Mlad moški arabskih korenin v Franciji posilil 96-letnico

Datum:

Mlad moški Walid E. je v stanovanju oropal in posilil 96-letno Francozinjo. Narodnost storilca ni znana, je pa ime Walid pogosto med pripadniki arabske skupnosti. V preteklosti je že posilil in pretepel 14-letnico. Grozi mu do 20 let zapora. 

Francijo je pretresel nov primer brutalnega posilstva, tokrat 96-letne starke, zločin pa je zagrešil mlajši moški, domnevno arabskih korenin, po imenu Walid E. Storilec je žrtvi najprej ukradel dragocenosti, pred odhodom pa jo je posilil. Policija ga je pridržala že 6. marca. “Kalvarija” se je v stanovanju žrtve zgodila 13. februarja in je trajala dve uri, storilčevo ime pa je poznano šele sedaj. Grozi mu 20 let zapora.

Osumljenec je stari znanec policije, saj ga je v preteklosti že preiskovala zaradi spolne zlorabe mladoletne osebe. Laetitia, mati 14-letne Kellye, je povedala, da se je njena hči zapletla v romantično razmerje z domnevnim napadalcem, ko je bil star 18 let. Ko je bil priprt, je družina žrtve izvedela, da je bila hči žrtev nasilja in posilstva. Hči je celo poskušala storiti samomor, poroča Remix News.

Mati je dejala, da je Walid E. pretepal njeno hčer, ker ni želela izdati podatkov o materini bančni kartici. Za Laetitio je bil namreč prepričan, da je bogata, ker je po rodu Judinja. Gre za razširjen predsodek med mladimi prebivalci predmestij. Na enak način pa je njeno hčer obravnaval kot “kurbo”, verjetno zato, ker ni imela pokrite glave. Uradno ni znano, kateri narodnosti Walid E. pripada, gre pa za pogosto arabsko ime. Družina mladoletnice je vložila pritožbo, vendar je bila zadeva zaključena leta 2021, kljub temu da je mati mladoletnice organe pregona posvarila, da gre za nevarno osebo.

V Franciji se je leta 2021 dramatično povečalo število posilstev, uživanja prepovedanih drog in fizičnih napadov. Predsednik Emmanuel Macron je priznal, da vsaj polovico vseh zločinov v Parizu zagrešijo tujci.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...