50 razlogov za slovenski ponos: Ko boste to prebrali boste ponosni na svoj narod, svojo domovino in nase

(Foto: iStock)

Novinarji v največjih slovenskih medijih imajo prepoved uporabe naslednjih besednih zvez: slovenski narod, narodni ponos, prihodnost naroda, domoljubje itd. Vzrok je v odklonilnem odnosu deviacije slovenske politične levice do slovenske kulture, slovenskega naroda in jezika. Takšno politiko je treba zavrniti in namesto nje dati prednost vsem domoljubom, ki so ponosni na narod in se zavzemajo za prihodnost Slovencev in Slovenk. V nadaljevanju preberite, na kaj vse smo lahko ponosni …

Ste vedeli:
– da je slovenski jezik eden najbolj starodavnih jezikov v Evropi in tudi nasploh? Edini med uradnimi jeziki Evropske unije tudi pozna dvojino, zraven tega pa ima največ narečnih skupin in narečij glede na število prebivalcev, ki ga uporabljajo kot svoj materin jezik.

– da je imel Slovenec navadno manj kot odstotek možnosti, da bo umrl kot državljan države, v kateri se je rodil? Tako vsaj kaže statistika in izročilo zadnjih 150 let.

(Foto: iStock)

– da je daleč najuspešnejša slovenska glasbena skupina vseh žanrov in časov narodnozabavna skupina Ansambel bratov Avsenik, ki je prodal kar 31 milijonov plošč, ohranja pa tudi svetovni rekord v neprekinjenem muziciranju – več kot 300 večerov zapored? Brata Avsenik sta tudi največkrat izvajana evropska skladatelja!

– da je Avsenikova skladba Na Golici, največkrat predvajana inštrumentalna skladba dvajsetega stoletja?

(Foto: Wikipedia)

– da je slovenski matematik baron Jurij Vega leta 1783 na Dunaju izdal logaritmovnik srednje velikosti, preračunan na sedem decimalk, ki je po kakovosti in obširnosti presegal vse dotedanje logaritemske tabele? Ta in vsi njegovi kasnejši logaritmovniki so bili prevedeni v skoraj vse svetovne jezike in so se uporabljali po vsem svetu vse do izuma elektronskega izračunavanja logaritmov. Svojo genialnost pa je Vega pokazal tudi v avstro-ogrski vojski, v kateri je veljal za utemeljitelja moderne balistike, za kar je prejel tedaj najvišje vojaško odlikovanje Red Marije Terezije.

Se zdaj zavedate, kako pomembno so poznavanje lastne zgodovine, nacionalna in narodna zavest, iz katere rasteta ponos in samozavest slehernega posameznika?

– da je bila prva slovenska in hkrati tudi slovanska državna tvorba po razpadu Rimskega imperija kneževina Karantanija? V različnih ozemeljskih in političnih ureditvah je obstajala od konca 6. stoletja do konca 12. stoletja, ko je postopoma razpadla na različne vojvodine in krajine – Veronska krajina, Istrska krajina, vojvodina Koroška, vojvodina Štajerska, vojvodina Kranjska.

– da je starodavni, sprva tudi predkrščanski, slovenski-karantanski obred ustoličevanja knezov in vojvod na Gosposvetskem polju, bil temelj za nastanek pogodbene ali kontraktualne teorije prava, o prenosu oblasti iz ljudstva na vladarja, kar je utemeljil francoski zgodovinar prava in filozof Jean Bodin (1576). Prišel je do zaključka, da je suvereno ljudstvo, ki pa ima pravico, da izmed sebe izbere svojega vodjo oz. vladarja ter s pogodbo nanj prenese izvrševanje njihove izvorne pravice. Kasneje je bilo to delo Jeana Bodina in posebno njegov opis ustoličevanja tudi inspiracija za nastanek demokracije v obliki ameriške Deklaracije o neodvisnosti (1776) izpod peresa Thomasa Jeffersona, ki je s svojimi začetnicami imena posebej označil prav stran v knjigi Bodina, ki govori o slovenskem obredu ustoličevanja.

– da je ustoličevanje knezov in vojvod na Gosposvetskem polju vselej potekalo izključno v slovenskem jeziku, vse do leta 1414, ko je bil ustoličen zadnji knez – Ernest Železni. Kasneje je do leta 1651 potekal poklon deželnih stanov vladarju na Vojvodskem prestolu v slovenščini, nato pa do leta 1728 v deželni hiši v Celovcu. Prav tako v slovenščini!

– da je Slovenec, Herman Koroški oziroma Herman iz Karintije, prvi prevedel Koran v latinščino sredi 12. stoletja?

– da je Slovenec Herman Potočnik vojak in inženir – specialist za raketno tehniko v svoji knjigi Problem vožnje po Vesolju – Raketni motor, ki jo je v Berlinu izdal konec leta 1928, že takrat do potankosti načrtoval in opisal človekov prodor v vesolje in njegovo tamkajšnje bivanje? V svoji knjigi je med drugim do potankosti opisal vesoljsko postajo, ki bi jo sam namestil v geostacionarno orbito. Zaradi te knjige in v njej zajetih številnih prodornih idej se Hermana Potočnika danes uvršča med utemeljitelje kozmonavtike!

– da so pri vesoljskih poletih sodelovali že trije Slovenci oziroma dva slovenska ameriška astronavta, dr. Ronald Sega (Šega) in dr. Jerry Linenger, katerima se je januarja 2007 pridružila še prva ženska astronavtka slovenskih korenin Suni (ali Sunite) Williams (Zalokar), ki je s seboj v vesolje odnesla slovenske kranjske klobase, ki ji jih je v ta namen dala njena teta Marija Ana Zalokar Okicki?

– da so Brižinski spomeniki najstarejši ohranjeni zapis slovenščine in tudi najstarejši ohranjen zapis kakšnega izmed slovanskih jezikov? To so tri obredna besedila z versko vsebino, ki so nastala v tej obliki že v 7. in 8. stoletju, originali pa zagotovo še prej. Hranijo jih Bavarskem muzeju v Munchnu, leta 2004 pa so bili izjemoma predstavljeni tudi v Sloveniji.

– da je pomemben simbol slovenstva lipa oziroma lipov list? Mati vseh slovenskih lip pa je zagotovo Najevska lipa, ki naj bi bila stara več kot 780 let, v prsni višini pa njen obseg znaša kar 12,5 metra! Ob tej lipi se vse od osamosvojitve Slovenije leta 1991 avgusta vsako leto na srečanju zberejo tudi vsi najpomembnejši slovenski državniki.

– da smo bili Slovenci peti narod v Evropi, ki smo ustanovili svoj narodni park? Triglavski narodni park, edini slovenski narodni park, je bil ustanovljen leta 1924. Park se razprostira okrog Triglava in pokriva 83.807 hektarjev površine. V svojih neštetih dolinah in soteskah park skriva izredne lepote alpskega sveta, kot so npr. Triglavska jezera, številni slapovi, edini slovenski ledenik in nepozabni razgledi z njegovih številnih vrhov.

– da je najstarejši slovenski grb Črni panter, ki je kot simbol Karantanije obstajal že pred pojavom grboslovja ali heraldike. Uvršča se med najstarejše evropske grbe. Črni panter je izpričan na pečatu, odtisnjen na ščitu (1160) in upodobljen na bojnem praporu, imenovanem tudi gonfalon ali bandera. Njegove barve je okoli leta 1210 opisal viteški pesnik Wolfram von Eschenbach v delu ‘Parzival’, kjer dobesedno navaja ‘črni panter na ščitu iz hermelina’, kar postane kasneje črni panter na srebrnem (belem) ščitu.

Foto: Wikimedia commons.

– da je bila prva slovenska tiskana knjiga Katekizem napisana leta 1550? V obdobju reformacije jo je napisal protestantski duhovnik Primož Trubar, ki se šteje za začetnika slovenskega knjižnega jezika. Za slovenski knjižni jezik je izbral takratni ljubljanski mestni govor s primesmi dolenjskega in gorenjskega narečja.

– da so “prišle” prve natisnjene knjige v slovenskem jeziku domov v – sodih? Primož Trubar, je namreč moral svoje prevode Katekizma leta 1551 skrivaj prepeljati iz tiskarne v Tuebingenu, sicer bi mu jih zaplenili.

– da smo Slovenci kot 12. na svetu prevedli Sveto pismo (Biblijo) v svoj materin jezik – slovenščino, leta 1584. Sveto pismo je v slovenščino prevedel Jurij Dalmatin.

(Foto: iStock)

– da je čebelarstvo že od nekdaj nepogrešljivo vpeto v slovenski prostor? V Sloveniji čebelarimo s svetovno znano Kranjsko sivko, ki se od svojih sorodnic loči predvsem po nenapadalnosti, pridnosti in delavnosti. Gotovo najbolj znani slovenski čebelar Anton Janša je v zvezi s čebelarstvom že pred skoraj tristo leti svetoval tudi na avstrijskem cesarskem dvoru. Čebela je edina domača žival, ki ni udomačena in se še vedno vede kot pred tisoče leti. Čebelarstvo so poznali že v starem Egiptu okrog 4000 let pr. n. št. Za kilogram akacijevega medu je potrebnih približno 120.000 čebeljih poletov, kar pomeni obisk okrog 4 milijonov cvetov! Staroslovenska medica sodi med najstarejše pijače na svetu.

(Foto: iStock)

– da je slovenska tradicionalna praznična jed tako imenovana potica? Potico – zvit kvašeni kolač, ki ga gospodinje nadevajo z orehi, makom, rozinami, različnimi zelišči, skuto, medom ali celo z ocvirki, najdemo po vsej Sloveniji, ob vseh priložnostih. V zadnjih časih pa je potica postala tudi eden bolj prepoznavnih znakov Slovenije na najrazličnejših mednarodnih državniških, kulturnih in športnih srečanjih.

– da ima klekljanje čipk, ki že od nekdaj velja za višek znanja in spretnosti v ročnih delih, tudi v naših krajih dolgoletno tradicijo? Najbolj znana je zagotovo idrijska čipka, ki ji po zgodovinskih zapisih lahko sledimo več stoletij nazaj. Med drugim je bila v Idriji že leta 1876 ustanovljena samostojna čipkarska šola, danes pa tradicijo idrijske čipke občani nadaljujejo z vsakoletnim tradicionalnim mednarodnim čipkarskim festivalom.

– da na planoti Kras pridelujejo tudi svetovno znano vino Teran? Pridelujejo ga iz grozdja sorte Refošk, ki ima istrsko poreklo. Vinu Teran dajejo njegove specifične karakteristike ravno posebna kraška prst in podnebje. Po starih zgodovinskih zapisih so Teran visoko cenili že v rimskih časih, pripisovali pa so mu tudi številne zdravilne lastnosti.

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze. (foto: facebook).

– da smo Slovenci narod smučarjev? Prebivalci Blok so že pred davnimi časi izumili svoj model smuči, bloški smučarji pa so še danes ena večjih slovenskih zanimivosti! Svoj smučarski karakter pa smo Slovenci izkazovali tudi v sodobnih smučarskih disciplinah, ki so v svet ponesle imena številnih smučarskih asov, od Bojana Križaja, Borisa Strela, Jureta Franka, Jureta Koširja ter Mateje Svet, Katje Koren, Urške Hrovat ter številnih drugih. Piko na i je leta 2007 postavil Andrej Jerman s prvo slovensko zmago na smukaški preizkušnji, medtem ko Tina Maze velja za eno izmed najboljših smučark vseh časov. Slovenci premoremo tudi dva svetovna prvaka v smučarskih skokih, Francija Petka in Roka Benkoviča ter dvakratnega skupnega zmagovalca skakalne sezone in zmagovalca novoletne turneje, Primoža Peterko. Legenda smučarskih skokov pa je zagotovo tudi Peter Prevc, ki je v smučarskih skokih dosegel kar se doseči da. Vsako leto so v Sloveniji tudi znamenite tekme svetovnega pokala: ženski slalom za Zlato lisico, moški slalom v Kranjski gori in tekma v smučarskih skokih ali poletih v Planici.

(Foto: Wikipedia)

– da velja za največjega slovenskega pesnika France Prešeren? Pisal je poezijo v različnih oblikah, proslavil pa se je predvsem s sonetom, katerega obliko povzema večina njegovih najpomembnejših del. Prešeren je med drugim tudi avtor slovenske himne Zdravice.

– da smo Slovenci eden izmed redkih narodov, ki smo slavili prihod in okupacijo Napoleona, saj smo se pod francosko oblastjo nadejali večje kulturne in državne avtonomije? V glavnem mestu Ljubljani, na Trgu francoske revolucije, v čast Napoleonu stoji spominski steber Napoleonovi Iliriji, ki ga je zasnoval eden največjih slovenskih arhitektov Jože Plečnik, v njegovo vznožje pa je vgrajen pepel neznanega francoskega vojaka, ki je padel ob umiku francoske vojske.

(Foto: iStock)

– da je bržkone najbolj znana slovenska maska Kurent ali Korant kot ga imenujejo na Dravskem polju? Danes je dom Korantov mesto Ptuj, včasih pa so bili doma po celi Štajerski! Korant je tudi ena najbolj tradicionalnih slovenskih pustnih mask, s svojo navzočnostjo pa preganja zimo in prinaša srečo. Koranti naj bi nekdaj v davnini ugrabili celo samo smrt, tako da v tistem obdobju v tej deželi ni umrl nihče. Drugače pa Korantija ali Kurentovanje izhaja iz prastarega ljudskega izročila slavljenja prihoda pomladi in konca zime.

– da smo tudi Slovenci imeli svoja brata pionirja letalstva? Brata Edvard in Pepi Rusjan sta po vzoru bratov Wright delovala na področju razvoja letalstva na Slovenskem. Pomen njunega dela na področju letalstva za nadaljnji razvoj le tega je neizmeren. Brata, ki sta delovala kot načrtovalca, konstruktorja in pilota hkrati sta svoj prvi pravi polet opravila že leta 1909, in sicer z znamenitim letalom EDA1. Letalo je na višini 2 m preletelo razdaljo 60 m. Kasneje sta brata Rusjan svojo konstruktorsko pot nadaljevala v Zagrebu in še v nekaterih drugih mestih vse do smrtne letalske nesreče Edvarda, po kateri se je iz letalske znanosti počasi umaknil tudi njegov brat Pepi. Edvard Rusjan velja za prvega slovenskega letalca!

– da imamo Slovenci Nobelovega nagrajenca? Friderik Pregl je leta 1923 dobil najvišjo nagrado za zasluge za človeštvo, na področju kemije.

– da imamo Slovenci tudi svojega izumitelja helikopterja ali samofrča? Vinko Kristan je v prostem času na svojem vrtu sestavljal svoj prvi helikopter, kar je bilo že leta 1926, torej vsaj 10 let prej, kot se je to zgodilo v Nemčiji. Radovedni sosedje so Kristanov izum imenovali samofrč. Sestavljen je bil v obliki piramide, na vrhu katere je imel propeler, ob strani pa še manjšega za usmerjanje v zraku. Zadeva je bila iz lesa in platna, poganjal pa si jo s pedali.

