Sedemletno deklico odpeljali materi, ker je ni “naučila ljubiti komunističnih voditeljev”

Datum:

Na Kubi so mamo sedemletne deklice za mesec dni zaprli v samico, ker je “nezadostno indoktrinirala svojo hči v komunizem”. Pred tem so komunistični uradniki državne varnosti v mestu Camagüey v četrtek pridržali in v zvezi s tem zasliševali tudi omenjeno sedemletno Katherin Acosta Peña, kar se uvršča v državno ustrahovanje in zlorabo mladoletne osebe, poroča Breitbart.

Kubanska državljanka Marisol Peña Cobas se po navedbah Breitbarta sooča z obtožbami korupcije mladih, ker svoje hčerke po merilih komunističnih uradnikov ni dovolj “indoktrinirala v komunizem” in je ni poučila o “ljubezni do družine Castro”. V preteklosti sta se morala tako ona kot njen mož soočiti z grožnjami, da bosta morala zapustiti državo, v kolikor bosta nasprotovala režimu – grožnje so sledile njunemu obisku katoliške cerkve.

Mati je mesec dni preživela v samici, potem ko so jo kubanske oblasti aretirale zaradi kaznivega dejanja »dejanja proti normalnemu razvoju mladoletnikov«, ker ni hotela poučevati hčere, da naj ljubi družino Castro in predsednika Miguela Díaz-Canela. Tudi njen mož se sooča s kazenskimi obtožbami zaradi “nepokorščine”, zločina, ki se pogosto uporablja za preganjanje tistih, ki se ne strinjajo z režimom na otoku. Ob vsem tem so oblasti zaslišale tudi sedemletno deklico, kar je zadnji dokumentirani incident državnega ustrahovanja in zlorabe mladoletnikov. Castrov režim je od izbruha nestrinjanja leta 2021 povečal svoje preganjanje otrok, zlasti deklic. Pridržanja, sojenja in obsodbe otrok na leta zapora v skladu s pravnimi zakoniki za odrasle so postali vse pogostejši, prav tako policijska zloraba deklet.

Foto: epa

Sedemletno deklico brez obvestila odpeljali in zasliševali ločeno od matere
Sedemletno deklico so oblasti odvzele brez predhodne najave in jo odpeljale na policijsko postajo, zaslišali pa so jo brez prisotnosti njene mame. Po navedbah Breitbarta, ki navaja mamo, so deklico zaslišali tožilec, uradnik z ministrstva za notranje zadeve in psiholog z ministrstva. “To se mi ne dogaja zato, ker ne skrbim za svojo hčerko, ampak zato, ker je ne naučim ljubiti in spoštovati Díaz-Canela in vseh njihovih potomcev,” je dejala mati, ki je povedala, da so deklico spraševali, kako z njo ravna mati, kdo je njen oče in ali ve, kdo je Díaz-Canel. Dekle je odgovorilo pritrdilno, da ga pozna “s televizije”. Peña je dejala, da meni, da je režim večkrat vprašal Acosto, kdo je Díaz-Canel, vključno s tem, da ji je pokazal fotografijo moškega, ne da bi ga identificiral, da bi videl, ali bo deklica omalovaževala voditelja. Mati je zatrdila, da se zaveda, da se je v tej situaciji znašla zaradi svoje ideologije, da pa deklice nikoli ne bo učila ljubiti in spoštovati komunističnih voditeljev.

“Moja hčerka mora ljubiti in spoštovati samo Boga, svojo družino, tiste, ki so dobri do nje, predvsem pa svobodo,” je povedala kubanska državljanka. Peña in njen mož sta bila nazadnje aretirana konec marca na poti h katoliški maši. Katolicizem in vera na splošno sta pod Castrovim režimom slabo tolerirana zunaj prorežimskih voditeljev, ki so večinoma nepriljubljeni med verniki. Grozili so jima, da bosta morala v primeru “občestvovanja proti komunizmu” zapustiti državo, pridržali pa so ju za nekaj ur.

Incident s sedemletno deklico je zadnji v nizu dokumentiranih podobnih zlorab otrok. Avgusta je kubanska policija v drugem delu Camagüeya, Nuevitas, fizično napadla skupino 11- in 12-letnih deklic, ki so se pridružile svojim staršem na ulici, da bi protestirale proti valu izpadov elektrike. Pod komunističnim režimom Kuba ni vlagala v vzdrževanje električnega omrežja ali katere koli infrastrukture na splošno, kar je povzročilo desetletja slabšanja, zaradi česar so izpadi električne energije pogost pojav. Lani je po prehodu orkana Ian ves otok ostal brez elektrike.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...