Miro Petek: država štiri mesece po poplavah še ni sanirala plazu!

Datum:

“Štiri mesece po poplavah država ni uspela sanirati plazu pri Nužiju med Poljano in Mežico, ki nas je spet odrezal od sveta. Vsaj do jutri dopoldan bo zaprta cesta. Avtobusi med Črno in Mežico ne vozijo. V dolini pa tudi industrija TAB, Cablex itd,” je opozoril novinar in politik Miro Petek. Nov dokaz, da so Golobove obljube prazne. 

Nekdanji Novinar Miro Petek je opozoril, da država po poplavah še vedno ni sanirala plazu pri Nužiju med Poljano in Mežico, ki je ljudi ponovno odrezal od sveta. Posledično tudi avtobusi med Črno na Koroškem in Mežico ne vozijo. Nedejavnost vlade Roberta Goloba pa močno škoduje tudi lokalni industriji. Pisali smo že, da so nevladne organizacije (NVO-ji) prav v času poplav nemoteno prejemale enormna finančna sredstva (tukaj), po drugi strani pa je vlada do prizadetih bistveno manj sočutna.

Pri obnovi prizadetih območij se že ves čas zatika. Golobovi so potrebovali dva meseca za resno ukrepanje po poplavah, Janševa pa dva tedna po razglasitvi epidemije. V prvi polovici oktobra letos smo poročali, da so dan po obisku ⁦stranke SDS na Koroškem in kritiki županov nakazila poplavljenim občinam končno stekla, a hkrati se pojavlja vprašanje nadzora nad milijardami, namenjenih sanaciji in obnovi (tukaj). In leto bo kmalu naokrog, vlada pa dokončanje avgustovske domače naloge prelaga v prihodnost.

Fotografija je simbolična. Posledice neurja konec julija 2023 v Črni na Koroškem. (Foto: STA)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...