Za poljskega premierja domoljubje ni zločin: “Le na temeljih domoljubja lahko zgradimo moderno identiteto!”

Datum:

Poljski predsednik vlade Madeusz Morawiecki je v nagovoru na slovesnosti ob koncu prve svetovne vojne dejal, da lahko poljski narod le na temeljih domoljubja zgradi moderno identiteto, ter tako spomnil Poljake in svet na pomembnost domoljubja.

“Hvala za vse, ki zalivate to drevo in ga negujete, ker samo na tem temelju lahko gradimo oziroma ponovno zgradimo spomin na našo veličastno zgodovino ter zgradimo našo moderno identiteto,” je v nagovoru dejal poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki iz vrst stranke Zakon in red ter tako spomnil Poljake na pomembnost domoljubja. Poljski predsednik Andrzej Duda se je ob tej priložnosti zahvalil vsem tistim, ki so se borili za poljsko neodvisnost in dejal: “Njim dolgujemo hvaležnost za dejstvo, da lahko danes živimo v svobodni Poljski, poleg tega pa ravno v teh osebah lahko najdemo motivacijo in vzornike!” Dodal je še, da so Poljaki “združeni z istim ciljem ter isto državo”.

Poljska ena zadnjih držav EU, ki suverenosti ne prepusti Bruslju
Kot še poroča Voice of Europe, je Poljska ena zadnjih držav Evropske unije, ki ne prepusti svoje suverenosti Bruslju in se tako bori proti mednarodnim sodiščem in migrantskim kvotam. Evrokrati namreč pritiskajo na Poljsko, da se odreče suverenosti in popusti pritiskom, zadnje grožnje pa so prišle prav s strani predsednika Evropskega sveta, Poljaka Donalda Tuska, ki je dejal, da bi lahko Poljsko celo “potisnili iz EU”. EU je decembra lani sprožila postopke proti Poljski v skladu s 7. členom, ker se poljska vlada upira migrantskim kvotam, le čas pa bo pokazal, ali bo Poljska uspela ohraniti svojo suverenost kot članica EU.

Donald Tusk (Foto: STA)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...

Črna guvernerka FED-a kradla tuja dela

Svet woke razsvetljenstva vsak dan na površje naplakne kakšen...

Kako se prav napiše – levičar?

Vsak dan lahko le zadržujemo dih in čakamo, kaj...