[Foto] Veganski aktivisti vse bolj nasilni – sedaj želijo že smrt lovcem?! Po spletu pišejo in objavljajo slike, da žagajo lestve opazovalnic: “Višje žagaš, dalje padejo”!

Foto: STA

Posamezniki na družbenem omrežju Facebook so na strani javne skupine Liga za prepoved lova na prosto živeče živali v Sloveniji pozivali oziroma priznali, da so uničevali lovske preže z namenom povzročitve poškodb lovcem. Proti vpletenim v kazniva dejanja je že bila podana prijava.

“Ročne žage se ne sliši….. samo 2 klina sta zadost da dol copnejo,” je pod objavo o lovcih v Sloveniji v javni skupini na Facebooku imenovani “Liga za prepoved lova na prosto živeče živali v Sloveniji” zapisala Valerija Podgornik.

Podgornikova pa ni bila osamljena v svojih škodljivih in kazensko pregonljivih naklepih. Višje žagaš, dalje padejo,” se je pridušala Aleša Muršec. Nato se je oglasila Vida Guggemos, ki je zapisala: “Pa smo njih ze par pozagali,” kar je Podgornikova pozdravila z odobravanjem. “Ja ja kjer zivim smo aktivni,” je priznala Guggemosova.

Ena do osem let zapora

Poleg očitnega je problem s kršitvami kazenskega zakonika Republike Slovenije. 314. člen KZS, Povzročitev splošne nevarnosti (2) pravi: “Kdor z eksplozivom ali drugim nevarnim dejanjem in sredstvom, z namenom izsiljevanja, zastraševanja, prisiljenja k storitvi ali opustitvi nekega drugega dejanja, maščevanja ali pridobitve premoženjske ali nepremoženjske koristi sebi ali komu drugemu, načrtuje, poskusi ali izvede nevarno dejanje, pri katerem je ali bi bila ogrožena varnost ljudi ali premoženja večje vrednosti, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.”

(posnetek zaslona: Facebook)

Kakor je jasno, gre pri žaganju lovskih prež za povzročitev splošne nevarnosti za življenja posameznikov z namenom zastraševanja, prisiljenja k storitvi ali opustitvi nekega drugega dejanja, ali maščevanja. Iz tega razloga smo na policijo napotili vprašanja ali nameravajo v zvezi s priznanji storilk kaznivega dejanja ustrezno ukrepati.

Stroka bi morala imeti glavno besedo v primeru odvzema rjavega medveda in volka iz narave

Vsekakor pa priznanje kaznivega dejanja kaže tako na nepremišljenost kot tudi na prepričanje o lastni nedotakljivosti. Militantni zagovorniki pravic živali so v Sloveniji vedno drznejši.

Od performansov vlačenja mrtve svinje po ljubljanskih ulicah smo prešli na vandalizem, motenje in uničevanje tuje posesti. A vseeno si nismo mogli predstavljati, da so nekateri izmed njih pripravljeni celo ogroziti življenje ljudi, da bi domnevno zaščitili živali.

SLS ostro obsoja vdor radikalnih aktivistov na kmetijo, zaskrbljeni tudi pri Kmetijsko gozdarski zbornici

Ivan Šokić

 • Slehernik

  Se bo že kak znašel v križcu….

 • Bič Božji

  “Ubijalci za užitek” so dobili žilavega nasprotnika. Flinte jim pri tem ne bojo kaj dosti pomagale, LOL !

  • lokec

   Bodo pa batine.

 • Samov sin ☢

  Lojtre je treba vam desničarjem nažagat…čim višje. Kapish?

  PS: “Srečno novo leto 2020, ve umazane živali !!!”

  • mladen filak

   Samov sin spet si pokazal levičarsko strpnost do drugače mislečih.
   PS:Zakaj voščiš novo leto samo svojim.?

   • Samov sin ☢

    Čuj, tudi Foglof Tunek ti želi srečno novo leto, ti umazana žival !!!

    • mladen filak

     Meni želiš novo leto na tak način.Se nisi spravil na pravega

     • Samov sin ☢

      Koji kurac pa si ti, da se jaz nisem spravil na pravega. Pridi fHaloze in dobiš “Haloško ikebano”… Kapish?