– da je bilo na Slovenskem, natančneje v Ljubljanskem barju, najdeno najstarejše leseno kolo z osjo na svetu. Kolo je bilo najdeno aprila 2002. Z radiokarbonsko metodo je nastanek kolesa umeščen v obdobje med 3350 in 3100 pred našim štetjem.

– da je piščal, ki so jo leta 1995 izkopali v jami Divje babe v dolini Idrijce in je narejena iz kosa cevaste kosti mladega jamskega medveda, stara kar 45.000 let? Koščena piščal iz Divjih bab je nesporno najstarejša najdena piščal na svetu, njeno odkritje pa je začetke glasbenega ustvarjanja pomaknilo za 10.000 let v preteklost. Do takrat znani primerki piščali z več luknjicami so bili namreč stari največ 36.000 let.

(Foto: iStock)

– da je arhitekturno podobo slovenskega glavnega mesta v mnogo čem odločilno zaznamoval svetovno znani slovenski arhitekt Jože Plečnik? Njegov vpliv na izgled mesta je bil tako velik, da prestolnico nekateri imenujejo kar Plečnikova Ljubljana. Njegova največja dela v Ljubljani zajemajo Narodno in univerzitetno knjižnico, Centralni stadion, pokopališki kompleks Žale, prireditveni prostor Križanke, glavno Tržnico, Tromostovje in še bi lahko naštevali. Plečnik je s sebi lastnim arhitekturnim slogom močan vtis pustil tudi drugod po svetu, predvsem v Pragi in na Dunaju. Jože Plečnik pa ni bil le velik arhitekt, temveč je bil tudi velik domoljub, katerega velika želja je bila samostojna slovenska država.

– da je Slovenska filharmonija, ustanovljena leta 1701 kot Academia Philharmonicorum, ena izmed najstarejših glasbenih ustanov v Evropi? Njeni častni člani so bili mnogi znani skladatelji, kot so Haydn, Beethoven in Brahms, Gustav Mahler pa je bil v letih 1881/82 celo dirigent njenega orkestra!

– da je že dobrih trideset let po nastanku cistercijanskega reda v Evropi začela leta 1132 nastajati Stiška opatija, najstarejši samostan na slovenskem ozemlju? Kasneje se je razvil v pomembno gospodarsko in kulturno središče, v samostanski zbirki pa so našli tudi tako imenovani Stiški rokopis z enim najstarejših zapisov slovenščine. V samostanu, ki deluje še danes, je tudi znamenita samostanska lekarna.

(Foto: iStock)

– da je kozolec slovenska posebnost, saj je pri nas najbolj razširjen in ga najdemo skorajda povsod na podeželju? Namenjen je sušenju in spravilu sena in drugih poljskih pridelkov. Preprostejše oblike kozolcev najdemo tudi drugod po Evropi (predvsem v srednji Evropi, kar tudi kaže na nekdanjo precej večjo razširjenost Slovencev), dvojni vezani kozolci ali “toplarji” pa so slovenska znamenitost.

– da se je skladatelj in veliki mojster violine Guiseppe Tartini rodil leta 1692 v Piranu? Ustvaril je obsežen opus sonat in koncertov, bil pa je tudi znan pedagog, ki je uveljavil violinsko šolo, ki je bila najslavnejša šola te vrste v 18. stoletju.

– da so se leta 1821 v Ljubljani na kongresu Svete alianse zbrali najvidnejši politiki in vladarji Evrope: knez Metternich, avstrijski cesarski par, ruski car, neapeljski kralj in drugi. Zmagovalci vojne proti Napoleonu so se na kongresu zbrali z nalogo obnoviti v Evropi ravnotežje sil, ki so ga porušila Napoleonova osvajanja. Ljubljana se je s tem zapisala v anale evropske diplomatske zgodovine.

– da je bil v Sloveniji leta 1827 patentiran ladijski vijak, ki se uvršča med pomembnejša znanstvena odkritja na slovenskih tleh. Zasluge za to gredo Jožefu Resslu, po rodu sicer Čehu, ki pa je velik del življenja prebil v Sloveniji.

– da je v Celovcu rojeni koroški Slovenec Jožef Štefan leta 1879 utemeljil fizikalni zakon o toplotnem sevanju – edini fizikalni zakon, poimenovan po Slovencu? Danes se po tem znamenitem rojaku imenuje slovenski znanstveni inštitut Jožefa Stefana. Jožef Stefan je bil tudi velik slovenski domoljub in pesnik.

– da ima Guinnessov rekord v najdaljši samostojni ženski vožnji z motorjem Slovenka Benka Pulko, popotnica, ki je z motorjem v 2000 dneh prepotovala 7 celin in prevozila več kot 180.000 kilometrov?

– da je slovenski ekstremni kolesar Marko Baloh septembra 2002 postavil svetovni rekord v 12-urnem kronometru? V 12 urah je prevozil kar 452,73 km, kar pomeni, da je prevozil povprečno več kot 35 km na uro! S tem dosežkom se je uvrstil tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

– da se je slovenski alpinist in smučar Davo Karničar namenil s smučmi spustiti z vrha najvišje gore na vseh celinah? Kot prvemu na svetu mu je tako uspelo najprej preplezati in nato s smučanjem sestopiti z Mt. Everesta! Za dosego cilja “sedmih vrhov” pa mu manjkata še najvišji vrh Antarktike Mt. Winson in najvišji vrh Severne Amerike Mt. McKinley.

(Foto: epa)

– da je slovenski ultra-maratonski plavalec Martin Strel preplaval že pet velikih svetovnih rek – Donavo, Parano, Mississipi, Jang-ce in Amazonko! S svojimi plavalnimi dosežki se je Martin Strel večkrat vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

– da je slovenski strelec Rajmond Debevec osvojil zlato na Olimpijskih igrah Sydney 2000, ima več kot 25 medalj s svetovnih strelskih tekem, med katerimi so tudi takšne iz največjih tekmovanj? Med drugim je bil Rajmond Debevec v letih 1991 in 1993 razglašen tudi za najboljšega strelca na svetu. S svojimi strelskimi dosežki pa se je vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

– da je slovenski borec Tomaž Barada večkraten evropski in svetovni prvak v Tae Kwon Do-ju in Kick Boxingu? Z zadnjima titulama svetovnega prvaka v Tae Kwon Do-ju in Kick Boxingu se je okronal na svetovnih prvenstvih na Poljskem leta 2003 in v Sloveniji leta 2002.

– da je enemu najboljših alpinistov na svetu Slovencu Tomažu Humarju leta 1999 uspelo preplezati do takrat še deviško južno steno 8167 m visoke gore Daulaghiri? To smer so mnogi neuspešni Humarjevi predhodniki zaradi njenih nevarnosti poimenovali kar cona smrti. Njegov vzpon in plezanje v več kot 4000 m visoki južni steni šeste najvišje gore na svetu tako velja za enega najzahtevnejših alpinističnih podvigov nove dobe.

– da sta slovenska alpinista Andrej in Marija Štremfelj prvi zakonski par, ki je osvojil Everest? Na najvišji vrh sveta sta skupaj stopila 7.  oktobra 1990.

– da je svetovna prvakinja v kotalkanju leta 2005 postala Slovenka iz Trsta, Tanja Romano, rojena prav tako v Trstu, leta 1983. Obiskovala je osnovno šolo pri Sv. Ivanu v Trstu, nato pa znanstveni in pedagoški licej ter pedagoško fakulteto, vse v Trstu. S kotalkanjem je začela pri športnemu društvu Polet na Opčinah nad Trstom.

Vojna za Slovenijo, ki se je začela 26. oziroma 27. junija 1991, se je končala s podpisom Brionske deklaracije 7. julija 1991. Na fotografiji: slovenska teritorialca na osvojenem tanku JLA (foto: Peter Lemut).

– da je bila slovenska vojna za neodvisnost, znana tudi kot desetdnevna vojna, s katero je Slovenija med 27. junijem in 7. julijem 1991 izbojevala svojo neodvisnost od Socialistične federativne republike Jugoslavije, prva vojna v Evropi po drugi svetovni vojni? Kljub svoji učinkovitosti in kratkotrajnosti je žal zahtevala 76 žrtev.

24kul.si

 • Olga

  Vsi zavedni Slovenci smo ponosni na Slovenijo že zato, ker je naša domovina in zadnjih 26 let samostojna po zaslugi naših osamosvojiteljev!

  • tohuvabohu

   Jaz sem ponosen, da nisem homič.

   • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

    Si pa ovca, kar je še huje. :)

    • tohuvabohu

     Ovca si ti, in to garjava.

    • RATATA

     Le totalni bebo si nadane rakšno fukjeno ime kot si si ga ti.

  • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

   Tudi jaz sem za, samo, če res verjameš, da nas bo rešil šiptar z premajhnim nabiralnikom, si pares naivna, ali pa plačana. Kdo bi vedel… ;)

   • tohuvabohu

    Tebe reševati je nesmiselno početje. Si že zafuran do konca.

   • šmentanamuha

    Povej, koga bi volil, da bi napravil red, ne sam neki o šiptarju. Vsak, ki dela Za Slovenijo, je pravi. Res me zanima.

 • antimur

  Da je slovenska levica, sploh pa njen fašistični del kot so kučanisti in norci iz ZL izrazito nenaklonjeni vsemu kar je slovenskega, je evidentno. Gredo celo tako daleč, da je slovenska glasba zasramovana, če jo želiš poslušati, se moraš umakniti v osamo. To je Kučanovo delo, ki med drugim ni hotel priznati Avsenika kot glasbenika, na katerega je lahko slovenski narod ponosen. Tako se dogaja tudi z jezikom, sploh v novinarstvu, kjer so direktni prevodi iz balkanščine. Torej s slovenskimi besedami in balkanskim razmišljanjem. Balkanizacija je prisotna v vseh kotičkih naše domovine in to z enim samim namenom, da naš narod izgine iz tega prostora. Vse to je delo zločinca Kučana in njegovih barab, kajti genocid je več kot zločin, zato moramo te prasce končno imenovati, kot si zaslužijo.

 • janez.pokoncni

  Poglejte kaj si je uradna banda privoščila na dan državnosti, ob spomeniku padlim za Slovenijo.

  Srbska zastava z napisom ministErstvo !

  https://twitter.com/BozoPredalic/status/878883536295657474

  ampak (!!), ko je to videl Davor (ime na twiterju) je odšel do spomenika in provokacija je končala v smeteh!

  Bravo Davor, MNZ pa se lahko kar v kompletu pokoplje od sramu.

  Je pa res lepo živeti v državi s takšno policijo …

  • Morala

   Da jih ni sram!

  • realnost

   Hvala za posredovano povezavo. To je načrtna provokacija in sramota za policijo. Da jih ni sram..

  • totex39

   Srbska mafija je že začela z provokacijami, iz ozadja pa jih podpihuje stranka ZL. Za policijo pa že dolgo vemo kam spada.

  • šmentanamuha

   Lahko si proti Sloveniji, ne smeš pa biti proti pedrom in njihovi LGBTQ druščini.

 • montyamp

  Avsenik je bil car .
  Tito bandito ga tudi ni maral , morilec je nikoli za pravo umetnost .
  Pozabili ste omeniti , da danes LGBT in kulturo plačujemo , dobivamo pa mtve pse in ljudi .
  Avseniku komunistična banda ni dala za kokain , kar poglejte si pravega Slovenca :
  https://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=dCAUieRo6ec

 • montyamp

  Švicarji poslušamo tole , V ŠVICARSKIH ALPAH :
  https://www.youtube.com/watch?v=uqltVufz4VU

 • etrusk

  Slovenski jezik , je najstarejši jezik v Evropi in tudi na bližnjem vhodu. Pred leti ko je bila Etruščanska razstava v Benetkah , sem na spomeniku po zapisu sklepal , da je bil spomenik namenjen lepi ženski . Spomenik je bil narejen pred 5 tisočim letom . V lepi Etruščanski Slovenščini zapisano , kar sem lahko prebral NJENILEP—– ker pa je bilo osvetljeno le samo to , pa tudi časa ni bilo , bi po vsej verjetnosti prebral cel zapis.
  Mi Slovenci smo tako butasti , da ne znamo zapisati našo slavno zgodovino, oziroma smo veliki strahopetci.
  OSTI JAREJ

  • Anton

   ni res, to je popolna laž, kar na filofaks pojdi vprašat Božkota za mnenje

   sarkazem press

  • macon

   5000 let nazaj ni bilo nobenih Etruščanov, pojavili so se šele pred okoli 2800 leti. A uspel si prebrati 8 črk, za naslednjih 8 pa ni bilo časa? Bejž no bejž s takimi…

   • etrusk

    No g. macon pa mi povejte kdo so bili tako imenovani BARBARI . ki so izdelali umetnine -templje in amfiteatre in kdo ji prvi izdeloval-vlival bronaste kipa. En tak kip je v Zevsevem muzeju v Grčiji . Pa da vidim koliko poznate našo Etruščansko-Minojsko zgodovino. pa še to , kaj je svastika pred tisočletji našim prednikom pomenila.

    • macon

     Barbari so bili za Helene ali Grke vsi, ki niso bili Grki. Bron so najprej vlivali v grškem arhaičnem času med 900 bc in 500 bc, viri glede tega niso povsem jasni. Etruščani spet niso jasno povezani z Minojci, v času Minojcev na Kreti in Kikladih Etruščanov še ni bilo. Ena teorija pravi, da so šli Minojci v Italijo, druga, da v Palestino (Filistejci), zgodovinska stroka si ni na jasnem.

 • macon

  Komunajzarske barabe so nam ves čas lagale, da pred njihovim pokolom leta 1945 oziroma osvoboditvijo kot so oni temu rekli, nismo imeli nič na kar smo bili lahko ponosni. Nobene elite, podjetništva, znanja, da smo bili zadnji hlapci Nemcev in Avstrijcev, zaostali in zabiti, brez samozavesti, priznali so nam le par zapitih literatov, ki so nekaj bluzili na z drugimi primerljivem nivoju.

  Resnica je drugačna: imeli smo razvito meščanstvo in intelektualno elito, vključeni smo bili v evropski prostor, vendar so nas komunistični velekriminalci z uničevanjem meščanstva in postavljanjem barikad proti Evropi poskušali čimbolj zatolči in nam čimveč vzeti. Za njih smo bili dobri za delovno živino, ki pridno švica po fabrikah. Pred njimi po njihovo seveda ni bilo fabrik, le majhna polja, ki so jih Slovenčki okopavali z voli in motikami. Rdeči kriminalci so nam seveda morali odvze(ma)ti vsak spomin na preteklo odličnost, ker so bili njihovi kolovodje sami polpismeni in nori primitivci, ki na vrh sistema ne bi nikoli prilezli, če ne bi izvršili temeljitega pokola in ogromne kraje.

  Komunisti so močno pohabili slovenski narod, ki se je pred njimi stoletja normalno razvijal in ni zaostajal za sosedi.

