[Video] Primc: Pri reševanju težav v Ljubljani so inštitucije odpovedale – edini način je, da se podamo na ulice

Datum:

“V Ljubljani se dogaja. Namesto, da bi bila Ljubljana kot glavno mesto zgled Sloveniji, Zoran Janković z nje iz dneva v dan dela večjo sramoto,” je v oddaji Komentar dejal Aleš Primc. Opozoril je na to, da še vedno desettisoče ljudi nima osebnega zdravnika. Čedalje večje težave se kažejo tudi na področju pediatrije in ginekologije, da o fizioterapiji ne govorimo. “Če hočeš v Ljubljani dobiti fizioterapevtsko obravnavo, jo iz žepa plačaš 70 evrov na uro ali pa dobiš termin za maja 2024,” je dejal. 

                   

Poleg tega Zoran Janković še vedno polaga tranzitni kanalizacijski kanal (drekovod) preko 90-odstotne ljubljanske čiste pitne vode, zato nima okoljevarstvenega soglasja in gradbišča sploh ne bi smelo biti. To ugotavlja tudi ministrstvo za okolje z dopisom 6. 3. 2023, o tem je obvestilo tudi gradbeno inšpekcijo. “Kaj je predstojnik gradbeni inšpektor Goran Golobić odgovoril ministrstvu, da on dela po uradni dolžnosti, kakor se njemu zdi. Si predstavljate? Obveščen je s strani ministrstva, da Janković nezakonito gradi nevaren drekovod in on reče, da njemu ne bo nihče nalagal, kaj naj dela. Očitno je podkupljen od Jankovića in se je z njim že zmenil za službo, če ga bodo odpustili z inšpekcije,” meni Aleš Primc.

Tako, kot se je dogovoril nekdanji načelnik Upravne enote Ljubljana Bojan Babič, ki je nezakonito razlaščal kmete, kar je ugotovila upravna inšpekcija. Zdaj je Babič direktor ljubljanskih parkirišč in tržnic in je v teh dneh veselo napovedal, da bo podražil parkiranje v Ljubljani.

Jankovićeva večina lahko kadarkoli ustavi razpravo
Če bi človek mislil, da bi se o vseh teh norosti, ki se dogajajo v Ljubljani, lahko pogovarjali in iskali rešitve v Mestnem svetu Ljubljana, se moti, pravi Primc. “V mestnem svetu se lahko govori samo, kaj Janković dovoli. Imamo 106. člen poslovnika, ko določa, da večina v mestnem svetu lahko kadarkoli konča razpravo o katerikoli temi. Tako za Jankoviča neprijetnih vprašanj ni več.” Ni čudno, da je 16 let lahko delal, kar je hotel, in ni čudno, da je bil vedno izvoljen v prvem krogu, Primc še dodaja. “Je to demokratično? Ne ni. V mestnem svetu sem predlagal takojšnje črtanje tega 106. člena poslovnika. Bomo videli, kako bodo glasovali predstavniki Svobode. Ali bodo glasovali svobodo za odstranitev bodeče žice okoli mestnega sveta ali jo bodo še močneje privili.”

Primc je opozoril na tiste, ki niso iz Ljubljane, naj ne mislijo, da se ostalih te stvari, ki se dogajajo v Ljubljani, ne tičejo. “Vse, kar se dogaja v Ljubljani, se prej ali slej razširi po vsej Sloveniji. Vendar, ko se dogaja v Ljubljani, je še nekaj medijske pozornosti, ko pa se dogaja drugje po Sloveniji, je veliko težje dobiti medijsko pozornost. Zato je pomembno, da se norosti ustavijo v Ljubljani, preden se razširijo”.

V ponedeljek že 2. shod pred ljubljansko mestno hišo
Ko gre za ljubljanske probleme, pravi Primc, so inštitucije odpovedale. Zato ne preostane drugega, kot da se podamo na ulice. Množični shodi so edina pot za normalno Ljubljano in Slovenijo. Ni res, da se na ulici ne da ničesar doseči, pravi in spomni na proteste, ko so levičarji protestirali od drugega dneva, ko je Marjan Šarec vrgel puško v koruzo. “Proti Janezu Janši so protestirali, ko še Janša ni vedel, ali bo sestavil vlado ali ne. Sedaj imajo vlado, kakšno so želeli. Pozivam vas tudi tiste, ki se še niste udeležili shodov, da pridete. Shodi so prijavljeni v skladu z zakonom, pripravljamo zanimiv, razgiban in ne predolg program.” Marsikaj novega boste izvedeli, je dejal.

Inštitucije so odpovedale, edini način je, da vodo zaščitimo sami
Zavedati se moramo, da so množični shodi edini način, da Jankoviću preprečimo, da nam zastrupi vodo, ki jo vsak dan pijemo. Samo še sami jo lahko zaščitimo, saj so institucije odpovedale. V ponedeljek, 20. marca, ob 14.30 se množično zberimo pred ljubljansko mestno hišo, bodite točni, poziva Primc in ob tem dodaja, da bo že danes tudi kmečki punt ob 13.45. “Kmetje, ki že leta pogumno branijo ljubljansko vodo, pripravljajo kmečki punt na svojih zemljiščih. Na lokaciji gradnje spornega kanalizacijskega kanala.”

Navodila za udeležbo na kmečkem puntu, ki bo v petek, 17. marca, ob 13.45: Pojdite po Nemški cesti iz smeri Ježica proti Šentvidu. Približno na sredini Nemške ceste je izvoz na desno na široko makadamsko cesto s tablo “Separacija in betonarna Šuštar”. Tam bo tudi avto s slovensko zastavo. Po približno 700 m makadama parkirajte ob desni strani. Shod bo potekal približno 200 metrov peš od mesta za parkiranje. Pot do kraja protesta bo označena, tam bodo tudi ljudje, ki vas bodo usmerili. Obujte primerno obutev za travnik. Prinesite slovenske zastave in transparente!

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...