Nemške tajne službe so prestregle pogovor Rusov, ki se nanašajo na poboj v Buči

Datum:

Na dan prihaja vse več dokazov, da je masaker v Buči skrbno načrtovano delo ruskih klavcev, tudi pripadnikov neonacistične grupacije Wagner. Nemške obveščevalne službe so prestregle pogovore med ruskimi vojaki, iz katerih je razvidno, kako so zločine skrbno načrtovali. 

Nemška zvezna obveščevalna služba (BND) je prestregla komunikacijo ruskih vojakov, v kateri priznavajo pokol civilistov v kraju Buča pri Kijevu. Gre za prisluhe, ki rusko stran postavljajo na laž. Slednja namreč zavrača odgovornost za grozodejstva v tem kraju, poroča Polska Agencja Prasowa.

Med drugim je posneto, kako eden izmed ruskih vojakov opisuje drugemu, da so on in njegovi tovariši ustrelili osebo, ki se je vozila s kolesom. Kot je znano, je fotografija trupla s kolesom obkrožila ves svet. Še en posnetek pa razkriva navodila nekega moškega, ki naroča, da naj se najprej zasliši vojake in jih zatem ustreli.

Buča (Foto: epa)

Znano je tudi, da so v pokolu v Buči sodelovali borci iz zloglasne skupine Wagner. Iz zbranega dokaznega gradiva je jasno razvidno, da ne gre niti za slučajna dejanja niti za dejanja posameznikov, ki bi slučajno prekoračili svoja pooblastila. Najbolj srhljivo pa je to, da so vojaki o zločinih govorili, kot bi razglabljali o svojem vsakdanjem življenju.

Na truplih so bili sledovi mučenja
Ko se je ruska vojska umaknila iz Buče, so bila odkrita množična grobišča in na desetine trupel civilistov, ki so ležala na ulicah. Roke nekaterih med njimi so bile zvezane, ne nekaterih pa so bili sledovi mučenja. Rusija svojo odgovornost za masakre ves čas zavrača.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...