  • šmentanamuha

   Dobro si napisal. Pobili ali onemogočili so slovensko inteligenco in pohabili narod, To se danes najboljše vidi pri zmedenih anarho-levičarjih, ki se obnašajo kot kure brez glave, vključno z levimi vodilnimi izobraženci, ki pa, žal. niso dovolj inteligentni, da bi prepoznali svojo umsko pohabljenost.

 • RealRevolution

  Dober clanek nova24.
  Za vse tiste,ki pa prepovedujejo uporabo besednih zvez kot so domoljubje in slovenski narod pa so proti slovenstvu in proti pravim vrednotam.
  Ko se bo to enkrat spremenilo,bodo zapori polni in carine natrpane bezecih levicarskih strahopetcev!.

  • Jure kavčičeu

   Besede kot so domoljub naj se uporabljajo za opisovanje tistih ljudi, ki so to dejansko bili. Potem ti nihče ne bo ničesar očital.

   • radames

    Tak domoljub je recimo “filozof” Slavoj Žižek, ki je za arhitekta Plečnika rekel, da je bil fašist.

    • FUCK COMMUNISM

     Zizek je dusevni bolnik

     • šmentanamuha

      Levičarji so vsi duševni bolniki.

    • Jure kavčičeu

     Žižek je posebna sorta, genialen, a ne nezmotljiv.

 • Bozz

  Nima veze. Kaj ti bo ves ta “ponos”, če sedaj prihaja totalitarizem (pa ne samo pri nas), ki bo za začetek preganjal vse pametne starše, ki ne dajo cepiti svojih otrok z MMR cepivom in ostalimi cepivi? Narod pa naiven in opran, da misli, da so cepiva zaslužna za izginotje določenih bolezni v preteklosti. Propaganda pa tako velika, da se za vse izbruhe bolezni, ki so jih zakrivila cepiva, okrivi tiste, ki so proti cepljenju. Že dolgo živimo v Orwellijskem 1984.

  Primeri novic, kjer cepljeni ljudje zbolevajo za boleznimi, za katere so se dali cepiti ali pa svoje otroke.

  Vaccinations Cause Polio Outbreak In Syria
  https://www.youtube.com/watch?v=AGZR-jpXz_c

  MUMPS outbreak in VACCINATED people
  https://www.youtube.com/watch?v=AJlCsA4UImw

  Mumps Outbreak 2017 Over 90% Were Vaccinated
  https://www.youtube.com/watch?v=XVf_hTClzT8

  Certified Medical Dr Confirms Measles was Caused by Measles Vaccines
  (Ameriška doktorica govori o primeru v naši bližini, sosednji Hrvaški)
  https://www.youtube.com/watch?v=MsDoMBjNHw4

  Kako so nas oprali. Bolezni so izginile zaradi povečenega standarda in higiene in razvoja in zmanjšanje lakote, dostop do raznovrstne zdrave prehrane (minerali, vitamini, amino kisline,…), oni pa se v bistvu trudijo, da se s cepivi te bolezni ohranjajo, kar dokažejo izbruhi teh bolezni med CEPLJENIMI otroci, medtem ko so nam oprali možgane, da nam hočejo dobro in da se trudijo uničiti te bolezni.

  Ob takšni bledi prihodnosti res nimam biti na kaj ponosen v tej zafurani državi in tem zafuranem svetu.

  • Artur

   Že res a taglavno nas še čaka namreč čipiranje ! Merkelca- da kapo za naše desne in leve politpotrčkote že propagira in navdušeno zagovarja čipiranje in kmalu bomo pod kazensko odgovornostjo morali stati vsi v vrst,i da nas počipirajo kot goveda .
   http://www.dnevno.hr/planet-x/nijemci-u-strahu-najpoznatija-njemacka-tv-kuca-otkrila-sto-nam-se-sprema-900093/

   • Bozz

    Ja, znamenje zverine, potem pa ljudje govorijo, da je Sveto pismo pravljica. Vse se uresničuje kot prerokovano. Konec tega sveta je zelo blizu, in uradno čipiranje vseh ljudi bo začetek konca. Tistim, ki se bodo dali čipirati, se ne bo dobro pisalo, če poznaš knjigo Razodetja. 7 čas Božjega srda se bo namreč začelo izlivati, ko bodo ljudje počipirani z znamenjem zverine. Prva časa bo ta, da bodo vsi čipirani fasali ogabne/smrdljive in boleče rane od glave do pet (kot nekakšni zombiji bodo ljudje, demonski filmi, ki to prikazujejo, niso naključje).

    Eni pravijo, da zato, ker bo človeško telo zavrnilo tujek v telesu in bodo ljudje fasali raka oz. nekaj podobnega ali še hujšega v tej smeri. Kakorkoli že to bo direktna Božja sodba nad njimi podobna tisti, ko je Bog sodil Egipčanom za časa Mojzesa, ko je izpeljal Izrael iz Egipta. Sedaj bo na podoben način izpeljal vse tiste, ki verujemo v njegovega Sina po njegovi milosti iz duhovnega Egipta, ki danes predstavlja ves svet.

 • Rožle
 • Vera

  Vso naravno in kulturno lepoto in zgodovino Slovenije , nam žal uničujejo tisti, ki jih ta sedanja vlada najbolj podpira . Zato res , na volitve vsi, ter voliti po pameti , misliti s svojo glavo , ne se pustiti zavajati sovražnikom slovenstva .

  • Novakec1

   Tričetrt sloovc nima svoje pameti, ni nam pomoči.

 • Hanza Gorenjski

  Očitno pa se Slovenci ne zavedamo, da bi lahko bila Slovenija najbolj razvita država, država z najvišjim standardom, če nem ne bi 45 let vladali komunisti, ki so nas porinili za desetletja nazaj.
  Za nagrado pa imamo sedaj še levi fašizem.

 • Get Smart

  Dober prispevek.
  Kaj lahko iz navedenih dejstev razberemo?
  VSE, kar je navedeno, je bilo USTVARJENO, NAREJENO s pridnimi, poštenimi, delavnimi SLOVENSKIMI ROKAMI.
  VSE.
  Ker tak, torej k poštenem delu, k resnicoljubju, k človekoljubju, k SVOBODI je od pamtiveka zavezan SLOVENSKI DUH,
  taka je SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA,
  za razliko od
  KOMINTERNISTIČNE oziroma tukaj predvsem MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  “kulture smrti”,
  ki jo izvajajo MURGL JUGOKOMUNISTČNE kreature, ki se trenutno ponosno skrivajo za novo-obraznimi maskami KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, kot so
  SMC SD DeSUS ZL LDS PS ZaaB ZSD Verniki v Šoltesa, ćisto nova maska Levica …,
  Kot pove že imenovanje samo, je JUGOKOMUNISTIČNA “kultura smrti” živo nasprotje slovenske kulture.
  Kaj zaznamuje, kaj so “odlike” kominternistične oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE “kulture smrti”?
  S čim se lahko pohvalijo?
  – da so “ponosni” nastavljaći dupeta — nastavljalci anusne odprtine gazdi in da ga gazdi ponosno pušijo nje;
  kakšen ustvarjalni napor, ha?
  – pohvalijo se lahko, da so “premalo” neoboroženih, golih, bosih in z žico zvezanih otrok in žensk posilili, zaklali, zmetali v jame in živih zabetonirali,
  – pohvalijo se lahko, da so v zadnjih 70 letih naropali najmanj 50 milijard;
  brez izdatne podpore KOMINTERNE seveda ne bi šlo,
  – pohvalijo se lahko z uničenjem na tisoče in tisoče podjetji,
  – pohvalijo se lahko z naropanimi podjetji, ki so jih prenesli na račune FORUMA 21 (zakorekoč vse nekdaj skupno premoženje ljudi, ki je trenutno še prijavljeno v Sloveniji), ali pa na JUGOKOMUNISTIČNE račune na Hrvaškem (Mercator, Droga itd.) ali pa so jih prepisali na tovarišijske KOMINTERNISTIČNE oazne račune,
  – pohvalijo se lahko s posebno vrsto ljubezni do psov, če posiljevanje psov razumete kot kjubezen, seveda,
  – pohvalijo se lahko z večno zvestobo pedru, pedofilu, posiljevalcu in morilcu otrok Josephu Brozu Titu,
  – pohvalijo se lahko, da je vsak lajež, ki pride iz njihovega gobčka, KOMINTERNISTIČNA ali MURGL JUGOKOMUNISTIČNA LAŽ
  itd.

  Zato, kot lahko vidite, Slovenija in SLOVENSKOST ni in ne more biti njihova opcija in je ne morejo smisliti.

  Pamet v glavo.

 • pajot

  Slovenci smo edini narod na svetu,ki ima Janeza Janšo. Bog ga živi.

  • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

   ja jao, a ti to resno ? A se kokiraš z njegovim podmladkom ?

   • Hanza Gorenjski

    verjetno ne s tabo, idiotom

    • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

     in kaj ti meniš o tem da se sdosov podmladek kokira ? A meniš, da je to dobro za Slovenijo ?

   • sprehajalec

    Ti levičarja Sinana hasanija, mi pa Ivana janeza.

 • Vrba

  Bog žívi vas Slovenke,
  prelepe, žlahtne rožice;
  ni take je mladenke,
  ko naše je krvi dekle;
  naj sinóv
  zarod nov
  iz vas bo strah sovražnikov!

 • FreedomAndDemocracyNOT

  ce bi nas nemci asimiliral, bi imel povprecno placo 2.000e, pa velik vecji trg se za prodajat, j*** se mi za katero pesemco je bila prva spisana v slovanskem jeziku…

  • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

   Če bi nas namci asimiliral ?! Načrt je bil da nas izselijo, pobijejo in zasužnijo !
   A si prepričan, da si domoljub ? A si naredil srednjo šolo ?!! Naci raus !!

   • sprehajalec

    To samo takšne kot ti. Druge bi pustili na miru. in so jih pustili. Šele komunistična gverila je sprovocirala represalije.

   • FUCK COMMUNISM

    Dej ne gobcej idiotizmov! Pokazi ta “nacrt” al pa gobec drz!!!

  • šmentanamuha

   Take kot si ti, je treba dat na ketno pa v pasjo uto,ker si vreden samo prezira.

 • Vrba

  O Vrba! srečna, draga vas domača,
  kjer hiša mojega stoji očeta;
  de b’ uka žeja me iz tvojga svéta
  speljala ne bila, goljfiva kača!

 • Duhec

  Čudovito napisano in res super tolažba za vse lačne…. lačne, ki so to postali, ker so gospodje v kravatah zajebali vse kar se je dalo.

  • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

   Da, levi in desni gospodje v kravatah.

   • Duhec

    Ja itak…. in tisti vmes, ki sploh niso.

   • sprehajalec

    Da, 92% levi in 8% desni gospodje v kravatah.

    To je pravilen zapis.

  • sprehajalec

   92% razpoložljivega časa od leta 1945 naprej, so bili ti gospodje levičarji. Štartali smo iz boljših pozicij, kot Avstrijci. Danes smo pa v veliko slabši poziciji. In 92% krivde za to nosijo kravatarji na levem.

   • Duhec

    Desni so pa bulili kt teleta… ali če hočeš, vse to dovolili.

    • FUCK COMMUNISM

     Logika za vola ubit! Pejt si jo rajs obrit, jutr gres delat! Uredi se malo!

     • Duhec

      To ni za portal…. prosim, da nis perverzn.

     • FUCK COMMUNISM

      Perverzno je tvoje levuharsko razmisljanje!

     • Duhec

      Preprosto ne znaš z ženskami…. polom.

     • FUCK COMMUNISM

      Ti kot kosmata levuharka nisi zenska!

     • Duhec

      Ja pa sm… mlada in lepa. To mi moj vsak dan pove…

     • FUCK COMMUNISM

      Ubogi revez…

     • Duhec

      Ni res…. pravi, da je srečen.

     • FUCK COMMUNISM

      Lahko da, ampak edino ce je mentalno bolan, nor ali pa indoktriniran. Jaz mislim, da je vse troje in povrhu se prestrasen s tvojo kosmatinko!

     • Duhec

      Ok…. s tem se ne obremenjujem. Men je pomembno sam, da je srečen….

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, kako bi sele bil srecen, ce bi spoznal lepo mlado diseco zdravo pametno razgledano zavedno domoljubno seksi in obrito desnicarko! Ni cudn, da ga imas doma priklenjenega na radiator!

     • Duhec

      Da te ni sram….

     • FUCK COMMUNISM

      Zakaj le?! Pred kosmatimi levuharkami me nima bit cesa sram!

     • PikaPolonica

      Zanč si napisala da si stara under 50. Odloči se al boš stara al mlada.

     • Duhec

      Pa sej sm. Odvisn koga vprašaš…. za ene sm že stara….

    • sprehajalec

     Ker so jih levičarji pobili, ali pa spravili v taborišča…

     • Duhec

      Kako hudiča ste pa pol vi ostali??? Al ste prej bli levi???

     • sprehajalec

      Nismo bili levi, bilo je pa smrtno nevarno reči, da si desni. Dovoljeno je bilo samo levo…

  • FUCK COMMUNISM

   Le kdo je imel vecino casa od 1945 vajeti v svojih rokah?!?!?

   • Duhec

    Ti me pa nehi osvajat…. jst sm resna odgovorna mlada ženska. Mater se lepo bere…

    • FUCK COMMUNISM

     Mogoce! Lep vtis pokvaris z levuharskim razmisljanjem in kosmatostjo!

 • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

  Dokler imamo v tej, res, prelepi deželi, ljudi, ki navijajo za šiptarje, sestične in nakokiran podmladek, nimamo biti na kaj ponosni !

  • sprehajalec

   Dokler imamo takšne, ki se bahajo z levičarstvom, ideologijo, ki je pobila toliko ljudi po svetu od leta 1917, nimamo kaj biti ponosni.

  • šmentanamuha

   Levičarski zombi, ti si zelo daleč od domoljuba.

 • Novakec1

  V taki družbi ki se šopiri zadnjih 26 let teh stvari ni mogoče niti ustvarit niti vzdržavat, sam poglejte kaj je čoropan naredu iz lublane bulane.

  • PikaPolonica

   Naredil in zraven še pokradel, davkoplačevalci smo častili.

 • Hribouc

  Na to sem čakal!
  BRAVO NOVA24TV. Kdo si je zadevo izmislil in jo izpeljal, fantastično! ? Kdo je avtor, prosim? KUL.24.si-
  a ga vi skrivate?

