje kot ankete, in da bo nedelja prinesla presenečenje. V primeru neizvolitve pa bo Kangler mestni svetnik. Volivci so mu namreč letos na volitvah že dodelili mandat mestnega svetnika: “V mestnem svetu bom sedel, vsaj za nekaj časa, in dajal priložnost mestu, da se razvija.” Mestni svet ima 45 sedežev, Kanglerjeva lista pa bo imela v njem v novem mandatu osem sedežev, torej dva manj kot do sedaj. Arsenović je v prvem krogu med 15 kandidati prejel preko 36 odstotkov glasov, Kangler pa 25 odstotkov.

Arsenović je fizično napadel 13-letnika in strahopetno pobegnil?!
Spomnimo: Arsenović se je spomladi letos izkazal za nasilnega človeka. Požareport je na družbenem omrežju objavil elektronsko sporočilo očeta, v katerem je mariborskega župana obtožil hujše oblike nasilništva nad njegovim otrokom. Portal je prejel elektronsko sporočilo jeznega očeta, v katerem je ta mariborskega župana Sašo Arsenovića obtožil nasilništva nad njegovim sinom. Med pobiranjem teniških žogic iz PVC-kant za smeti naj bi župan najprej verbalno napadel skupino otrok, kasneje pa nad njegovim sinom krenil tudi fizično. Preden je zgroženemu očetu uspelo priti na kraj dogajanja, naj bi ta “strahopetno” pobegnil. Je takšna oseba sploh primerna za vodenje mestne občine?

Domen Mezeg