Ni šala, to je nezaslišan škandal – novinarja Požarja bi za čas celotne volilne kampanje strpali v pripor!

Datum:

Novinar Bojan Požar je na Twitterju objavil vest, da bo končal v priporu, ki bo trajal do prvega naslednjega naroka oziroma največ do 30 dni, ker se ni udeležil obravnave pred višjim sodiščem, kjer njegova udeležba ni bila obvezna, v zvezi s postopkom, v katerem je bil na 1. stopnji oproščen. Požar opozarja, da bo zaradi tega priprt za ves čas predvolilne kampanje, vse do 25. aprila 2022. Požar bo izjavo glede primera podal danes ob 19. uri.

                   

“Vse kaže, da bom že danes končal v priporu, ki bo trajal do prve naslednjega naroka, oz. največ do 30 dni,” je na Twitterju zapisal novinar Bojan Požar in dodal fotografijo “Vabila zagovorniku na obravnavo pred sodiščem druge stopnje,”  s 17. marca 2022, pod katero se je podpisal predsednik senata na Višjem sodišču v Ljubljani Igor Mokorel. Obravnava je bila razpisana 23. marca 2022 ob 9. uri.

“Samo zato, ker sem 16.3. manjkal na obravnavi pred višjim sodiščem, kjer moja udeležba ni bila obvezna, gre pa postopek, v katerem sem bil na 1. stopnji tudi oproščen. Da je izdan sklep o priporu, smo izvedeli danes, rok za pritožbo je 24 ur, vendar pritožba na Vrhovno sodišče, kot izhaja za sodnega zapisnika, ne zadrži izvršbe, torej aretacije in pripora,” je zapisal Požar. “Zoper ta sklep je dopustna pritožba v roku 24 ur po prejemu pisnega odpravka tega sklepa,” piše v izdanem sklepu o priporu.

V vabilu sicer piše, da je Požar vabljen, da se obravnave udeleži. V nadaljevanju pa piše, da lahko sodišče v primeru neupravičenega izostanka “naloži plačilo stroškov, nastalih s preložitvijo obravnave in druge stroške postopka, ki ste jih povzročili po svoji krivdi, kot tudi ustrezno sodno takso.”  V nadaljevanju je Požar objavil še nekaj izsekov iz dokumenta datiranega 23. marec 2022, iz katerega je možno razbrati, da so mu odredili pripor.

Požar je poudaril, da ne ve, kaj se bo dogajalo kasneje. “Vse to seveda tudi pomeni, da bom kot novinar fizično že čez nekaj ur odstranjen (priprt) za ves čas predvolilne kampanje, torej natančno do 25. aprila. Mimogrede, to ni xy šala, niti PR ali marketing, ampak žal gre zares,” trdi Požar.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...