  Dodajte še : škofa misionarja raziskovalca Barago, resničnega najditelja izvira Nila, misionarja Ignacija Knobleharja, izbor špice naj-naj slovenskih alpinistov Sveta, Jožeta Suhadolca-Sutterja -očeta B747 in ostalih Boeingov 757, 767, in idejnega očerta 787Dreamlinerja, pilota prvega interkonti poleta iz USA na jug J.Amerike in nazaj(Slovenec,pozabil sem ime), Matevža Lenarčiča prvega Zemljana na srečni poti okoli planeta v UL letalu v obeh smereh V-Z in Z-V in prelet Chomolungme, da o Tihem oceanu ne govorimo, špotem manjka iznajditelj Machovega števila, Mach-Slovenec po rodu, itd itd

  Dodajte še svetovnega prvaka v špijonstvu,špicljanju, šušljanju,ovajanju, denuncianstvu, likvidatorskih veščinah, poročevalstvu in rdečem tovarištvu, Udba in njen zadnji padrone, omiljeni tovariš Kučanov Milan z Goričkega!

  • šmentanamuha

   Odlično!

 • Rožle

  Vsem zavednim Slovencem želim lep praznični dan in tudi vam levim migrantom na tem portalu …

  • karpelec

   Hvala enako.

 • tasilo

  “– da je slovenski jezik eden najbolj starodavnih jezikov v Evropi in tudi nasploh? Edini med uradnimi jeziki Evropske unije tudi pozna dvojino, zraven tega pa ima največ narečnih skupin in narečij glede na število prebivalcev, ki ga uporabljajo kot svoj materin jezik.”

  Pa kaj nam bo ves ta ponos? Naš jezik v javni rabi je spačen, deformiran, pohabljen, vedno bolj onesnažen z balkansko skladnjo, besedjem, pomenoslovjem, njegovo podobo krojijo vsi mogoči javni nastopači, politiki, novinarji, piarovci, odvetniki …, ljudje, ki dokazano ne znajo lepo in prav slovensko — in vendar največkarat nastopajo javno. Jezik nam pačijo balkanofili, čefurji in polpismeni primitivci, ki so se pred 75 leti pritepli iz gmajne.

  Kaj boste pa vi naredili za lepšo domačo besedo?

  • RATATA

   Zagvišn res je, kar praviš Tasilo.
   Mulcu srednješolcu stalno grozim, da ga bom u gobec ruknu, če bo v govoru uporabljal čefurski dvojni L, ker sem zlo zlo aklih.
   No, kako mu naj pravilno slovensko grozim pa ne vem čist točn, zato bom v Frana pofrcigal.

 • Duhec

  Sam SDSovci na portalu…. levi si ga pa tam mečejo na Janšo. Nič čudnega, da je vse v riti….

  • FUCK COMMUNISM

   Jaz nisem SDSovc. Zame so prevec sredinska stranka in prevec mlacni!

   • Duhec

    Ti pol sploh nimaš stranke…. vidiš, tud jst ne.

    • sprehajalec

     Tudi jaz nimam stranke, druži nas na tem portalu nestrpnost do levičarjev in bedakov….

     • Duhec

      A desni so pa super???

     • FUCK COMMUNISM

      Najboljsi!

     • Duhec

      Vidim ja…. moči nimajo nobene. Brezjajčne nesposobne mevže….

     • FUCK COMMUNISM

      Hrabrost so pa levuharji kazali, ko so zverinsko pobijali zvezane ujetnike, starce, zenske in otroke! To je tisto pravo komunajzarsko herojstvo!

     • Duhec

      Pišem o desnih….

     • FUCK COMMUNISM

      A dddddd! Ja vem!

     • Duhec

      Pol pa ok…. da neb slučajn mela kratkega stika. Skrbim pač….

     • FUCK COMMUNISM

      Midva drugega kot kratkega stika sploh ne moreva imet, pa se to je prevec!

     • Duhec

      No ja…. cerkveni bi morali verjet v čudeže.

     • FUCK COMMUNISM

      V kaksnih blodnjah si spet?!

     • sprehajalec

      Vsaj pobriti so, za razliko od vas levičarjev…

    • FUCK COMMUNISM

     Ne nimam! Vse so premalo desne!

 • Hun

  dobr clanek po dolgem casu…vredn za prebrat !!!

  • sprehajalec

   Vprašanje če si razumel poanto….

   • Hun

    edin zadnji odstavek o vojni je brca v meglo…

    • sprehajalec

     Zna biti, da je bila madžarska vstaja 1956 prva..

    • Hanza Gorenjski

     ker smo te osamosvojili mi, šupko…

  • Duhec

   Jst berem še sam naslove…. ziher je ziher.

 • Duhec

  17 komentarjev in dva všečka…. grozljiva statistika. Zakaj ta Nova nima moderatorja???

  • sprehajalec

   Bolj se potrudi, pa boš dobila všečka. Ni tako kot pri tvojem….

   • Duhec

    Kako je pa s tvojo???

    • sprehajalec

     Desničarji ne govorimo o zasebnem življenju. Ker levičarji s podlimi fintami vse izrabijo…

     Kako pa je tvoja?

     • Duhec

      Tko kt vi desni….

     • FUCK COMMUNISM

      A ja?! Zanimivo!

     • Duhec

      Ja…. vidva se norčujeta, da je moj mevža.

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz nisem rekel, da je mevza! Men se sam smili, ker te uboga para prenasa! Jaz bi te ob prvem levuharskem komentarju v rit sunu!

     • Duhec

      Ne ve, da komentiram…. ve, da sm Duhec, sam ne ve da sm na Novi. Je ne bere….

     • FUCK COMMUNISM

      Skoda! Sej ce bi jo bral, bi zgubila moza…

     • Duhec

      Eh…. eden in edini je sam Murko.

     • FUCK COMMUNISM

      Murkota bi jaz dal pocas scvret! On je sinonim za ogabnost, podobno kot komunajzli!

     • Duhec

      Verjetn je bla tvoja bivša levičarka….

     • FUCK COMMUNISM

      Ne, s takimi babami se jaz nikol nisem pecal! Se mi gravzate!

     • Duhec

      Ni videt….

     • FUCK COMMUNISM

      Je, je! Brez skrbi! Samo v tvoji bolni glavi je ideja, da te jaz kao osvajam. Ne bi se te dotaknil, pa ce bi bila zadnja baba na svetu. Zame si garjasta!

     • MladiLiberalec

      DNK test bi pojasnu a sva brata ali ne. Ker levicark tud ne maram. Mislim kot partnerke.

     • Duhec

      Tvoj je Cmera…. Fuk ni.

     • MladiLiberalec

      Sem rabu prav desifrant he he

  • FUCK COMMUNISM

   A da postane podoben drek kot levuharski mediji?!? Ne hvala!

 • Fogglof Tunnek

  Ja ka pa Ivan Janez Janša? On ne spada med 50 čudes Slovenije? Samo fprašam???

  • Duhec

   3000 evrov je blo premal, da ga uvrstijo…. res je skopuh.

   • Fogglof Tunnek

    Naš največji osvoboditelj pa bi si res lahko prislužil mesto ob največjem pesniku in pisatelju… VELIKANI SLOVENIJE: Dr. France Prešeren, Ivan Cankar, Prištinski Dr. Ivan Janez Janša !!!

    • AlojzZ

     Nekdo boleha za Jansofobijo. Menda je neozdravljiva.

    • piko8

     Takle JEBIVETER kot si ti bi morav bit izgnan doživljensko iz Slovenije!!!

    • Tačka

     Dobra provokatorka si.

     • Rožle

      Mislim, da je celo lezbača …pa to

     • Tačka

      Z umetnim?

 • mona lisa

  Žal zahvaljujoč današnjim politikom in ostalim kradljivcev poštenega delovnega človeka ne moremo biti ponosni da smo Slovenci. Danes v tej situaciji ko delamo za mizerno plačo, upokojenci životarijo in marsikateri je lačen res ne moremo biti ponosni. Politiki in ostali tkoimenovani tajkuni in dobičkarji so poteptali ves naš ponos. sram me je da sem slovenka in životarim za ubogo plačo in gledam naše starše ki životarijo za mizerno penzijo. Sramota.

  • Duhec

   Zanimivo a ne?! Protestov pa ni…. zakaj???

   • radames

    Enkrat boš morala sprejeti dejstvo, da je v narodu latentni strah. Ob množičnih pomorih takih razsežnosti s prihodom “svobode”, svobode ni bilo in je še danes ni.
    Zamisli si, da te živo zazidajo v rudniški jašek z enajstimi pregradami. Zamisli si, da ti namesto smrti zagotovijo suženjsko delo pri kopanju Mačkovega podzemlja v Goteniški gori. Ne smeš nikamor, ko umreš, svojcem tega ne sporočijo. Zažgejo te v krematoriju v Gotenici.
    Pri skoraj 200.000 pobitih na ozemlju Slovenije, je nemogoče, da bi se uprl taki drhali. Strah je prevelik. In nezaveden!
    Protesti pa so bili. In to nasilni. Da so vrgli zadnjo Janševo vlado! Oblastno varovani nasilni protesti!!!!
    A se ti sploh zavedaš, kaj blekneš???

    • Duhec

     Da skrajšam… nimate jajc.

     • šmentanamuha

      In proti čemu ti protestiraš?

 • Božo

  Tolk dolg članek pa niste Janšota omenili. Nekdo jih bo dubu po prtsih.

  • Duhec

   Petek…. on je pa že navajen še kaj hujšega.

 • Duhec

  Grem…. statistika se še slabša.

  • FUCK COMMUNISM

   Super! Ne vracaj se!

   • Duhec

    Ja pa se bom, ko tebe ne bo. Kdaj greš???

    • FUCK COMMUNISM

     Ostajam, dokler se ne spremenis, bom tvoja nocna mora!

     • Duhec

      In kaj, če sploh nisi???

     • FUCK COMMUNISM

      Tut prav. Men je za tvoje mnenje vseeno

 • Get Smart

  Dober prispevek. Kaj lahko iz navedenih dejstev razberemo?
  VSE, kar je navedeno, je bilo USTVARJENO, NAREJENO s pridnimi, poštenimi, delavnimi SLOVENSKIMI ROKAMI. VSE.
  Ker tak, torej k poštenem delu, k resnicoljubju, k človekoljubju, k SVOBODI je od pamtiveka zavezan SLOVENSKI DUH, taka je SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA,
  za razliko od
  KOMINTERNISTIČNE oziroma tukaj predvsem MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  “kulture smrti”,
  ki jo izvajajo MURGL JUGOKOMUNISTČNE kreature, ki se trenutno ponosno skrivajo za novo-obraznimi maskami KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, kot so
  SMC SD DeSUS ZL LDS PS ZaaB ZSD Verniki v Šoltesa, ćisto nova maska Levica …,
  Kot pove že imenovanje samo, je JUGOKOMUNISTIČNA “kultura smrti” živo nasprotje slovenske kulture. Kaj zaznamuje, kaj so “odlike” kominternistične oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE “kulture smrti”?
  S čim se lahko pohvalijo?
  – da so “ponosni” nastavljaći dupeta — nastavljalci anusne odprtine gazdi in da ga gazdi ponosno pušijo nje,; kakšen ustvarjalni napor, ha?
  – pohvalijo se lahko, da so “premalo” neoboroženih, golih, bosih in z žico zvezanih otrok in žensk posilili, zaklali, zmetali v jame in živih zabetonirali,
  – pohvalijo se lahko, da so v zadnjih 70 letih naropali najmanj 50 milijard;
  brez izdatne podpore KOMINTERNE seveda ne bi šlo,
  – pohvalijo se lahko z uničenjem na tisoče in tisoče podjetji,
  – pohvalijo se lahko z naropanimi podjetji, ki so jih prenesli na račune FORUMA 21 (takorekoč vse nekdaj skupno premoženje ljudi, ki je trenutno še prijavljeno v Sloveniji), ali pa na JUGOKOMUNISTIČNE račune na Hrvaškem (Mercator, Droga itd.) ali pa so jih prepisali na tovarišijske KOMINTERNISTIČNE oazne račune,
  – pohvalijo se lahko s posebno vrsto ljubezni do psov, če posiljevanje psov razumete kot kjubezen, seveda,
  – pohvalijo se lahko z večno zvestobo pedru, pedofilu, posiljevalcu in morilcu otrok Josephu Brozu Titu,
  – pohvalijo se lahko, da je vsak lajež, ki pride iz njihovega gobčka, KOMINTERNISTIČNA ali MURGL JUGOKOMUNISTIČNA LAŽ
  itd.

  Zato, kot lahko vidite, Slovenija in SLOVENSKOST ni in ne more biti njihova opcija in je ne morejo smisliti.

  Pamet v glavo.

 • Slovenec

  50 razlogov ….. ja, sam Ivanove ovce pa izničijo vse tako, da me je sram tujcem razlagat, da je vodja slovenske desnice bivši komunyara, militant, ki ima končano komunyarsko vojaško šolo. Inda je že 25 let na čelu stranke ….. pol me pa prašajo, če sem iz S. Koreje, pa to ….

  • Rožle

   Seveda, da te vprašajo , če pa še vedno okol hodš z unim rdečim kopalnim plaščem ….

   • Slovenec

    Plašč!
    RDEČI te vprašajo … SEVEDA
    Za plašč?
    Ker hodim okoli ni jANŠE
    Kopati se … ! …je treba. PREDVSEM UMIVATI. sOVA ima )!? tudi
    RDEČ PLAŠČ? …… zakaj! ….ima Sova rdeče oči?

    L.R. Slovenec Komenda

  • Hanza Gorenjski

   Ni pa te sram, da si toplovodar in rdeča obrita ovca?

   • janez cepec

    a tebe pa veliki diktator brije?

    • Hanza Gorenjski

     Nosim dolgo brado, ti pa si rdeča obrita ovca, šupko.

     • Slovenec

      To s ti! Kwa sm pa jst?

     • Hanza Gorenjski

      šupko, miško, šupko
      cmok

     • Slovenec

      To s ti! Kwa sm pa jst?

   • Slovenec

    To s ti! Kwa sm pa jst?

 • Fogglof Tunnek

  Ma kakih 50 čudes Slovenije!!!… Je samo eno in edino čudo???…Ko boste to prebrali boste ponosni na svoj narod, svojo domovino in nase… IVAN JANEZ JANŠA !!!…Kaj je recimo “bistra hči planin”…Soča.. proti našemu Janezu? Nič!!!… Kaj je blejsko jezero in otok proti Janezu? Nič!!!

  Nocoj IVAN JANEZ JANŠA organizira svojo proslavo za Dan državnosti…v neki mali dvorani…da bo videt čim več ljudi…hahahahahahahahahahahahaha… pa da mu gate ftrga…

  • Tačka

   Ha ha vuf hov dobra provokatorka pa si.

   • Rožle

    Mislim, da je celo lezbača ….pa to

  • janez cepec

   kje je ta proslava, jest bi šu mau pogledat, de vidmo, koko se zabavajo ocčke zaplankane?

 • mannuro

  Bravo! Vsekakor, pomembne zadeve, ki bi se jih morali učit v šoli, pa so nas raje filali s čtivom iz Pavlihe, z naslovom “Partizanske bitke”.
  Morali bi pa dodat še eno stvar na koncu! glasila bi se pa takole.

  – da je silna pamet in zavest prednikov v zadnjih 70 letih pojemala in smo kmalu po razglasitvi samostojnosti, volili šefa jugoslovanske partije – Kućana, koloborantskega komunajzarskega picajzal, kar nas še vedno tepe.

