Analiza prvega leta Šarčeve vladavine pokazala, da vlada, ki jo vseskozi izsiljuje nadkoalicijska Levica, veliko govori in malo dela!

Premier Marjan Šarec (Foto: Nova24TV)

Mineva prvo leto vlade Marjana Šarca. Vlade, ki je samo v tem času zamenjala kar štiri ministre, hkrati pa predlagala najmanj zakonov v zgodovini vseh slovenskih vlad. Na to so opozorili celo režimski mediji, ki Šarca kljub vsem neuspehom kujejo v zvezde, med drugim tudi z rezultati javnomnenjskih anket, ki vseskozi kažejo visoko podporo vladi. “Igrati ni dovolj, funkcijo je treba izvajati. Sem dobesedno v skrbeh za Slovenijo,” pa prvo leto Šarčeve vladavine komentira predsednik Zbora za republiko dr. France Cukjati. Podobno meni tudi politični analitik Mitja Iršič, ki ga skrbi, da so se uresničile napovedi izpred leta dni, “da bo nova koalicija predstavljala kontinuiteto leve tranzicije”. Strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj Edvard Kadič na drugi strani opozarja na številne Šarčeve neposrečene izjave, poimenovane kar “šarcizmi”.

Čeprav so režimski mediji Marjana Šarca v prvem letu njegove vladavine poimenovali z različnimi superlativi, kot sta “novi Janez Drnovšek” in “Luka Dončić slovenske politike”, pa je vse očitno le fikcija. Statistika namreč nikakor ne govori v prid Šarčeve vlade. V prvem letu svoje vladavine je namreč Šarec zamenjal kar četrtino svoje ekipe. Najprej je odšel kohezijski minister Marko Bandelli, sledili pa so mu še kulturni minister Dejan Prešiček, okoljski minister Jure Leben in zdravstveni minister Samo Fakin. Ob tem je Slovenija kljub ugodni gospodarski klimi ena izmed davčno najbolj obremenjenih držav v EU, potrebnih reform ni in ni, prepočasi pa se odvija tudi dogajanje na področju velikih investicij, kot sta gradnji 2. tira in druge cevi karavanškega predora, kar kaže, da vlado bolj skrbi za gradbene barone iz omrežja Foruma 21 kot pa za dobrobit državljanov in državljank. Pri tem spomnimo še na problematiko ilegalnih migracij, ki jih vlada predvsem po zaslugi nesposobnosti notranjega ministra Boštjana Poklukarja nikakor ni zmožna zajeziti. Ob prvi obletnici Šarčeve vladavine smo za komentar prosili tudi predsednika Zbora za republiko dr. Franceta Cukjatija, političnega analitika Mitjo Iršiča in strokovnjaka za komunikacijo in osebnostni razvoj Edvarda Kadiča.

Šarec veliko govori in malo dela
Zanimivega premierja imamo in zaradi tega tudi zanimivo politiko, ki se jo po enem letu lahko označi kot vladavino, kjer ni programa, ni iniciative, nič se ne dogaja na področjih, ki so izredno problematična. Veliko se govori in malo dela,” je ob prvem letu Šarčeve vlade povedal Cukjati. Ta sicer poudarja, da se premier zelo spretno vrti na plesišču, kjer pa mu drugi dajejo ritem. “Rekel bi, da zelo dobro obvladuje nekatere stvari, na primer svoje koalicijske stranke, svoje ljudi, ne pa državniških problemov, kot so zdravstvo, dolgotrajna nega, korupcija pri javnih razpisih velikih investicij in podobno,” je dejal. Po mnenju Cukjatija se je stil Šarčevega vladanja najbolj razkril v primeru kadrovanja Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista. Prepričan namreč je, da je njegov sekretar Brane Kralj v tem primeru deloval “po ukazu premierja ali po njegovem namigu ali pa z nekim dovoljenjem, ki je v skladu z njegovo kadrovsko politiko oziroma politiko njegove stranke LMŠ“. Cukjati je opozoril še, da se je Šarec v omenjenem primeru odzval zelo zanimivo, saj se je delal, da nič ne ve o zadevi, pri čemer se je razgalila rdeča nit njegovega stila. “To je igrati, igrati za gledalce. V stilu neiskrenosti je tako prenesel naokrog javnost. Nekaj hinavskega, ponižujočega do volivcev, javnosti, je v njegovem načinu. Seveda v tem smislu, ko igra, in spretno igra, dobi tudi aplavz med gledalci. Ampak igrati ni dovolj, funkcijo je treba izvajati. Sem dobesedno v skrbeh za Slovenijo,” je še zaključil Cukjati.

