Še en lažnivi kljukec: Predsedniški kandidat Vajgl naj bi se zlagal, da ga podpira DeSUS; ga pa kljub temu podpira Kučan

Datum:

Stranka DeSUS ne podpira nobenega od kandidatov za predsednika RS, je sporočil Ljubo Jasnič in se odzval na besede kandidata Iva Vajgla, ki se je včeraj na predvolilnem dogodku – kjer je bilo pet oseb – očitno kratko malo zlagal, ko je zatrdil nasprotno. Kot predsedniškega kandidata pa je Vajgla podprl nekdanji predsednik Milan Kučan, ki je sicer ob tem podprl tudi Milana Brgleza. Skupaj z Natašo Pirc Musar tako podpira že tri kandidate – nemogoče, da mu ne bi z enim od njih tudi uspelo. 

Po besedah Iva Vajgla so ga podprle že tri neparlamentarne stranke, Naša prihodnost, LDS in DeSUS, saj sta se usedla in tako zmenila z Ljubom Jasničem, je povedal na svojem predvolilnem dogodku na Vekšu. Dogodka se je udeležil tudi Bojan Požar, ki je Vajglove besede seveda zabeležil, na kar se je odzval Jasnič s pojasnilom, da informacijo o podpori stranke DeSUS ne drži. “Torej, podpora kandidatom je osebna odločitev članov stranke in ne stranke. To sem kandidatu gospodu Ivu Vajglu povedal na razgovoru 13. 9. 2022,” je sporočil Jasnič, ki je dodal tudi sklep sveta stranke s 7. septembra, da ne podpira nobenega kandidata. Je pa Milan Kučan svojo podporo razširil tudi na Vajgla. In na kandidata stranke SD.

Vajgl je komentiral tudi kandidaturo Milana Brgleza, za katerega meni, da je sicer dober kandidat, ni pa ustrezen način, kako prihaja do njegove skupne kandidature za SD in GS, kar naj bi bilo, tudi po Vajglovem mnenju, odločeno že včeraj. Predsedstvo SD je na včerajšnji seji soglasno potrdilo evropskega poslanca Milana Brgleza kot kandidata stranke za predsednika republike na prihajajočih volitvah, so sporočili iz SD. Ob tem so koalicijski partnerici Gibanje Svoboda in Levico pozvali, naj kandidaturo podpreta. Svet Gibanja Svoboda je sicer včeraj sklenil, da bo stranka v prvem krogu podprla neodvisnega kandidata. Svet Levice pa bo o tem, kako se bo stranka podala v predsedniško tekmo, dokončno odločal v začetku prihodnjega tedna, poroča STA.

Vir: Požareport

Požar je ob tem še spomnil, da je bil Vajgl en mandat evropski poslanec na listi stranke DeSUS. Zakaj stranka DeSUS njegove kandidature za predsednika ni podprla, lahko zaenkrat zgolj ugibamo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...