     • Schemva Miro

      Povej naslov,pa bom tudi jaz prišel.

     • Mark Peterbilt

      Sma že dva .. lp

     • Andrej Žalec

      Takim opravijo Trol. Torej izmišljen nick name provokator, ki je običajno tudi umsko moten, pisari in se krega z vsemi . Najbolje bo, da ga prijavite in ignorirate.

     • Mark Peterbilt

      Daj pederajsl , spizdi in se zakoplji v gnoj ..ok ..

  • Slehernik

   Smo ti že povedali. Ni kulturno zaželet srečno novo leto samo ožji žlahti.

 • Van Der Waals

  veganski aktivisti na socialnih pomočeh pa nimajo bolj pametnega za delat kot zagat lojtre.

  • Ani

   So povsod ram ,kje ni treba nič naredit . Razen nagajat.

 • Dušan Ripoten

  Le pridite z orodjem,”odšli” boste v trugi !!!!

  • Samov sin ☢

   Tako gledaj, da ti ne boš odšel v trugi…kapish?

  • Darko Humar

   ti pa v zapor, pojdi že danes kupit vazelin.

 • Dušan Ripoten

  Ste bili že v klavnici HALAL in zakaj ne – REVE !!!??

 • rubec

  Odkar je moj bik izvedel, da ga veganke samo še živalim vlečejo, se zjutraj sam umije in počeše. Vrata so kljub mrazu vedno malce priškrnjena, on pa v samih gatah.

 • Unikatna

  Treba jih pozapreti…samo pravice, dolžnosti pa nikjer…ti aktivisti so podobni tem ilegalcem..( https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/clanek/migranti-so-mu-razdejali-hiso-263648?fbclid=IwAR2QtNtik1sVvKUhZ8js-1uwRoKsqjEzQukfC5c9yqF2I6YxUbswtXM2RYg ) v tri krasne že gre vse skupaj!

 • francelj3

  Se popolnoma strinjam. Lovci predstavljajo grožnjo za življenje prosto živečih živali. Ste že kdaj pomislili na to?

  • polde

   ti predstavljaš grožnjo povprečju človeškega intelekta si kdaj pomislil na to?

   • Andreja Knego

    Hudo inteligenten odgovor!

   • francelj3

    Hej, afenpolde, dokler poznaš od vseh ločil samo vprašaj, bi me na tvojem mestu skrbel tvoj intelekt.

 • Tomažekmalitomažek

  Butci, vecina lovcev ni nekih sadistov in klavcev, oni tudi vzdrzujejo in skrbijo zanje. Odstrel je tudi nujno zlo.

  • Andreja Knego

   Domnevam, da še nisi slišal, da je v Albaniji lov prepovedan od leta 2014! Pretiran lov, tudi s strani turistov iz drugih držav, v prvi vrsti Italije, je povzročil velik upad populacije divjih živali! Čeprav se se vedno izvaja ilegalen lov, nikjer ne poročajo, da se ruši naravno ravnovesje zaradi manjka “nujnega zla”.
   Tudi v nekaterih evropskih pokrajinah je lov prepovedan!

   Obsojam pa tole zaganje lestev!

   • Tomažekmalitomažek

    Ali so ilegalni lovci postavili preže? Divji lov je problem drzave. Kar se pa tice upada zivali … Ali je sigurno res?
    Volkovi, medoti …
    Ne, veganski sindrom se ne tice ne divjega lova ne porasta plenilcev. Pripravljeni ubiti cloveka, da bi srnice bile se enkrat varne. Kdo pa polaga hrano, ko je vse pod snegom. Vegani?

    Poleg tega vse, kar je evropsko, danes ni tudi znak zdrave pameti.

    • Andreja Knego

     Dvakrat globoko vdihni in šele potem odgovarjaj! Čist si zgrešil bistvo mojega odgovora! Lov ni nujno zlo, poskusimo, dajmo tudi mi ukinit lov za pet let, da vidimo!? Zakaj si zapel toliko za divji lov? Jaz sem ga omenila samo v smislu, da se vrši v manjši meri v Albaniji, da čisto brez lova tam niso!
     Volkovi in medoti so drug problem, ce bi se ob prepovedi lova hudo razširili (kar dvomim), bi vegani ob odpovedi vseh drugih ukrepov pristali tudi na odvzem iz narave.
     Vegani ne bi hranili pozimi divjadi, ker bi nas potem obtožili, da so se zaradi nas preveč razmnozili!

