Trohov napad kot Štefančičev vzklik

Datum:

Opravičilo RTV-jevca Trohe Rebernikovi ima močan ciničen pridih. Dvomimo, da je z njim mislil resno. Njegov napad v dvigalu je odraz te iste razredne arogance, ki jo je izžareval že Štefančičev vzklik – da “jih je jeb*** več” … O tem, da slovenski (post)komunisti ne poznajo strpnosti, je v oddaji na hrvaški TV nedavno izpostavil tudi Janša. Več tukaj

                   

Spomnimo: včeraj smo poročali, da se je levičarski RTV aktivist Tadej Troha verbalno znesel nad odgovorno urednico UPE Informativnega programa prvega programa TV SLO Jadranko Rebernik. Ob 14. uri je Rebernikova doživela brutalen napad v dvigalu. Kot je zapisala v pismu predsedniku programskega sveta RTV Goranu Forbiciju, “njegov napad čuti kot pritisk, saj jo je programski svetnik napadel s pozicije moči”. Namenjena sta bila na sklicano sejo programskega sveta, ko se je po prijaznem pozdravu ta spravil nanjo z “verbalnim rafalom”. 

Janša: slovenski komunisti ne poznajo strpnosti!
Kot je prepričana, njegov napad ni bil z ničimer izzvan. Dogodek je poleg protesta pri programskemu svetu RTV prijavila vodstvu javne hiše in pooblaščenki za preprečevanje mobinga. Troha je zatem postregel s ciničnim javnim opravičilom. Napad kaže na vse večjo napadalnost prvorazredne RTV kaste, do vseh, ki niso prave barve. Je odraz večvrednostnega kompleksa, ki smo ga zaznali že pri Marcelu Štefančiču, ko je grmel, “da jih je jebeno več”. (Post)komunisti strpnosti ne poznajo, na kar je opozoril tudi Janez Janša v oddaji na hrvaški TV z legendarnim voditeljem Velimirjem Bujancem. Več tukaj.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Blokiranje zbiranja podpisov, v boj proti zdravnikom celo s tujo PR službo?

Od začetka zbiranja podpisov za spremembo kazenskega zakonika, ki...

Evrovolitve kot “horuk v stare čase”?

Kdor je pozorno spremljal dogajanje pred zadnjimi volitvami v...