Milijarder Bloomberg šokiral z izjavo, da “kitajski vrhovni šef Komunistične partije Xi Jinping ni diktator”

Datum:

Michael Bloomberg je eden izmed predstavnikov miljarderske elite v Združenih držav Amerike in lastnik medijske hiše Bloomberg. V enem izmed intervjujev na eni izmed ameriških televizij se je osmešil z izjavo, ko je za kitajskega predsednika Xi Jinpinga dejal, da ni diktator. Očitno ima Bloomberg na Kitjajskem veliko poslovnih interesov, da zanika tako očitno dejstvo.

Kitajski predsednik Xi Jinping spada med najbolj vplivne globalne voditelje na svetu, vendar Kitajski kljub preobrazbi v svojo verzijo kapitalizma, še vedno vlada Komunistična partija Kitajske. Ker so voditelji komunističnih partij vedno veljali za diktatorje, je to vlogo prevzel tudi aktualni kitajski predsednik. Vendar ne za Michael Bloomberga, ki je javno povedal, da Xi Jinping ni diktator v svoji državi.

V intervjuju z ameriško novinarko Marget Hoover sta se dotaknila nekaj aktualnih političnih tematik. Med drugim je beseda nanesla tudi Kitajsko. V enem delu intervjuja Bloomberg pove informacijo, ki se za marsikoga sliši nekaj novega. “Komunistična partija hoče nadzorovati svojo moč na Kitajskem in vedno prisluhnejo javnosti. Ker državljani lahko mirno povedo, da ne morejo dihati zdravega zraka, Xi Jinping ni diktator,” je Bloombergov odgovor presenetil samo novinarko, ki ga je še enkrat vprašala glede tega ter izpostavila, da na Kitajskem nimajo svobodnih volitev, ker predsednika izvoli majhna skupina delegiranih delegatov komunistične partije. Vendar kot poroča Breitbart, se Bloomberg ne pusti zmesti in s svojo filozofijo “svobodne Kitajske” hoče ovreči dvome novinarke. “Ne govorimo o revoluciji. Nobena vlada ne more preživeti, če nima večinske podpore ljudstva,” zaključuje Bloomberg.

Xi Jinping se ponaša s kar 12 nazivi!
Spet ena komunistična zanimivost, ki je znana za komunistične režime po svetu, saj si radi diktatorji širijo svoje nazive. Xi Jinping se namreč ponaša s kar 12 nazivi! Kljub temu, da ga je Bloomberg označil za voditelja svobodne države, pa ga je med več kot eno milijardo Kitajcev, za vrhovnega vodjo ustoličilo le 3 tisoč članov Komunistične partije na nedemokratičnih volitvah v letu 2012. Zelo zanimivo pa bi bilo Bloomberga vprašati, če so lastnosti svobodnega voditelja tudi kruto zatiranje protestov v Hong Kongu.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrito sporočilo v Bidnovem odstopnem pismu: Kdo pravzaprav vodi ZDA?

"Kako sramoten konec sramotnega predsedovanja," je ob odstopu Joeja...

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...