Slovenija plačuje astronomsko ceno influencerjev, protestnikov in neodgovorne opozicije, zlizane z mediji: V sredo ugotovljenih 1925 novih okužb s koronavirusom, umrlo pa je 41 ljudi!

Datum:

V sredo je bilo v skladu s podatki Vlade RS izvedenih kar 6767 testiranj na novi koronavirus, ob čemer je bilo potrjenih 1925 novih okužb s tem virusom, s čimer je bilo pozitivnih kar 28,45 odstotka vseh testiranih. Za posledicami obolelosti s covidom-19 pa je preminilo 41 pacientov, kar predstavlja slovenski črn rekord. Poleg tega se v bolnišnicah zdravi rekordno število bolnikov, in sicer kar 1210, kar je za 18 več kot dan poprej, na intenzivni negi pa se jih zdravi kar 200. 

                   

Iz bolnišnične oskrbe pa je bilo v sredo odpuščenih 93 ljudi, ki so bolehali za covidom-19. V skladu s podatki Sledilnika za covid-19 pa je v tem trenutku v Sloveniji preko 20 tisoč aktivnih okužb z novim koronavirusom (20.151), kar je sicer 2,7 odstotka manj kot dan poprej. Pojavnost okužb v dobi 14 dni pa na 100 tisoč oseb znaša 961. V naši državi je bilo doslej sicer potrjenih 50.864 okužb z novim koronavirusom, skupno pa je doslej umrlo 676 obolelih za Covidom-19, poroča STA.

Vladni govorec Jelko Kacin je ob tem na novinarski konferenci pojasnil, da je bilo med umrlimi 31 bolnišničnih oskrbovancev, deset pa v domovih za starejše občane. Je pa bil delež pozitivnih testov včeraj za skoraj za eno odstotno točko nižji kot v torek. Številke so po njegovem opažanju precej podobne tistim ob vrhu drugega vala epidemije, vendar pa je ob tem potrebno povedati, da so tudi posledica sprememb pri načinu testiranja.

https://twitter.com/GovorecCOVID19/status/1326813770023383041?s=20

Kacin je ob tem še pristavil, da njihovi modeli kažejo na počasno umirjanje situacije. Reprodukcijsko število sicer znaša 0,91, to pa pomeni da en okuženi prenese svojo okužbo na manj kot eno osebo. Če se ozremo v posamezne regije, pa lahko ugotovimo, da število okužb še naprej narašča v podravski regiji, rast števila okužb pa se zaznava tudi v goriški ter zasavski regiji, v vseh preostalih pa že zaznavamo postopno upadanje le-teh, pri čemer najbolj prednjači Gorenjska regija. Pojavnost okužb za zadnje dva tedna, je sicer še vedno najvišja v prav v gorenjski regiji in znaša 1527 na 100 tisoč prebivalcev, na drugem mestu pa se nahaja pomurska s 1448 tovrstnimi okužbami.

Kacin pozval na omejevanje druženj zaradi Martinovanja ob koncu tedna
Tema dvema sledijo: “koroška (1121), osrednjeslovenska (1044), podravska (987), savinjska (982) regija in jugovzhodna Slovenija (812) ter zasavska (748), goriška (707), primorsko-notranjska (587), posavska (538) in obalno-kraška regija (412)”. Kacin je ob tem znova pozval k čim večjemu omejevanju druženja, še zlasti v času martinovanja ob koncu tedna. Glede morebitnih novih zaostritev ukrepov ni želel govoriti, saj bo o tem vlada danes še razpravljala.

Epidemiološko stanje v Sloveniji je alarmantno, tako glede števila okuženih kot tudi umrlih za posledicami covida-19. Medtem ko si vlada in stroka prizadevata razmere umiriti, pa že od spomladanskega časa dalje, številni slovenski vplivneži, politiki in politkolesarji delujejo v nasprotju z vladnimi ukrepi in ljudi tako ali drugače celo spodbujajo k njihovemu nespoštovanju. Med drugim so to: Tanja Fajon, Jani Möderndorfer, Jaša Jenull, Ivan Gale, Marko Potrč, Tanja Ribič in Zlatan Čordić. To so vplivniki, ki so sokrivi za to, da se ljudje ne bojijo več virusa in se obnašajo neodgovorno.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...