Cerarjeva SMC Slovenijo vpletla v nov mednarodni škandal

Nina Betetto, Marko Bošnjak, Klemen Jaklič in Nina Peršak (foto: STA, Linkedin).

Državni zbor je s tajnim glasovanjem za tri kandidate za slovenskega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice izvolil Nino Betetto, Marka Bošnjaka in Nino Peršak. Med kandidati, ki jih je DZ predlagal predsednik republike Borut Pahor, je bil še Klemen Jaklič, ki pa ni dobil zadostne podpore.

Izmed treh zdaj izbranih kandidatov bo sodnika iz Slovenije na koncu izbrala Parlamentarna skupščina Sveta Evrope. To funkcijo je sicer doslej opravljal Boštjan M. Zupančič, ki mu je mandat potekel s koncem oktobra.

Za SMC le Jaklič ni bil dovolj dober
Nocojšnje glasovanje poslancev je bilo tajno; poslanci so ga opravili z glasovnicami v kabinah v dvorani, na glasovnicah pa so izmed štirih izbirali tri kandidate. Kakorkoli – že pred glasovanjem so Klemna Jakliča podprli tako v SDS kot NSi, očitno pa dvojni doktor prava in predavatelj človekovih pravic na harvardski univerzi Klemen Jaklič ni uspel prepričati Cerarjeve SMC.

Največ glasov – 58 – je dobil Marko Bošnjak iz odvetniške družbe Čeferin. Vrhovna sodnica Bettetova jih je dobila 56, Peršakova, ki deluje na univerzi v Ghentu, 55, predavatelj s harvardske univerze in dvojni doktor znanosti Jaklič pa 37. Za izvolitev med kandidate je bila potrebna večina glasov vseh poslancev, torej najmanj 45.

 

“Po vsem povedanem je menda jasno, da je od omenjenih štirih objektivno daleč najperspektivnejši kandidat za funkcijo sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice – ddr. Klemen Jaklič. Med njim in med preostalimi je kvalitativna razlika.

Če bo na seznamu, ki bo šel v Strasbourg, ga na mednarodni ravni ne bodo mogli spregledati, to je, morali ga bodo uvrstiti na vrh lestvice, kakršna bo šla v Parlamentarno skupščino Sveta Evrope. Da je njegovo ime v Strasbourgu že znano, sklepam po vprašanjih, ki jih dobivam od kolegov sodnikov.

Je že res, da se je Jaklič v zadevi Patria po nepotrebnem eksponiral in si s tem nakopal leve sovražnike. V strokovnost njegovega vmešavanja se, ker gre za konkretno zadevo, ne morem spuščati. Dejstvo pa je, da je ustavno sodišče na koncu pritrdilo stvári, ki jo je Jaklič zagovarjal, in da je bilo vrhovno sodišče, s katerega prihaja ena kandidatka, v tem postopku okarano (kasirano).

Če pa bo ddr. Jakliča SMC (in koalicija) v državnem zboru – seveda po nalogu vodilnih – arbitrarno izločila iz igre samo zato, ker “ni naš”, in v Strasbourg poslala le imena preostalih treh sekundarnih kandidatov, bo to zaslužen mednarodni škandal.

Slovenija bo s tem spet dokazala svojo provincialnost, na ESČP pa ne bo imela osebnosti, ki bi bila daleč najprestižnejša in za koristi Republike Slovenije najboljša.”

Boštjan M. Zupančič v kolumni za Planet Siol.net

Morda vas zanima tudi:

Ste vedeli, da pokojni Miličinski piše novo zgodbo o Butalcih?

Absurd: Nina Betetto najprej kršila človekove pravice, zdaj v boj za mesto sodnika za človekove pravice

Se bo četici nagrajenih sovražnikov Janeza Janše pridružila Nina Betteto?

Strokovnjakinja za prostitucijo – nova kandidatka za slovensko sodnico na evropskem sodišču

To je bil sicer od marca lani tretji poskus imenovanja treh kandidatov iz naše države. Po predhodnih dveh razpisih, na katera se je prijavila samo po ena kandidatka, predsednik ni mogel oblikovati predloga kandidatne liste.

Mandat sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice sicer traja šest let z možnostjo ponovne izvolitve.

Cerar po poteh Bratuškove?
Spomnimo. Podoben mednarodni škandal, ki nam sedaj grozi na Evropskem sodišču, si je pred dobrim letom sicer privoščila tudi vlada Alenke Bratušek, ko je za evropsko komisarko poslala kar Alenko Bratušek. Njen osnovni problem pa je bil precej podoben problemu, ki ga imajo ob Klemnu Jakliču preostali kandidati. Kandidirala je sicer s politično podporo celotne vladajoče elite, toda brez kakršnih koli referenc – razen da je bila predsednica vlade.

U. U., STA

 • Kučko pod pručko

  SMC – Stranka Meter Cvanciga

  • usimoncic

   Za stranko s takim akademskim potencialom se spodobi latinsko ime. Recimo “Socialist Mundus Carniola”

 • Vrhovnisodnik

  Tolk sramote, kot nam jo SMC dela, še Kučan ni naredil.

  • Kučko pod pručko

   Tam tam so. Tud Kučko je svojga dnarja vreden!!!

  • Kučko pod pručko

   Pa na Šiviljo si pozabu!!!

  • sunday

   o ja je je!! mogoče AB kljub vsemu še manj?? mislim, da je kučko z zokanom prava smetana sramote – to je samo (smc) njun produkt!!

  • Johan

   Pa to je eno in isto !

  • SANDOKAN

   Komu nam? Za en živinski vagon vas je janšistov pa še tisti ste nepismeni s črednim nagonom.

   • Poštenje velja

    A si se ravnokar odvezal z ketne!

   • rubec

    Še eden ki ga bo treba obrit.

 • karlina

  Seveda vemo, kot vedno, da v tej državi vlada korupcija in sami naši, tako,da se bo gospod Jaklič obrisal za ta položaj pod nosom. V tej državi ni pomembno znanje, reference, itd, ampak samo to,da si naš, zato pa je tako, kot je in smo, kjer smo. V vseh pogledih na repu Evrope in tudi na repu manj razvitih v svetovnem merilu. Lahko nas je pošteno sram, da se nam vsi smejijo in nas ne jemljejo resno, to pa itak že dolgo vemo., sramota.

 • Vrhovnisodnik

  To se pa dogaja, ko se volijo instant stranke brez hrbtenice.

 • hibernacija

  In v čem je problem. A se je mogoče zgodilo kaj nedemokratičnega!?

  • usimoncic

   No, že sama izvolitev Cerarja ni bila primer demokratičnosti. Od tam pa vse naprej.

   Aja, pa ne pozabi, da imajo normalne države poleg demokracije tudi svobodo in pravni red. Brez tega dvojega je vseeno, če demokracija je ali je ni.