     • Tomažekmalitomažek

      Kar brez pokroviteljstva, dragica. Vprasaj kmete, ce so za to, da se za 5 let ukine lov. Se nisi videla srn in zajcev na polju? Sami jih bodo šicali. In imeli zato bogatejso mizo. Nase okolje ni pragozd in samovzdrzevalno.

     • Andreja Knego

      Vprašaj kmete? Irrelevantno, treba je poskusiti, kmetom pa v poskusnem obdobju zagotoviti povrnitev morebitne(!!) povečane škode zaradi prepovedi lova!

      Mimgrede, populacija poljskega zajca se v Evropi zadnja leta zmanjšuje!

     • polde

      povrnitev škode na čigave stroške? A sploh veš koliko škode povzroči posamezna vrsta? V ZDA prašiči naredijo za več milijard škode čeprav je lov nanje neomejen in se z vsemi mogočimi načini lovi tudi breje in vodeče svinje. Pri nas v proračunu ni za kruh za lačne penzioniste da bi dvignili pokojnino za nekaj evrov zdaj bo pa naenkrat denar za pokrivanje stroškov odškodnin po divjadi?

     • Andreja Knego

      No no, za neučinkovitost vlade pa jest nisem pravi naslov, kolk je sam nepobranih davkov!
      Kaj majo veze zdej ameriški prašiči? Pa lov ne pomaga dosti? No! Očitno bo treba najti kake sterilizacijske načine! Pa veš, da je prašiče v Ameriko prinesel evropski val priseljencev od 16. stoletja naprej!
      Jest sem navajala hipotetično, če bi se škoda res povečala zaradi ukinitve lova, po izkušnjah iz določenih regij v Evropi se škoda na pridelkih ne poveča bistveno!

     • polde

      škoda ni samo na pridelkih ampak v gozdu na drevju, v prometu (5000 kom srnjadi se povozi letno in razbije avte in to mora vse nekdo plačat), četudi so evropejci pripeljali prašiče v ameriko to nima nobene veze zdaj saj se škoda dogaja ljudem in državi v tem trenutku in zdajšnji se morajo soočati s tem. Isto zdaj pri nas naseljujejo volkove in hibride in škode po njih nastajajo in to vse košta in nekdo mora plačat. Komu na čast?

     • Andreja Knego

      Ok, torej, rajši pobijmo divjad, saj jih preveč skaka pred avte in povzročajo škodo? Jesus!
      Divje živali so naravno bogastvo vsake države, neizbežno pa je, da bo nekaj škode zarad njih. Kolk je škode, ki jo povzročajo na cesti vozniki drugim voznikom, celo smrti, pa ne bomo ukinili prometa, mar ne? Vreme kakih dvajsetkrat več škode povzroča kot divjad, sam vremena ne mormo streljat!

      Rajši se vprašaj, kaj mi egoistično počnemo naravi in drugim živim bitjem! Včasih je treba mal potrpet in gledat stvari v obratni smeri!

     • polde

      mi z divjadjo gospodarimo-upravljamo z vremenom pač ne. Ko bomo tega sposobni bomo upravljali in zmanjševali ali potencirali tudi škodo po vremenu. Malo potrpet. Koliko pa? A ne trpimo že “malo”? Kje so meje da bomo lahko rekli OK dovolj trpljenja?

     • Andreja Knego

      Se mi zdi, da si ti ze postavil meje, kot jih ti priznavas!

     • polde

      in ker nimam vedno prav tebe vprašam kje ti misliš da so meje ki bojo družbeno sprejemljive?

     • Andreja Knego

      Ukinitev lova kot barbarskega in nepotrebnega izživljanja nad nemocnimi bitji, ki nima prostora v obnašanju sodobnega homo sapiensa!

      Razen v res neizogibnih primerih, ko vsi drugi ukrepi odpovejo!

     • polde
     • maček ivan

      ALO!!! Kdo bo pa plačal to škodo!!?????

     • maček ivan

      Glej, POK ni te več.
      This (L)user is blocked.

