Na Harvardu ponosni na svojega profesorja, ustavnega sodnika: Jaklič je moralno pokončna oseba, branitelj demokracije in človekovih pravic!

Datum:

Očitno ima samo slovenska levica težave s priznavanjem, da je bil ddr. Klemen Jaklič pravzaprav najbolj idealen kandidat za ustavnega sodnika, saj je najbolj mednarodno priznan in kompetenten med vsemi. Potem, ko ga je predsednik Borut Pahor nominiral za enega izmed štirih kandidatov in ga je za ustavnega sodnika potrdil še Državni zbor RS, na Harvardu ne skoparijo s pohvalami na račun svojega profesorja, na katerega so, tako lahko razberemo iz zapisov na uradni spletni strani slavne univerze, izjemno ponosni.

“Klemen Jaklič na Harvardu različne predmete tako ali drugače poučuje že od leta 2008, in čeprav mu je mandat nastopil že konec meseca marca letos, bo profesor s svojim delom ustavnega sodnika v polnem delovnem času nastopil šele po koncu spomladanskega semestra,” pišejo na uradni spletni strani Univerze Harvard.

Naj spomnimo. Jaklič je že leta 2000 zaključil s študijem primerjalnega ustavnega prava, preden se je posvetil doktorskemu študiju, ki ga je opravljal pod mentorstvom profesorjev Franka Michelmana, Laurenca Triba in Henryja Steinerja. Jaklič je sicer vzporedno študiral tudi ustavno pravo pod mentorstvom profesorja Paula Craiga na Oxfordu.

Levico zabolela predvsem resnica o patriji in protestnih shodih
Zanimivo je, da čeprav je imel ddr. Jaklič vse strokovne reference za ustavnega sodnika, levica ni bila navdušena nad njegovim osebnostnim profilom. V nos ji je šlo predvsem to, da se je dvojni doktor angažiral na protestnih shodih v podporo Janezu Janši in protestnike javno označil kot “zadnji branik prava”. Levico je bolelo predvsem to, da je Jaklič, mednarodno ugledni pravnik, na Twitterju brez dlake na jeziku spregovoril o političnem konstruktu, imenovanem patria, in kritiziral slovensko pravno stroko, to pa je nekaj, na kar režimski mediji nikoli niso niti pomislili. To je bilo nekaj novega za vladajočo oblast v Sloveniji in režimske medije, ki so konstrukt proti Janezu Janši ves čas podpirali.

Izbrane besede, s katerimi prestižna Univerza Harvard v teh dneh opisuje Jakliča, so zato novi udarec za slovensko levico. “Kot izkušeni znanstveniki s področja ustavnega prava, človekovih pravic in evropskih institucij, in gledano z več let spremljanja znanstvenega dela in dosežkov dr. Jakliča na teh področjih, lahko rečemo, da gre za pravnega učenjaka in misleca izjemnih sposobnosti ter moralno pokončno osebo, ki si prizadeva za krepitev demokracije, človekovih pravic in spoštovanja zakonodaje. Pričakujemo, da bo kot sodnik ustavnega sodišča sprejemal le najboljše odločitve,” so zapisali na Harvardu.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...