V Španiji se dviga protimigrantska stranka, katere vzor je ameriški predsednik Trump!

Datum:

V Španiji na priljubljenosti dobiva protiimigrantska stranka Vox, katere vodja Santiago Abascal si želi postati novi Trump, pri oblikovanju politik pa mu svetuje kar Trumpov nekdanji strateg Steve Bannon. Za državo, ki jo s pomočjo migrantov uničuje socialistična vlada s podporo skrajnih levičarjev, je to vsekakor dobrodošla novica.

“Stojimo za povsem enakimi načeli reda in prava ter konservativnimi vrednotami kot ameriški predsednik Donald Trump,” je povedal vodja stranke Vox Santiago Abascal. Pri tem mu svetuje kar nekdanji strateg ameriškega predsednika Steve Bannon, dokaz za uspešnost takšnega modela pa je po poročanju Voice of Europe izkazal tudi italijanski notranji minister in vodja stranke Liga Matteo Salvini. Po besedah Abascala je Zavezništvo konservativcev in reformistov (ACRE), katerega del so tudi britanski konservativci in poljska vladajoča stranka, uspešen primer takšnega povezovanja.

Španija postala vroča točka za izkrcavanje migrantov
Španija, ki je nedavno zamenjala vlado, je v zadnjem času postala vse bolj priljubljena destinacija nelegalnih imigrantov, ki jih nova socialistična vlada pod vodstvom Pedra Sáncheza s podporo skrajnih levičarjev kar eksplicitno vabi, pri tem pa jim omogoča tudi brezplačno streho nad glavo, zdravstveno zavarovanje in šolanje, da bi se lažje ohranili na oblasti, pa jim nameravajo podeliti celo volilno pravico. Posledice se že poznajo tudi na javnih financah, kar pa španska vlada skuša popraviti s poviševanjem davkov, predlog proračuna za prihodnje leto tako celo ustreza bruseljskim kriterijem. Glede na našteto je momentum v priljubljenosti gibanja Vox za Špance in za Evropo nedvomno dobrodošla novica.

Santiago Abascal (Foto: Facebook)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...