France Cukjati (Foto: Polona Avanzo)

Izsiljevanje Levice
Podobno mnenje kot Cukjati je izrazil tudi Iršič, ki je poudaril: “Pred letom dni smo analitiki cinično komentirali, da bo nova koalicija predstavljala kontinuiteto leve tranzicije, se pravi ohranjanje statusa quo, deljenje socialističnih drobtinic, nadaljevanje korupcije pri velikih infrastrukturnih projektih, nadaljnje stopicanje na mestu v zdravstvu, še bolj poudarjen zunanjepolitični geostrateški pomik na vzhod in seveda manko kakršnihkoli strukturnih reform. V tem letu smo Šarca spoznali do obisti. Tako dobro, da lahko celo predvidimo njegovo naslednji prazen ‘šarcizem’. In zdaj lahko že zanesljivo povemo. Imeli smo prav.” Ob tem je izpostavil, kako Šarca in njegovo vlado izsiljuje nadkoalicijska Levica: “Ravno, ko se premier mudi v Rusiji, skupaj s trenutno najbolj osovraženim županom v Sloveniji, mu socialistični revolucionarji iz Levice grozijo, da mu ne bodo podprli proračuna brez bianco čeka za pol milijarde davkoplačevalskih evrov, kolikor bi stala ad hoc ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Pa ne prvič. Že pri sprejetju prejšnjega proračuna jim je Levica grozila z umikom podpore, če se ne vdajo njihovi totalni vojni proti kapitalistom.” Omenjeno po mnenju Iršiča tudi sicer lepo slika prvo leto sedanje vlade, za katero so bili značilni izsiljevanje Levice, Šarčevo poniževanje ‘kvaziliberalnega’ trojčka in njihova tišina, ker se zavedajo, da so brez medijsko ‘nabildanega’ Šarca mrtvi. Ob vsem tem pa je država že vse od začetka leta 2018 v nekakšnem prostem teku. Posledično se Iršič sprašuje: “Kje je pokojninska reforma? Kje so konkretni ukrepi za zmanjševanje čakalnih vrst v zdravstvu? Kje so ukrepi za razbitje koruptivnega kartela ZZZS pri nabavi medicinskih pripomočkov? Kje je konkretna davčna reforma, ki bo razbremenila delo? Kje so obljube o doseganju 2 odstotkov BDP za obrambo, kot zahteva Nato? Kje je bolj fleksibilna delovnopravna zakonodaja? Kje je zakonska implementacija izenačitve financiranja javnega in zasebnega šolstva?

Mitja Iršič (Foto: Nova24TV)

Primanjkljaj kljub konjunkturi
Iršič je pri tem opozoril, da so dobre stvari, ki so se zgodile v času prvega leta Šarčeve vladavine, posledica zunanjih vplivov, ne pa delovanja te vlade. Kot primer je navedel prodajo bank zaradi mednarodnih zavez, ki smo jih dali leta 2013 pod vlado Alenke Bratušek, ob tem pa je poudaril: “Gospodarska rast je plod inovatorjev in pridnih rok naših izvrstnih izvoznikov, ki so uspeli kljub vladi, ne zaradi vlade. Potem ko je vlada na začetku mandata napovedala totalno vojno zasebnemu gospodarstvu, že tretjina gospodarstvenikov razmišlja o odhodu v tujino. Izgubili smo Iva Boscarola, izgubili smo dodatne investicije v Lek, z mariborskim letališčem so zaradi neizpolnjevanja obljub vlade obupali Kitajci.” Po Iršičevem mnenju bo šla Šarčeva vlada v anale še s tem, da je kljub rekordnemu davčnemu izplenu sredi konjunkture, ki ji v sodobni dobi človeštva ni para, uspela pridelati proračunski primanjkljaj. “Jasno je, da govorimo o vladi, ki deluje iz meseca v mesec. Resnih analiz o posledicah trenutne javne porabe in prihajajoče krize ni. Kar bo, pa bo, čeprav se vsi v posadki zavedajo, da bo ladja slej kot prej nasedla. Seveda pa so socialne drobtinice še najmanjša stvar, ki obremenjuje ‘fiskus’. Prvo leto smo se namreč zavedeli tudi, da so novi vzorci vladanja na moč podobni folklori LDS in njegovih kasnejših otrok: udarni kadrovski cunamiji so bili na sporedu vse od začetka. Infrastrukturni projekti, kot sta 2. tir in Karavanke, že kažejo značilne znake globoke infiltracije gospodarskih lobijev Foruma 21. Zdravstvena mafija neovirano pustoši, prav tako kot v preteklosti,” je zaključil.