     • Andreja Knego

      Si pozabu kak tablet vzet?

     • Tomažekmalitomažek

      Dobro, kako je z zajcem, gotovo izhajaš iz neke raziskave …
      Torej, mnenje kmetov ni irelevantno. Morda za kakega meščana. Kmetje so direktni koristniki takih ukrepov. Ovce, pridelki, krave. Kar pa se tiče domneve, da bi se ekosistem po koncu lova uravnal sam od sebe, je pa samo domneva! To bi bilo po 20000 ali še več leti konstantnega lova v Evropi popolnoma nenaravno stanje. Ali ni uspeh to, da se teh živali več ne lovi izključno za hrano, ampak bolj kot “nujno zlo”, s katerim ima pač nekdo tudi veselje? Tapravi lovci so v gozdu tudi zelo delavni, česar pač ti ne veš.
      Problem veganov je, da fantazirajo o svetu, kjer ne bi bilo nasilja. Pa to ne zaradi kakšne nežnosti, ampak preprosto zaradi neprizemljenosti. Če bi bili odrezani od vseh svojh svetovljanskih virov beljakovin, alg in bogvečesa še, bi hitro posegli po zajčku (mogoče). V njihovem razumskem svetu je še preveč resnične, nespiritualne agresije. Mislim, da je manj nasilne nekdo, ki brez nevroze ubije in poje zajca, kot pa tisti, ki z odkrito slabim namenom infantilno žaga lestve.

   • stajerc5

    Pametni Albanci, ker so ga prepovedali samo zaradi dvakratzganih turistov, ki so jim pozrli vse kar leze in gre!!! Sedaj iscejo ze otroke….

   • alojz

    Kjer je lov prepovedan imajo plačane lovce. Razen na Nizozemskem. Tam je tako malo divjadi, da za srnjad velja odstrel po odločbi kot pri nas za medveda.

    • Andreja Knego

     No in, saj nisem rekla da lovci tam ne obstajajo, se jih pa vključi bolj v izrednih primerih. Vsekakor ni športnega, rekreacijskega in trofejnega lova!

  • Darko Humar

   Tomažekmalitomažek – sam ti res nimaš pojma. Točno to so in nič drugega. Streljajo pa samo zato, da rušijo naravni red, da lahko potem spet streljajo! Malo si poglej statistiko, kako rušijo naravni red!

 • lokec

  Enkrat bo treba it za kablom prav do tuneka.

  • Samov sin ☢

   Ti samo pridi…bit boš kot kristus…kapish?

 • piko8

  Vcasih so take lopove streljali, namesto šibrovk so notri dali grobo mleto sol in ščetine prašiča!!
  Pa, da vidiš rtko tega ativista, auu auuu, ha ha !!

  • maček ivan

   Si mi vzel z jezika, tako so včasih streljali na tatove pridelkov na njivah.

  • Darko Humar

   včasih so take kot so tile lovci zažigali na grmadi. Ampak časi se spreminjajo!

 • Samov sin ☢

  A sedaj ste se desnosučni spravili na nedolžne vegane? Hvala bogu, da smo pametni Slovenci razkrili znano nesmrtno dušo najslabšega slovenskega značaja – desničarski klerikalizem…ki se kaže kot tradicionalna katoliška zaplankanost tako do žensk, ki hočejo odločati o sebi, predvsem pa do žensk ustvarjalk, ki se zavedajo sebe in svojega ustvarjalnega sveta, ki mislijo in zato odločajo o sebi… npr. Svetlana. Naši pokvarjeni klerikalci hočejo vračanje v preteklost, njihov ideal je Slovenija pred letom 1941. Hočejo pohlevne in poslušne ženske, posebno pri spolnosti in odločanju o reprodukciji ! Na ubogih ženskah stoji klerikalna tradicija… svobodne in ustvarjalne so sovražnice cerkve in desnice.

  • joza joza13

   Tona, ne seri. Šele prvi dan v letu je, ti pa že v službi in sereš.
   A boš vesel, ko bodo npr nažagali lojtro visoke preže, s katere bo potem padel tvoj brat – jeger? In kaj ima tu zveze katolištvo, razen tega, da boš spet moral na katoliški pogreb?
   Ne pozabi Tona, starša si pokopal po katiliških običajih! Ne pozabi! Slab komunist si, Tona! Slab!
   …še slabši človek si, Tona!

