Podporo dr. Logarju za župana izkazali tudi nekateri člani osamosvojitvene vlade in skupščine

Kandidaturo dr. Anžeta Logarja za župana MO Ljubljana je podprlo 63 vidnih Ljubljančanov. Podpisniki pisma so zapisali, da so trenutki v življenju, ko se je potrebno oglasiti, in ti trenutki so zdaj pred županskimi volitvami v Ljubljani. Prav tako menijo, da se v Sloveniji vse prevečkrat predajamo udobju splošno veljavnega prepričanja, da je vse že vnaprej odločeno. Med znanimi podpisniki pisma podpore so tudi člani osamosvojitvene vlade in skupščine.

Inga Falka Pascha Wallersberga se spominjamo kot ministra za turizem v prvi Demosovi vladi, ima izredno zanimivo življenjsko zgodbo, ki ima izvor v starih plemiških družinah. Rojen je leta 1941 v Berlinu materi igralki, hčeri Lili Novy in očetu, uspešnemu podjetniku, nemškemu protinacistu. Pasch je postal odvetnik in kasneje tudi sodeloval pri ustanovitvi zbornice na področju zasebnega varovanja, ki jo je vodil do upokojitve leta 2010.

slika

Foto: 24kul.si

Lojze Peterle je bil prvi predsednik slovenske vlade, ki je izpeljala osamosvojitev v letih 1990 in 1991. Bil je tudi dvakrat zunanji minister RS, podpredsednik Evropske zveze krščanskih demokratov, predsednik Slovenskih krščanskih demokratov, poslanec v Državnem zboru RS, predsednik Komisije DZ za evropske zadeve, član predsedstva Komisije za prihodnost EU ter predsednik Čebelarske zveze Slovenije. Trenutno je poslanec Evropskega parlamenta, podpredsednik Evropske ljudske stranke in podpredsednik Evropskega združenja federalistov. Peterle je tudi aktivni promotor vrednot demokracije, spoštovanja človekovega dostojanstva, svobode govora in mirnega dialoga med kulturami, narodi in religijami.

slika

Foto: Peterle.eu

Dr. Dimitrij Rupel je slovenski sociolog, politik in diplomat, rojen v Ljubljani. Diplomiral je iz primerjalne književnosti in sociologije ter nadaljeval doktorski študij v ZDA. Poznamo ga tudi kot prvega zunanjega ministra Slovenije in soustanovitelja Slovenske demokratične zveze, ki je po prvih demokratičnih volitvah vstopila v vlado. Leta 1994 se je odločil kandidirati za župana MO Ljubljana in postal prvi ljubljanski župan, izvoljen na neposrednih volitvah. V letih 1997-2000 je deloval kot veleposlanik v ZDA in nato znova kot zunanji minister. Poznan je tudi kot pisatelj, publicist in urednik, ki je napisal mnogo literarnih del.

slika

Foto: Nova24tv.si

H. M.

 • FRANC3

  Čas je za spremembe in pošteno delo.
  V Nemčiji so Helmuta Kohla spodnesli samo zato, ker je SPD raztresla floskulo, da so trije mandati dovolj. Kohl je izgubil kanclerski stol, Nemčija pa je upočasnila razvoj. Pa SPD ni leva stranka, ampak je preveč socialna z raznimi podporami, samo da je všečna. Preveč sociale škodi (lep primer je Grčija, kjer 50% ljudi dobiva razne ”bonbončke”).

 • Friderik Peršič

  Trio fantastikus …

 • RATATA

  Saj še ni volilni molk. Celo jagenjčki so obmolknili.

  • Ana Job

   Jagenjčki so tiho, ker so jih muslimani, ki jih je vsak dan več halal zaklali.

 • samotoje

  Če zdaj meščani Ljubljane ne boste prepoznali razlike med poštenjem, znanjem, inteligenco in balkansko primitivnostjo, nepoštenjem in pokvarjenostjo, potem si več kot zaslužite, da Ljubljana postane to, kar že postaja- balkanski vašar najslabše vrste.

 • oto

  Ma sej to je taista garnitura, ki se je v času 10-dnevne kao osamosvojitvene vojne skrivala na varnem v kleti CD, od koder je prišel tudi ukaz za sestrelitev helikopterja, s katerim je Merlak prevažal kruh… Naj vas doleti karma, pokvarjenci, z Janšo in Krkovićem na čelu!!

  • Nata

   Trikrat lahko ugibaš, kje je bil oni in njegova druščina ( eni so kar v Itliji ostali, drugi pa so jo v Avstrijo pobrisali ) , ki Slovenija ni bila njegova intimna opcija.
   Če se že ti ponavljaš, no !!

 • Miha

  Dost vas mamo desnjaki, jutri bomo spet ustoličili Zokija, ker gre za najboljšega možnega župana. Pa zato ker ne maramo skrajne izrojene desnice.

  • O’Brien

   Kdo ste vi? In zakaj vam nihče noče pomagati?

 • Jerica

  Vi zgleda prav prosjačite pri penzijonistih da podprejo sekto. Ne bo vam uspelo, Ljubljana je svobodno mesto in ne bo nikoli fašistično gnezdo.

  • Nata

   Pa si res ena sirotica. . . . . . Jerica !!
   Si pozabila omeniti še kakšnega penzionista, ali ne ?? Bljak !

  • Garbage man

   Ljubljana je ugrabljena s strani srbskih bosancev tj. ljudi, ki jih tudi v Srbiji ne marajo

 • Bandit123

  Vsi trije bivši komunisti, seveda za lastne potrebe in privilegije, ki jih je bilo možno izkoristit, če si bil član.

  • lili pili

   Pa tudi solanje v tujini je p,acala komunisticna drzava..

 • opazovalec

  Če luzerji (zgornji trije namreč) podrejo nekoga v političnem boju ne more biti rezultat nič kaj obetaven

 • domovina mili dom

  Kaj čmo, ko pa je poštenih Slovencev vedno manj.

  • lili pili

   No ja ce bi bil posten bi sel pri 70 v penzijo..

 • črnaovca

  Logarjev rezultat in Jankovičeva zmaga določata vrednost teh članov osamosvojitvene vlade. Morda bi bilo celo bolje če bi bili tiho, posebej Rupel ki je bil župan a naredil ni nič pametnega za Ljubljano in Ljubljančane

 • Dado

  Tu mnajka naslednji luzer JOŽE TANKO. Veliko let je bil šef SDS v Ribnici in župan, sedaj je konec z SDS v Ribnici. Naj pojasni zakaj je SDS izgubila volitve in župana v Ribnici…. Ali so se tja tudi naselili tuhci……

  • Garbage man

   V Ribnico se je preselila POOP TV ekipa ter srbočetniki in komunisti, plus par musličev pri Nataši …..in to je to

 • Garbage man

  Peterleta in Rupla je Janković plačal

 • črnaovca

  In kaj mu je to pomagalo, nič, žal, morda bi iblo bolje ko bi ti modeli bili tiho

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!