Shizofrena izjava Tanje Fajon: Skrbijo jo posledice njenih lastnih dejanj

Datum:

Tanjo Fajon so danes zaskrbela njena lastna dejanja – pa čeprav se tega verjetno niti ne zaveda, ali pa se morda zgolj spreneveda. Tokrat jo namreč skrbi podatek Eurobarometra, ki kaže, da Slovenci najmanj zaupamo vladi pri cepljenju in tudi načrtu porabe sredstev EU za okrevanje. Fajonova je pripomogla k dvigu deleža obeh skupin – prav nič zaskrbljeno je nagajala pri omejevanju epidemije, obenem pa je na vse možne načine blatila lastno domovino ter aktualno vlado – tudi čez mejo.

“Tole spodaj je shizofren tvit. Leto in pol Tanja Fajon in stranka SD intenzivno delata proti vsem ukrepom za zajezitev covid epidemije, sedaj je pa zaskrbljena, ker jim je uspelo vnesti skepso med ljudi!?  Razumel bi jo, če bi zapisala, da je vesela ‘uspeha’, ne pa zaskrbljena,” je zapis Fajonove komentiral Domen Cukjati. Voditeljica Socialnih demokratov je namreč sporočila, da jo skrbi podatek novega Eurobarometra, po katerem Slovenci v EU “najmanj zaupamo vladi pri cepljenju in tudi načrtu porabe sredstev EU za okrevanje“. Ob tem je še navedla, da bodo v Evropskem parlamentu vztrajali tudi pri sprožitvi uredbe o pogojevanju spoštovanja vladavine prava. Pred plenarnim zasedanjem Evropskega parlamenta je zapisala še nehaj puhlic glede solidarnosti in sodelovanju med državami. Spomnimo, ko je stranka S&D nazadnje želela na dnevni red umestiti razpravo o Sloveniji v povezavi z vladavino prava, ni dobila dovolj podpore.

Na večno zaskrbljenost Fajonove se je odzval tudi premier Janez Janša, ki ga je začudilo, da voditeljico SD iz ukradene judovske vile skrbijo posledice njenih lastnih dejanj, ko je njena stranka na vse načine nagajala vladi RS pri zaustavljanju epidemije. “Hkrati pa grozi, da bo v Evropskem parlamentu ovirala investiranje naših skupnih EU sredstev. Nižje skoraj ne gre,” je še komentiral Janša – pri tem, da nižje skoraj ne gre, pa se je najbrž uštel. Dobro namreč vemo, na kakšen način Fajonova v Bruslju zastopa Slovenijo. Pri blatenju svoje domovine je šla tudi tako daleč, da je predlagala v Evropskem parlamentu predlagala spremembo naslova razprave o evropskem javnem tožilstvu – v naslov je želela vtakniti še Slovenijo ter državno vmešavanje v sodni sistem. Fajonova ne pozna ovir in prav gotovo ima na zalogi še kakšno potezo, ki ne bo v ponos Sloveniji, še manj pa njej.

Sodeč po Eurobarometru, smo državljani Slovenije sicer kar zadovoljni z EU-jem. Dobra polovica oziroma 53 odstotkov ima  pozitivno mnenje o Evropski uniji, to pa je tudi povprečje celotnega EU-ja. V poročilu je še zapisano, da 53 odstotkov Slovencev meni, da dobrobit cepljenja pretehta potencialno tveganje. V Sloveniji je precej visok še delež tistih, ki menijo, da podatki glede cepiv niso dovolj transparentni – takšnih je bilo 68 odstotkov vprašanih.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...