Ivo Boscarol (Foto: STA)

Izjava o bazenu le še ena v vrsti tako imenovanih ponesrečenih šarcizmov
Šarčeve poteze so na začetku delovale veliko odločneje, kot delujejo zdaj. Spomnimo se samo afere sendvič in primera Bandelli. V javnosti pa se je začel vzbujati občutek nihanja. Na eni strani imamo namreč nekoga, ki ga vržemo iz vlade zaradi sendviča, na drugi strani pa se opere na stotine tisoče evrov zaradi nekakšnih maket in ne vemo, kaj se dogaja s tem denarjem, pa se vseeno ne zgodi nič,” pa je prvo leto vlade komentiral Kadič. Za razliko od Cukjatija in Iršiča se je sicer bolj posvetil Šarčevi ravni komunikacije. V zvezi s tem je povedal: “Šarec se zelo dobro zaveda moči javnega nastopanja. Je šolan igralec in zna zavzemati prostor, držo telesa, zna navezovati stik s publiko. Mu pa zagotovo koristi to, da je znižal nivo retorike, se pravi, znižal je nivo zahtevnosti posameznih stavčnih zvez, začel je s ponovitvami. Predvsem pa veliko uporablja prispodobe. Te nam pomagajo, da si v življenju lažje predstavljamo določene stvari, in v politiki je marsikdaj kakšna ideja težje razumljiva.” Ob tem je komentiral tudi Šarčevo frazo, da moramo skočiti v bazen ne glede na to, ali je voda v njem topla in ne glede na to, ali je prazen. O njej je povedal: “V omenjenem primeru gre zagotovo za ponesrečeno frazo, ki jo z lahkoto postavljamo v različne kontekste in vse skupaj deluje smešno. Gre za ponesrečen pristop. Seveda pa nam ljudske modrosti vsem skupaj pomagajo bolje razumeti določene stvari, zato tudi postanejo ljudske. V tem primeru pa bo to verjetno postala fraza, ki se bo na dolgi rok vrtinčila okoli tako imenovanih ponesrečenih ‘šarcizmov’.”

Edvard Kadič (Foto: Nova24TV)

Rajko Golob

 • AlojzZ

  Šarec je postal Serpentinšek. In tudi grobar Slovenije.

  • VERZIFIKATOR

   Pritrditi ni moč topogledno,
   da je kaj postal, se res ne strinjam,
   v komentarju tole pripominjam:
   bil je namreč Serpentinšek vedno.

  • zokispoki

   To je pa tako, ce gre skorumpirani pingvin “na svoje”, de !

 • Walter Branislavec

  Veste jaz brez Tita ne morem.
  Zelo imam rad Tita, kot svojega ocija.

  • zokispoki

   Pa ne, da si bil ti tudi eden njegovih, zlorabljenih deckov ?!

   • Steiermark

    Seveda je bil, zato pa ima tale štokholmski sindrom!

  • Janez Novak

   Vlater, pa veš, da nam je Tito zakockal Trst in Gorico? Kateri norec bi se umaknil iz zasedenegaq ozemlja poražene države, čeprav je bil na zmagoviti strani? Tito se je umaknil zato, ker se je bal, da bo uveljavljen jaltski sporazum za Jugoslavijo, to je fifty/fifty. Stalin je Titovim partizanom zabodel nož v hrbet že med vojno, Tito pa je bil fanatičen komunist, ki ni hotel sodelovati z Zahodom. Angleži so do konca vojne nameravali Trst in Gorico prepustiti Jugoslaviji. Sodu dno je izbilo divajanje Titovih partizanov, ko so zasedli Trst in Gorice in so se začele množične deportacije in izvensodno pobijanje ljudi.

 • GverilaStyle

  naši politiki tud za gnoj niso dobri….tako so pokvarjeni!!!

