RTV Slovenije zopet z lažmi nad Zidarja in vaško stražo, Mahnič opozarja da je bil glavni namen nove resolucije o strategiji o nacionalni varnosti vohunjenje režima za državljani!

Datum:

Kot kaže, je za novinarje RTV Slovenije največja grožnja varnosti v Sloveniji belokranjska vaška straža, o čemer so obsežno pisali v novem žaljivem in zavajajočem članku na svojem spletnem portalu MMC RTV SLO, pri tem pa sta sodelovala nekdanji direktor Sove Andrej Rupnik in nekdanji visoki Zaresovec, danes pa “neodvisni strokovnjak” Branko Lobnikar. V članku vaško stražo opisujejo kot paravojsko in jo primerjajo s Štrajersko vardo Andreja Šiška, prav tako pa se zgražajo, da država za družino ne more vohuniti, dokler ta ne povzroča kaznivih dejanj. Vodja vaške straže Blaž Zidar je zgrožen nad takšnim poročanjem MMC RTV SLO in vse zlonamerne očitke odločno zavrača, oglasil pa se je tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je opozoril, da je temeljni namen omenjene resolucije podelitev dodatnih pooblastil Sovi.

V času, ko število nelegalnih migrantov uhaja izpod nadzora, vedno več pa povzročajo tudi kriminala, Državni zbor sprejema novo strategijo o nacionalni varnosti. O tem seveda poroča tudi spletni portal MMC RTV SLO, ki smo ga prisiljeni financirati z RTV prispevkom, v članku na to temo pa se ne sprašujejo o kadrovsko podhranjeni in slabo vodeni policiji ali pa propadajoči vojski, namesto tega so se odločili spraviti na vaške straže, ki za levičarje očitno v teh časih predstavljajo največje varnostno tveganje v državi. K sodelovanju so kot vedno povabili režimske “strokovnjake”, nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Andreja Rupnika in Branka Lobnikarja s Fakultete za varnostne vede.

RTV Slovenije v  članku vaško stražo opisuje kot paravojsko in jo primerja s Šiškovo Štajersko vardo
V celotnem članku na portalu MMC RTV SLO vaško stražo opisujejo kot paravojsko. Za komentar smo se obrnili na vodjo vaške straže Blaža Zidarja, ki takšno blatenje s strani režimske RTV odločno zavrača: “To ni nobena paravojaška skupina! Saj nismo oboroženi, niti nobenih slovenskih ali kakršnihkoli drugačnih insignij ne uporabljamo.”

Foto: posnetek zaslona

V članku so belokranjsko vaško stražo, ki je po funkciji primerljiva z v Združenih državah Amerike pogostimi uličnimi stražami (neighborhood watch), kar z razvpito Štajersko vardo Andreja Šiška. Ob tem naj opozorimo, da so pred tedni takoj po objavi hujskaškega prispevka o vaški straži v oddaji Tednik na TV Slovenije Zidarjevim že razbili okno.

Oddaja Tednik povzročila nasilje: Takoj po objavi prispevka neznanci napadli hišo domoljuba Blaža Zidarja in njegove družine!

Takšno vzporejanje vaške straže s Štajersko vardo Zidar ocenjuje kot nesmiselno: “Mi se nismo organizirali na takšen način, pač pa smo prostovoljci. Nikogar niti ne urimo, prav tako pa ne uporabljamo orožja, niti imitacij orožja.” Po Zidarjevih besedah so nekateri prostovoljci pridobili posamezne veščine v Vojni za Slovenijo, nekateri pa vojaških veščin nimajo: “Noben pa takšnih veščin ne uporablja, saj za to ni potrebe. Imamo namreč policijo in vojsko.” Policija, ki ji je vaška straža s svojim delovanjem v veliko pomoč, je za TV Slovenije sporočila, da “tako imenovane vaške straže in varde predstavljajo varnostno tveganje, zato jasno in odločno obsojajo ustanavljanje takih skupin.” Zidarja takšni očitki žalostijo in jih odločno zavrača: “To, da nekdo trdi, da deset ljudi predstavlja tveganje za državo, je smešno.”

Foto: Igor Kralj/Večernji

Režim bi rad možnost, da Sova kot paravojaško skupino oceni katerokoli slovensko družino in tako vohuni za njenimi člani
Vaška straža pri svojih aktivnostih doslej ni povzročila nobene kršitve ali kakršnega koli kaznivega dejanja, kar pa očitno predstavlja razočaranje za novinarje spletnega portala MMC RTV SLO, saj policija “paravojaških skupin” ne sme nadzirati, dokler ne gre za kaznivo dejanje in tudi Sova bo ostala brez takšne možnosti, nekdanji direktor te agencije pa je za omenjen portal izrazil mnenje, da bi Sova nujno potrebovala takšna pooblastila: “Na ta način se lahko varnostni aparat, ko je to potrebno, pravilno odzove. Zato se mi zdi narobe, da so to vrgli ven iz resolucije.” Prav tako je v zvezi s tem opozoril, da ima nad nacionalno varnostjo v vsaki urejeni družbi primat država.

Slika je simbolična.

