Silvestrovo: Pridržali dva alkoholizirana voznika, zasegli vozila, izrekli prepoved približevanja

Datum:

Silvestrska noč je bila dokaj mirna, brez posebnih in izrednih večjih dogodkov.  Brez nasilja pa tudi tokrat ni šlo. Pokalo je sicer kot za stavo.

Policija je v zadnjih 24 urah, na zadnji dan leta in preko noči, na interventno številko policije 113 sprejela 1368 klicev.

Med 569 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 81 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 z lahko telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto. Zaradi hujših kršitev cestno-prometnih predpisov so zasegli 3 vozila na območju PU Ljubljana in Celje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih ter pri tem so pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 31 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Celje, Novo mesto in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 112 tujcev zaradi nezakonitega vstopa na meji s Hrvaško, in sicer 112 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (45), Maroka (19) in Turčije (10), je na svoji spletni strani zapisala Policija.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Mariborski poslovnež s pravnomočno obtožnico zaradi gospodarskega kriminala

Marko Podgornik Verdev, direktor in solastnik podjetja Mikro+Polo, največjega...

Dr. Pogačnik: Fajonizem Slovenijo odriva od Zahoda

"Naša politika trenutno ni prozahodna politika, prav tako pa...

Zgodba padlega Indijca na ukrajinski fronti kaže, kako Rusija pridobiva tuje rekrute

Anton Geraščenko je na socialnem omrežju X povzel tragično...

Prva obletnica čebinskega govora Aste Vrečko

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je pred letom imela...