  • Elen

   Problem je, če so demokrati pokvarjeni, hinavski in polni samih sebe. Ni dovolj izpolnjevati črke postave (takrat si tehnično gledano že demokrat), treba je videti vsebino, smisel. In kaj nam pove omenjena odločitev DZ o vsebini?
   Sicer pa, tudi naši vladni “demokrati” bodo prej ali slej našli svojega mojstra…

  • Ruggedplant

   Kjer nedemokrati volijo, rezultat tudi teoretično nima možnosti biti demokratičen.
   Po domače: odločitev, ki jo na demokratičen način sprejmejo totalitarci zaradi tega še ne postane demokratična. In zato je seveda demorkacija v deželah totalitarne mentalitete zgolj forma, utvara. Slovenija in hrvaška sta lepa primera.

 • Tomaž Majer

  A ste vi že slišali, da v demokraciji zmaga pač tisti, ki dobi največ glasov? Menda ja ne boste trdili, da so VSI dosedanji predsedniki vlad, predsedniki države ali naši poslanci bili najkompetentnejši in najboljši izbor kar ga premore Slovenija …

  • von Rhein

   Smo,smo slišali.Nekateri mogoče tudi od blizu opazovali in se učili.Gre za nekaj drugega,demokracij je več vrst (kot resnic po nalogu ),odločujoče je kdo kako razume in ravna.Najlažje je svojo vsiliti v deželi ,preko rdečih medijev in šol,dresiranih bebcev.

   • Tomaž Majer

    Točno to počne SDS.

  • xtc

   Da seveda pa v demokraciji tisti ,k krši človekove pravice ne more kandidirati za tak položaj ker je etično in strokovno sporen.

   • Tomaž Majer

    Zato pa Janša ne more biti več predsednik vlade.

 • dob

  Admin, ali lahko za Majerja in hibernacijo napišem da sta idiota? Samo tokrat, lepo prosim.

  • Tomaž Majer

   Seveda lahko. Svoboda govora je v demokraciji vedno dobrodošla.

  • Vrhovnisodnik

   dob , to je en in isti Šejtan Velenjski, če bi rad vidu kako je pel pred cca 20 leti, si poglej, youtube.com/watch?v=wj3IsmymQ4c

  • sunday

   meni je v veselje, če mi da tom majer minus!!

  • MEFISTO

   Resnica se mora povedati.

   Sicer pa ne gre za dva, temveč za enega idiota z več imeni.

 • antimur

  Takoj moramo razspustiti parlament in uvesti izredno stanje. Kar počnejo ti zmešani levaki pelje direktno v državljansko vojno. So že povsem brezsramni in svoje umazane rabote počnejo vsem na očeh. Problem z begunci je proti tem barabam malenkostni.

  • Tomaž Majer

   Izredno stanje? A da bi Katičeva izvršila vojaški udar?

   • antimur

    Kakšna Katičeva? Patrioti in svobodoljubi menda ja ne bomo kolaborirali z levaki, je nas dovolj.

    • Tomaž Majer

     A na vaške straže misliš?

  • ljubinica

   Stane Dolanc, Kučanov mentor:

   »Vsem mora biti jasno, da smo pri nas na oblasti mi, komunisti, kajti če ne bi bili mi, bi bil kdo drug, vendar temu ni tako in nikoli ne bo.«
   ***
   Vidim, da je članek o Dolancu na Wikipediji spremenjen, bolj resničen kot stara komunistična varianta.
   Zdaj gre za TO: Kučan hoče, da bi bil njegov “lik in delo” v zgodovini zapisan kot pozitiven.

   Da bi zmagala laž …. kar pa ne bo ….

 • Vrhovnisodnik

  Tomaž Majer, hibernacija in ostalih 273 nickov, al se ti je utrgal, maš pa srečo, da neumnost ne boli, ker bi bil drugač cel dan v šok sobi.

 • Nickname

  Ko človek ostane brez besed. Barbika pa hinavsko dodal še enega kandidata, da so zadevo izpeljali.

 • trobenta

  Stranka financirana od Hrvatov je zmožna vsega….

  • noname

   HRVAT, BIVŠI POSLOVNI PARTNER, KI MI JE POTEM S SVOJO SKUPINO – UDBOMAFIJO-UKRADEL PODJETJE, MI LE LETA 2008 DAL ZEMLJEVID; SLOVENIJA JE POD HRVAŠKO IN TRSTOM! ODLIČNO JIM GRE VSE PO NAČRTIH, PO ZASLUGI PAHORJA IN CERARJA!

 • sunday

  pravo norčevanje iz raje -kje pa so sedaj vztajniki?! je pa res,da vsak narod ima oblast kot si jo zasluži!! kaj je ta svojat spolh naredila za narod v tem času npr: za delavce, kmete, mlade, študente, dijake, niti za vrtce nič, z eno besedo nič – samo udarjali so z dajatvami in še udarjajo z vsem s čimer lahko, kdo pravi, da nimajo jajc? imajo jajca za ropanje naroda in norčevanje iz etičnosti !!

  • Ruggedplant

   Vztrajniki so že leto in pol vsak teden pred sodiščem in tudi danes bodo – pa ti? Bodo vedno drugi reševali našo skupno rit medtem ko se boste ostali leni somišljeniki tačas raje v domačem toplem kavču čohali po zadnjicah in pisali komentarje, levaki pa se nam bodo še naprej posmehovali da okrog sodišča tedensko pohajkuje nekaj deset sivih glav, namesto da bi nas bilo 200.000 ?

 • sunday

  pa tota baba že zgleda ko lopof!!

 • polda

  Pahor pač nemore iz svoje kože.

 • polda

  Pahor je bil pač izvoljen,da smo se rešili taslinavega……

  Hvala boghu.da je
  arbitraža crknila ….
  Sedaj smo po Pahorju najbolj varna država nasvetu…..
  Strel v koleno pa z Nino
  Smo pač štala,kaj čemo!

  • ljubinica

   Pahor je premišljeno predlagal parlamentu 4 kandidate.
   Da je parlament lahko izločil Klemna.
   Sam si ga pač ni upal …..

   • realnost

    pahorček mora ja pazit na svoj imidž barbike ki se slini preprostim ljudem..
    Ko pa bi moral posredovati za pravičnost kot predsednik se skrije v mišjo luknjo in je tiho kot rit!!

 • polda

  Gdaj so naslednje volitve??

  • John

   Zakaj? Saj bodo vrli Dolinčki spet izvolili nov derivat levice.

  • von Rhein

   Ko bo sestavljen spremenjen spisek novih obrazov.

 • John

  Povsem pričakovano.
  Na balkanu nič novega.

 • sodnikisozločinci

  A je ta sodelovala pri pravosodnem zločinu proti Janezu Janši?