Vaška straža monopola države na tem področju nikakor ne ogroža, v zvezi z delovanjem policije in obveščevalno-varnostnih služb pa velja opozoriti, da tako kot danes mainstream mediji in režimski “strokovnjaki” označujejo vaško stražo za paravojaško skupino, lahko jutri kateregakoli posameznika ali družino, če bi ta prišel v napoto režimu in prične pod takšnimi pretvezami grobo posegati v zasebnost, že v preteklosti smo bili namreč priča številnim zlorabam takšnih služb. Pristojni bi morali po Rupnikovem mnenju prav tako ugotoviti, na podlagi katerega zakona bi bile “take enote” sploh dovoljene. No, naj mu pomagamo, Ustava Republike Slovenije jasno določa pravico do združevanja, prav tako pa ne razumemo, ali je Rupnik mnenja, da bi morali biti družinski sprehodi dovoljeni na podlagi kakšnega zakona?!

Foto: STA.

Nekdanji Zaresovec, danes pa režimski “strokovnjak” nad vaško stražo popolnoma neutemeljeno in z mastnimi lažmi
Prav tako si je mastne laži, ki niso utemeljene na ničemer, razen na socialistični ideologiji, privoščil Lobnikar, katerega delovanje na FVV smo prisiljeni financirati davkoplačevalci, ki je rekel, da ustanavljanje “paravojsk” v ničemer ne prispeva k večji varnosti. Seveda niti on ni utemeljil, zakaj vaško stražo opisuje s terminom paravojska, niti ni utemeljil svoje trditve glede varnosti. Če si pogledamo znanstveno literaturo, hitro vidimo, da so ugledni tuji strokovnjaki ugotovili, da skupine, kot je vaška straža pripomorejo k nižjim stopnjam kriminala. Trevor Hugh Bennett in Katy Holloway z Univerze New South Wales sta v svojem znanstvenem članku objavljenem v Security Journal npr. ugotovila, da je vzpostavitev neighborhood watch pozitivno povezana z zniževanjem stopenj kriminala v kar 56 odstotkih ameriških sosesk. Lobnikar, ki ga na portalu označijo kot “stroko” se ob tem sprašuje, kaj bo, “ko se bodo znašli na nasprotnih bregovih” s policijo. Zidar je ob tem jasen: “S policijo se sodeluje, vendar pa ta jamra, da ta ni dovolj močna, je pač izgorela.” Zidar se ob vsem tem sprašuje, zakaj se vendar ne ustanovi Narodna garda, kot je predlagala Slovenska demokratska stranka že v začetku leta 2016: “Vojska je v razsulu in že več let ima negativno oceno. Naj se torej organizira narod, ki je pripravljen na to, tudi leta 1991 smo se tako organizirali, nekateri smo tudi z golimi rokami takrat branili državo.” Lobnikar je bil sicer podpredsednik stranke Zares in torej desna roka enega najbolj razvpitih sedanjih botrov iz ozadja Gregorja Golobiča. Svoj čas je bil tudi državni sekretar na ministrstvu za javno upravo, danes pa naj bi bil spet politično nevtralen varnostni “strokovnjak”, ki se je že pred časom na pajdaško kapitalističnem portalu 24ur.com zavzel tudi za večja pooblastila policiji: “glede dovoljene uporabe lovilcev IMSI opozarja, da policije ne smemo omejevati, pač pa ji moramo dati potrebna orodja in ob tem poskrbeti za ustrezen nadzor nad njenim delom.”

Branko Lobnikar in Gregor Golobič, prijatelja v stranki Zares. (Foto: STA)

Eden temeljnih namenov resolucije je bil podelitev dodatnih pooblastil Sovi
Glede resolucije o strategiji nacionalne varnosti se je oglasil tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je napovedal, da stranka ne bo podprla omenjene resolucije, ki bo po njegovem mnenju ostala zgolj črka na papirju, kot je poudaril pa so v Slovenski demokratski stranki vložili amandma, da pa se črta tisto, kar je v resnici bil eden od temeljnih namenov te resolucije: “To pa je, da Sova dobi dodatna pooblastila; sicer pod nekim sodnim varstvom, ampak poglejte si, kakšne odredbe je podpisoval sodnik Janez Žirovnik. Takšnih Žirovnikov je med sodniki še mnogo. Kako so preiskovali na podlagi sodne odredbe stanovanje bivšega poslanca SD Andreja Magajne, ko so ga obtožili pedofilije, potem pa se je ta disk kar izgubil. Se je izgubil, ga ni več. Na policiji ga je nekdo izgubil.” In še mnogi takšni primeri, ki govorijo sami zase, da tudi tistemu, ki bi odredbo podpisal, po Mahničevih besedah žal ne moremo zaupati, kaj šele Sovi, ki je namenjena že sedaj predvsem za špijunažo proti notranjemu sovražniku. Za obračunavanje s strani Gregorčičeve proti tistim, ki bi kakorkoli ogrozili tiste, ki sedijo na Gregorčičevi – ne v smislu življenjskega obstoja, ampak v smislu njihovih pozicij. Upam, da bo KNOVS začel odpirati tudi to vprašanje, kar se dogaja zadnje dni, o čemer poroča Požareport. Če se Sova zlorablja za to, da se slikari direktorje državnih podjetij, novinarje, poslance in kogarkoli, potem imamo mi hud problem.

Poslanec SDS Žan Mahnič. (Foto: STA)

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...

Škocjan: V Dobruški vasi bodo postavili nov vrtec

V romskem naselju v Dobruški vasi, v občini Škocjan,...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...