Skrajno leva kongresnica Ocasio-Cortezova migrantsko politiko Bidna označila kot napačno in nečloveško

Datum:

Newyorška kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez iz vrst demokratov je v torek za informativni kanal MSNBC povedala, da obsežna ureditev migrantske politike Bidnove administracije ne deluje. “Je napačna in nečloveška,” je zatrdila. 

Kongresnica Ocasio-Cortezova se je kritično odzvala na opozorilo ameriške podpredsednice Kamale Harris migrantom, da naj ne prihajajo v ZDA. S tem se po njenih besedah predvideva, da prihajate v državo nezakonito, ko pa migrant zaprosi za azil na meji, je to pravzaprav zakonito. To opozorilo povrhu enači z grožnjo s potencialnim nasiljem za namene odvračanja.

“Mislim, da pri tem vprašanju ne gre le za podpredsednico. Gre za to, da preseljevalna politika Bidnove administracije v veliki meri ne deluje. Napačna je in nečloveška. Ukoreninjena je – in on jo je podedoval. Toda odkrito povedano, to je bil tudi problem, ki ga ni podedoval samo Donald Trump, ampak ga je podedoval tudi Barack Obama. Vse skupaj pa sega v čas Georgea Busha, kos sta bila vzpostavljena Ministrstvo za domovinsko varnost Združenih držav Amerike (DHS) in Ameriška agencija za carine in zaščito meja ICE,” je zatrdila v nadaljevanju.

Po besedah kongresnice se ljudje v Srednji Ameriki zavedajo, da je pot v ZDA nevarna, a jo vseeno sprejmejo zaradi slabih razmer v njihovih državah. “ZDA pa ob tem niso priznale, da je njihova politika vplivala na slabe razmere v regiji,” je spomnila in dodala: Ne moremo se kot država, ne glede na to, za koga gre, ki državo predstavlja, še naprej pojavljati v Latinski Ameriki in trditi, da je to njihova krivda ali da so oni krivi, kajne?”

Foto: epa

Očitno je, da kongresnica Ocasio-Cortezova nezakonito migracijo v ZDA razume kot pravico, proti kateri se ne bi smel nihče zoperstaviti. Pri tem pa ne gleda na posledice, ki nastanejo, ko do teh prihaja. Glede na to, da je Biden vseskozi nasprotoval Trumpu, ki se je zavedal nevarnosti masovnih nezakonitih migracij, je zanimivo, da se sedaj demokrati, ki naj bi razmišljali enako, med seboj napadajo. Dejstvo je, da je Bidnova migracijska politika zgrešena, saj so najprej predajali sporočilo, da so sedaj migranti dobrodošli, potem pa ne več, ko je v praksi postalo jasno, da je imel Trump prav.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Pričetek dobrodelne akcije “Pomagajmo preživeti in živeti”

Slovenska karitas je na petkovi novinarski konferenci predstavila začetek...

Telekom ob 47 milijonih dobička ne bo izplačeval dividend?

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) nasprotuje predlogu Uprave in...

Ddr. Jaklič poudarja, da je opravljal le dejavnosti, ki mu jih dovoljuje zakon

Potem ko se je Mladina razpisala o obstoju popoldanskega...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino, preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...