 • tomven

  Dokler je PV bebavi klovn s šestimi popravci na šoli za lubadarje, drugače ne more biti.

 • janko

  Minilo je eno leto vladanja teh nevižnih social produktov. Pa poglejmo rezultate dela.
  Desno od izhodišča (točke 0) ne vidim nič.
  Na levi strani od izhodišča je nekaj – sami minusi…
  Vlada pa vztraja naprej… horuk, tovariši, v nove neumnosti, napake, uničevanja in barabije!

 • Franjo Trojner

  Kakšna so razmerja na politični levici in kako žajfasto vodljiv je natavljen pajac na mestu predsednika leve vlade Šarec, se je lepo videlo ob obisku predsednika leve vlade Šarca v Rusiji. Že od samega začetka obiska je Janković bil glavna zvezda, Šarec pa navaden, nepomeben igralec, pajac.
  Šarec, da se je v Rusiji pogovarjal o Merkatorju, tota je res prvoaprilska. Za v črno kroniko pa Šarčev pogovor z Rusi o izgradnji novega bloka jederske elektrarne v Krškem! Kdo je Šarcu dal privolitev, da temo izgradnje jederske elektrarne sploh prične, v katerih državnih aktih je našel podlago za to temo? Še posebej, če vemo, da smo Državljani Slovenije, ODLOČNO ZA ZAPRTJE OBSTOJEČE JEDERSKE ELEKTRARNE in NIKOLI NE BOMO DOPUSTILI, da se obstoječa dogradi!
  Zdaj lahko sami vidite, razumete, da je nastavljeni predsednik leve vlade Šarec navaden pajac v rokah tranzicijske levice, ki se še naprej želi izdatno, nenasitno napajati iz državnega proračuna na račun vseh nas. Provladni “mediji” mu pa aplavdirajo namesto, da bi zagnali vik krik, kot so ga z lažno/FAKE objavljeno novico, da se bo predsednik ZDA g. Trump grozečega tornada na Floridi loto z jederskimi raketami. Fuj pa takšna lažniva levičarska propaganda s katero se prikriva vse svinjarije doma in hujska narod, da se žere med seboj !
  Ta tako zelo odločujoč, pomemben, že kr usoden trenutek za našo državo v teh turboletnih časih v svetu in EU, ni pomebno ali smo simpatizeri, volilci politične desnice ali levice, ker bomo na koncu zaradi odločitev ali neodločitev sedanje leve Šarčeve vlade/koalicije v dreku vsi.
  Zadnji čas je, da tudi simpaatizerji in volilci politične levice končno spoznajo in priznajo, da leva Šarčeva vlada, koalicija probleme ustvarja in kopiči, namesto, da bi jih razreševala. Kajti ne moremo mimo DEJSTVA, da leva Šarčeva vlada ni zmožna predlagati in sprejeti nujno potrebnih reform, tudi zdravstvene ne in zaradi tega umirajo ljudje, pa jim ne bi bilo potrebno, še posebej otrokom ne!
  Da leva Šarčeva vlada/koalicija brutalno gazi po zaenkrat še veljavni zakonodaji in s tem eliminira ustavno demokracijo, je pa zelo resen problem, zaradi katerega nas bo prav vse kmalu glava bolela in ne obeta nobene normalne, varne prihodnosti.

 • montyamp

  Dela že dela , ampak kaj dela ??? V glavnem škodo .
  Kura celi dan dela , zvečer pa gre lačna spat .

 • VERZIFIKATOR

  Darjan Bazenšek

  SKOČI, ŠARO

  Skoči, Šaro, vsi so ga bodrili,
  skoči, da boš večji od soseda,
  da ne bo zavladala nam zmeda,
  kužku pot s tem družno so gladili.

  Skoči, šaro, skoči le še više,
  dvakrat da presegel boš višino,
  prvi v ciljno boš prišel ravnino,
  tam kjer zmagovalec krepko piše.

  Skoči, Šaro, skoči, priden kuža,
  saj veš, kamor seže ti obzorje,
  reči moraš, da je modro morje,
  tudi če bo le dvoriščna luža.

  Z repkom mahal jim je Šaro vdano,
  vse jemal ukaze dobesedno,
  bevsknil, da sledil jim sam bo vedno,
  skočil v morje, tudi če v neslano.