 • francelj3

  Tehle rdečih fašistov iz Stranke mrtve crkovine imam počasi dovolj. Vse, kar naredijo, je ali protiustavno ali protizakonito ali proti zdravi pameti. Metanje izvoljenega poslanca gospoda Janše iz parlamenta, preprečevanje gospodu Janši, da bi postal član ene od parlamentarnih komisij, glasovanje proti gospodu Jakliču. Dost’ jih ‘mam!

  • von Rhein

   Jaz sem jih imel dost že takrat,ko so se prikazovali kot fetusi v neki slaščičarni na Kongresnem trgu.

  • domovina mili dom

   Hišnik & tovariši so polno zaposleni.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju
   teme, ne pa vrednostno slabšalnemu etiketiranju, zmerjanju, žaljenju ipd.

   Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez psovk ter s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.
   #rdečifašisti

  • ferdoperdec

   Stranka mrtve crkovine ob vsem tem najbolj zažiga…hahaha

 • čips

  Ne morem verjet!!! Brez besed sem , če pa to ni blamaža, da tako sposobnega človeka, ki dejansko ima možnost za uspeh dajo na ignore… Brez veze, mi še Butale nismo več.

 • Janez Stein

  Parlementarna zloraba, Cerar, nikoli ne boš evropejec.

 • pajot

  Saj nima smisla komentirat. Butalci na kvadrat.

 • von Rhein

  Borci proti Janši morajo biti nagrajeni.Od nekdaj je v slovenski politiki tako.

 • epson mlacni

  Link do Zupančičevega članka sem sicer že prilepil in tudi tukaj je ta odličen prispevek, ki je zdaj, ko so se “naši” odločili, še toliko bolj vreden branja, zato še 1x http://www.siol.net/priloge/kolumne/bostjan_m_zupancic.aspx

  • dob

   Zupančiču lahko očitajo, da ima levo ideološko usmerjeno misel, vendar je Zupančič pravni strokovnjak na svojem področju. Takšen, kot ga Slovenija še ni imela. Zagotovo pa se Zupančič ne kompromitira s pripadnostjo tej ali drugi politični ideji, ko se odloča v vlogi sodnika, ker bi to bilo neprofesionalno s stališča poklica in proti vsem načelom tega, kar Boštjan M. Zupančič osebno je.
   Da pa je idejno levo usmerjen, ni nič hudega.

   Moje mnenje je, da je Janša levo usmerjen.
   Ker je socialist in demokrat. Da je Janša desen, je kučanova izmišljotina, ki jo je uspel vsaditi Slovencem.
   kučan in njegova predstava o vodenju države pa sta tako daleč od demokracije, demokratičnosti, levih idej, in zato tuja pravici in sociali, da se bolj desno, izprijeno, lažnivo in podlo ne da pozicionirati, kot je zdaj kučan.

   kučan do popolnosti odgovarja profilu fašista in propagatorja fašističnega gospodarstva!
   Kdor ne verjame, naj si poišče definicijo fašizma in fašističnega vodenja gospodarskih družb na wikipediji, pa bo sam videl, kdo je kučan in kaj predstavlja.

 • domovina mili dom

  Zdaj so na potezi ljudje, ki lahko obvestijo evropsko sodišče o rdečih kandidatih. Z lustracijo naj začne Evropa, če doma ne moremo. Še je čas za izločitev teh rdečih nominirancev.

 • centurion

  Komu še vedno ni jasno, da se državni udar v Sloveniji nadaljuje? Zasujmo ESČP z e.pošto in linki dokumentov oz sodb, kjer je Betettova kršila prav TE ČLOVEKOVE PRAVICE, katere ima ESČP v svojem naslovu in katere naj bi branil!!!!

 • janez zorman

  Taka reakcija slovenske vlade samo kaže na veliko prestrašenost pred demokratičnimi spremembami. Žalostno. Upam, da pokasira od EU.

 • MEFISTO

  Izločitev Jakliča je neodgovorna, nedostojna in sramotna.

  Tudi tako je mogoče uporabiti znamenite Cerarjeve besede, ki slovi kot etik in moralik.

 • Botoks

  Je bilo popolnoma jasno,da bo tako.Kot je povedal komiudbaški cek BMZ v kolumni dan pred glasovanjem je jasno pozval rdečo kriminalno zalego,citiram:”če bo (Jaklič)na seznamu,ki bo šel v Strasburg,ga na mednarodni ravni ne bodo mogli spregledati,to je morali ga bodo uvrstiti na vrh lestvice,kakršna bo šla v Parlamentarno skupščino Sveta Evrope”(konec citata).In ddr Jaklič bo kot največji strokovnjak imenovan.BMZ potem nekaj še opozarja rdečo kamarilo,da ga kolegi že povprašujejo po Jakliču in se ga veselijo v svojih vrstah.Ergo,tako BMZ,tovariši,v DZ na glasovanju imate zadnjo priložnost,da ga izločite,drugače vaše rdeče smeti nimajo nikakršnih možnosti za izvolitev.In v dno duše pokvarjeni cmerar je to tudi storil.Zdaj bomo videli kaj bo storila Evropa in predvsem naši desni evroposlanci.Ali bodo opozorili Parlamentarno skupščino Sveta Evrope,kaj jim rdeča drhal poizkuša podtakniti,ali bodo opozorili na vse kršitve človekovih pravic,ki so jih kandidatke izvajale in jih še izvajajo in ali bo tov.Petrle pred strasburskim sodiščem igral na orglice in pripovedoval o hlapcu Jerneju in njegovi pravici.Ja,ja marsikaj se bo pokazalo in razkrilo(tudi o Evropi)predvsem pa se zahvaljujem vsem ki so kriminalca cmerarja postavili na oblast,da lahko zdaj ožema otroke,mladino,študente se norčuje iz starih in onemoglih,invalidov,brezposelnih,drugorazrednih,oropanih človečnosti in vseh človekovih pravic.Hvala sodrga in da,dajte ga izvolit še enkrat,kajti potem ste na vrsti vi…..

  • xtc

   Cerar je enak kmet kot AB-glavni akter je odzadaj a misliš ,da zastonj dnevno taca po rjavčevi in skrivoma sestanjkujejo po oštarijah s sodniki?.

  • ljubinica

   “Zdaj bomo videli kaj bo storila Evropa in predvsem naši desni evroposlanci”
   Ne vem, če lahko kaj pričakujemo od njih. Saj je bilo vse “legalno”.

