Nekaj vprašanj za Dominiko Švarc Pipan

Datum:

Dr. Dominika Švarc Pipan – Google vam pove, da je podpredsednica SD in hkrati  kandidatka za poslanko SD. Bolj znana je postala, ko je predsednik vlade Janez Janša preteklo soboto obiskal Grosuplje. Njegov obisk je bil vnaprej napovedan, jasno je bilo, da bo obiskal stojnico SDS in se srečal s člani in podporniki SDS.

                   

Toda reagirale so tudi ostale politične stranke, ki nastopajo na volitvah. Na istem trgu so postavile svoje stojnice. Janez Janša pa se je odločil, da bo poleg stojnice SDS obiskal tudi druge stojnice in se srečal s političnimi konkurenti. Med njimi s kandidatom LMŠ, ki ga je prosil, ali se lahko z njim fotografira, kar se je tudi zgodilo, srečal in rokoval se je tudi s kandidatom SD in se z njim rokoval.

Toda “drugače” (volilno geslo SD) je bilo ob srečanju s podpredsednico SD Dominiko Švarc Pipan. Tudi njej je Janez Janša ponudil roko. Toda ta se z njim ni želela rokovati in se tudi ni.

Vse to si lahko ogledate na dveh posnetkih na priloženi povezavi. Na prvi povezavi so srečanja Janeza Janše s kandidati LMŠ in SD, na drugem posnetku pa je prizor nerokovanja z dr. Dominko Švarc Pipan. https://siol.net/novice/slovenija/posnetek-zaradi-katerega-bi-moralo-biti-sd-jevi-dominiki-svarc-pipan-posteno-nerodno-577010

Po ogledu obeh posnetkov tako vam kot dr. Dominiki Švarc Pipan in Tanji Fajon postavljam nekaj trditev in vprašanj.

   • Rokovanje s komerkoli, ki vam ponudi roko, je stvar osnovnega človeškega bonton – zakaj se vi s tem ne strinjate?
   • Kot lahko vidite, se pred pogajanji rokujejo tudi pogajalci Ukrajine in Rusije, vi pa se ne želite rokovati s človekom, ki sodi med tvorce  samostojne države Slovenije in je trikratni predsednik vlade države v kateri živite.
   • Znano je, da Janez Janša ni bil naklonjen izvolitvi sedanjega predsednika ZDA, toda to ni bil razlog, da se predsednik ZDA ne bi rokoval z njim. Ali menite, da ste vi nekaj več?
   • Sveti papež Janez Pavel II. je v zaporu ponudil roko in se je rokoval s človekom, ki je nanj naredil atentat, v katerem je papež skoraj umrl. Kaj je vam storil Janez Janša, da niste sposobni rokovanja z njim?
   • Francoski predsednik države, nemški predsednik vlade, avstrijski predsednik vlade so se v zadnjem času srečali z ruskim predsednikom države, ki bo, kot kaže, sedaj najbrž razglašen za vojnega zločinca seveda s ciljem končanja vojne v Ukrajini. Z njim so se rokovali. Kaj je vam storil Janez Janša, da niste sposobni rokovanja z njim?
   • Dr. Dominika Švarc Pipan, rojeni ste leta 1978. Med vojno za Slovenijo ste bili stari 13 let. Se vam zdi normalno in korektno, da se ne želite rokovati s človekom, ki vam je skupaj z drugimi omogočil, da živite v samostojni Sloveniji?
   • Janez Janša se je v treh mandatih srečal z nekaj sto državniki tujih držav. S kolikimi ste se srečali vi, dr. Dominika Švarc Pipan?
   • Janez Janša je bil pobudnik obiska predsednikov Češke, Poljske in Slovenije 15. 3. 2022 v Ukrajini. Vaša stranka je takrat temu nasprotovala. Danes v Ukrajino masovno potujejo tuji državniki. Kako to komentirate?
   • Janez Janša je v zadnjih tednih že malodane redni gost na številnih v svetu prepoznanih in priznanih TV hišah, kot so CNN, BBC, Sky News in nekaterih drugih. Kako to komentirate? Zakaj na teh TV ne nastopate vi ali vaša predsednica Tanja Fajon?
   • Predzadnje vprašanje za vas. Kaj o vsem tem misli Tanja Fajon? Je morda zaskrbljena nad vami ali vas podpira?
   • Še zadnja moja želja. Dr. Dominika Švarc Pipan, na TW-profilu ste moja sledilka, jaz nikoli nisem bil vaš sledilec. Vas lahko javno prosim, da mi na TW-profilu prenehate slediti. Torej ne bom vas blokiral, ker sem demokrat, le prosim vas, da mi nehate slediti.
  • dr. Vinko Gorenak

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...