  In potem neslano dalje lajal,
  skok na glavo da je odrešilen,
  za težave čisto vse zdravilen,
  brez soli je kužek vneto bajal.

  V megli, rekel je, so dobri skoki,
  pred višino strah te v hipu mine,
  srečen si, ker ne poznaš globine
  v megli na poziciji visoki.

  Zdaj, kot kaže, se je nadresiral,
  tam kjer prazen se bazen začenja,
  Šaro se na odskočišče vzpenja,
  odrešitve skok bo demonstriral.

  • Nata

   Zadnja kitica mi je najbolj všeč . Pravzaprav – njena posledica !!

   • VERZIFIKATOR

    In če skok rešilni ponesreči
    Šaru se, če na nogáh pristane,
    kdo oskrboval bo cucku rane?
    S tem, bodo problemi le še večji.

  • Minovak

   Odlično B., kot vedno!

  • SIMON ROZIC

   Rešili bi se zla za dolge čase,
   spet bi upanje lahko užili zase,
   ko bi le raztreščil prazno si betico,
   privoščimo takoj si “mega” veselico!

 • althar

  Pa je kdo pričakoval kaj več od vaškega komedijanta s šestimi popravci v srednji šoli? Mislim, zares pričakoval?

 • GverilaStyle

  petek 13., upam, da nsši skorumpirani političarji, danes letijo z falkonom domov iz Rusije. Držimo pesti.

  • boogin1

   Bog daj, da bi se letalo zrušilo.

  • Nata
  • Minovak

   Tudi Falcon (toliko stane kot ukradenih 29. mio. €) bi pogrešili, le da je poln vladnih, ker ga rabijo izključno oni. Najlepše bi bilo, da mu zmanjka kerozina na 10.000 m.

 • IZBIRA

  Tako primitivne, nekompetentne in zlonamerne “elite” Slovenci nismo imeli v vsej 1000 letni zgodovini. Nobenega presežka nikjer, Ne v kulturi, ne v konkurenčnosti, ne v ekologiji, ne v politiki, ali morali, nikjer. Posledice tega o obdobja bo nove generacije, ki imajo sedaj do 20 let zelo prizadelo in omejevalo v osebnei eksistenci in razvoju. Tudi v socializmu je bila komunistična elita podobna vendar vsaj ni imela suverenih državniških pooblastil, kot jih ima sedanja.

  • SIMON ROZIC

   …zdaj se v ozadju že dresirajo novi-stari Kučanovi ljubljenčki: Golubić, Bratovšca,Mesec,
   Petrič in ostala zaprisežena ZK F21 svojat!

   • IZBIRA

    To obdobje (2007 – ….) bo v zgodovino zapisano kot zaton države, naroda ter kulture in ti ljudje kot kreatorji zatona in prodane duše.

    • SIMON ROZIC

     ….od 2009 naprej! Pahorjeva vlada + 10 let čiste
     ZK jebe !- samo eno leto normalnosti vmes so takoj histerično
     zavrgli rdeči kmeri!

 • Andrej

  Šarčeva vlada odlično dela, točno po planu. Le da njegov plan ni naš. Njegov plan je: nič se ne sme spremeniti, razen tisto, kar nam omogoča še večjo krajo. In, priznajte, to mu gre odlično od rok.

 • karpelec

  Tolovariši so se odločili, da svoje vladanje nadaljujejo, ne glede na škodo, ki jo puščajo za sabo.

  • janko

   **********
   Izjava leta!

 • montyamp

  Komunistom več drugega ni ostalo kot klovni .
  Pametni bojkotirajo volitve in se izogibajo politike kot se pamet izogiba udbopartijskih retardov .
  Ampak v boj z idioti se ne spuščajte , ker vas bodo z izkušnjami premagali .

  • Nata

   Premagali bi jih edino , če ne bi bojkotirali volitve.

 • rubec

  Tip ne dela ampak folga.

  • Nata

   Komaj. . . .