   • Botoks

    “Legalno” morda da,navidezna demokratičnost odločanja tudi,vendar ne gre prezreti,da je vsaj bebotta večkratna kršiteljica osnovnih človekovih pravic.Zadnji primer so nalepili zgoraj Adzajic vs Slo,kjer ponovno kot kršiteljica osnovnih človekovih pravic izstopa bebotta.In ta naj bi zdaj razsojala o človekovih pravicah evropejcev v celoti.Saj nima niti ljubljanskega doktorata in znanje slovenščine in srbohrvaščine pač ni dovolj.Menim,da jo bo lahko izločil iz postopka vsak,ki ve njen beckground.Sicer bomo pa videli.Morale in etike sicar ta drhal nima nobene in upamo lahko,da bo pač Evropa ustavila rokomavharsko degenerirano “sem poklicni sin ali poklicna hči”drhal,ki sebe imenuje elita….

 • učko

  Tako je to, ko ima večino in oblast mafija.

 • soc

  Slovenija je še enkrat dokazala, da je ponosna na svojo boljševistično zgodovino in da ji za evropske vrednote ni. Večina ljudi okrog nas tako razmišlja, tako voli.

  Sram me je, da sem Slovenec.

 • Borut Stari

  Slovenija vztrajno nadaljuje svojo neverodostojnost na mednarodnem parketu, Ker nič ni perfektno morajo obstojati tudi smeti. Pogrešam bivšega US veleposlanika Josepha Mussomelija in njegovih iskrivih izjav. Bil je pravo ogledalo slovenski politiki.

  • noname

   MENI JE MUSSOMELI DEJAL, DA SO SLOVENCI “PREPARIRANI” – VSI MORAJO MISLITI ENAKO, ČE PA KDO NI, PA ŽE POSKRBIJO Z IZBRANIMI METODAMI ZA TO.

   • ljubinica

    Samo par let je bil tu, pa je “prokužil” situacijo v Sloveniji ….

    • Borut Stari

     Pa še slovenščine se je naučil. Prav toliko, da ga niso mogli žejnega čez vodo peljati. Ne bom omenjal uporabno in funkcionalno znanje slovenščine južnih priseljencev.po 20-30 letih.

 • kokobily

  Tisti Jaklič mi osebno “ne leži”, skoraj na meji prepotentnosti se je vehementno oglašal (na “gumbek” se mi je zdelo) v zvezi s Patrio, je pa človek, ki je za funkcijo sodnika na ESČP preprosto predodrejen, če želimo Sloveniji dobro. Itak nas “tam gor” doživljajo kot neki balkanski nebodigatreba, približno, kot mi imamo neki čuden občutek, ko nam omenijo npr. Romunijo. Ko bi se pa lahko pokazali v dobri luči, pa ne, Prava vaška skupnost, prepirljuva do obisti..

  • Ruggedplant

   Popolnoma napačno. Razviti svet je na nas gledal z visoko naklonjenostjo po tem ko smo že takoj ob vstopu v EU v številnih gospodarskih kazalcih postali zgled marsikateri stari članici, ampak od takrat je preteklo kar nekaj let in državo so si preko kreivosodne revolucije in kasneje še medijsko sproduciranega državnega udara zopet ugrabili boljševiki in stanje je kakršno je – na vseh lestvicah, ki kaj šteje smo na samem dnu članic EU. ne zaradi SDS-ov, Jakličev, Boscarolov in podobnih ampak zaradi tistih, katerih besede in dela bolj spominjajo na ustroj S. koreje kot pa katerekoli (celo balkanske) evropske države.

 • GeneralLeon

  Saj ne morem verjeti, ti pezdeti komunistični! Slovenija gre ponovno po stari poti, kjer se mlade in izobražene izobči in v ospredje pa postavlja nesposobne hlapce z gumasto hrbtenico! Fa?king izdajalcii!!!

 • daresi

  Slovenska pamet je gnila. Drugega nimam za dodati.

  • goldhorn

   Ne posplošuj. Ni gnila v celoti, le njen precejšen del.

   • daresi

    Ni v celoti, je pa v večini.

 • noname

  LOGIČNO! NA VSE PRETEGE JE TREBA BRANITI MORILSKI DRŽAVNI – REPUBLIŠKI APARAT, DA BO ENAKO DELOVAL DALJE. KOLIKO MILIJONOV BI PA ODTEKLO MALEMU K ZARADI VSEH ZLOČINOV?????

 • valentin

  “Povej mi, s kom se družiš in povem ti kdo si.”

 • valentin

  In tako naš premier izjavlja, da je protest policistov v težkih časih sramotno.

 • macon

  V Sloveniji nima nobene zveze, kaj počneš in kaj znaš, tudi ko imaš veliko boljše reference od ljubljenčkov sistema, ti to ne more pomagati. Izbrani in uspešni po principih negativne selekcije potem zviška zaničujejo one druge in oplajajo sistem naprej. Sistem se pos3rje na etiko in pravo, dela kar hoče, zrelost je, da vse požreš in živiš naprej.

  Večkrat sem že zapisal, da ne izpolnjujemo kriterijev za nacijo (narod z državo), da se nam je država zgodila kot zgodovinski slučaj in zanjo nismo zreli.

  • John

   Nismo. Ne samo, da nismo zreli, enostavno si je ne zaslužimo. Zato pa nimamo države, imamo Dolino.

   • macon

    Imamo kučanovo klet (podobno Fritzlovi).

    • John

     S tem, da je Fritzl imel zaprto “samo” eno žensko (se opravičujem tej osebi, ki je trpela, da jo omenjam kot “samo”), v Dolini pa je zaprt ves narod. In to, velika večina, prostovoljno. Kdo bi razumel Dolinčke? Jaz jih ne.

   • epson mlacni

    Vprašanje je, kdo smo sploh mi? Prebivalci Slovenije imajo državo Slovenijo, ta trditev stoji, kdo so prebivalci Slovenije pa je že kar zapletena zgodba.

 • John

  Pa kaj spet težite in delite narod, no?
  Če je kršila pravice, so to zagotovo bile pravice desničarjev in ne človekove pravice. Kar se v tej Dolini, ki se imenuje država, vedno bogato nagradi.

