Skrajna teroristična skupina, ki si prizadeva za uveljavitev šeriatskega prava, z molitvijo protestirala pred danskim parlamentom! Domoljubi so se jim uprli!

Datum:

Na Danskem je v petek skrajno islamistična in teroristična skupina Hizb ut-Tahrir sredi Kopenhagna opravljala masovno molitev. Nedaleč stran je imela protiprotest protimigrantska stranka Stroga smer, kateri so pekli slanino na “koranski način”.
Voice of Europe poroča, da je v petek v prestolnici Danske prišlo do nenavadnega dogodka. Javnemu verskemu obredu islamske skupine Hizb ut-Tahrir, ki si prizadeva za uveljavitev šeriatskega prava na Danskem, so sledili protiprotesti domoljubne stranke Stroga smer.
Danska se je začela prebujati, kar so islamski skrajneži želeli označiti za rasizem
Hizb ut-Tahrir je skrajna islamistična organizacija, prepovedana v številnih državah. V Rusiji ima status teroristične organizacije, v Nemčiji so jo razglasili za nezakonito, ker zagovarja izrazito antisemitistično agendo. Prav tako je prepovedana na Kitajskem, Turčiji, Egiptu in celo nekaterih arabskih državah.
Njihova skrajna skupina se celo pojavlja v povezavi s teorističnimi napadi v Stockholmu leta 2017, ko je skrajnež Rahmat Akilov s tovornjakom zapeljal v skupino ljudi in jih ubil 5, 15 pa ranil.
Islamsko molitev so imeli kar pred parlamentom, saj menijo, da Danska postaja vse bolj sovražna država. Toda ob njihovi manifestaciji je v bližini sočasno potekal protiprotest protimigrantske stranke Stroga smer. Njihov predsednik Rasmus Paludan je shod komentiral z besedami, da je “Hizb ut-Tahrir nedemokratična organizacija, ki stremi k dominanci.” V znak protesta je zažgal tudi islamsko sveto knjigo koran. Do stikov ali konfliktov med skupina ni prišlo, saj so bili oboji na varni distanci.
C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...