 • Janez Novak

  To, da je Državni zbor sprejel najmanj zakonov doslej, ni nujno slabo. Trump je recimo v kampanji obljubil, da bo z vsakim novim zakonom ukinil dva stara. Prenormiranje je problem, ker vsem greni življenje, birokratom pa daje neomejena pooblastila nad ljudmi in podjetji.
  Večji problem Šarčeve vlade je, da kaže izrazite neototalitarne težnje, ki se kažejo v preganjanju svobode govora. Pripravljajo novelo medijskega zakona, po kateri bo lahko inšpketor prepovedal delovanje medija. To je lahko konec medijske svobode v Sloveniji. Če bo to sprejeto, bo nedvomno politično zlorabljeno v prid vladajoče opcije. Nič ni videti, da bi se opozicijski politiki in mediji, ki bodo v prihodnosti lahko ukinjeni po zaslugi novele medijskega zakona, pretirano sekirali. So se že vdali v usodo, da bomo spet ponižni hlapci vladajoče elite, ki niti ust ne bomo smeli odpreti, kaj šele prevzeti vajeti v svoje roke?!
  Nadaljnji problem Šarčeve vlade je, da niti slučajno ne razume, kaj je to svobodno tržno gospodarstvo. Korupcija cveti kot še nikoli.
  Problem je tudi nerazumevanje pojma pravna država. Ni dovolj, da ima država zakone, da je pravna.
  In ne nazadnje, problem je tudi Šarčeva migrantska politika. Njegova vlada je pristopila k sramotnemu Marakeškemu sporazumu, ki pomeni toliko kot nacionalno kapitulacijo in s tem veleizdajo.

 • Antonius

  Šarplaninšek je splaval!! V bazenu brez vode v katerega je skočil se ni utopil.

  • SIMON ROZIC

   ….ampak “usral” !

  • VERZIFIKATOR

   Vladka Marjanšek

   DETE NAŠE, STARO ENO LETO

   Dete naše, staro eno leto,
   zanj upihnili smo svečko, glejte!
   Mar ni ljubko? Prosim, to povejte
   v kamero, ostane da posneto.

   Dete naše, pravimo mu Vlado,
   kameri se za spomin nasmiha,
   vsi veseli smo, da dete diha,
   prosimo, naj vse ima ga rado.

   Dete naše, tega smo veseli,
   da je prvo leto preživelo,
   toliko moči da je imelo,
   z njim da rojstni dan smo doživeli.

   Dete naše ne raca, ne hodi,
   zobkov nima in ne govori še,
   a o tem vas, prosim, malo tiše
   pravzaprav o tem vsak tiho bodi.

   Dete naše kakor prej zgolj gaga,
   v petek zjutraj gaganje oddaja,
   pravimo otroška mu postaja,
   ko počasi zloge skupaj zlaga.

   Dete naše, Vlado, naš dosežek,
   preživel je vendar leto eno!
   Tudi če prav vse je izgubljeno,
   je že to res zavidljiv presežek.

   Dete naše šteje eno leto,
   kljub težavam vsem je preživelo,
   saj okolje k sreči ni dojelo,
   koliko zares je prizadeto.

 • Janez Novak

  Šarec je Kučanova lutka, ki zagotavlja preživetje Kučanzuele ne glede na ceno.

 • Vlado77

  Mnogi ga hvalijo , da je dober igralec in slab politik- brez konkretnih rezulatatov. Po moje tudi igralec ni tako dober. Če ga POP in ostali dominatni mediji ne bi hvalili in dvigovali v nebo bi bil precej bogi. Danes mediji ustvarjajo in uničujejo politike. Seveda s priglasitvijo tistih iz ozadja ,ki jih niti ne volimo.

 • Nata

  + + + + + + tista – veliko govori , pa malo dela, mi je najboj všeč !!
  Sem predvčerajšnjim gledala prenos seje enega Odbora. . . . . . Levica je bila s Kordišem na čelu ” zvezda večera ” !! Pljuval je v svojo skledo. . . . . prvo povišajo minimalno plačo, nato pa kritizirajo ravnanje pri sociali ??

 • JANEZ GUS

  Srpentinšek teška bo.Je Putin ribe lovil,da te ni sprejel.Drugič prašaj prej,če je doma.Evropa in Nato grejo naprej brez tvojih neumnosti.Samo vprašanje časa je,da ti nekdo pove,da je prišel čas,da skočiš v prazen bazen ali,da se za tabo zapodijo razjarjeni psi.

