Šarec, Kozmelj in Črnčec ovadeni!

Datum:

“Drugič, Knovs po do sedaj opravljenih razgovorih, ki so potekale na seji Knovsa ugotavlja, da obstajajo razlogi za naznanitev suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravil. Knovs na podlagi vseh ugotovitev podaja naznanitev suma storitve kaznivega dejanja skladno s 145. členom Zakona o kazenskem postopku s predlogom za posamezno odgovornost raziskovalnih dejanj zoper osumljene Rajka Kozmelja, Damirja Črnčeca in Marjana Šarca zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Naznanila so podana Specializiranemu državnemu tožilstvu in Upravi kriminalistične policije v roku štirinajstih dneh,” je po seji Knovsa povedala članica te komisije in poslanka SDS Anja Bah Žibert.

                   

Ob koncu leta 2019 je v slovenski javnosti eksplodirala afera Lepa Nataša. Novinar Bojan Požar je prvi razkril, da so na Sovi mimo vseh pravil zaposlili Šarčevo znanko iz RTV Slovenija, osebo po imenu Nataša Hribar. V to sta bila močno vpletena takratni državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu nekdanjega predsednika vlade Damir Črnčec in nekdanji direktor Sove Rajko Kozmelj. Sedaj se bo z primerom ukvarjalo Specializirano državno tožilstvo in Uprava kriminalistične policije, kot je po seji Knovsa povedala njegova članica, poslanka SDS Anja Bah Žibert.

Žibertova je izpostavila še dva sklepa, ki so ga sprejeli na današnji seji. V prvem sklepu so sprejeli, da se opravi pogovor s sedanjim direktorjem Sove Janezom Stuškom glede domnevnih kršitev postopkov uslužbenke Nataše Hribar na Sovi in posledično nedopustnega izpostavljanja Slovenske obveščevalno-varnostne službe. V tretjem sklepu so obvestili vse člane Knovsa, da so se seznanjeni z ovadbo. “Toliko iz naše strani. V KNOVS smo prišli zadevi do dna,” je po seji dejala Bah Žibertova.

Šarčeva femma fatale Nataša H.
Šarčeva femma fatale Nataša H. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Afera Lepa Nataša sprožila “začetek konca” Šarčeve vlade
V prihodnje bo zelo zanimivo spremljati, ali se bosta tožilstvo in kriminalistična policija lotila raziskovanja sporne zaposlitve omenjene uslužbenke. V času afere se je razkrilo več dejstev, zakaj osrednja protoganistka ne izpolnjuje delovnih pogojev za zaposlitev na Sovi. Tako se je izvedelo, da je bila Šarčeva znanka v preteklosti zaposlena na občini Škofljica. Takrat je vzela na svojem delovnem mestu tudi bolniško in je bila dlje časa odstotna iz delovnega mesta. V tem času se je “prijavila” za razpis za delovno mesto in bila tudi izbrana. Vse to v času, ko je bila kot zaposlena v občini Škofljica na bolniški. Upajmo le, da se ne bo ponovila še ena pravna šlamastika v stilu odločbe KPK v primeru predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela.

Na Nova24TV smo danes poročali še o eni zlorabi uradnega položaja, ko je gospodarski minister v Šarčevi in sedanji vladi Zdravko Počivalšek pričal pred preiskovalno komisijo o tajnih policijskih zasledovanjih vidnih slovenskih politikov. Še bo pestro.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...