 • xtc

  A ečini ni jasno ,da Kučan ne bo dovolil drugih v organe EU ,kot zadrte komuniste,ki spodkopavajo EU
  Seveda bi najraje potvoril še ta del zgodovine z katetimi je JJ zapisan kot voditelj EU,Kučan pa nikoli ni mednarodno pomeni l NIČ,če seše dobro spomnim mu je Bush starjši pred nosom zaloputnil vrata White housa.
  Skratka Kučan in njegova druščina počneta vse za spodkopavanje EU,k temu je treba prišteti tudi ne zaprtje meje in vse druge prekobiclije,bolj kot država tone in razpada,bolj se bo Kučanova druščina radikalizirala in skušala izviti iz EU z narodom,ki pa mu je vse manj naklonjen pa nsilno obračunavati s po,pčjo imigrantov.Za ta čas pa na ESČP RABIJO SVOJEGA ČLOVEKA,DA BODO MOTOVILILI.
  Ne pozabite tudi na Zupančiča,ki je sicer opozoril na škandal ampak zato ker ,je že vedel preje da bo in tudi Zupančič je ustavil divjanje Kučana po sodiščih,ko jim je naa tajnem sestanku povedal ,da za božjo voljo naj ne pošiljajo Patrije v evropske sodne mlone ,ker bo EU razsula slovensko rdečo sodnijo,kar je Kučanu še bolj dvignilo pritisk.
  Seveda pa ne pozabite Zpančič je preverjen kader -njihov-spomnite se kako je reševal rdečega zločinca Kononova(podobne prakse so v SLO praksa) na koncu pa ga je veliki senat dobesedno razsul enoglasno.
  Seveda je Zupančič vsaj toliko priseben ,da se zaveda,kakšne negativne posledice te norčije prinašajo Sloveniji.
  Seveda pa to Kučanu ne pomeni to nič sleje kot preje bosta Kučan in EU trčila in takrat Kučanova druščina nebo zmagovalec,kajti tudi njega težijo težke stvari.
  Sam pa ravno oni dan poslušal govorjenje velikega fana Kučana iz naših koncev ,ki je samozavestno razlagal ,da je treba oz. bomo EU razsuli in natopa bomo poobračunali z izdajalci in zopet bomo zgradili Novo lepo Jugoslavijo ,kjer smo lepo in srečno živeli.To pa pove več kot kar koli,kaj se v Sloveniji realno godi in kam plovemo.

  • dob

   “””Seveda pa to Kučanu ne pomeni to nič sleje kot preje bosta Kučan in EU trčila””

   Natnko tako! To je bilo potrebno povedati.
   Sramotno je le to, da kučan ni trčil ob prepreko prej! Še dolgo preden je prišlo do trka med kučanovimi načeli in načeli EU.
   Pa to ni kučanova sramota, temveč je sramota celega naroda. Ta narod sebi dovoli prevzeti nase sramoto namesto pravih storilcev, za zločine in skrita ter zamolčana trupla, pometana v Hudo jamo in drugod po tej deželi.

 • Nata

  In to naj bi ila stranka …..etike, morale, delajo po svoji vesti !! Ha ! Ta vest je bolj kosmata !
  Za crknit – barabe nesramne .Lukčeva stranka je proti ddr Jakliču , ker je govoril na shodu vztrajnikov ?? Zanimivo , a ne ?
  Torej , moraš preprosto biti kimavec, lažnivec in hinavec .
  In vodja stranke si upa nekaj očitati policistom ??
  In končno, prav ima eden od komentatorjev……..nismo zreli za normalno državo !! Ne zaslužimo si jo !! Še naprej volimo- pardon , volijo ” nove obraze ” ?? FUJ !

  • dob

   Etika, e-tika taka!!
   Morala je pa vedno storila, kar je morala. Ker so tako ukazali.

 • Rožle

  Čist use nam bodo lewaki uničl…!

 • viktorh

  Človek ne more verjeti, da Cerar res nima občutka za kadrovanje. Bolj je kandidat vpleten v razno razne škandale, bolj je zanimiv za koalicijo.
  Pred leti, v propadlem enopartijskem sistemu je bilo takšno kadrovanje običajno. Pomembno je bilo, da je bil zvest in lojalen komunist. Nihče ni upal o tem govoriti, pisati pa tako nisi mogel. Če pa si napisal v rubriko bralci pišejo, pa niso objavili.
  Prav zaradi tega ne morem razumeti, da se Cerar ne zaveda, da pa danes ni nobena tema več tabu, da se slabe, pokvarjene oblasti nihče več ne boji, da se nam smeje cela demokratična EU. Noče razumeti, da mu po ne potrebnem pada, že itak nizek, ugled. Kaj vse je pripravljen ta človek storiti, se je videlo včeraj, ko je ozmerjal stavkajoče policiste.
  Žalostno, kaj žalostno, tragično je, da je na čelu vlade človek, ki niti sebe ne zna voditi.

 • Kučko pod pručko

  Marko Jaklič – Vzajemna, Lj Lekarna, itd. … kriminalec najvišjega formata, vsa vrata ima ODPRTA

  Klemen Jaklič – Harward … ONEMOGOČEN

  Na tem primeru se lepo vidi, kako Murglar postavlja na pomembne položaje samo svoje kadre, kdor pa mu je le malo sumljiv, je po njem. Ugledni profesor prava, dvakratni doktor se mu je zameril, ker je podal svoje strokovno mnenje o aferi Patria, ki je razkrinkalo podle namene dona Murgleoneja!!!

 • rubec

  Njeno sliko sem nalepil na zadnjo šipo avtomobila zraven pa napisal “Tale v avtu”. Čeprav nikoli ne vozim več kot 40 na uro me od takrat še nihče ni prehitel, tudi na avtocesti ne.

  • John

   Si predstavljaš, da te vsak večer, ko prideš domov zmahan od dela, ko te je šef gonil, ljudje nadlegovali, vse je šlo narobe, počaka ta mili obrazek?
   Bi pa raje visel za šankom dokler me ne bi ven odnesli.

 • macon

  Moja predstava o svetu je taka, da nekomu vsekakor pomaga, če ima poznanstva, če so njegovi otroci prijatelji otrok nekoga drugega in potem tudi zato kaj doseže ampak, da mora biti najprej kompetenten. Ko se za nekaj potegujeta dva kompetentna, ima prednost tisti z osebno zvezo.

  V Sloveniji gre za zanikanje tudi tega čisto človeškega načela: tukaj imaš nekoga nekompetentnega z vezicami in nekoga kompetentnega brez njih in jasno, samoumevno, da zmaga nekompetentni. Se bo že naučil. Brezveznež se potem sonči na poziciji, ki lahko za več razredov presega njegove zmožnosti, in jasno, da nekritično kima tistim, ki so ga nastavili.

  Posledica je, da potem vse nazaduje. Nekompetentni skorumpiranci in njihovi gospodarji, drobna mafijaška in uspešna manjšina, pa uživajo na račun siromašenja in ropanja družbe.

  • John

   Kot so rekli Butalci: če ne zna, bo pa druge učil.
   Dolinci in Butalci imajo marsikaj skupnega, vendar so Butalci vseeno malo bolj pametni, ker so od Tepanjčanov pamet kupili.

 • Ježek Teka Teka

  Nesposobne komunjare politično kadrujejo, ker vejo, da ne bojo več dolgo – po vzoru Zalarja, ki je nastavi tepiharja Maslešo in dokazano koruptivnega Fišerja, pa to …

 • Kučko pod pručko

  Ni čudno, da tardeči za Strasbourg niso podprli dr. dr. Jakliča, saj ima samo dva doktorata. Vsaj tako menita dr. dr. dr. Kučan in dr. dr. dr. dr. Turek, ki sta veliko bolj primerna za tako pomemben evropski položaj!!!

