Podpisan sporazum za strokovno, promocijsko in tržno sodelovanje med štirimi muzeji, ki predstavljajo vrednote slovenske osamosvojitve

Datum:

Dan pred Mednarodnim muzejskim dnevom, 17. maja 2021, je bil v Parku vojaške zgodovine v Pivki podpisan sporazum o organizacijskem, strokovnem, promocijskem in tržnem sodelovanju med Muzejem novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Narodnim muzejem Slovenije (NMS), Tehniškim muzejem Slovenije (TMS) in Parkom vojaške zgodovine (PVZ). Sporazum je plod dialoga med direktorji omenjenih ustanov: direktorjem MNZS dr. Jožetom Dežmanom, direktorjem NMS dr. Pavlom Carjem, direktorico TMS dr. Barbaro Juršič in direktorjem PVZ mag. Jankom Boštjančičem.

                   

Omenjeni nacionalni muzeji imajo od leta 2017 ogledne depojske prostore v Depojih državnih muzejev v kompleksu Parka vojaške zgodovine v Pivki. Iz TMS in MNZS je v oglednih depojih urejenih 25 zbirk. Z današnjim dnem, ko je Narodni muzej Slovenije na ogled postavil zbirko Rudolfa Cvetka, je zaključeno urejanje celotnega oglednega dela Depojev državnih muzejev v Pivki, ki pa se bo v prihodnje vsebinsko še nadgrajevalo.

Depojski objekt v Pivki je tako v zadnjih letih postal kraj srečevanja različnih muzejskih strokovnjakov, kraj izmenjave izkušenj in dobrih praks. Sporazum, ki je bil podpisan zato presega dogovor o sodelovanju različnih institucij na isti lokaciji, ampak je zaveza k poglobljenemu sodelovanju med štirimi muzeji, ki naj bi omogočila čim večjo dostopnost dediščine, pa tudi s skupno promocijo in povezovanjem trženjskih aktivnosti čim lažje in hitrejše okrevanje po koncu epidemije.

Foto: Park vojaške zgodovine
Foto: Park vojaške zgodovine

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...

Tudi to je kurban bajram

Z nedeljsko jutranjo molitvijo so muslimanski verniki pričeli s...