   Si želiš slišati moje NL voščilo, Tona?

   • Samov sin ☢

    Čuj voluhar…moja starša sta še oba živa…kapish? Ko pa bosta umrla bomo imeli civilni pogreb. Smo se že dogovorili…kapish drugič?

    • joza joza13

     Čuj Tona, ne seri… kapish?
     Micki raje prižgi kakšno svečo, pa kakšno ZdravoMarijo zmoli…, pa na pokopališče pridi pri svetlem, če upaš?
     Tvoja staradva se v grobu obračata, ko gledata kakšen gnoj sta pustila Slovencem… ti povem, glasno se obračata. Kapish?

     • Samov sin ☢

      Čuj voluhar smrdljivi…če je tvoji mami ime Micka ji jaz lahko svečo prižgem…ti pa moji ne moreš… kapish?

     • joza joza13

      Tudi Juda je zatajil…, vendar to ni olajševalna okoliščina za tebe.
      …glasno se obračata Tona, glasno… Tona!

  • Lux Ferre

   Jaz v tvojem govoru vidim tradicionalno komunistično zaplankanost. Briga me kaj kdo je, kaj so, kaj mislijo, naj ne posiljujejo s svojim življenskim stilom ostale. Za njihovo početje bi bila vzgojna kazen delo v klavnici seveda ob meseni hrani in vodi.

 • rubec

  Vida Guggemos???? Kaj je pofukan priimek, če sploh to je, dobila po svojem velikem mosu? Jao jao.

 • lokec

  V naši vasi moški hodimo na lov. Ženske pa kuhajo in čistijo.

  Le priiiidite aktivisti v našo globoko hosto. Imamo tudi hude pse ne samo lovske.

  • Samov sin ☢

   V vaši vasi lahko mi Haložani vaše moške pretepemo…baba pa pofu***… vaše žene in hčerke. Kapish?

 • terminalar

  Glede na njun fb profil sta levičarsko oprani, ena je na pol pismena, obe pa že dolgo nepofukani.

 • lokec

  Mi imamo radi Haložana. Dva tri deci vsak.
  Tebe imam blokiranega tako, da se ne bom s tabo zajebaval. Nisi simpatičen si nepomemben.

 • Antonius

  Ne vem, ne razumem, na čem je utemeljena veganom pravica, da se nasilno vtikajo v moj krožnik.
  Če bi Valerija Podgornik in Aleša Muršec imeli kaj od beljakovin v glavi, si javne grožnje in namiga ne bi nikakor dovolili. Če se bo kakšnemu lovcu na preži karkoli žaganega zgodilo, bosta veganski cipresi avtomatično vpleteni in krivi.

  • Ani

   Vidiš, kaj si vse divolijo, pa jih ne preganjajo.

  • Darko Humar

   isto kot si ti dovoliš vzeti življenje, ki ima iste pravice živet kot ti!

 • Andrej Žalec

  Poglejte objave na FB od Vida Guggemos in vam bo vse jasno!!

 • polde

  29.12.2019 so lovci imeli vsesplošno krvodajalsko akcijo ki bo trajala do konca januarja 2020. Me zanima če se bojo vegani in ostali sovražniki lovcev na operacijskih mizah odrekli krvi lovcev ko jih tako sovražijo!?

  • Ani

   Oni rabijo kri drugih, ker so anemični.

  • Darko Humar

   hahahah hahahaha. in kolk lovcev je šlo na to akcijo 5 in od tega so lahko dali kri samo 3 ker ostali imajo cirozo jeter ali pa preveč alkohola v krvi!

 • Andrej Žalec

  Samov sin, ki smeti in zaradi svoje mentalne bolezni piše grožnje po spletu, bo najbolj čutil kako je neumen, ko ga boste vsi blokirali, kar je zelo enostavno. Kako? Ko kliknete na njegov nick name se vam odpre okno z njegovimi podatki. Poleg imena je napis Follow in tri pike. Kliknite na te tri pike in odpreta se vam dve možnosti, BLOCK USER kliknite in rešili se boste tega psihopata. Ponovite pri vseh, podobnih, saj imajo psihopati običajno odprtih kar nekaj psevdonimov preko katerih napadajo in se kregajo ter žalijo.

