fbpx

Podporo dr. Logarju za župana izkazali tudi nekateri člani osamosvojitvene vlade in skupščine

Kandidaturo dr. Anžeta Logarja za župana MO Ljubljana je podprlo 63 vidnih Ljubljančanov. Podpisniki pisma so zapisali, da so trenutki v življenju, ko se je potrebno oglasiti, in ti trenutki so zdaj pred županskimi volitvami v Ljubljani. Prav tako menijo, da se v Sloveniji vse prevečkrat predajamo udobju splošno veljavnega prepričanja, da je vse že vnaprej odločeno. Med znanimi podpisniki pisma podpore so tudi člani osamosvojitvene vlade in skupščine.

Inga Falka Pascha Wallersberga se spominjamo kot ministra za turizem v prvi Demosovi vladi, ima izredno zanimivo življenjsko zgodbo, ki ima izvor v starih plemiških družinah. Rojen je leta 1941 v Berlinu materi igralki, hčeri Lili Novy in očetu, uspešnemu podjetniku, nemškemu protinacistu. Pasch je postal odvetnik in kasneje tudi sodeloval pri ustanovitvi zbornice na področju zasebnega varovanja, ki jo je vodil do upokojitve leta 2010.

slika

Foto: 24kul.si

Lojze Peterle je bil prvi predsednik slovenske vlade, ki je izpeljala osamosvojitev v letih 1990 in 1991. Bil je tudi dvakrat zunanji minister RS, podpredsednik Evropske zveze krščanskih demokratov, predsednik Slovenskih krščanskih demokratov, poslanec v Državnem zboru RS, predsednik Komisije DZ za evropske zadeve, član predsedstva Komisije za prihodnost EU ter predsednik Čebelarske zveze Slovenije. Trenutno je poslanec Evropskega parlamenta, podpredsednik Evropske ljudske stranke in podpredsednik Evropskega združenja federalistov. Peterle je tudi aktivni promotor vrednot demokracije, spoštovanja človekovega dostojanstva, svobode govora in mirnega dialoga med kulturami, narodi in religijami.

slika

Foto: Peterle.eu

Dr. Dimitrij Rupel je slovenski sociolog, politik in diplomat, rojen v Ljubljani. Diplomiral je iz primerjalne književnosti in sociologije ter nadaljeval doktorski študij v ZDA. Poznamo ga tudi kot prvega zunanjega ministra Slovenije in soustanovitelja Slovenske demokratične zveze, ki je po prvih demokratičnih volitvah vstopila v vlado. Leta 1994 se je odločil kandidirati za župana MO Ljubljana in postal prvi ljubljanski župan, izvoljen na neposrednih volitvah. V letih 1997-2000 je deloval kot veleposlanik v ZDA in nato znova kot zunanji minister. Poznan je tudi kot pisatelj, publicist in urednik, ki je napisal mnogo literarnih del.

slika

Foto: Nova24tv.si

H. M.