  Tako tumastega naroda ne najdeš nikjer v Evropi! Že samo zaradi tega, bi morali biti vpisani v knjigo rekordov, pod rubriko – Neskončna nespamet.

 • Franc Šink

  Naj se Slovenski levičarji zavedajo, da se bolje spoznajo na poreklo svojega psa ali konja, kot pa na samega sebe.

  • Prle

   Ti še za svojega malega tička ne veš, ali se ti vzdigne ali ne.

   • šmentanamuha

    Ajde pedruljo, tvoj tič že počiva v miru.

    • Prle

     Tašmentana, to je zaradi takšnih bab, kot si ti, namesto,da bi skrbela za deca, se valjaš tukaj, seveda, če te sploh kdo mara.

     • šmentanamuha

      Aja? Zgleda, da tebe tut noben ne mara…

     • Prle

      Ženske imate še druga opravila po hiši, seveda prave ženske.

     • šmentanamuha

      Ta pa je dobra, stari peder o pravih ženskah.

     • Prle

      Ti stara prekrita lezbača, sigurno nisi prava ženska, zato pa smradiš tukaj.

     • šmentanamuha

      Okej, naj bo…

     • Prle

      Pa naj bo.

 • Rožle
 • Janez

  Živela !
  Slovenija : 48.222 podpisov – za začetek. REFERENDUM – BO USPEL ! L. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  STARA ORIGINAL SLOVENSKA LJUDSKA PESEM . MOJ PREDLOG ZA HIMNO SV !

  https://www.google.si/search?q=ranjeni+junak+slovenska+gruda&oq=ranjeni+junak+slovenska+gruda&aqs=chrome..69i57j69i60l2.29417j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Duhec

   Referendum ne bo uspel… pa sej veš.

   • Rožle

    Duhec • 15 dni nazaj

    Že iščete izgovore, ker zbiranje podpisov ne bo uspelo… pač vas večina ne mara in z vami noče met nič.

   • Janez

    To!
    Se tebe ne tiče. Ti si – brez prihodnosti.
    Tebe – le še tale čska.
    Lila Downs iz Mehike – pesem o Matildi. Kot naročena zate. Ll.r. Janez KOMENDA
    P.S.
    NAJ MEHIŠKA PEVKA LILA DOWNS – ZA. “DUHECA” IZ MRTVAAŠNICE

    https://www.google.si/search?q=lila+downs+muerte+chang&oq=lila+downs+muerte+chang&aqs=chrome..69i57j33.24614j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • Duhec

     Janez iz Komende je zloben…. baje taki končate v peklu.

   • radames

    Morda res. Imamo preveč ljudi, ki se jim zdi plačevanje milijardne korupcije za 2.tir preko davkoplačevalskega denarja vzvišeno, sveto dejanje.

  • Prle

   Slabo ste aktivirali svojo čredo ovac, saj vas je pastir ob zadnjem štetju naštel čez 100 tisoč.

 • domovina mili dom

  Zato levičarji zaradi manj vrednostnega kompleksa uničujejo vse kar spominja na slovenstvo.
  Zastave Vojvodine krajnske se pa bojijo kot hudič križa.

 • KIKI

  Čudovit članek! Toliko lepot, biserov, ki jih premore zelo malo pokrajin
  in držav. Res na bi lahko razganjalo od ponosa, vendar nam gre bolj na jok,
  ko gledamo, kdo v resnici vodi to lepo državico : nepismeni čefurji ala Janković,
  mali, duhovno zaostal in ljudstvu sovražen palček iz Murgel, 3/4 pokvarjenega
  in sprevrženega DZ z nesposobno SMC z bedastim, nekompatibilnim Cerarjem
  in še bolj neuravnovešenimi ministri, zlobiranimi tajkuni in kulturnimi samopašniki!¨!!
  Žal! Moja žalost je opravičena , prav tako žalost in obup skoraj celotnega Slovenskega
  naroda. Razmišljajte, prosim!

  • Prle

   Končati bi moral: Molite prosim.

   • Duhec

    A tud molijo več ne al kaj???

    • Prle

     Živčki so jim čisto na koncu.

     • Duhec

      Vidm ja…. grozljivo. Še dobr, da jim je Kučan pustu sanje…

     • Prle

      Kučan jim še po smrti ne bo dal miru, ohranjali ga bodo v spominu še mnogo, mnogo let.

  • samotoje

   Tak defetizem ni dober, ker pomeni zmago vseh naštetih smeti. Moja pot je drugačna- ne hodim na Hrvaško, ne volim bedakov iz leve provinience, ne komuniciram s čefurji, ki ne znajo slovensko, nikoli ne uporabljam črke ć, zastavo izobesim samo za praznike samostojne Slovenije (tudi Dan reformacije!) itd. In dosledno blokiram vse osebke nižje vrste na tem portalu. In se mi zdi neznansko lepo, da sem Slovenec.

 • Rožle

  SLAVA SLOVENCEM

  Naj viharja moč razsaja,
  hraste cepi, skale taja,
  pahe zemlje naj zdrobi;
  vendar kakor siva skala,
  sred viharjev trdna stala,
  večna bo Slovencev čast!
  Naj se ves svet zoperstavi,
  narodu pravice davi,
  in kovati ga želi;

  Slave zora bo svetila,
  zlob verige razdrobila,
  večna bo Slovencev čast!
  Naj mrtvaški strup jezika,
  nas srdito v srce pika,
  naj le slabo govori;
  vzeti nam ne more slave,
  ne utajiti bistre glave,
  večna bo Slovencev čast!

  Kadar bliska meč morije,
  v boju kri junaška lije,
  kakor hrast Sloven stoji,
  za očestvo se daruje,
  vso nevarnost zaničuje,
  večna je Slovencev čast!

  Zato mi Slovenije sini,
  zvesti svoji domovini,
  eno srce bodimo!
  Če nam je ljubezen mati
  ino sloga nas pobrati,
  večna bo Slovencev čast!

  • Slovenec

   A s to sam napisu al ti je ker pomagu?

   • Prle

    Ati pa malo mami.

   • Rožle

    Nauči se na pamet …da boš znal zapet ..

 • MladiLiberalec

  Sem preletel. Kulturni dosezki in sportni dosezki pa Karantanija in osamosvojitev pa se kaj bi se naslo. Vse ok.
  Ampak kje je pa Osvobodilna Fronta?
  Ta nam je omogocila narodne pravice po svoji drzavnosti vkljucno s pravico do samoodlocbe.

  • garfi

   kje imaš samoodločbo za resnico

  • Ryuk

   Pravica narodov do samoodločbe daje narodom pravico, da se odcepijo od tuje, nasilne,
   protipravne oblasti.
   A zato nas je JLA pred 26 leti napadla? Ker smo imeli pravico se odcepiti?

   • MladiLiberalec

    Pravica je bila zapisana v ustavi.

    • Ryuk

     Vendar v praksi kratena. Isto, kot da je tudi v ustavi ne bi bilo.

     • MladiLiberalec

      Ok sam svet nas je vseeno na tej podlagi priznal.

     • Ryuk

      Koga? Slovenijo ali Jugoslavijo?

     • MladiLiberalec

      Slovenijo

     • Nada

      Daj no, Nemčija, naša 1000 letna naravna zaveznica, se je takrat zavzela za nas. Je ravno danes Peterle pri poročilih radia Ognjišče povedal, da mu je takratni nemški predsednik Kohl zaupal, kakšne borbe so bile z Angleži, ki so bili proti priznanju Slovenije.

     • MladiLiberalec

      Kljucno je bilo stalisce Banditerjeve komisije ki se je oprla pri odlocitvi na ustavno pravico naroda do samostojnosti ki so jo ze imeli Slovenci.

  • Nada

   Naše naravno okolje je bilo 1000 let in čez:
   Sveto rimsko cesarstvo (latinsko: Sacrum Romanum Imperium) je bila naddržavna, multinacionalna skupnost, ki je povezovala področja današnje Nemčije, Avstrije, Slovenije, Švice, Belgije, Nizozemske, Luksemburga, Italije in Poljske. Ustanovil ga je Oton I. leta 962. (Vidimo, da balkanskih narodov ni bilo v tej sestavi)
   Najhujše se nam je Slovencem zgodilo, da smo po 1. SV prešli pod nadvlado tuje balkanske mentalitete. OF je s tem samo nadaljevala in danes, kljub samostojni državi, nas spet okupirajo vse bolj predrzni Balkanci, ob pomoči domačih rdečezvezdnih petokolonašev.

 • Fogglof Tunnek

  Lepote Slovenije: Franc Kangler in Janez Janša sta največja humorista fSloveniji…in ker je smeh pol zdravja…??? No !!!

  • šmentanamuha

   Zakaj si taki bedak?

   • garfi

    dedno

   • Prle

    Tašmentana, to je isto, kot bi tebe vprašal, zakaj si takšna tepka.

    • šmentanamuha

     Ti je zmanjkalo štofa, pa si prišel svojga tiča sem otresat, moje sožalje..

     • Prle

      Če bi ti bila pol stoletja mlajša, bi ga lahko otresal nate, tako pa iskreno sožalje.

     • šmentanamuha

      Žaluj nad sabo, drkonja stari. Za ženske si nezanimiv.

     • Prle

      Vešča stara, potrebna, verjetno s teboj spi Dildo.

     • šmentanamuha

      Težave v mednožju? Se mi je zdelo…

     • Prle

      Hvala enako, teta.

  • Volkhv

   Tebi bi z veseljem naredil lobotomijo, bi ti košček po koščku trgal možgane iz lobanje. Z užitkom!

   • Prle

    Dobro, da v vojni niste zmagali tabeli, kaj bi šele vi počeli s poraženci. lep dokaz si ti in tebi podobni.

    • Duhec

     On bi mu sam priporoču dohtarja, ki je njega zajebu.

    • Volkhv

     Saj tudi bomo enkrat…

  • garfi

   levićarji ste hujši od vojne in kuge skupaj

 • Sredina

  Še marsikaj bi bilo lahko na tem seznamu

 • garfi

  levićarji imajo 500 razlogov, da so ponosni na svoje laži in prevare
  potrebno se je osamosvojilti od levićarjev za osvoboditev

 • dr Janez Sveti

  Slovenci smo geniji.
  DR Janez Sveti genij

 • šmentanamuha

  Odlično, Nova24, res ste se potrudili, bravo! Pa dodajmo še nekaj informacij na ta pomemben dan.
  Slovenci smo matica Evrope.
  Poleg artefaktov: najstarejšega kolesa z osjo in piščali, to potrjuje tudi genetika:
  IZVOR SLOVENCEV IN DRUGIH EVROPEJCEV
  https://www.youtube.com/watch?v=l8-dXqUo7pk&t=1s

 • dvanajstzvezdic

  Srečno Slovenija.

 • Get Smart

  Dober prispevek. Kaj lahko iz navedenih dejstev razberemo?
  VSE, kar je navedeno, je bilo USTVARJENO, NAREJENO s pridnimi, poštenimi, delavnimi SLOVENSKIMI ROKAMI. VSE. Ker tak, torej k poštenem delu, k resnicoljubju, k človekoljubju, k SVOBODI je od pamtiveka zavezan SLOVENSKI DUH, taka je SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA,
  za razliko od
  KOMINTERNISTIČNE oziroma tukaj predvsem MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  “kulture smrti”,
  ki jo izvajajo MURGL JUGOKOMUNISTČNE kreature, ki se trenutno ponosno skrivajo za novo-obraznimi maskami KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, kot so
  SMC SD DeSUS ZL LDS PS ZaaB ZSD Verniki v Šoltesa, ćisto nova maska Levica …,
  Kot pove že imenovanje samo, je JUGOKOMUNISTIČNA “kultura smrti” živo nasprotje slovenske kulture.
  Kaj zaznamuje, kaj so “odlike” kominternistične oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE “kulture smrti”?
  S čim se lahko pohvalijo?
  – da so “ponosni” nastavljaći dupeta — nastavljalci anusne odprtine gazdi in da ga gazdi ponosno pušijo nje;
  kakšen ustvarjalni napor, ha?
  – pohvalijo se lahko, da so “premalo” neoboroženih, golih, bosih in z žico zvezanih otrok in žensk posilili, zaklali, zmetali v jame in živih zabetonirali,
  – pohvalijo se lahko, da so v zadnjih 70 letih naropali najmanj 50 milijard;
  brez izdatne podpore KOMINTERNE seveda ne bi šlo,
  – pohvalijo se lahko z uničenjem na tisoče in tisoče podjetji,
  – pohvalijo se lahko z naropanimi podjetji, ki so jih prenesli na račune FORUMA 21 (takorekoč vse nekdaj skupno premoženje ljudi, ki je trenutno še prijavljeno v Sloveniji), ali pa na JUGOKOMUNISTIČNE račune na Hrvaškem (Mercator, Droga itd.) ali pa so jih prepisali na tovarišijske KOMINTERNISTIČNE oazne račune,
  – pohvalijo se lahko s posebno vrsto ljubezni do psov, če posiljevanje psov razumete kot kjubezen, seveda,
  – pohvalijo se lahko z večno zvestobo pedru, pedofilu, posiljevalcu in morilcu otrok Josephu Brozu Titu,
  – pohvalijo se lahko, da je vsak lajež, ki pride iz njihovega gobčka, KOMINTERNISTIČNA ali MURGL JUGOKOMUNISTIČNA LAŽ
  itd.

  Zato, kot lahko vidite, Slovenija in SLOVENSKOST ni in ne more biti njihova opcija in je ne morejo smisliti.

  Pamet v glavo.

 • videx

  dober članek. de js to rečem k ne maram nove24, pol more bit

  • neny

   izjemen, jaz sem si ga shranila med priljubljene.

   • videx

    ti maš vedno ful dobre komentarje neny

    • neny

     včasih…..:)

     • videx

      dej mi snep če si stara okol 20, ker take razgledane ne trofš usak dan

     • Prle

      Ha,ha,ha,ha,ah,naivnež, 20 let,ha,ha,ha,.

     • videx

      sori :( loh bi vedu da punc mojih let nebom najdu na portalu nova24, kaj šele kakšnih intelektualk

     • neny

      ….. ah fogl manjkajo ti vse pike.

     • neny

      zagotovo sem pol mlajša od tebe. Ti si pa ziher kak zaripel agentski major v penziji.

 • Slovenec

  SLOVENSKI?
  50 razlogov za qponos:
  kaj! imajo KURENTI z SDS! ponos?
  ……. tudi sOVA je rdeča. France! …
  PREŠEREN in kozolec! … ??? …
  Zakaj!
  Boris Sterl je …… SLOVENSKA? vojska …. na tromostovju!
  so skupaj pili v
  CENTRU! Ljubljane …… L.R. Slovenec KOLENDA

  • Vrhovni sodnik

   A si pijan, spel se šeytan s tem neumnostmi

   • neny

    še dober, da mu nisi dal točke…. ;) pod malo nižje.

