Metki Paragi je bila krivda jasno dokazana: Ker pa je “naša”, jo je sodišče opralo krivde!

Datum:

V Sloveniji je nemogoče odpustiti direktorje javnih institucij, saj sodišča za njih prestavljajo neprebojni varnosti ščit. Zaradi tega se obnašajo kot da jim nihče nič ne more. Direktorici Metki Paragi so bili očitki brez dvoma dokazani, pa to ni bilo dovolj. V Sloveniji smo zato obsojeni na večne direktorje. 

                   

Očitki, ki jih je bila deležna Metka Paragi so utemeljeni v ugotovitvah, ki so jih podali detektivi. Med drugim ji je bilo očitano, da je kršila pravila evidentiranja delovnega časa. Med 10. in 15. marcem naj bi v skladu z ugotovitvami nadzora zapustila svoje delovno mesto in bila na drugem delovnem mestu, poroča portal največje komercialne TV.

Poleg tega naj bi marca 2021 neresnično prikazovala delo v nevarnih pogojih celoten čas zabeležene prisotnosti na delovnem mestu. Delovno in socialno sodišče v Ljubljani pa je zavrglo očitke Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH). Obenem je naložilo tudi plačilo odškodnine in premije za dodatno pokojninsko zavarovanje, kot tudi razlike v plači, ko ji je bila naložena prepoved opravljanja dela.

Zdi se, da Metka Paragi svoje karierne navdihe črpa tudi pri najstniških idolih, Instagram zvezdnikih in fitneserjih tipa Marko Potrč. Oba zagovarjata razvpiti “švedski model” spopadanja z epidemijo. (Foto: Instagram)

Poleg tega mora inštitucija povrniti stroške sojenja. NLZOH je na sodišče že vložil pritožbo na sodbo. Dodatnih komentarjev zaenkrat niso želeli dati. Paragijeva je postala junakinja tranzicijske levice potem, ko se je v duhu petkovega kolesariata, v času epidemije Covida-19, upirala uporabi testov podjetja Majbert Pharm. Po njenem prepričanju te hitri testi niso dovolj dobri za okužbe s  koronavirusom.

Če si “naš”, si zaščiten kot kočevski medved
Vsi vemo, kakšne so bile tedaj razmere, in da se je z nakupi zdravstvene opreme bilo bitko s časom za zdravje in življenja. A celo to nekaterim ne preprečuje, da ne bi zamudili priložnosti za samopromocijo. Da je res izjemna strokovnjakinja, je Paragijeva dokazala še pred volitvami, na predstavitvi rešitev Gibanja Svoboda za področje zdravstva, ko je v slogu bodibilderja Marka Potrča zagovarjala švedski model: “Zgledovati se moramo po Švedski, ko bo pred nami naslednji epidemiološki izziv.”

Petkov protestnik Jaša Jenull. (Foto: STA)

“In se tako, spoštljivo, tudi pogovarjati z državljani.” Odpustek, ki ga je prejela s strani že omenjenega sodišča pa precej spominja tudi na odpustke, ki so jih prejeli Jaša Jenull & company. Notranja ministrica Tatjana Bobnar je namreč že v začetku poletja preklicala sklepe vlade Janeza Janše, ki se nanašajo na vložitev tožb za plačilo stroškov policijskega varovanja na več neprijavljenih shodih. Sporočilo vlade je jasno: ključna je blokovska pripadnost, našim je vse oproščeno!

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...