 • xtc

  Nekaj dajmo razčistiti,ta vlada životari le zaradi le enega razloga-SAMO DA NI JJ ampak ta logika bo sleje kot preje prinesla obratno od pričakovanega.
  Ko sem gledal Faktor,je Vodeb postavil zanimivo teorijo;Levi bodo Jankoviču pustili vse svinjarije-samo ,da nebo JJ-zelo zanimiva teorija,ki pač ne drži vode v celoti-ta zadeva bo v obeh primerih šla le do gospodarskega zloma,ki se pospešeno bliža,kajti levičarji se držijo na oblasti izključno z populističnimi,podkupovalno volilnimi in drugimi korupcijskih trikih,ki živijo le dokler je dovolj denarja,ko bo ta presahnil ,bo morala pa EU ponovno začeti z prisilno razprodajo Telekomov,Elektrogospodarstev in državnih firm,da bomo vračali tisto,kar je leva tolpa namenila za podkupovasnje volilcev in takrat pride ,ali hočete ali nočete prisilna EU uprava in JJ,ko nebo denarja tudi volilcev ne bo.

 • antimur

  Te gansterske divjake imenovati vlada, je povsem zgrešeno in zlagano. To je samo združba pokvarjenih in butastih kretenov, skupno jim je samo to, da sledijo barabi Kučanu ter da so proti SDS, Janši in seveda zakleti antislovenci.

 • JANEZ GUS

  Pospešeno uvažajo divjake,to so njihovi volilci.Samo divjaki in slovenski super norci lahko volijo,kordiša,mesečnika,panvitarja in ostalo levo golazen.Tudi za socialo bo žakelj prazen.Prej ko bo,prej bo streznitev.

 • Anton

  dost mam te bebave vlade, dost mam teh bebavih levičarjev, čas je za musko , čas je za

  https://www.youtube.com/watch?v=dKVyKMjeCTw

  sarkazem press

 • skorpijon93

  država je vsako letu bolj na dnu, namesto na vrhu ! nadaljuje se vladanje levičarjev kot zadnjih 10 let, v enem letu šarca ni bilo sprejetih reform, mladi se še vedno izseljujejo iz države, vlada uvaja nove davke, draži se življenje, javni dolg še vedno znaša 70 % BDPja, ne pozabite da se je med leti 2012-2018 izselilo 58.048 državljanov od tega smo izgubili 37.153 državljanov, ki so ostali v tujini, namesto da bi se vrnili domov, doma pa primanjkuje delavcev, vlada pa uvaža jugoslavijo, slovenija propada ! DDV stopnja še vedno 22 %, razultati levičarskih vlad zadnjih 10 let, volivci pa imajo spomin zlate ribice

 • skorpijon93

  ŠAAAREEECCC ! zgleduj se po Češki Republiki

 • Anton

  ma sam pogledam sliko tega mizarja pa vem da ni preveč pri brihti

  sarkazem press

 • Vera

  Šarec = polomija na dveh nogah ,kar se tiče vodenja vlade .

 • JANEZ GUS

  Murgelska svinja dobro ve,ko se bo končala vladavina rdečuharjev,da sta drugi dan z čarapanom za zapahi.Takrat bosta zudi zapela.Nisam htjela nisam znala.Takrat je treba vse kurje btatove izpustit in nabasat celice z to lopovsko bando.Imena so znana.Interpol deluje.

 • anthony

  Naložbe in posojila za vaše projekte
  Potrebujete posojilo? CHRONO BANK ponuja vse vrste posojil po stopnji 3%, možni so posojila za večje zneske! Ponujamo zanesljiva posojila za pomoč in podporo strankam pri realizaciji njihovega projekta.
  Če vas zanima, nam pišite po e-pošti: [email protected] ali na WhatsApp: +33756916169

 • Olga101

  Rezultat te marionetne vlade: načrtno ropanje, anarhija in korupcija! Odgovoren: predsednik vlade! Pesem, primerno zanje, so danes vrteli po radiu, refren: “čista jeba”!

 • Nata

  + + + + + pa vendar so v naši državi še ljudje, ki vseeno upajo na boljše čase. . . . . navljub vsemu !!
  https://www.casnik.si/shizofrenicna-zvestoba-totalitarizmu-jugonostalgija/

 • Ivancek

  Nekoč sem napisal – Popolnoma vsak bizgec je danes že lahko predsednik SLO vlade.
  S časoma sem spoznam svojo zmoto in sedaj vem:
  Janša je že eden, ki tega pač ne more.

  • Imperial Commando

   Si pozabil, da je Janez bil PV ze dvakrat? Nekaj kar teli levi novi obrazi lahko samo sanjajo.