Na Gorenjskem prijeli devet tatic, ki so delovale kot organizirana združba

Datum:

Devetim taticam iz gorenjske regije je sodišče odredilo pripor, po tem, ko so jih na sodišče privedli radovljiški kriminalisti.

                   

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je sodišče odvzelo prostost devetim osumljenkam, starim med 19 in 46 leti, ki so v torek, 23. novembra, storile kaznivo dejanje prvič na Bledu, kasneje isti dan pa še v Radovljici, kjer so jih tudi prijeli. Tatvine so izvrševale v šestih prodajalnah.

Med preiskavo so kriminalisti zasegli širok spekter izdelkov, med katerimi so bili prehrambni izdelki, izdelki za osebno nego, igrače, tekstil in drugi artikli, katerih vrednost je presegala 3.000 evrov. Odtujene izdelke so zlagale v torbe ali pod svoja oblačila in jih odnašale mimo blagajne.

Osumljenke so se na kraju kaznivega dejanja razbežale, zato je moralo ob prijetju sodelovati več patrulj, prav tako pa so jim bila zasežena tudi vozila. Večino artiklov so že vrnili trgovcem.

Policisti so javnosti prav tako zaupali, da je bilo vseh devet osumljenk že obravnavanih za tovrstna kazniva dejanja in da se zanje storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...