Makarovičeva že promovira letošnji dogodek “Nosil bom rdečo zvezdo” v Ljubljani, ki poveličuje svinčene komunistične čase. Do kdaj še?

Datum:

Svetlana Makarovič bo z gosti na Kongresnem trgu v Ljubljani tudi letos organizirala dogodek z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”. Gre za koncert provokativnih podpornikov nekdanjega totalitarnega komunističnega sistema, ki je doslej že gostoval v različnih krajih po Sloveniji, med drugim večkrat tudi v Ljubljani. Glede na to, da obdobje komunizma še vedno predstavlja nerazčiščeno in bolečo temo v slovenski zgodovini, pa se mnogi državljani nad omenjenim dogodkom vedno znova zgražajo.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo 4. julija 2019 ponovno potekal koncert z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki že več let gostuje po različnih slovenskih krajih ter nas kljub temu, da že 28 let živimo v demokratičnem sistemu, vrača v svinčene čase komunističnega totalitarnega režima.

Dogodek s preživeto komunistično vsebino tudi letos organizira Svetlana Makarovič z gosti. Makarovičeva je sicer znana predvsem po svojih vulgarizmih ter nestrpnosti do vseh, ki se ne strinjajo z njenimi radikalnimi levičarskimi idejami. Na koncertu tako nikoli ne izostane prepevanje ideoloških in provokativnih pesmi. Posledično je že vnaprej jasno, da na dogodku tudi letos ne bo manjkalo jugonostalgikov, ki se, podobno kot Makarovičeva, nikakor ne morejo sprijazniti z osamosvojitvijo Slovenije ter s slovenskimi nacionalnimi simboli.

Vabilo na letošnji dogodek (Foto: Facebook)

Dogodek ima veliko nasprotnikov totalitarnega režima
Zaradi vprašljive vsebine dogodka so v preteklosti v Društvu MORiS Kočevska Reka pod vodstvom osamosvojitelja Antona Krkoviča že večkrat vložili zahtevo za njegovo prepoved, pri čemer so se nanašali na dejstvo, da na njem poteka evidentno poveličevanje simbola rdeče zvezde, “ki izraža vrednote, ki so nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija in vladavina prava“. Ne glede na vse doslej še niso naleteli na pozitiven odgovor. Ob tem glede na spornost dogodka ne bi bilo nič čudnega, če bi tudi letos potekali protesti proti njemu. Do tega je v preteklosti že prišlo, pri čemer je bilo žalostno, da je policija bolj striktno postopala z domoljubnimi protestniki s slovenskimi zastavami kot z organizatorji in obiskovalci dogodka, ki so na njem strašili s simboli totalitarnega komunističnega režima, ki se za demokratični sistem ne spodobijo.

Protesti ob koncertu “Nosil bom rdečo zvezdo” leta 2017. (Foto: Nova24TV)

M. D.

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...