    • Vrhovni sodnik

     Edino po buč

 • Vrhovni sodnik

  Zelo poučno edino tukaj bi dal popravek, – da je bila prva slovenska in hkrati tudi slovanska državna tvorba po razpadu Rimskega imperija kneževina Karantanija? Slovani nikdar niso obstajali, to je umetna tvorba iz 1839.
  Ime Slovani je prišlo k nam šele v začetku 19. stoletja iz češčine, kjer se je ta izraz najprej uveljavil. Zaradi podobnosti imen Slovan in Sloven, je izraz Slovan popolnoma izpodrinil starejše izvirno ime Sloven, katero je bilo ime samo enega dela ljudstva, ki pripada jezikovni skupini Slovanov. Ob tem je nujno potrebno izpostaviti tudi dejstvo, da ime Slovan nikdar ni predstavljalo nobenega ljudstva ali naroda. Gre le za jezikovni pojem.

  • Vrhovni sodnik

   V 6. in 7. stoletju se je za Slovenijo (Sclavinio) štelo ozemlje današnje Hrvaške (Slovenijeh in Dalmacija), kot tudi južneje, vse do Makedonije. Zgodovinsko delo Helmolts Weltgeschichte o tem pravi sledeče: »Poroča se, da so Hrvati prišli s severa po pričevanju cesarja Konstantina Porphyrogenetosa, v letu 626 premagali Obre in postali neodvisni prebivalci na osvojenem ozemlju…..Vendar se moramo spomniti, da je celotno, danes s Hrvati zasedeno in po njih poimenovano ozemlje, pred tem pripadalo Slovencem in se je imenovalo SLOVENIA. Sčasoma so se tod slovenski rodovi pomešali s hrvaškimi. Danes spominja samo še ime Slavonija, del hrvaškega kraljestva ter slovaški rod v Ogrski, na stare lastnike in na panonsko slovensko kraljestvo«.

   »Tisti rodovi, (Slovanov, op.p.) ki so bili naseljeni v starih rimskih provincah PANNONIA, NORICUM, RAETIA, VINDELICIA, so se imenovali s skupnim imenom SLOVENI ali SLOVENCI (Slawen oder Slowenen)«. ‘Slovenci’ (‘Slowenen’) smo torej po smislu citirane trditve v ‘Helmolts Weltgeschichte’ nosili ime ‘Slovenci’ že v starem veku pod Rimskim cesarstvom in ugotavlja, da danes edini od Slovanov nosimo ime Slovenci (‘die – heute den Namen Slowenen allein fuehren’). Povsem logično je, da je bilo ime ozemlja, ljudstva imenovanega Sloveni, lahko samo Slovenija, kar torej pomeni, da je ime dejansko še veliko starejše in je obstajalo že pred Rimljani. Ker pa je bilo ozemlje Slovenov izredno veliko (praktično gre za celotno srednjo Evropo), so se bolj uveljavila imena posameznih provinc kot npr. Panonija, Norik itd.

   • Vrhovni sodnik

    Leta 1273 je bil v tej pokrajini (Sclavoniae/Slovenijeh) sklican prvi znani zbor z ohranjenim zapisnikom in sklepi. Zbor je bil zagotovo sklican tudi že prej, vendar o tem ni nobenih ohranjenih virov. Viri so seveda napisani v latinskem jeziku, kakor je bil to takrat običaj po vsej Evropi. Takratni zbor je zabeležen z latinskim imenom Congregatio Regni tocius Sclavonie generalis, ali po domače, slovensko – Splošni zbor celotne kraljevine Slovenije. Njegove odločitve se imenujejo statuta et constitutiones, čemur bi v prevodu rekli pravila oz. zakoni in ustava. Knezi ali vojvode oz. bani Slovenijeh so v virih zabeleženi kot Dux ali Banus Sclavoniae oz. Dux ali Banus Sclauonia.

    Da gre v resnici za Slovenijo in ne za Slavonijo, se imamo zahvaliti Antonu Vramcu, ki nam je originalno ime v slovenskem jeziku posredoval v svojem delu Kronika iz leta 1578. Vramec v svoji Kroniki povsem jasno govori o deželi, kraljestvu ali orszagu, v kateri je sam prebival, ki se je takrat v domačem, slovenskem jeziku imenovala Slovenieh, latinsko pa Sclavoniae. Govori tudi o deželi z imenom Horvateh, kjer so živeli Hrvati. Ker je dežela Horvateh lahko samo Hrvaška, je povsem jasno, da je dežela Slovenijeh lahko samo Slovenija in nikakršna Slavonija. Končnici obeh dežel sta samo zapisani v obliki, kakršna je bila takrat v navadi pri panonskih (ogrskih) Slovencih.

    Tudi latinski zapis iz leta 1520, ki se glasi »domus vallis Scti. Johannis bapte in Sclauonia«, ki se nanaša na kartuzijo Žiče, potrjuje dejstvo, da Sclauonia ne pomeni nikakršne Slavonije, temveč Slovenijo, saj je Žička kartuzija nedvomno »hiša v dolini Sv. Janeza Krstnika« in je v Sloveniji, ne pa v Slavoniji.

    Enako velja še za kartuzijo Jurklošter, kjer je za leto 1520 prav tako zapisano, da gre za »dolino Sv. Mavricija v Sloveniji«, lat. »vallis Sancti Mauritii in Sclauonia«.

    Ker smo Slovenci živeli razdeljeni med različne vojvodine (Koroško, Štajersko, Kranjsko, Istro, Goriško –Gradiščansko) in tudi kraljestva (Avstrijsko, Ogrsko), se v naslednjih stoletjih ni uporabljalo ime Slovenija. Obenem pa je zanesljivo, da ime tudi ni šlo v pozabo. Latinščino je postopoma zamenjala nemščina in zato se v 16. in 17. stoletju pojavlja nemški izraz Windischland, kar prav tako pomeni Slovenija.

    Najverjetneje ni slučaj, da se je ime Slovenija v izvirni slovenski obliki ponovno pojavilo leta 1834. V tej obliki, jo je oživljeno, posredoval Slovencem Rus Jurij Venelin. Izdelal je obsežno študijo o ljudstvu Slovenov in narodu Slovencev ter svoje delo poimenoval Starodavni in današnji Slovenci. V svojem delu je tudi imenoval deželo našega naroda – Slovenijo. Venelin je poznal tako latinščino, grščino, kot tudi nemščino in francoščino ter številne Slovanske jezike, zato je jasno, da si imena ni izmislil, temveč ga je izbrskal iz starih zgodovinskih virov. Popolnoma znana mu je bila tudi razlika med Sloveni in Slovani. Najpomembnejše pri vsem tem, pa je zanesljivo to, da Venelin govori o Sloveniji že pred našim štetjem. Te njegove ugotovitve, pomenijo, da je ime Slovenija še mnogo starejšega izvora, kot smo mislili do sedaj, kar bo v njegovi knjigi najbrž podprto tudi z viri, za katere sami do danes nismo vedeli, ali pa jih »naši zgodovinarji« niso uspeli najti. V tem delu se ugotovitve Jurija Venelina povsem ujemajo s trditvami v zgodovinskem delu Helmolts Weltgeschichte.

   • Slovenec

    Kaj so bli pa takrat tvoji? Albanski Kelti?

    • Rožle

     Ber pa tih bod …

     • Slovenec

      A to so izseki iz “Belega panterja”? A še ni nben Ivanu povedu, da Grosuple nikol niso ble del Karantanije, PA TO …? L.R. SLOVENEC

  • Slovenec

   France Prešeren: “Prišli bi že bili Slovencam zlati časi, ak klasik bil bi vsak pisar, kdor nam kaj kvasi.”

 • slaipowi

  Pa to vse že vemo tudi ali pa predvsem tisti ki ne maramo SDS. Te je pa trena spomnit na vse to. Ker za njih je jajo edini in zveličavni. Kaj ne Olga, Nata, Vera, Karlina…? Same izbrane “mladenke”, ki tega niso vedele.
  Domovinska vzgoja po desnakarsko. Vse je to “naše”… Banda pokvarjena.

  • Slovenec

   Ja …. kažejo kozolce, kurente, tromostovje, Franceta Prešerna, Martina Strela (čeprav ga že v Železni Kapli nihče več ne pozna) ……. kot da ima SDS kaj skupnega z vsem tem …. LOL strankarska reklama ko v S.Koreji …. “Glejte kako lepe hribe imamo!” ….. drgje jih itaq nimajo …. LOL

   • neny

    hm na levi splošno zdivjate, če vidte kaj slovenskega. Dober so vas scentrifugurali v Afriki…:) Venezuele ne =bete, imate jo sam za reklamo.

    • Slovenec

     Razn kozolca je vse tuje … lol

     • neny

      IQ pod nulo.

     • Slovenec

      A Tina nea ni več Messijeva? IQ pod nulo.

     • neny

      Ja rojena Italijanka a ne, papagaj. :)

     • Slovenec

      Ne rojena …. prodana …. lol

     • neny

      Tolk si zabit, da ne ločiš med državljanstvom in poreklom? Pomožna šola.

     • Slovenec

      A vino s slovenskim poreklom prodan v Italiji je pol še kr slovenski ….. jst sm pa mislu da je od tistga, ki je kupu flašo …. joj, joj, joj …. c,c,c,c,c ,,,,

     • neny

      ba bla ….ne razumeš nič.

     • Slovenec

      1 : 0 za mene!!!!!!!!!!

     • neny

      ne splača se… kaj tekmuješ z mano? haha odrasti.

     • Slovenec

      1 : 0 za mene!!!!!!!!!! PRIZNAJ!!!!!!!!!!!!!!!

     • neny

      b.v. pejd na juliko raje hehe

     • bubamara

      Ni. Kozolci so Avstrijski.

     • Slovenec

      No, pol smo pa res u riti ….

  • realnost

   No bod dec pa povej kater je tvoj zveličavni? Obljubim da se ne bom smejal in bom resno razmislil če je boljši od jajota! Mogoče pa imaš v rokavu res pravega asa zveličavnega..

   pa ne pusti nas dolgo čakati……

 • Vrhovni sodnik

  Valentin Vodnik pravi:
  “Od prvega tukaj
  stanuje moj rod,
  če ve kdo za drujga,
  naj reče, od kod.”

 • sunday

  vse o.k. seveda je še mnogo stvari, ki bi jih veljalo zapisati, vendar pogrešam frana miklošiča!!!

 • bubamara

  Jaz sem ponosen na svoje sosede, ko so mi fovš za mojo živo mejo. Tako je visoka, da ne vidijo na moje dvorišče.

  • Zgornji

   ;-)

 • Slovenec

  Zakwa pa niste še Melanije propal? Namest kozolca sm mislu, pa to …

  • neny

   Tomo Križnar je tud prodan, pa kwa pol, a je NUBAR. ;)

  • Rožle

   Ti pa tvoj Videotekar … !

   • Slovenec

    Ni dvakrat za rečt, da je tale Janez Komenda res Ježek ….. ta ma tolk filmov u glav, da jih še Holivud ni nardiu tolk …

 • Janez

  PLAČEVALCI !
  V HUDO. – EX KP, ZK “POKVARJENOST”
  PROGRAMIRANEGA “ROBOTKA” F. TUNNEKA
  – DAJTE ZASTARELO PROGRAMIRANEGA ” ROBOTKA- TUNNEKA” DOL S TEGA OK PORTALA !
  Vaš
  “Robotek” TUNNEK – TU NIČ NE RAZUME, IZČRPAL SE JE, PREGOREL BO !
  Samo jamra in teži še.
  Vsaka malenkost – ga moti !
  Saj bo. odšel s tega ok domoljubnega portala: LE DENARJA MU NE VEČ DAJATI !
  Pa?
  BO ŠEL. TUKAJ BO ŠE PREGOREL IN – KAR – “UMRL” Umaknite ga s portala! L.r. J. KOMENDA

  P.S.
  STARA SLO LJUDSKA PESEM “RANJENI JUNAK” O OBRAMBI DOMA PRED TURKI.

  https://www.google.si/search?q=ranjeni+junak+slovenska+gruda&oq=ranjeni+junak+slovenska+gruda&aqs=chrome..69i57j69i60l2.32934j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Slovenec

  Guiseppe Tartini, Tania Romano, Josef Ressl, Tomaž Barada (tekwando) …. sami naši …..

  A na Avsenika, ki je ponesel ime in glasbo Slovenije po CELEM SVETU (poleg Josipa Broza Tita), ste pa čisto pozabili?!!! Ovce nevedne …..

  • bubamara

   Tito je špilal pri Avsenikah?

   • Slovenec

    Ne … Avsenik je špilal pr Titu …

 • Slovenec

  TO SO PRAVI ZASLUŽNI SLOVENCI, NE PA VI!!!

  https://ibb.co/iKh4Ck

  • Slovenec

   Kwa pa dons?!!! Jankovič si naroči Ceco, Janša Thompsona al pa kakšn yugo-rock band, Pahor se pa slini ob četvorki in mladih srednješolskih ritkah … SRAMOTA!!!

 • Janez

  No !
  PRAVIČEN JE TREBA BITI !
  Celo !
  DO RES NEPRIJETNEGA EX KP, ZK, ZL, GNEZDA PROVOKATORJA – F. TUNNKA !
  V
  KONTEKSTU JE POTRDIL, DA IMA TUDI R. SLO “SOVA” – RES ” RDEČE OČI” OZ. JE “baje “RDEČA”
  To !
  O – R. SLO “SOVI” SEM DOMNEVAL JAZ- JANEZ KOMENDA. Zato sem dajal v LINK RDEČEOKO SOVO.
  Torej !
  O
  Tem kako je z baje
  RDEČEOKO R. SLO “SOVO” NA UGOTOVI R. SLO PARLAMENT. Mar ne ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  Jaz sem le – domneval. OPOZORITE SLO PARLAMENTARCE – NA BAJE “RDEČEOKO” R. SLO “SOVO”

  https://www.google.si/search?q=sova+voluharica&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPor_H7dnUAhWFwBQKHT7MCGUQ_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=tBP5_UzluuG66M:

  • Slovenec

   Ti maš pa res celo videoteko u glav …. ne sam film …

 • if

  Joe Sutter, oče Boeinga 747 (http://www.bbc.com/news/business-37231980 ), otrok očeta Franca Suhadolca iz Dobrove pri Ljubljani in matere Rose (Dunajčanka).
  Tega moža lahko dodamo v niz aktualenga članka.

 • Norm Kinley

  Prebral. In vse to so nam vzeli rdeči degenerirani izdajalski prašiči in srbjanci.bomo to parazitsko rdeco izdajalsko drhal ze koncno odstranili?

 • Slovenec

  Brez!
  AVSENIKA je tale
  Prispevek?
  NIČVREDEN!!!!! L.R. SLAVKO IN VILKO AVSENIK

  • Norm Kinley

   Tudi Avsenik, katerega so preganjali komunisti.

 • Norm Kinley

  Tudi vsesvetovno znana pesem SRBE NA VRBE je delo slovenskega avtorja, katero so ponarodili celo Hrvati, ko so se teh plemenskih zajedalcev otepali skozi svojo burno zgodovino.

