fbpx

V Mariboru fizično napadli mestna redarja

Foto: Nova24TV

Policijska uprava Maribor je sporočila, da je v bližini Sodnega stolpa na Lentu v Mariboru skupina moških fizično napadla mestna redarja.

Le nekaj dni po poskusu uboja v Mariboru iz štajerske prestolnice policisti poročajo o novem incidentu. Redarja mariborskega medobčinskega redarstva sta na Lentu opravljala nadzor in nameravala na nepravilno parkirana vozila na pločniku namestiti obvestila o storjenem prekršku.

Skupina jima je sledila do vozila
Ko sta redarja na prvo od parkiranih vozil namestila obvestilo, je do njiju prišlo več moških, ki so jima začeli groziti. Prišlo je do prerivanja: eden od moških je redarja odrinil, drugi ga je brcnil v nogo. Redarja, ki sta se počutila ogrožena, sta odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno vozilo.

Skupina moških jima je sledila do vozila, kjer je eden od njih istega redarja, sedečega v službenem vozilu, brcnil še v predel reber. Prav tako je skupina moških redarjema grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na omenjenem predelu ne izvajata več svojih nalog, Po dogodku je posredovala policija, ki že obravnava sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Ker predkazenski postopek še ni končan, več podrobnosti še ni znanih.

E-Maribor