[Ekskluzivno] Se bo tudi piškotarka portala Žurnal24 Sergeja Hadner poslužila podobnih laži kot Eugenija Carl? Na vsak način želi diskreditirati Vseslovenski protest nezadovoljnih državljanov!

Sergeja Hadner (Foto: Facebook)

Vseslovenski protest ni deležen velike medijske pozornosti s strani režimskih medijev, ko pa je, ti protest skušajo prikazati izključno v negativni luči. Kot kaže, zdaj novinarka spletnega portala Žurnal24 namerava pri tem celo zavajati in diskreditirati največjo opozicijsko stranko SDS. Od službe za odnose z javnostmi smo izvedeli, da je pričela s podtikanji in neprofesionalnim pristopom. Ker je na družbenih omrežjih videla informacijo, da bodo udeleženci protesta prejeli honorar, želi avtorstvo domnevne objave pripisati kar službi za odnose z javnostmi omenjene stranke. Podobne laži o “plačanih protestnikih” pred vrhovnim sodiščem je v preteklosti že širila “mudžahedinka” z RTV Eugenija Carl.

Nezadržno se bliža 10. oktober, ko je ob 16. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani napovedan velik Vseslovenski protest, na katerem bodo državljani v velikem številu izrazili nezadovoljstvo nad delom oblasti, a kot pričakovano, dogodek ni deležen velike pozornosti režimskih medijev, ti se raje ukvarjajo z domnevno neregularnimi klimatskimi spremembami in drugimi nepomembnostmi. No, ko se režimski novinarji le spravijo poročati o dogodku, pa to očitno ne gre brez poskusov diskreditacije protestnikov in političnih strank, ki so pozvale k udeležbi na protestu, pri čemer se bodo, kot kaže, poslužili tudi zavajanj.

Novinarka portala Žurnal24 se nad SDS spravlja z zlonamernimi vprašanji, se bo pri propagandi poslužila tudi neresnic?
Takšen je primer novinarke portala Žurnal24 Sergeje Hadner, ki se je nad službo za odnose z javnostmi Slovenske demokratske stranke, potem ko ni bila zadovoljna z njihovim odgovorom na svoje novinarsko vprašanje, spravila kar z nesramnim in povsem neprofesionalnim telefonskim klicem, čemur pa je sledilo postavljanje naravnost zlonamernih novinarskih vprašanj. Po svojih besedah naj bi Hadnerjeva na družbenih omrežjih zasledila tudi podatek, da naj bi vsak udeleženec prejel honorar za prihod na protest, pri čemer služba za odnose z javnostmi SDS odločno zanika, da bi to kjerkoli zapisali.

Na portalu Žurnal24 so lagali že v preteklosti. (Foto: posnetek zaslona)

Prav o Hadnerjevi veliko pove njena aktivnost na družbenih omrežjih
No, ker o posamezniku v teh časih veliko povejo prav družbena omrežja, smo se tudi novinarji Nova24TV odpravili tja in na Facebooku našli profil Hadnerjeve, iz katerega je na podlagi “všečkov” jasno razvidno, da pripada levičarski politični opciji. Tako je z všečkom podprla celo skrajno Levico in njenega vodjo Luko Mesca, ni pa pozabila z všečkom podpreti niti Airbeletrine, kjer dela njegova partnerka Manca G. Renko. Prav tako ji je očitno pri srcu stranka Socialni demokrati, naslednica Zveze komunistov Slovenije, nadalje pa iz všečkov razberemo, kakšno usmeritev te stranke podpira Hadnerjeva, kot kaže, so pri njej priljubljeni zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon, radikalec Milan Brglez in Anja Kopač Mrak, ki se je spomnimo po brutalnem odvzemu koroških dečkov.

Foto: STA

Hadnerjevi je všeč tudi radikalno levičarski feministični inštitut 8. marec, da je radikalno levičarstvo zanjo pomembnejše od feminizma, pa je izkazala z “všečkanjem” ljubljanskega župana Zorana Jankovića, čigar odnos do žensk je bil najbolje izkazan v aferi farmacevtka. Všeč so ji tudi druge skrajno levičarske organizacije, med drugim Danes je nov dan ter posebej tudi njihov projekt “Brez strahu. Proti politiki sovraštva.”, s katerim so malo pred volitvami podprli levičarsko socialistično politično opcijo.

Filip Dobranić iz Danes je nov dan

Kakšen tip novinarstva ji je blizu, je pokazala tudi z “všečkanjem” Centra za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji Oštro in posebej tudi projekta Razkrinkavanje. Kot je zdaj že dobro znano, s projektom Razkrinkavanje odslužena novinarka Dela Anuška Delić širi levičarsko propagando in neutemeljeno napada do oblasti kritične medije, pri čemer pa pridobiva tudi denar iz proračuna.

Anuška Delić (Foto: Facebook)

Med nadaljnjim pregledovanjem smo opazili, da so ji res všeč tudi nekateri desnosredinski politiki, a ti so v veliki manjšini. Kot kaže, je Handerjeva namreč naklonjena tudi Stranki Alenke Bratušek in osebam, kot so Klemen Grošelj iz LMŠ, Jure Leben iz SMC, neuspešno recikliran evropski poslanec Igor Šoltes in Nataša Pirc Musar.

Irena Joveva (Foto: STA)

Bi Hadnerjeva rada naklonjenost režima in s tem bolje plačano službo?
V zadnjem času so bili sicer številni novinarji, naklonjeni režimu, za izvajanje propagande nagrajeni z boljšimi službami kar pri političnih strankah. Tako se je v začetku meseca nekdanja novinarka TV Slovenija Nuša Baranja zaposlila kar pri poslanski skupini LMŠ, še vedno pa odmeva tudi primer Irene Joveve, ki se je čez noč spremenila iz novinarke pajdaško-kapitalističnega POP TV v nosilko liste LMŠ na evropskih volitvah. Precej verjetno je, da si Hadnerjeva s svojim delom trudi pridobiti dodatno naklonjenost režima in pristati na bolje plačani poziciji, seveda na račun davkoplačevalcev, kot to levičarji najbolje znajo.

Rok Krajnc