 • Rožle

  Karkol dobi lewak u roke polom…!

  • Kučko pod pručko

   A tud štango železa???

   • Rožle

    Tisto pa kar z glavo poravnajo….!

 • Ryuk

  Me prav zanima, kdo bo nosil odgovornost, če parlamentarna skupščina Sveta Evrope ne bo potrdila nobenega kanditata. Se že ve, zakaj je bilo potrebno tajno glasovanje.

  • John

   Odgovornost? Hm, gledam v SSKJ, pa piše, da je beseda odstranjena iz slovarja, na zahtevo Parlamenta RS.

   • dob

    SSKJ da pomeni slovar slovenskega knjižnega jezika?
    O madona, John…. jaz pa mislim, da bi to bila prikladna zmerljivka, ki je admin ne bi mogel kar tako izbrisati in jo je možno s pridom uporabiti.
    Evo, takole: Skinite Se s Kurca, Jugoslovenarji!
    SSKJ!

 • SANDOKAN

  Zakaj mednarodni škandal? Ker je Boštjan M. Zupančič to rekel? Buče naivne ste janšisti :))) Jakliču se kot bumerang vrača njegovo petelinjenje :)))

  • John

   Takih modelov, kot je tale naš Sandokan, pa še na portalih levih trobil ne najdeš prav veliko.
   Predvidevam, da si tam letnik okoli 80, ko so mame svoje sinove imenovale po tem junaku.

   • dob

    Njegov brat je Jamezdin (James Dean), en bratranc je Benhur (Ben Hur), drugi pa Izdislav (Is Tis Love – White Snake).
    Njemu je ostalo ime Sandokan, pa je bolš skoz prišel, če me vprašaš.

    Je pa tudi res, da je ena punčka iz našega stopnišča Beverli. Iz sosednjega je pa en fantek Havier.
    Če bom kdaj imel otroka v tej državi, mu bom dal ime Fakmi!

  • viktorh

   A si se izgubil v prostoru ali času?

  • macon

   Kabir, si to ti?

  • dob

   “”Jakliču se kot bumerang vrača njegovo petelinjenje :)))””

   In to reče eden z nickom SANDOKAN

 • Poštenje velja

  dežela izprijencev!
  ampak ko poči grem po spisku!

 • realnost

  Če to svinjarijo ne vidijo ljudje potem ne vem več kaj je s narodom..
  Upam da takoj obvestijo vse institucije v Evropi kakšne sramote se dogajajo v Sloveniji in da za komuniste svetovno priznani pravnik s dvema svetovnema doktoratoma ni dovolj dober!!

  • John

   Oh, narod je že nekaj časa obveščen o dejstvu, da vsaka svinjarija še ni kriminal.

   • janez zorman

    To je pa kar mama ta-malmu mencaču, nekoč povedala.

 • janez zorman

  Zanimivo je predvsem to, da početje poslancev – naslednikov LDS, Zaresa in podobnih tipčkov, obsojajo na vseh portalih. Tudi na “Delu”, ki je ekstremnno “partizanski”.

  • Ruggedplant

   in celo na Siolu… Ampak žal je to Blažev žegen, do naslednjih volitev bodo ovčke pozabile čisto vse zaradi česar rentačijo zdaj na dnevni osnovi. Samodanijanša#

 • realnost

  takoj zbrat podpise podpore ljudi za Jakliča in to poslat v Evropo in naj se potem odločijo kdo je pravi!!

  • dob

   Zakaj smo postali dežela referendumov?
   Zato, ker bi namesto mnogih, morali imeti le enega. In to že davno.
   To je refrendum o podpisu EU deklaracije o izenačitvi treh diktatur: fašizma, komunizma in nacizma.
   In ne bi potrebovali nobenega več. Stvari bi se brez naslednikov komunizma, ki se zdaj imenujejo kučanisti, odvijale v pravo smer brez motenj. Šle bi v smeri demokratizacije. Same od sebe bi tekle v to smer.

   • realnost

    Se strinjam tudi ta referendum je nujen. Referendumi so edina možnost vpliva ljudi na napačne odločitve vladajočih pa čeprav draga..

    • PIA

     Hahahahaha, ha. Da rezultate referenduma potem zamrznejo ali pa, da Ustavno sodišče odloči drugače?

     • realnost

      rezultati referendumov bi morali biti zavezujoči. To se da uredit z zakonom. In to zavezujoči ne glede na število udeleženih volilcev. Mislim da imajo tako v Švici in jim to špila.

   • Ruggedplant

    Deklaracija na evropski ravni žal pomeni premalo – birokratski EU sprejme vse preveč zakonov in direktiv, ki jih najprej sicer države potrdijo, nihče pa ne kontrolira kako se to izvaja v praksi in zato smo kjer smo. Lustracija >>> Deklaracija. In ne, ni prepozno – še je čas, oziroma vedno bolj je čas. Lustracija je izvedljiva in nujna dokler ne bo za zapahi še zadnji podpornik komunizma. Dotlej je demokracija nemogoča.

 • PIA

  Eminentna pravna cmera pa v jok: “Mamica je rekla, da vsaka svinjarija ni kazniva. Le zakaj bi imel naš predlog za škandal mednarodnih razsežnosti. Sodnica se je pri kršenju človekovih pravic vendar odlično odrezala.”

 • Ruggedplant

  @nova24tv Upam, da boste o takih stvareh na TV-ju (ko bo začel oddajati) poročali vsakodnevno in s takšnim poudarkom, da dobijo zločinci vsaj OBČUTEK, da jim nekdo v Sloveniji vendarle gleda pod prste. Mimogrede, na RTVSLO in 24UR, dveh največjih slovenistanskih medijskih greznicah zaenkrat na to temo niti novičke. Pjongjang style.

 • Rožle

  Cerar naši policiji..: “Bodite srečni, da lahko služite nam talevim…pa tudi, če je to pod ceno ” !

 • Poštenje velja

  vlada ločencev, pretepačev žensk in teoretikov drugega ni sposobna!

 • hibernacija

  Skor taka sramota kot takrat kot takrat , ko niso najprimernejšega vzeli za urednika Pavlihe, al pa takrat, ko ga niso vzel v Jato, ko se jim je ponujal!?

  • John

   Kakšna sreča, da se vedno priplaziš nazaj in nas vse spomniš, kakšen je levičarski nivo.

  • von Rhein

   Ali sam pišeš take oslarije ali imaš svetovalca?

 • Kučko pod pručko

  Oxford, Harvard, Sorbona … same brezvezne univerze, pi… dim.

  Če pri nas nimaš doktorata s prestižnega Murgforda, nimaš kej praskat!!!

  • hibernacija

   Sam častni Dr iz Prištin šteje!?

   • Kučko pod pručko

    Kučan ima dva, Turek pa štiri!!!

