Madonna na očitke o plastičnih operacijah odgovarja, da gre za mizoginijo

Datum:

Pop ikona, zadnje čase pa tudi levičarska ikona, Madonna je odgovorila na kritike tistih, ki so kritizirali njen videz na podelitvi letošnjih Grammyjev, češ da si je s plastično kirurgijo uničila obraz. Obtožila jih je ageizma in in mizoginije, prav tako pa pravi, da “kamera z dolgimi objektivi” popači vsak obraz.

Potem ko je Madonna na podelitvi Grammyjev predstavila nastop Sama Smitha in transspolne pevke Kim Petras “Unholy”, je po druženih omrežjih završalo o obrazu pop zvezde. Ljudje so začeli špekulirati o tem, koliko plastičnih operacij je za njo.

Obraz popačen zaradi kamere?

Madonna se je na kritike odzvala tako, da je na družbenih omrežjih obtožila “ageizma” in “mizoginije” in vrsto fotoaparata, s katerim so jo fotografirali.

“Namesto da bi se osredotočili na to, kar sem dejala v govoru, kjer sem hvalila umetnike, kot sta Sam in Kim, za neustrašnost, se je veliko ljudi odločilo govoriti samo o mojih fotografijah od blizu, ki so jih posneli s fotoaparatom z dolgim objektivom, ki vsakemu popači obraz,” je zapisala.

“Spet sem ujeta v soj ageizma in mizoginije, ki prežemata svet, v katerem živimo,” je dodala Madonna. “Svet, ki noče slaviti žensk, starejših od 45 let, in čuti potrebo, da jo kaznuje, če bo še naprej močna, delavna in pustolovska.”

“Nikoli se nisem opravičila za nobeno od svojih ustvarjalnih odločitev, niti za način, kako izgledam ali se oblačim, in tudi zdaj ne bom začela,” je nadaljevala pop zvezdnica.

“Mediji so me poniževali že od začetka kariere, a razumem, da je vse to preizkušnja, in vesela sem, da bom naredila pionirsko pot, da bo vsem ženskam za mano v prihodnjih letih lažje,” je dodala 64-letnica.

“Z besedami Beyonce ‘Ne boš mi zlomil duše,'” je potrdila Madonna. “Veselim se še mnogih let subverzivnega vedenja – premikanja meja, upiranja patriarhatu in predvsem uživanja v življenju.”

V torek je Madonna na Twitterju objavila svojo fotografijo in zatrdila, da “moja moč in vzdržljivost ogrožata svet. Moja inteligenca in volja do preživetja. Ampak nikoli me ne bodo zlomili. To je vse test.”

“Nihče te ne poskuša zlomiti – samo želimo si, da pustiš svoj nekoč lep obraz pri miru,” se je odzval en uporabnik Twitterja.

Na nedeljski podelitvi grammyjev se je na Madonno vsul plaz kritik, ker je bil njen obraz videti zelo drugačen od njenih navidezno filtriranih ali zelo urejenih fotografij na Instagramu, kar je sprožilo razpravo o tem, da si ženske na obraz nalagajo polnila in injekcije.

“Zdravniška stroka je postala žaljiva in pokvarjena. ZDRAVNIK je to naredil Madonninemu obrazu,” je objavil en uporabnik Twitterja. “Ali Hipokratova prisega sploh obstaja?”

“Nisem proti botoksu ali proti polnilom. Ko pa oseba postane neprepoznavna, ko si napolni obraz kot žoga za plažo, je to zaskrbljujoče,” je zapisal ustanovitelj kampanje #WalkAway Brandon Straka.

Druga uporabnica Twitterja je rekla, da je “vesela, da so jo najavili, ko je stopila na oder”, saj se je spraševala, “kdo je to?”

“Zgrozil sem se, ko sem se pretvarjal, da nisem šokiran nad Madonninim novim obrazom,” je dodal uporabnik Twitterja. “Videl sem #Madonno takšno, vso raztegnjeno, nabito in polno polnil, zato sem zapustil Hollywood.”

“Resnično mi je žal Madonne. Videti je kot ženska, ki je bila končno prisiljena soočiti se z resničnostjo, da ne moreš prehiteti časa,” je tvitnil drug. “Na težji način ugotavlja, da ne glede na to, koliko kozmetičnih operacij si podvržen, ne moreš ustaviti ure življenja.”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...