Odvratno: Migrant, ki je brutalno posilil 10-letnega dečka, oproščen – niso imeli dovolj dokazov

Datum:

Sodba proti iraškemu migrantu, ki je posilil 10-letnega dečka na bazenu in to dejanje opravičil s tem, da pač že dolgo ni seksal in je imel potrebo, je bila razveljavljena, ko je sodišče v Avstriji prišlo do spoznanja, da se 20-letni napadalec ni zavedal, da otrok ni želel biti zlorabljen.

                   

20-letni migrant Amir A. je lani decembra v okviru integracijskega procesa obiskal bazen Theresienbad na Dunaju, z njim pa je bil tudi 15-letni prevajalec, ki naj bi mu pomagal pri integraciji.

Po ostudnem posilstvu se je pretvarjal, kot da se ni zgodilo nič
Migrant, ki je v Iraku delal kot voznik taksija, je 10-letnega dečka zvlekel v sobo za preoblačenje, zaklenil vrata in ga nasilno spolno zlorabil.

Deček z imenom Goran je reševalcu iz vode povedal, da je bil napaden, zato je ta poklical policijo. Iz otroške bolnišnice so sporočili, da je deček utrpel hude notranje poškodbe, še vedno pa trpi zaradi posttravmatske stresne motnje.

Po ostudnem incidentu se je migrant pretvarjal, kot da se ni zgodilo popolnoma nič, in se odpravil nazaj v bazen, kjer je nadaljeval z uživanjem, ki je vključevalo uporabo skakalne deske.

Foto: STA
Foto: STA

Dejanje opravičil kot nujno spolno slo

Migrant, ki je septembra lani v sosednjo Avstrijo prišel preko Balkana, je priznal posilstvo in ga opravičil kot nujno spolno slo, ker naj ne bi imel spolnih odnosov štiri mesece. Kronen Zeitung poroča, da naj bi, medtem ko so ga vprašali, če so takšna dejanja zakonita v njegovi domači državi, le-ta priznal, da je vedel, da so takšna dejanja prepovedana v kateri koli državi na svetu.

Foto: YouTube
Foto: YouTube

Junija je sodišče Amirja spoznalo za krivega zaradi spolnega napada in posilstva mladoletnika, zaradi česar je bil obsojen na šest let zaporne kazni. Fantka pa so opisali kot žrtev, ki trpi zaradi velikega obupa in njegovi družini dali odškodnino v znesku 4.730 evrov.

Vrhovno sodišče odredilo ponovno sojenje
Heute poroča, da je Vrhovno sodišče razveljavilo razsodbo in odredilo ponovno sojenje. Sodišče je razsodilo, da, medtem ko razsodba v zvezi z resno spolno zlorabo mladoletne osebe “drži vodo”, napisana razsodba glede obsodbe posilstva naj ne bi mogla biti v zadostni meri dokazana.

Novo sojenje bo najverjetneje potekalo v drugem letu, do takrat pa bo migrant ostal v priporu. Vienna Online poroča, da v primeru, če bo migrantu na drugem sojenju dokazano dejanje posilstva, bi bil lahko napadalec obsojen na zaporno kazen do 15 let zapora.

Mati žrtve je povedala, da njen sin trpi zaradi hudih napadov panike in da lahko zaspi le s pomočjo pomirjeval. Heute poroča, da deček pogosto kriči, joka in je prestrašen.

Napadi migrantov na bazenih so pogosti
Po Avstriji in drugod po Evropi je bilo nekaj podobnih napadov na bazenih.

Foto: STA
Foto: STA

Marca letos sta bila 37-letna mati in njen 4-letni sin podvržena spolnemu napadu v mirnem južnem avstrijskem mestu Celovec.

Oblasti v avstrijskem mestu Mistelbach so migrantom izdale začasno prepoved, da obiskujejo bazen, potem ko je junija letos migrant posilil 13-letno deklico. Po poročanju avstrijskega časopisa Kronen Zeitung naj bi migrant deklici sledil v žensko slačilnico in jo tam prisilil v oralni spolni odnos. Zaradi dekličinega ostrega nasprotovanja in vpitja je bil napadalec prisiljen v pobeg.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...