Policijska kronika: prijeli 24 ilegalnih migrantov

Datum:

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Koper in 8 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ, 7 državljanov Afganistana, 6 Pakistana in 4 Irana.

                   

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1348 klicev. Posredovali so v 541 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 89 kaznivih dejanj, 35 kršitev javnega reda in miru ter 155 prometnih nesreč. Med kaznivimi dejanji so obravnavali 45 tatvin, 19 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesne poškodbe, po 3 ponarejanja listin in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja in 1 nasilje v družini. Na področju javnega reda in miru so 25 krat intervenirali na javnih in 10 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja. V 135 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 18 so bili udeleženci lahko in v 2 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so pridržali 1 kršitelja in zasegli 12 vozil.

Ob 00.00 je v naselju Rakitnik, občina Postojna, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča ter se prevrnil v potok. Posredovali so gasilci PGD Postojna, kateri so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo in jo prenesli iz vode do reševalnega vozila, kjer so nato nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri reanimaciji in oskrbi poškodovane osebe. Iz potoka so dvignili vozilo, odklopili akumulator in pregledali okolico. Poškodovana oseba je bila po uspešni reanimaciji odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 11.14 je na cesti Čušperk – Zdenska vas, občina Grosuplje, voznik s tovornim vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Pri tem se je poškodoval. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanca.

Ob 14.02 sta pri Zagorici pri Velikem Gabru, občina Trebnje, trčili osebni vozili. V nesreči se je poškodovalo pet oseb. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč ponesrečenim do prihoda reševalcev. Reševalcem NMP ZD Novo mesto so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanih do reševalnega vozila. Reševalci so jih prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci in delavci Komunale Trebnje so počistili cestišče.

Ob 15.20 so na lokalni cesti med Domžalami in Trzinom, občina Domžale, verižno trčila tri osebna vozila. Ena oseba se je poškodovala. Reševalci NMP so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Portal osrednje Slovenije

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...