 • Norm Kinley

  Robert Beranek, prvi slovenski stripar, žal zverinsko umorjen s strani rdečih opic. Prav tako Balantič, veliki sliovenski pesnik, zažgan pri živem telesu s strani rdečih pizd. Oba sta bila Domobranca.

  • Slovenec

   Baye se domobranci se radi vžgejo …. se bo treba bol v senci držat pr tej sparini.

  • radames

   JOŽE Beranek. Ilustrator revije Slovensko domobranstvo.
   Za začetek mu je rdeča drhal odsekala obe zapestji. Da ne bo več risal.

   • Norm Kinley

    Oops. Jože je bil ja.

   • Slovenec

    Začetek je že dober …. kwa je blo pa naprej?

 • Norm Kinley

  Ogromno sposobnih, svetovno znanih osebnosti, vecinoma preganjanih s strani rdecih degeneriranih cefurskih polpismenih izdajalskih pizd, ki so unicile cele rodove. Kolikor vem, med temi pizdami ni niti enega velikega Slovenca, sama degenerirana opicja drhal.

 • Zgornji

  IN, SEVEDA STE POZABILI NA NAAAAAAAJPOMEMBNEJŠE : STVARNIK JE ZNOVA SPREGOVORIL CELOTNEMU PLANETU RAVNO PREKO SLOVENCA JAKOBA LORBERJA !!! ! !!!

  • Norm Kinley

   Njega pa ne poznam.

   • Slovenec

    Avstrijc …

   • Zgornji

    Ja, verjamem, kajti Povsod po svetu ga Bolje poznajo kot pa raaavno pri nas v domači deželi. No, pa saj je tudi to že prerokovano že pred cca 2000 leti. Imaš pa marsikaj od njega na Internetu. Lp + mst.

 • Get Smart

  Dober prispevek. Kaj lahko iz navedenih dejstev razberemo?
  VSE, kar je navedeno, je bilo USTVARJENO, NAREJENO s pridnimi, poštenimi, delavnimi SLOVENSKIMI ROKAMI. VSE. Ker tak, torej k poštenem delu, k resnicoljubju, k človekoljubju, k SVOBODI je od pamtiveka zavezan SLOVENSKI DUH, taka je SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA,
  za razliko od
  KOMINTERNISTIČNE oziroma tukaj predvsem MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  “kulture smrti”,
  ki jo izvajajo MURGL JUGOKOMUNISTČNE kreature, ki se trenutno ponosno skrivajo za novo-obraznimi maskami KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, kot so
  SMC SD DeSUS ZL LDS PS ZaaB ZSD Verniki v Šoltesa, ćisto nova maska Levica …,
  Kot pove že imenovanje samo, je JUGOKOMUNISTIČNA “kultura smrti” živo nasprotje slovenske kulture.
  Kaj zaznamuje, kaj so “odlike” kominternistične oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE “kulture smrti”?
  S čim se lahko pohvalijo MURGL JUGOKOMUNJARE?
  – da so “ponosni” nastavljaći dupeta — nastavljalci anusne odprtine gazdi in da ga gazdi ponosno pušijo nje;
  kakšen ustvarjalni napor, ha?
  – pohvalijo se lahko, da so “premalo” neoboroženih, golih, bosih in z žico zvezanih otrok in žensk posilili, zaklali, zmetali v jame in živih zabetonirali,
  – pohvalijo se lahko, da so v zadnjih 70 letih naropali najmanj 50 milijard;
  brez izdatne podpore KOMINTERNE seveda ne bi šlo,
  – pohvalijo se lahko z uničenjem na tisoče in tisoče podjetji,
  – pohvalijo se lahko z naropanimi podjetji, ki so jih prenesli na račune FORUMA 21 (takorekoč vse nekdaj skupno premoženje ljudi, ki je trenutno še prijavljeno v Sloveniji), ali pa na JUGOKOMUNISTIČNE račune na Hrvaškem (Mercator, Droga itd.) ali pa so jih prepisali na tovarišijske KOMINTERNISTIČNE oazne račune,
  – pohvalijo se lahko s posebno vrsto ljubezni do psov, če posiljevanje psov razumete kot kjubezen, seveda,
  – pohvalijo se lahko z večno zvestobo pedru, pedofilu, posiljevalcu in morilcu otrok Josephu Brozu Titu,
  – pohvalijo se lahko, da je vsak lajež, ki pride iz njihovega gobčka, KOMINTERNISTIČNA ali MURGL JUGOKOMUNISTIČNA LAŽ
  itd.

  Zato, kot lahko vidite, Slovenija in SLOVENSKOST ni in ne more biti njihova opcija in je ne morejo smisliti.

  Pamet v glavo.

  • Slovenec

   Čuj …. kdo je pa tist hrib pozidu na naslovni sliki?

  • Norm Kinley

   Da, rdece pizde so samo unicevale, kradle, pobijale. To je bila sama drhal, polpismene opice, defektoidne pižmovke, izdajalci slovenstva.

  • neny

   in
   – pohvalijo se lahko z večno zvestobo biseksualcu, vrhunskemu dramaturgu z največjim tičem, fascinantnemu zagovorniku swingerstva, ki se je boril za pravice do posvojitve otrok vseh retardiranih Slovencev. .

 • Zgornji

  BAAAAAAANDA POKVAAAAAARJENA NAS JE PA V OSNOVNI ŠOLI UČILA, DA JE SLOVENSKI JEZIK ZANIČ KER IMA “IZUMIRAJOČO” DVOJINO … JA PA KAAAAAJ ŠE !!! ! !!! BEDNIKI BENI BEDASTI !!! ! !!! TROJNA DUHOVNA SLEPOTA VAM JE ZAMEGLILA POKVARJEN UM !!! ! !!! STRAAAAAAAN Z VAMI, BEDNIMI BOLANIMI POKVARJENIMI ZLOBNIMI UNIČEVALCI NARODA !!! ! !!!

  • Rožle

   Pa dobr no ..

   • Slovenec

    Tale je pa nov … bo kr pasu.

  • Norm Kinley

   Udar na udar, naj crkne rdeca pizmovka! Preklete kurbe nicvredne rdece morilske izdajalske. Proletarska, cefurska mentaliteta lopovstva, laži, kraje, hrbtoštihaštva! Dvojina je svetovna posebnost, ki priča o kompleksnosti jezika. Naš jezik je še danes verjetno prvi na svetu po kompleksnosti, kar nas uvršča v sam vrh neke dobe civilizacije. Dokler niso prišle opice z rdečo zvezdo, in vse uničile…

 • Slovenec

  Ružla, dej tole Vrhovnemu u kastlc vrž ..

  https://ibb.co/iKh4Ck

  • neny

   in še tole listino zahvale mu daj poleg:

   – mi na levi se lahko pohvalimo z večno zvestobo biseksualcu, vrhunskemu dramaturgu z največjim tičem, fascinantnemu zagovorniku swingerstva, ki se je boril za pravice do posvojitve otrok vseh retardiranih Slovencev. .

  • Janez

   Aha !
   MARŠAL TITO=WALTER J. WEISS poljski Žid – zloinec – celo z Avseniki poje !
   No!
   Naj?
   Ta R. SLO “SOVA” VSAJ TO UGOTOVI, KDO JE MARŠAL TITO RES BIL.
   In – to preko Parlamenta R. SLO
   – TO JAVNO RAZGLASI: MARŠAL TITO JE BIL WALTER J. WEISS, AGENT VEČIH STRANI.
   Mar ?
   Bomo navadni penzionisti – več vedeli – kot R. SLO “SOVA”
   MAR ?
   Bodo
   Mladino v šolah še vedno zavajali – z Josipom Brozom iz Kumrovca. L.r. J. KOMENDA
   JOŽEK BROZ IZ KUMROVCA ?
   Mrtev – vsaj 1939. Če ne že 1913.

   https://www.google.si/search?q=sova+voluharica&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPor_H7dnUAhWFwBQKHT7MCGUQ_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=tBP5_UzluuG66M:

   • Slovenec

    Dej ti men razlož
    zakwa?
    bi en poljski
    Žid!
    za
    novo leto!…
    poslušu Avsenike?

 • Norm Kinley

  Familija Sirc, pionirji tekstilne industrije v Sloveniji. Starša mislim da umorjena s strani rdece izdajalske drhali, sin Ljubo na srečo ušel tem izdajalskim cefurjem in opicam. Umrl nedavno.

 • Rožle

  Jutri pa spet nadaljevanje ….
  … Fičfiriča ….

  • Slovenec

   A se že ve kdo je žrtev? Ta zaklan al klauc?

   • Rožle

    Počaki no še mal ..tam nekje do 28 dela …pol bo pa že konc sezone ..

 • Norm Kinley

  Darko Mavsar, jugoslovanski prvak v metanju kopja še v stari jugi. Familija živa pometana v ogenj s strani rdečih kurb, mislim da 8 članov, za katere je pogreb spremljal en in edini človek – najmlajši, še ne 13 letni edini preživeli član družine, katerega tudi pri 14 letih pride ubit vosovec.

  • Slovenec

   Čuj …. kolk je zdjle ura pr vas?

   • neny

    V Halozah je ni…. Afrika.

    • Slovenec

     Za Argentino me zanima ….

     2 : 0 za mene!!!

     • neny

      Jp sova. Se boš moral pa bolj potrudit …. slab ti gre.

     • Slovenec

      Sem se že …. njegov ID se nahaja v Argentini.

     • neny

      pol bo še en mrtev.

     • Slovenec

      2 : 0 za mene!!!!!!!!!! PRIZNAJ!!!!!!!!!!!!!!!

     • neny

      bogi si, Potrudi se. Če hočeš sam to, da ti grem na pogreb je že velik.

     • Slovenec

      V božjih rokah je kdaj bo komu odbila zadnja ura …. no …. če se UDBA drač ne odloč, pa to …

     • neny

      kaj maš spet slab rezultat. :)

     • Janez

      Zmatran je.
      Včeraj je ob 24h vabil moderatorja na LGBT pohod po Tivoliju. L.r. Janez KOMENDA
      P.S.
      NAJ SPI – ZMATRANA SOVA. ČEPRAV RDEČEOKA. SOVE SO SUPER ŽIVALI.

      http://ptice.si/naravovarstvo-in-raziskave/karizmaticne-vrste/velika-uharica/

     • neny

      sranje…….pa to. Kako folgaš tri kompe žigat…

     • Janez

      TUNNEK ?
      JE DANES !

      Zmatran, zaspan boječ – nespečen ” zajček”

      TALE PRAVI DEDEC OD J. CAFRUNE – JA – v LINKU !

      – NAJ BO TUNNKU – ZA VZOR PRAVEGA MOŠKEGA !
      S pesmijo pravega
      – MORILCA
      A. Cresserija, ki je fental žensko, ki ga ni marala :
      učitelj in glasbenik je bil morilec Cresseri., iz SALTE V S. ARGENTINI.
      BOMO TUNNKU – POKVARILI SPANJE !
      Pa?
      Saj Tunnek ne zna ŠPANSKO. NE BO NIČ RAZUMEL. L.r. ex knjižničar Janez K. KOMENDA
      P.S.
      A je pomembna, ta pesem.
      V
      J. AMERIKI JO VSI POZNAJO, KER Z NJO SVARIJO LJUDI – PRED ZAPADANJEM V UMORE

      https://www.google.si/search?q=la+lopez+pereyra+2.+version+jorge+cafrune&oq=la+lopez+pereyra+2.+version+jorge+cafrune&aqs=chrome..69i57j33.40069j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Norm Kinley

  Da ne pozabimo Ivana Krambergerja, kralja slovenskih src. Ubili so ga tardeči izdajalci in kriminalci.

  • Slovenec

   Kdo je pa tiča zaklal?

   • Norm Kinley

    Pedra je zaklal čefur, tudi peder. Levak.

 • Norm Kinley

  Kaj pa so komunajzerske kurbe pridelale? IĆ, LOPOV. IĆ, MORILEC. IĆ, HRBTOŠTIHAČ. IĆ, LAŽNJIVEC.

 • Norm Kinley

  Ali ste vedeli, da je bilo po vojni “nacionalizirano,” 213.000 ha povrsin! Lastniki pobiti, izgnani, fabrike zaplenjene, lastniki pobiti…

  • Slovenec

   A po osamosvojitveni? Bi reku, ja …. kr cerkev je pobrala več kot 213.000 ha hoste.

   • Vrhovni sodnik

    Spet ne razumeš, redno tabletke jej

 • Norm Kinley

  Dr. Anton Basaj, prvi antikomunist in organizator Slovencev v obrambi pred degeneriranimi izdajalskimi rdečimi pizdami.

  • Slovenec

   Tega pa ni na Fejsbuku …. hmmm ….

   • Norm Kinley

    1vi slovenski parlament l. 1945, samostojna Slovenija.

    • Slovenec

     “1945, samostojna Slovenija.” ….. zdej pa še Rožletu in Janši povej to, da nauta bedarij okol trosla …

 • Norm Kinley

  No, lahko se tudi pohvalimo z pobojem 30.000 rdečih izdajalskih pizd že med vojno s strani Domobrancev.

  • neny

   To je naravno….Svetlana Makorovič tako prezentira.

   • Norm Kinley

    Seveda je naravno. Boš gledal izdajalsko rdečo pizdo, da te ubije za brezveze?

    • neny

     Ja Makarovičevi pojdi a ne.

     • Norm Kinley

      Ja saj bomo sli. 29 u Lublan ane?

     • neny

      a jo boš vidu?

     • Norm Kinley

      Ne vem. Zakaj? Bi rad, da ji kaj sporocim kurbi čefurski v tvojem imenu? Ne vem, ce bos prisrl na vrsto, ji mamo že mi en kup za povedat. Lahko pa izrazis zeljo, pa ce jo vidim, pa jo bom vprašu.

     • neny

      Pazi na higieno, ker je občutljiva.

     • Norm Kinley

      A daj no. Smrdljiva, pretobakana, prečikana, prepita čefurska kurba. Ta sploh ne ve, kaj je to higiena.

     • neny

      ja boga si.

     • Norm Kinley

      Prosim?

     • neny

      -:)

     • Norm Kinley

      Zenski spol? Ja boga si. Sploh mi ni jasno, kaj hoces povedat. Bi bolj razumljivo? Hvala.

     • neny

      na treh kompah si hkrati inštaliran…tud Komedna je fogl – jež. .

     • Norm Kinley

      Ja zdej mi pa sploh ni nic jasno? Komedna je kdo? Jež? Fog? Misliš foglof tunek?ajaaaa, ti misliš, da sem jaz tunek pa jezek teka teka?

     • neny

      ti dober veš..pa to.

     • Norm Kinley

      Lol si me nasmejal/a…. Nisem jaz tunek pa ne oni jezek. Preveri moj ip in ip unih dveh.

     • neny

      aha………živčki…. pa to…

     • Norm Kinley

      Ok, neny, zmagala si. Zenska. Osnove racunalnistva, pa se pol lahko tudi sebi smejiš. Znas preveriti ip racunalnika?