   • von Rhein

    Kam pa so njega forsirali razen na DOB?

  • von Rhein

   Magisterija ali doktorata pridobljenega na Dolančevi posebni šoli za Bežigradom. Pa vsaj delno mora biti preplonkan.Če ni velja manj.

 • dob

  “”Cerarjeva SMC Slovenijo vpletla v nov mednarodni škandal””
  Opet neka nova SMCalica!

  • Kučko pod pručko

   S(M)Calnica!!!

 • hibernacija

  Še dobro, da Pahor za vse prevzema odgovornost!?

 • ljubinica

  Tine Hribar o vladavini laži:

  “Gre za vladavino Zakona iz Kafkovega Procesa, v prostorih katerega ni prostora za resnico, marveč le za tisto, kar je nujno: po novi vladavini zakona naj bi imeli vse, kar je nujno (legalno), tudi za resnično (legitimno). »Žalostna misel, je rekel K. S tem postane laž svetovni red.« Namesto sveta sprave med pravom in vestjo dobimo svet brez vesti. Svet laži. Lažni svet. Lažno demokracijo lažnive ljudske demokracije. Utemeljene na Zločinu, na likvidacijah, upravičevanih z odpravo razlike med legalnostjo in legitimnostjo, pozitiv(ira)nim in naravnim pravom, moralno-politično primernostjo in etiko.”

 • hibernacija

  Politično opredeljenim pravnikom nobena izobrazba ne pomaga!?

  • Kučko pod pručko

   O, pomaga, pomaga. Masleša, Fišer in večina slovenskih sodnikov. Si pa napisal največjo neumnost, ki si jo levak lahko zamisli!!!

   • John

    Njemu v obrambo lahko povem, da se tega niti ne zaveda. LOL.

 • Kučko pod pručko

  Pri nas je Anderličev Tona raje hodil na murgelsko kovinarsko in kakšen liter ga je zvrnil, pa je dosegel vse. Ne pa ta dr. dr. Jaklič. Jeba se že celo življenje, pa ne pride niti v Strasbourg!!!

 • hibernacija

  Islamska, al pa katoliška bratovščina so le različne strani istega kovanca!?

  • goldhorn

   Spet levičarsko vsegliharstvo….. Islam je 500 let za svetom.

 • Omi Ambrožič

  Cerarjevi bi podprli osla, če bi bil njihov kandidat.

  • hibernacija

   Itak, če je boljši od protikandidatov!?

 • goldhorn

  Upam, da bodo naši obvestili Evropo, kakšne kadre jim ponujamo. Sramota.

 • Duhec

  Levaki nastavljajo svoje…. kot vedno.

  • Rožle

   A je sploh kakšna njihova za ponucat…?

   • Duhec

    Ne vem…. ma sej so se tud njihovi nasprotniki začel z njimi lizat…. ugotovil, da je zanje to najbolš, da jim tko nič ne morjo.

 • baubau

  Demokratičen parlament?Pozabite,imamo le poslušen regiment!

  • Duhec

   A je ta portal demokratičen???

   • hibernacija

    Je je. Vsak tvoj komentar gre na glasovanje!?

 • macon

  Jakliča so morali takoj izločiti, ker izmed treh kandidatov izbira Parlamentarna skupščina Sveta Evrope in ti bi ga glede na reference najverjetneje izbrali. Če bi sami izbirali v končni inštanci, bi ga zaradi lepšega seveda vključili med tri in od njih nikoli ne bi bil izbran za funkcijo.

 • Duhec

  Ma ne more dvojni dr., ki jih kritizira, bit primern…. jih bo pa ja osmešu v EU…. levica je praktična…. učas je pobijala, zdej jih pa niti bliz ne spusti.

 • Kučko pod pručko

  SMC – Samo Murgelska Corupcija

 • pokvarjeniSvet

  Klemen Jaklič……. sorodnik od Marka Jakliča ?

  • Kučko pod pručko

   Ne ga biksat. Klemnu se vidi poštenost že na obrazu, medtem ko je Markova faca za najhujše mafijske filme!!!

 • Duhec

  Ko v Slo opozoriš na korupcijo, ki je v vseh porah…. je odg…. mormo počas, organizirano, itd…. ker so povsod politično nastavljeni…. rezultat…. nič od nič. Sklep…. tud oni so med njimi. Niti enga ne poznam, ki je brez madeža…. nepristranski, sposoben, itd…. učas sm jih, dons jih več ni.

 • Miha Novak

  A je Cerar že odstopil?

 • centurion

  TAKELE IMAMO IN POŠILJA(J)MO INSTITUCIJE PRAVA V EU..- https://twitter.com/JurijToplak/status/667073409893998592/photo/1

 • Jovo Jamnica

  Leta 1991 so imeli priložnost, da negativni selekciji naredijo konec. Toda, ne!!!! Za korita lustracija ni primerna. Volilni sistem so nastavili tako, da državljani že po defaultu ne morejo izbrati predstavnikov, ki jim zaupajo. Po 25. letih je stanje enako, čeprav so se pri koritu menjavali kvazi nasprotniki.

  • Antonius

   Ko smo bili v parlamentu leta *99 najbližje večinskemu volilnemu sistemu, se je izdajalskega navodila držala, takrat opozicijska Zagožnova SLS. Janša je takrat prvič javno razočaran povedal, kdo se ni držal dogovorjenega. Vzrok, proporcionalnega nadaljevanja volilnih posledic, nas spremlja še danes.

 • Antonius

  Večina vseh, ki nam danes kreirajo politiko so diplomanti *dolančevega političnega faksa. Koliko je vreden znanstveni naslov pridobljen na FDV je možno presoditi na podlagi Župančičeve kolumne na Planet Siol. net-u. Pravni faks je za potrebe manj zmogljivih a politično primernih piflarjev, prav tako znižal zahtevani kriterij za dosego znanstvenega naslova. Plejada starejših in starih predavateljskih “prfoksov” je svoje naslove dosegla prav po prilagojeno znižanih kriterijih. Magisterij Bratuškove in Painkiherja sama po sebi dovolj povesta, da je FDV fakultetno leglo za manj sposobne izbrance. Ko je za potrebe partije, kumrovški izobrazbeni “faks” pogorel na vsej črti, so si zamislili pa, po videzu politično manj izpostavljeni FDV. FDV bi bilo potrebno ukiniti. Obramboslovje bi morali pa mimo univerze ustanoviti kot samostojno vejo vojaškega študija in jo organizacijsko vezati na vojaško obrambo države.

  DDr, Jaklič je prepameten, neodvisen in pošten, kot ZAGOTOVO je, povsem nekopaktibilen z mafijskimi rabotami “novih obrazov”, udbovskih razsevkov in murgeljskim *mefistom.
  DDr. Klemen Jaklič ni žrtev samo zaradi politikantskega pravnega faksa in proslule FDV, ON je žrtev tudi zaradi volivcev, ki kadre iz teh dveh faksov volijo.
  Slovenski demokraciji se pravilno reče kleptokracija. Saj je vendar večinsko izvoljena!!!