 • polde

  Če si vegan jej vegansko hrano in pusti druge pri miru. Veliko veganov dela tako in so prav kul ljudje. Tile so pa sramota veganizma in človeštva. Mene je kot vegana sram da me ljudje tlačijo v isti koš s temi zlobami.

 • Garbage man

  S šibrovko v rit (se zmotiš v temi in zamenjaš komunista z veprom)…..

  • terminalar

   Ampak, res, nikoli si ne bi upal v konflikt z nekom, ki ima orožje. IQ = poden

   • centurion

    Kaj ve vegan kaj je IQ.
    Posušeni in podhranjeni možgani.
    Vzame žago in žaga.

    • alojz

     Kakšno žago?. Te ženske poznajo samo pilico za nohte.

 • Gren

  KAR STRELJAT ČE DELAJO ŠKODO NIČ ČAKAT !

 • WISKY 1000

  Kaj pa ribiči?Uboge ribice.

  • Bič Božji

   Ribe so itak že pobili z zastrupljanjem in izsuševanjem potokov. Pri nas večina potokov še komaj teče, pa še ti so umazani kot kanalizacija.

  • maček ivan

   Najboljše so povaljane v koruzni “mokici” in “reš” pečene, pa krompirjeva solatka poleg.
   Seveda z “dizel” oljem.

 • xtc

  definitivno si o večini jagrov ne mislim preveč dobrega večinoma sodelavci policije,komunisti in špiclji,ki se pasejo po tuji zemlj,zaradi komunistične zakonodaje v SLo,ki bi morala biti odpravljena in lovska pravica vezana na lastninsko.
  Kar pa se tiče veganskih idiotov pa tole;dokler bo lastninska pravica v SLO podrejena vsem drugim se zadeva nebo premaknila nikamor,ker so v tujini preže v lasti lastnikov zemlje in je gibanje po zasebni posesti prekršek,poškodovanje preže poškodovanje tuje lastnine in nažaganje klinov ali preže naklepen uboj-ne lovca marveč lastnika zadeve.
  Že samo gibanje po zasebni posesti brez dovoljenja lastnika vas lahko stane hitro nad 200 eur na mestu.

 • Nata

  Ker ga ” stroka ” vseh barv in prepričanje že 29 let sračka, se tile pajaci lahko ven mečejo.
  Kmalu ne bomo smeli jesti mesa, uživati v lepem ognjemetu,
  Na ulicah bodo ostali samo ljubitelji živali in travojedci .

 • Antonius

  Policaji najprej poiščejo tistega, ki javno nagovarja k zlemu dejanju, če se komu kaj zažaganega zares zgodi. Potem mora pa hujskač dokazovati, da ga pri zlem delu ni bilo zraven.
  Cvetke?! Vi ste, bolj kot ne, uvela in posušena.
  ———— Jaz vam bom podaril +, ker anonimnih minusov ne podpiram.

 • Taylor Andrew James

  Enega ali eno naj obstrelijo pa bo mir.

 • Branko Jadran

  Za bozjo voljo, kaj kdo pricakuje od bedakov, vsak clovek dela kar obvlada, ta skupina zna zagat drva, v kolikor bi ti ljudje bil vsaj na poti k izobrazbi, nebi pocenjali neumnosi, to je delo zombijev, no v tem primeru nasih belih

 • šmentanamuha

  Kot prvo: revoljt so vzbudili Podobnikovi (SLS), ki so začeli ponujati 500 Eur za odstrel volka. Kot drugo: histeriziranje ljudi, ker je nekdo od daleč “videl” medveda in posledično zahteva za genocidni pomor medvedje populacije, je vzbudil kontra reakcijo. Zdaj imajo ljudje namesto medvedov ilegalce, ki jjim trkajo na vrata, vlamljajo v hiše in kradejo avtomobile, in spet jim ni prav.

  Statistično me zanima, koliko škode so ljudje utrpeli zaradi medveda in koliko zaradi ilegalcev?

 • Darko Humar

  Pravilno, TOTALNO podpiram. Čas je že bil, da se tej pijani zeleni mafiji malo pokaže kako in kaj!