     • neny

      ne lub se mi več…pa to.. Kaj bo lepga Kondemna :)

     • Norm Kinley

      Prou. Sama kompliciras, pa se še sama odkomplicirej.

     • neny

      pa tri kompe ej…pa to.

 • Norm Kinley

  In pa vsem domobrancem v teritorialni obrambi, da so te srbske polcivilizirane majmune 1991 nagnali v njihovo pašaluško vukojebino.

 • Janez

  TUNNEK !
  Baje “sova” ima – pa res rdeče oči in pamet.
  To vemo vsi. Naj se naspi. Ta sova od Tunneka – je. Ves praznični dan? Delala. L.r. J. Komenda

  Ps. Rdečeoka sova.

  http://ptice.si/naravovarstvo-in-raziskave/karizmaticne-vrste/velika-uharica/

  • neny

   žalost pa to…

 • Norm Kinley

  In pa še znani, še kako resnični slovenski pregovor, ki ga danes pozna cel svet:samo crknjen rdečkar je dober rdečkar, v originalu pa:samo mrtev komunist je dober komunist.

 • Norm Kinley

  Ali ste vedeli, da je bil ivan maček pižmovka? To je produkt ljubezni med sorodniki.

  • neny

   sraje ej…pa to. .

   • Norm Kinley

    Jp. Defektni produkt medsorodniske ljubezni.

    • neny

     a maš pa res tak doma ….sraje pa to.

     • Norm Kinley

      Zakaj mam jaz smolo? Nista mene pridelala brat in sestra, tako kot to izrojeno rdeco pokveko. On je mel smolo, kar se je odrazalo tudi v njegovem dojemanju realnosti. On je bil defekt, genska anomalija, jalovec, pizmovka. Izrodek narave, zgresena veja.

     • neny

      kolk dialektov obvladaš pa to….

     • Norm Kinley

      Samo gorenjskega, ker sem gorenc.

     • neny

      Nis več v CLEVELANDU …pa to… a si učer prletu al kok.

     • Norm Kinley

      Wtf? Jaz sem kranjcan. Kašn cleveland? A ga mas ti mal pod kapo, a?

     • neny

      Ka si z Brnika prletu in si se ustavu na treh kompih…pa to… u Kranju pa to..

     • Norm Kinley

      Hehe. Ti ga pa biksas. Jaz pisrm s telefonom.

     • neny

      ja pa tri maš.. al kok…. pa to..

     • Norm Kinley

      Zakaj tri? Samo enega imam.pa kva ti je baba? Kok si stara? Greva na kavico zle, da bos vidla, kdo sm. A si z nasih koncev?

     • neny

      KONMENDA …..si cel prestrašen….pa to.

     • Norm Kinley

      Iz komende si? To je pa se kr blizu. Jutri v Botani se dobiva na kavici? Pa ne vem zakaj bi bil prestrasen?

     • Janez

      Ne !
      Zakaj?
      Jaz sem dobrodušen, razgledan penzionist. Plesalec.
      Zaskrbljen sem le – da bojo vse tako zafurali. Da niti penzij ne bo. Le to. L.r. J. KOMENDA
      P.S. RAD IMAM LATINO GLASBO. SUPER PLEŠEM
      https://m.youtube.com/watch?v=uAqF7S-HBgI

     • Norm Kinley

      Aja janez, ona misli, da sem jaz ti. Lol haha…..men pa nc jasn, kva zj opleta z eno konendo….

     • neny

      haha…pa to.

     • Norm Kinley

      Babe ste cudne, ampak ti si pa extra cudna. Sam povem, pa to.

     • neny

      skuliraj se… pretegnjen si KINMENDA. . .pa to.

     • Norm Kinley

      Skuliraj se ti, zenska. Ti mi utrujas neki…. Si preneumna, da bi preverila ip…. Prasaj brata, sina, moza, ce je kaj bolj tehnicno podkovan v racunalnikih, kako se preveri ip racunalnika.

     • neny

      …tud osnove računalništva ne obvladaš….

     • Norm Kinley

      Na tapravga si se spravla. Hoces, da ti povem, tocno, kje si doma? Ves, imam ravno izobrazbo s tega podrocja…

     • Norm Kinley

      Pomoje ti ni prav, ko pisem o rdecih pizdah. Si iz ene take familije? Pol te razumem…. Nimas kontre, resnica je pa pac taka…

  • Janez

   No – tako info !
   Poplakne
   – le požirek mezcala=mehiško žganje ! Se mi je zdelo.To o “mačku” L.r. J. KOMENDA

   https://m.youtube.com/watch?v=uAqF7S-HBgI

   • Norm Kinley

    Ja, to je bila varovana skrivnost. Direktno je produkt mislim da med bratom in sestro. To je bila zelo cuvana tajna.

 • Vrhovni sodnik

  https://www.youtube.com/watch?v=l8-dXqUo7pk&t=4813s , posebaj bodimo pozorni na haploskupino R1a takoimenovano arijsko skupino,, pa poglejmo koliko jo imamo mi in Rusi, koliko pa Nemci, pa so se tako visoko nosili, imajo jo toliko, kot Laponci

  • Rožle

   … že 30 let sedim na peronu …

   • Vrhovni sodnik

    Ti kar sedi še na daljnih 30 let

  • Norm Kinley

   Mi smo gensko vezani na sever, s cefurji imamo bore malo skupnega. Cefurji niso nasi bratje, so samo nasi paraziti.

  • Janez

   O temah
   Kot so Soros in židovsko- sefardijske domnevne zarote ?
   Sem zasledil na internetu – so i avtorji SRBI
   precej pisali
   – Dejan LUČIĆ – V ZADNJEM ČASU,
   – DR. JOVAN I. DERETIĆ – O IDENTITETI BROZ-TITA, O SRBIH NASPLOH
   – RAZISKOVALEC Tita Petar Pero SIMIĆ – PA JE ŽAL – UMRL, LETTO DNI NAZAJ.
   Toliko.
   Jaz
   Le bolj
   Ostro pišem.
   Sem pa
   – ABSOLUTNO IN IZKLJUČNO
   – ZA PARLAMENTARNO, REDNO POT – DOMNEVO RAZJASNIM SAM !
   – URADNO NAJ JO PA UREDI
   ZA TO PLAČANI Parlament, Vlada, Ministri itd. Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

   • Mate

    Nauči
    -se
    -pisat
    -predvsem pa ne piši bedarij

 • Janez

  Tega ?
  V sorodstvu – je bilo včasih prcej !
  Jaz?
  SEM IZ KOMENDE. TAM JE TEGA MANJ.
  NESPOSOBNIH LJUDI NISO MARALI. ŠLI SO V SAMOSTAN.
  Komenški moški
  So po ženske hodili – v hribe.
  Kot po semenski krompir.
  V
  Hribih – so ženske in krompir? Najboljši. Dejstvo. L.r. KOMENDA

  https://www.google.si/search?q=noche+de+ronda+augustin+lara&oq=noche+de+ronda+augustin+lara&aqs=chrome..69i57j0l3.30648j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Norm Kinley

   Ja ne vem tocn, iz kje je bil macek. Vem da iz enih brd, bogu iza nogu. Tam so se kar malo na poces, verjetno so se tudi kar malo med sabo klali, itak nihce za te avstralopitke sploh vedel ni…. Bogsigavedi, kaj so ti defekoidni majmuni poceli tam v brdih. Med sabo so se pa tucali ko nori ja….

   • Janez

    Iz Zadobrove !
    Okoliš Zadvor, Kašelj, Sostro. Od tam.
    Jaz sem precej hodil z avtobusom s knjigami iizposojati knjige okoli LJ..
    Pa?
    Te ljudi osebno poznam.
    Tudi ok potomce ok očetov – pobitih domobrancev.
    Zato – tu – protestiram – proti
    – žaljenju domobrancev.
    Dosti jih je bilo normal. Ok. Težki časi so bili. Pač. L.r. J. KOMENDA

    • Norm Kinley

     Domobranci so bili kristjani. To se pri njih ni dogajalo. Dogajalo se je med zapuscenimi famulijami, ateisti, pijancki, hlapci.

     • Janez

      Ja!
      Se strinjam. V divjih familijah – pač.
      Zato – jim je šla Cerkev ?
      tako na jetra. Ker RKC je bila pač – za družinski red. Že spim. Drugič. L.r. J. KOMENDA

 • garfi

  NWO totalitarni satanistični sistem gradijo pred našimi očmi, WTC je del tega načrta
  zgradbe iz železa so se spremenile v prah, ko se zaradi “letal” ne bi smele zrušiti
  noben požar ne stali železa, bile so namerno zrušene zminirane
  buši , obama, kilary, bill cigara so samo lutke tako kot cmerko
  kot kaže je tudi eu uporabljena za to
  če lahko pogledate in delite naprej
  Looming World Government
  https://www.youtube.com/watch?v=u9okfTbyj1w

  • Janez

   O ?
   Tem ima ecej tudi Srb
   – DEJAN LUČIĆ – NA GOOGLU .
   Premalo vem. Lahko noč. HVALA ZA INFO. L.r. J. KOMENDA

  • Norm Kinley

   Vse je produkt zidovske agende, tako, kot je bil komunizem. Pederstvo je tudi nacrtno forsirano, hocejo nas unicit pri rodnosti. Prav tako so unicili krscanstvo, edini sistem, KI SE JIM JE POSTAVIL PO ROBU IN JIH JE TUDI PREMAGAL. bel, krscanski moski-najmocnejsa, najbolj moralna, pridna, postena moralna avtoriteta, ki je bila proti lazi, umorom, zavajanju. Zato si zapomnite- resnica je vedno premagala laz, delo je vedno premagalo lenobo, krscanska druzina je vedno bila steber druzbe, DOBRO PROTI ZLU. krscanstvo je smrt za zidovstvo, in oni to dobro vedo. Vsa leva politika danes po svetu, je zlocinska satanisticna politika zidov. Zal so krscanstvo razbili, s kapitalom nacrtno unicujejo narode, nacrtno mesajo narode (pri nas z degeneriranimi, lopovskimi, neciviliziranimi cefurji, ki so ravno nasproti pol pridnemu, delavnemu Slovencu. Enako je bilo s partizani-pijanci, kurbirji, defektni izbljuvki svojih kurbirskih mater, kriminalci, izdajalci, laznivci, morilci, zaporniki, barabe, proti kristjanu-delavnemu, pridnemu, moralnrmu cloveku. Gre se za boj med dobrim in zlim, samo ti zidje ignorirajo eno stvar – NA KONCU VEDNO ZMAGA RESNICA.

   • garfi

    mafija iz ozadja je najhujša
    ljudje pasivno čakajo na zakol, kajti vsi smo ogroženi
    uporabljajo taktiko majhnih korakov

  • Slovenec

   Ti pa 30 let zamujaš. NWO je vključeval tud sesutev komunizma in širitev NATA v vzhodno Evropo.

   • garfi

    WTC-drugi Pearl Harbor se je zgodil pred 16. leti

    • Slovenec

     Plan za sesutev takratne vzodnje Evrope in Bližnjega vzhoda pa 30 let.

     • garfi

      ti prenehaj sesuvati Slovenijo

 • Vrhovni sodnik

  Tukaj se nazorni vidi, kdo so izdajalke in izdajalci Slovenstva https://www.youtube.com/watch?v=u8B-_0EG0B4

  • Janez

   Hvala !
   ZA OBJAVO TE RAZPRAVE V DRŽAVNEM SVETU.
   BOM
   KASNEJE NATANČNO POSLUŠAL TEMA ME ZANIMA.
   TA
   TEDEN PRODAJAM MOJE STANOVANJE V KRANJU – RESNO.
   ZA 80.000 €. 64 M. + KLET.
   ZELO OK JE, 100 M OD ZDR. DOMA IN DEŽURNE AMBULANTE.
   ČE
   KDO TU IMA 80.000€ GOTOVINE IN MU JE KRANJ VŠEČ. NAJ SE JAVI. L.R. J. KOMENDA

 • Janez

  ŠE INFO VSEM !

  GLEDE NAŠE R. SLO – AGENCIJE ” SOVE” !

  Včeraj
  sem lepil v LINK – SLIKO RDEČE-OKE SOVE UHARICE.
  S
  TEM SEM HOTEL LE NAKAZATI, DA JAZ IN VSI, KI SLO POLITIKO SPREMLJAMO
  SEVEDA
  VEMO, DA SO LJUDJE AKTIVNI V AGENCIJI R. SLO “SOVA”
  VERJETNO ŠE BOLJ NA EX KP, ZK NAČIN, TOREJ – “RDEČE” PROFILIRANI.

  OSEBNO
  NIKOGAR IZ TE AGENCIJE – NE POZNAM.
  KOT
  OBIČAJEN 65 LET STAR OK, NEKAZNOVAN PENZIONIST – SEM OBIČAJNEGA MNENJA !
  Da
  ta seveda pomembna agencija “SOVA” naj kar deluje dosledno po Ustavi R.SLO.
  PA
  PO VELJAVNH ZAKONIH R. SLO
  – BREZ KAKEGA “TAJNEGA URADNEGA LISTA” KOT JE TO BILO V EX KP, ZK SFRJ.
  PA?
  Seveda: v dobro, v zaščito nas vseh prebivalcev R.SLO.
  IN NE KOT “SLUGA” KAKIH OZKIH SKUPIN,
  KI BI DELOVALE CELO PROTI DOBREMU VSEGA PREBIVALSTVA IN URADNE OBLASTI.
  ZATO
  NAJ BO TA POMEMBNA AGENCIJA “SOVA”
  KAR POD “TOTALNO” KONTROLO PARLAMENTA R.SLO. KOT JE TUDI V USTAVI, V ZAKONIH.
  TAKO
  NI – LE MOJE – OSEBNO MNENJE.
  TAKO MISLI – TUDI VEČINA OZAVEŠČENIH, NORMAL SLOVENCEV.
  KER
  PA RAZNE DRŽAVNE ORGANE VEDNO TVORIJO – LJUDJE, KI V NJIH DELUJEJO !
  Sem
  Pač – tu – le nakazal,
  da verjetno dosti v “SOVI” aktivnih ljudi – je še bolj POKOMUNISTIČNO OD PREJ VZGOJENIH.
  A?
  Zdaj smo že kar dolgo – v demokraciji . Hvalabogu.
  Pa ?
  Naj se tudi kader te agencije – tega – da smo v demokraciji – res? Zaveda. L.R. Janez KOMENDA
  P.S.
  LE NA PREJLE ZAPISANO POTREBO
  PO PRILAGOJENOSTI TUDI OSEBJA “SOVE” – DEMOKRACIJI V R. SLO – SEM OPOZORIL
  SICER
  PA – NIKOGAR IZ TE AGENCIJE “SOVA” OSEBNO NE POZNAM,
  NITI NIMAM STIKA Z NIKOMER – NOBENEGA STIKA. RESNIČNO. L.R. J.K.