 • hibernacija

  Ja nek kriterij pa tud mora bit. Pa ne morejo vsacga predlagat. Je na treba skrbeti za integriteto !?

  • janez zorman

   Popolnoma vsacga ! Očitno !

 • čoper

  Še en dokaz več ,da je levičarska politika nesposobna in samomorilska.

 • John

  Kratek povzetek moje doktorske disertacije, ki so mi jo na Univerzi Dr Edvarda Kardelja iz nepojasnjenih razlogov zavrnili.

  Dogajanje v glavi povprečnega levega komentatorja
  s podnapisom
  ko začne substaca (*) dosegati nevaren nivo

  Ko začne substanca povzročena s strani delovanja leve vlade dosegati nevarne nivoje, se v levi možganski polovici povprečnega dolinskega levo usmerjenega komentatorja (desna polovica je vsled vztrajnega šamponiranja “osrednjih medijev” trajno onesposobljena) začnejo pojavljati signali. V prvotni fazi gre za signale, ki povzročajo evforično stanje, občutek nepremagljivosti. V tej fazi se opazovana oseba ozre okoli sebe in če je sama zavpije Sfukat jih je treba, totalno jih je treba sfukat. Dobro obveščeni trikotniki poročajo, da so eno osebo zalotili pri tem zmagoslavnem osvobajanju nakopičene energije (seveda je sledila partijska kazen, v prostem času bo moral napisati deset obsodilnih sodb desničarjev).
  Tej fazi sledi erotična vzhičenost z izboklino v hlačah in v končni fazi z mokrim madežem v predelu dimelj.
  Če pa nivo še narašča, (kar se vsled proizvajanja novih in novih količin substance s strani leve vlade ponavadi zgodi že naslednji dan), in začne substanca zalivati ustno votlino, se v edini funkcionalnii polovici možganov našega povprečnega levega komentatorja, pojavi svarilni znak, da kmalu sledi zadušitev. V izogib tej agoniji, so “osrednji mediji” v več kot dvajest letih vbili v glavo povprečnega levega komentatorja varovalke, strokovno imenovane odvodi.
  S ponavljanjem le teh (večkrat kot jih oseba napiše v kak desničarski medij, večja verjenost uspešnega delovanja), se nivo substance opazno zniža in omogoči preživetje. Dokazano uspešni odvodi so (po kronološkem vrstnem redu):
  – orožarska afera
  – avstralska klinika
  – afera Patria
  – prištinska diploma.
  Z uporabo obvodov se nivo substance zniža in zagotovi preživetje opazovane osebe, do naslednjega dviga, ki pa dandanes ne traja več kot dan ali dva.

  * substanca = imenovana tako v izogib mrkim pogledom in nasršenim obrvem našega admina, v bistvu gre za drek ali gnoj. Kemična sestava je ista, samo naziv je za javnost bolj primeren.

  Za študijo so bili uporabljeni komentarji nekaterih vrlih levičarskih komentatorjev, ki so z nami radodarno delili svoje odvode, za kar se jim v zaključku disertacije toplo zahvaljujem.

  • hibernacija

   Škoda k ni več brezplačnikov. Tale bi bil špica!?

   • John

    Tebi sem pripravljen tvoj izdaten prispevek k disertaciji plačati.

    • Rožle

     On zamaške zbira ..drugač

  • Kučko pod pručko

   Jest ti bom dal kar čisto desetko!!!

  • dob

   HAHAHAHAHA…..!

 • hibernacija

  Ja je treba poskrbeti, une v senci ne sebe!?

 • janez zorman

  Moram priznati, da je korajžna – Betettova namreč – iz Bavconove liste, da se podaja z svojim “referencami” v demokratično Evropo.

 • Minovak

  Evropskemu sodišču bo kmalu jasno, da je medse dobil virus, ki je stokrat hujši od ebole in se mu reče rdeči, mafijski komunizem. Hitro in takoj jih je treba obvestiti o hujši nevarnosti od migrantov, da oni opravijo z njimi, ker mi nočemo. Edina rdeča enklava v EU jim pa že ne bo solila pameti!

 • GeneralLeon

  Kdo je že volil SMC in zakaj? Morala? Etika? Kje so sedaj?

  • John

   Ni pomembno. Za nove volitve že pripravljajo novo levo stranko. Tokrat moto ne bo morala, etika, poštenje in podobna navlaka. Tokrat bo moto… joj, a jim sploh še kaj ostane?
   Nč bat, bodo že kaj našli, levičarji so vedno boljši. Oni gredo vedno na led.

   • Rožle

    Upam…, da lewaki ne padajo več na stare fore..in končno pošteni zmagamo ..v kar pa dvomim…

 • BondXJames

  Cerarja je za predsednika vlade postavilo sodstvo. Sedaj jim plačuje nagrade za njihovo umazano delo. Vsaka stvar ima svojo ceno.To, da so pred volitvami zaprli JJ je tudi nekaj stane. Sistem je skorumpiran, do neba.

 • marta

  Tudi v Zboru za republiko so ogorčeni zaradi izločitve ddr. Klemna Jakliča s seznama kandidatov za slovenskega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) .
  Zapisali so, da je “zavrnitev tako uglednega kandidata škandal brez primere, ki bo še dodatno omajal ugled Slovenije, ki svetu na ta način sporoča, da v Sloveniji ne veljajo demokratični kriteriji in da je pri odločanju o kandidatih za sodnika ESČP očitno pomembna edino in zgolj pripadnost politični opciji levih strank, ki so ta trenutek na oblasti v Sloveniji,”

 • joze kuch

  V oči pa bode,
  da se Boštjan M.Zupančič, po skrajno neumnih intervjujih, ki jih je dajal, ko se je vrnil v Slovenijo, spet prilizuje.
  Zakaj le?

 • Poštenje velja

  Zakaj niso predlagali kar Tosića. Ta bi izvrstno predstavljal našo državo!
  Za tajnika pa bi bil kar Bošnjak.

 • John

  “Kršenje človekovih pravic ni nekaj tako groznega …

  Lojze Ude, nekdanji ustavni sodnik, ob resnih in strokovnih očitkih, da poslanci državnega zbora kot eno izmed treh kandidatk oziroma kandidatov za sodnico Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourg pošiljajo tudi Nino Betetto, podpredsednico vrhovnega sodišča,
  čeprav ji taisto Evropsko sodišče za človekove pravice razveljavlja
  sodbe – zaradi kršitve človekovih pravic, ne vidi nič tako groznega.

 • mannuro

  Joj.. mi objavite sliko te SS-ovke, pa me mine dobra volja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!