Rebernikova Fijavževi: “Nemudoma zaustavi nenujne odstavitve in šikaniranje sodelavcev na RTV!”

Datum:

Bivša odgovorna urednica informativnega programa Jadranka Rebernik je v svojem pismu aktualni v. d. odgovorni urednici tega programa Poloni Fijavž in še 170 drugim posameznikom poslala pismo, v katerem poziva, da v. d. urednice zaustavi pogrom, ki pravkar poteka nad “motečimi” novinarji javne RTV. Spomnimo, da je Uroš Urbanija posebej poudaril, da želita Asta Vrečko in Levica prek svojih RTV izpostav ob eksistenco spraviti vsakega, ki ni 100-odstotno na liniji (tukaj). V svojem včerajšnjem pismu, ki je v osnovi namenjen Fijavževi, pa je Rebernikova uvodoma spomnila, da je bila RTV novinarka Valentina Plaskan odpeljana na urgenco v UKC Ljubljana … Pozvala je Fijavževo, da uporabi ves svoj vpliv in zaustavi pogrom, ki se dogaja nad sodelavci in sodelavkami. Prav tako je še zapisala, da naj nemudoma prekine z vsemi zamenjavami, ki niso nujne.

                   

Spomnimo, da na RTV poteka pogrom nad novinarji, ki niso 100-odstotno “na liniji” Aste Vrečko. Prizanešeno ni niti tistim z bolj levimi svetovnim nazorom, ki pa niso aktivistični in želijo delati korektno. Včeraj so morali zaradi nečloveških razmer (šikaniranja in stresa) na RTVS, hospitalizirati bivšo voditeljico TV Dnevnika Valentino Plaskan.

“Zahvaljujem se vsem, ki ste delali profesionalno kljub težkim razmeram in pritiskom kričečih aktivistov!”
Doslej je namreč veljalo, da je v. d. odgovornega urednika postavil zgolj osnovno uredniško ekipo. Preostale menjave pa so se izvajale pozneje, v času polnega mandata. Prav tako je Fijavževo pozvala, da uporabi ves svoj vpliv, da se med sodelavci preneha s šikaniranjem, nesramnimi pripombami o videzu in drugimi pritlehnimi zapisi “o prišlekih” ter da vsi v informativnem programu končno pričnejo delati. Spomnila je, da tekom njenega mandata ni bilo težav zaradi politične opredeljenosti ali ideologije. Rebernik: “Zahvaljujem se vsem, ki ste delali profesionalno kljub težkim razmeram in pritiskom kričečih aktivistov in aktivistk!” Tekom svojega dveletnega mandata se je bila Rebernikova primorana ukvarjati s kopico laži, podtikanj, nagajanj in naročenih prispevkov, groženj prek elektronskih sporočil itd.

“Ozrite se v svet in končno spoznajte, v kakšnem zatonu so televizije ter začnite delati!”
Kljub temu, da je bil njen mandat zavarovan z zakonom, se je odločila za predčasen odstop, sedaj pa imajo vsi nezadovoljneži priložnost, da pokažejo, kaj znajo. “Toda, če je tole, kar se dogaja zadnje tedne – ta eksekucija določenih voditeljev in urednikov – vse, kar zmorete, je to res žalostno,” je še zapisala v pismu. Svojo misel je zaključila s podatkom, da je bila v zadnjih dvajsetih letih edina odgovorna urednica, ki je v prejšnjem mandatu dvignila gledanost oddaj Informativnega programa. “To bi morda lahko ponovili tudi zdaj, pa ste leto in pol zapravili za namišljeno stavko z vprašljivimi razlogi. Kaj bo naredilo zdajšnje vodstvo, bomo še videli.” Sodelavce je pozvala, da se ozrejo okoli sebe, v svet in po Sloveniji ter končno ugotovijo, da so televizije v zatonu, se prestavijo v realni svet, predvsem pa začnejo delati.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...