Ostarela ženska je “posvojila” migranta, ta pa jo je umoril

Datum:

Ostarela Britanka je pred desetletjem k sebi na dom vzela iranskega prosilca za azil, ki mu je bilo dovoljenje za bivanje zavrnjeno. Zanj je skrbela kot za svojega vnuka, mu omogočila dostojno življenje, on pa jo je na koncu brutalno umoril. Najprej jo je zadavil, zatem pa njeno glavo treščil ob kuhinjska tla. Za konec jo je še zabodel v prsi in ji prerezal vrat. 

                   

Iranec Shahin Darvish-Narenjbon, ki si je neuspešno prizadeval za pridobitev azila v Veliki Britaniji, bo v sredo obsojen zaradi brutalnega umora slabotne 87-letne upokojenke Brende Blainey, ki ga je sprejela pod svojo streho v North Yorkshiru v Angliji. Upokojenka je bila 5. januarja lani najdena mrtva na svojem domu v vasi Thornton-le-Dale. Iranec je starko najprej zadavil, preden jo je z glavo treščil ob tla, poroča Remix News.

Na koncu jo je še zabodel v prsi in ji prerezal vrat. Pri njem so odkrili paranoidno shizofrenijo. Žrtev ga je vzela k sebi domov pred desetimi leti, potem ko sta se leta 2013 prvič srečala v restavraciji v Leedsu. Na svojem domu mu je ponudila sobo, njun odnos pa je opisala kot odnos med babico in vnukom. Priskrbela mu je hrano in udobje, ki ga nudi dom, ko je študiral v Leedsu. “Babica” se je udeležila tudi migrantove podelitve diplome in mu kupila avto.

Iranec je po umoru policijo poklical kar sam, oblastem pa povedal, da je prišel v spodnje prostore in svojo nadomestno babico našel v luži krvi. Ob tem se je sprenevedal, da ne ve, kaj natanko se je z njo zgodilo. Forenzični psihiater je pozneje ugotovil, da gre za blodnje. Očitno je prišlo do močnega poslabšanja njegovega zdravstvenega stanja. Sodišče je pozneje slišalo obrazložitev, da je Darvish-Narenjbon videl rdeč gumb na televiziji, ki ga je nato pritisnil in prejel “dovoljenje”, da poškoduje in ubije Blaineyjevo.

Migrant je bil sprva obtožen umora, ki ga je najprej zanikal, pozneje pa priznal, ko je bila ugotovljena zmanjšana prištevnost. V Veliki Britaniji je prebival vse od svojega 15. leta starosti. Kratek čas je živel tudi v ZDA, kjer je nekaj časa preživel na psihiatrični kliniki. Obtoženčevo dovoljenje za bivanje v Združenem kraljestvu je poteklo leta 2015. Pozneje je zaprosil za azil, ki pa je bil zavrnjen in ravno tako tudi njegova pritožba zoper odločitev notranjega ministrstva. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki