[Video] Janša Korošcem: “Ne kupite izgovorov, da ni denarja, denarja je dovolj!”

Predsednik SDS Janez Janša na obisku koroške regije

“Ne kupite izgovorov, da ni denarja, denarja je dovolj. Zaradi obnove ostali projekti ne bi smeli stati, še posebej ne 3. razvojna os,” je danes ob obisku poslanske skupine SDS v koroški regiji dejal Janez Janša. 

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke se je danes mudila na obisku koroške regije. Najprej so se poslanci skupaj z vodjo poslanske skupine Jelko Godec in predsednikom stranke Janezom Janšo ustavili v Radljah ob Dravi, kjer so jih sprejeli župan Radelj Alan Bukovnik, župan Dravograda Anton Preksavec, župan Vuzenice Franjo Golob,  županja Občine Muta Angelca Mrak in župan Občine Podvelka Miran Pušnik.

Škoda v Vuzenici znaša 14 milijonov, država pa jim ni nakazala niti evra
Bukovnik je spregovoril o problemih, s katerimi se spopadajo v občini zlasti po zadnjih poplavah. Predsednik SDS Janez Janša je v pogovoru poudaril, da so trenutno opozicija, da pomagajo, kolikor zmorejo po svojih močeh, da pa bi, če bi bili vladna stranka, zagotovo naredili več. Župane je tudi opomnil, naj ne “kupijo”, da denarja ni. Nagovoril jih je tudi župan Občine Vuzenica Franjo Golob, kjer je ocenjena škoda kar 14 milijonov evrov, a do danes še niso prejeli niti evra.

Številna koroška podjetja so prizadele poplave
Podobno upanje, da bodo pomoč države kmalu prejeli, je izrazil tudi župan Občine Dravograd Preksavec. Kot so spoznali poslanci na terenu, so poplave prizadele številna podjetja. V industrijski coni Otiški vrh so jih sprejeli Zlatko Pokeržnik iz podjetja SGP Pokeržnik, Franc Kadiš iz podjetja Avto Kočevje in lastnica hotela Korošica Zofka Kanovnik. Posledice so vidne in sanacija objektov z okolico še poteka ter bo trajala še nekaj časa.

https://twitter.com/PS_SDS/status/1711317423326892094

Janša: “Tukajšna ‘korajža’ in samoinciativnost županov oziroma občin sta lahko vzor za mnoge druge!”
Poslanci so sicer obiskali tudi Wellness in športni center ZKŠTM Ravne na Koroškem, kjer jih je sprejel direktor zavoda Dejan Pandel. Sprejel jih je župan Prevalj Matija Tasič, ki je spregovoril o poteku popoplavnih ukrepov in uspešnem samoinciativnem spopadanju občine s posledicami ujme. Predsednik SDS Janša je poudaril, da sta tukajšna ‘korajža’ in samoinciativnost županov oziroma občin lahko vzor za mnoge druge. V nadaljevanju so si ogledali tudi Technisces Hilfswerk most, ki ga je postavila Služba za tehnično pomoč Nemčije.

https://twitter.com/PS_SDS/status/1711378363258925408

Domen Mezeg