Povsem v slogu salonske levice: Ultralevičar in proračunski “koritar” Darko Štrajn in njegov antisemitski izpad

Datum:

“Slabo prikrit antisemitizem skrajnih levičarjev kot je Darko Štrajn vedno znova skače iz njihovih izjav. V ozadju pa gospodarji podzemlja stranka SD v ukradeni judovski vili,” se je predsednik vlade Janez Janša odzval na pisanje ultralevičarja in “sesalca” davkoplačevalskega denarja, Darka Štrajna, ki se v javnosti razglaša za uglednega akademika. Štrajn je v svoji novi teoriji zarote premierja Janšo povezal s svetovno post-trumpovsko konspiracijo z Izraelom. Antisemitski nastavki slovenskih levičarjev niso nič novega. Znano je, da šefica socialnih demokratov Tanja Fajon kraljuje v Moskovičevi vili, ki je bila med II. svetovno vojno na sporen način pridobljena od judovske družine.  

                   

Predsednik vlade Janez Janša se je odzval na hujskanje levičarskega skrajneža in proračunskega “parazita” Darka Štrajna, ki se v javnosti izdaja za akademika in je na Twitterju tokrat zapisal: “Vladavina SDS je zelo nevarna ne samo za prihodnost ampak tudi za sedanjost Slovenije. Zadnjim akcijam predsednika Janše se zdaj pridružuje tudi svetovna post-trumpovska konspiracija z Izraelom. Torej je SDS zdaj že kar vidna nevarnost tudi na mednarodni sceni.”  Za koga je v resnici nevarna vladavina SDS je že dolgo znano – za tranzicijske pijavke prisesane na državni proračun. Med drugim so to razni akademiki “na poziv”, ki s svojimi učenimi glavami očitno ne razmišljajo prav dosti, ampak “zalajajo” vsakokrat, ko je potrebno napadati Janševo vlado, v času levih vlad pa so lepo pridno tiho in prav Štrajn je, kot kaže, eden izmed njih.

O “proračunskem podjetniku” Štrajnu je bilo že zapisanega na pretek. Gre za gospoda, ki kot že rečeno, na spletu zelo rad straši pred “skrajno desnico”, “uzurpacijo oblasti” s strani le-te, kar naj bi se po njegovem menda zgodilo tudi v Sloveniji in zaradi česar ga je filozof Aleš Ernecl že povabil na pogovor preko Skypa, da bi tranzicijski gospod končno pojasnil svoje nesmisle, ki jih širi v javnosti: “Spoštovani profesor Štrajn. Ko vas berem, si ne morem kaj, da vas ne bi povabil na pogovor preko Skypa. Tam mi boste lahko razložili vse o tem, kaj je na demokraciji takega, da v njej težko zmagujejo skrajno desne stranke, kaj je za vas skrajno, kaj desno, kaj mislite z uzurpacijo.” Štrajn se je v preteklosti sicer proslavil tudi kot vodilni ideolog Liberalne demokracije Slovenije.

Za molzenje davkoplačevalskega denarja je Štrajn uporabljal Liberalno akademijo
O njem in njemu podobnih levih intelektualcih oziroma “intelektualcih”, je v eni svojih oddaj Kdo vam laže, spregovoril tudi njen voditelj: “Če ni po naše, je vse narobe. Ti intelektualci, ki jih je veliko, so edini, ki imajo prav. Vsi ostali pa smo zanje butlji. Darko Štrajn, Kordiš in Savič kar kipijo od pameti. Kar jaz rečem, je edina resnica. Vsi, ki drugače mislite, vas je treba prepovedati. Nora tv nam pravijo.” Večkrat smo tudi že poročali, da je Štrajn velemojster služenja na račun slovenskih davkoplačevalcev. V času zlate vladavine Liberalne demokracije Slovenije se je “mastil” s svojo Liberalno akademijo, ki jo je leta 2015 preimenoval v Alternativno akademijo. V našem mediju pa smo tudi navedli, da je Štrajn, eden izmed ustanoviteljev Mirovnega inštituta, ki bije ideološko bitko s trenutno vlado. Vprašanje demokracije ga ni nikoli motilo v levih vladah, a ga vedno moti v času vladavine desnice.

Darko Štrajn (Foto: STA)

Ob tem pa je ena najbolj kontroverznih zadev, ki kažejo na očitno dvoličnost, prav to, da gre za ljudi, ki se imajo za socialiste, a kljub temu po kapitalistično služijo na naš račun, kot je komentirala tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert: Štrajn iz svoje vile v Rožni dolini, zaslužkar na račun davkoplačevalcev, sicer pa goreč zagovornik socializma in levi ekstremist, se po novem spozna tudi na mednarodne odnose. Ker pa ta človek nič ne naredi brezplačno, me zanima, s katerega TRR je tokrat dobil plačilo #samvprasam”. A domovanje v luksuznih vilah, ki jih niso prigarali z lastnimi žulji, je med salonskimi levičarji nekaj povsem običajnega, tudi tistimi, ki grejejo poslanske stolčke v Bruseljskem parlamentu in na veliko razpredajo o taljenju ledu na Antarktiki, o transseksualcih v Budimpešti in o “pravicah” “beguncev”, za poslednjega malega človeka, proletarca v Trbovljah ali Velenju pa jim je malo mar. 

Ukradena judovska vila Moskovič v kateri “počitnikuje” predsednica stranke SD Tanja Fajon, kadar se naveliča bruseljskih poslanskih klopi. (Foto: Demokracija)

Prav tako jih kaj dosti ne brigajo Slovenci, ki so v svojem vsakdanjem življenju žrtve nadlegovanja s strani ilegalnih migrantov, na primer v Ilirski Bistrici, čeprav v svojih pompoznih nastopih vehementno zatrjujejo drugače. Prav ste uganili, v to “kasto” spada tudi Tanja Fajon, ki se po eni strani ne more odpovedati izvrstno plačani poziciji v Evropskem parlamentu, po drugi strani pa že vodi eno od opozicijskih strank in v času svojega “počitnikovanja” v Ljubljani kraljuje v nekdanji judovski Moskovičevi vili. Tudi o tej vili je že bilo veliko napisanega, o njej pa je poročal celo beograjski levičarski medij B92, kar pomeni da stvar dobiva mednarodne razsežnosti: “Luksuzno nepremičnino na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani je Feliks Moskovič, lastnik enega od največjih trgovinskih podjetjih v tedanji Dravski banovini, zgradil za svojo družino; soprogo Klaro, hčerko Vesno in sina Julija.”

“Nikoli niso mogli v njej tudi uživati, saj so jih nacisti odpeljali v koncentracijsko taborišče v Auschwitzu. Zdaj pa je tam sedež stranke slovenskih socialdemokratov, katere predsednica je Tanja Fajon. Čeprav je Judovska skupnost Slovenije omenila možnost, da bi ji Moškovičevo vilo vrnili, Tanja Fajon in njeni socialdemokrati ne razmišljajo o tem. SD se razglaša za lastnika vile, saj da so do nje prišli z menjalno pogodbo za premoženje Zveze komunistov Slovenije, katere legalni nasledniki so seveda Socialni demokrati.” Pri beograjskem medijskem gigantu so odgovorili tudi na tradicionalne odgovore SD – ja, češ, da so vilo odkupili, pri čemer problematizirajo razliko med de iure in de facto in odkrito namigujejo, da je problem že na nivoju tega, kako so do nepremičnine (z nacionalizacijo) prišli komunisti: “Ve se, kakšna je bila praksa v tedanjih časih, ko je bila kakšna hiša všeč partizanskim komandantom.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...