Globoka država vrača udarec: “Sporne zadeve” Godčeve so le poskus ustrahovanja in prikrivanja drugih, resničnih afer

Datum:

Obračunom globoke države s tistimi, ki odkrito opozarjajo na velike težave in napake v slovenskem zdravstvu, ni videti konca. Potem ko se je zgodil medijski stampedo nad predsednico komisije o otroški srčni kirurgiji in nekdanjo predsednico komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic Jelko Godec, namreč zdaj Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana za 100 tisoč evrov toži še vrhunskega kirurga dr. Blaža Mrevljeta, znanega po tem, da je razkril številne nečednosti v slovenskem zdravstvenem sistemu. Mrevlje je zadevo že komentiral z naslednjimi besedami: “Pravijo, da sem jih žalil. Jaz pravim, da z rabotami, ki se dogajajo v UKC Ljubljana, žalijo vse davkoplačevalce, ki so zadnjih 28 let plačevali zdravstvo. Smo na pravi poti. Zato dajem v višjo prestavo.”

V zadnjih dneh je prišlo do pravega medijskega pogroma nad Jelko Godec, predsednico preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom in nekdanjo predsednica komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic, ki že več let odkrito opozarja na velike težave in napake v slovenskem zdravstvu. Levičarski slovenski mediji ji namreč očitajo, da je pred sedmimi leti kot direktorica Ljudske univerze Šentjur svojemu možu Velimirju Godcu omogočila, da je iz evropskih in državnih sredstev počrpal nekaj več kot sedem tisočakov bruto. To, da gre za namerno sproženo informacijo, jasno potrjuje tudi dejstvo, da je bila zadeva že večkrat obelodanjena. Med drugim leta 2013, ko je Občina Šentjur kot ustanoviteljica javnega zavoda Ljudska univerza Šentjur od Godčeve kot direktorice zahtevala, da predloži evidenco vseh sklenjenih pogodb od leta 2010 dalje. To je Godčeva tudi storila, pri čemer je bilo iz evidence jasno razvidno, da je bil eden od predavateljev tudi njen moj mož.

Godčeva je tudi v telefonskih razgovorih s pristojnimi inštitucijami dobila zagotovila, da pogodbe lahko podpiše in da ni  nobenih težav
V povezavi z dogodki pred šestimi leti je Godčeva na svojem Facebook profilu zapisala: “Leta 2013 sem na zahtevo Občine Šentjur na oddelek za družbene dejavnosti poslala spisek vseh pogodb, sklenjenih z vsemi predavatelji v letih 2010-2012. Takole je izgledal dokument. Prekrila sem le imena predavateljev, zaradi varovanja osebnih podatkov. Če na občini niso prej vedeli, da med nekje cca. 20 predavatelji del predavanj izvaja tudi moj mož (učilnice so pod pisarno župana), so to zagotovo izvedeli 2013 iz te tabele. Zgodilo se ni nič.”

Spisek vseh pogodb, sklenjenih s predavatelji v letih 2010-2012, ki ga je leta 2013 na zahtevo Občine Šentjur na oddelek za družbene dejavnosti poslala Jelka Godec. (Foto: Facebook)

Raztočnik, ki je “odkril” zadeve, povezane z Godčevo, je predsednik lokalnega odbora SD v Šentjurju, ki je na tem mestu le, ker “potrebujejo” podporo SD
Pri vsem skupaj je zelo zanimivo in sumljivo tudi to, da je direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik, ki naj bi po 7 letih “odkril” zadeve, povezane z Godčevo, od leta 2012 predsednik lokalnega odbora SD v Šentjurju. Po neuradnih informacijah sicer v lokalnem okolju krožijo govorice, da Raztočnik pri vodenju Razvojne agencije Kozjansko ni uspešen, pri čemer ga tamkajšnji župan ne umakne izključno zaradi tega, ker potrebuje podporo SD. Ljudska univerza Šentjur je bila sicer Razvojni agenciji Kozjansko priključena leta 2015, pri čemer je zelo malo verjetno, da bi direktor prav zdaj pregledoval pogodbe za štiri leta nazaj.

Vse pogodbe so bile revidirane
Ob tem velja poudariti, da je bilo predavanje soproga Godčeve opravljeno v okviru financiranja evropskih sredstev, kjer so vse pogodbe večkrat pregledane in revidirane. Tako je bilo tudi v konkretnem primeru, med drugim tudi s strani ministrstva za izobraževanje, znanost, in šport. Jasno torej je, da ministrstvo projekta ne bi odobrilo, če bi odkrilo kakšno napako.

Jure Raztočnik (Foto: Facebook)

Globoka država se je lotila tudi znanega kirurga Blaža Mrevljeta
Kot da že omenjeno ne bi bilo dovolj, se je globoka država preko svojih podaljškov zdaj lotila še vrhunskega kirurga in poznavalca razmer v slovenskem zdravstvenem sistemu dr. Blaža Mrevljeta, ki že dalj časa opozarja na napake v slovenskem zdravstvenem sistemu, med drugim pa je znan tudi po tem, da se je z dr. Markom Nočem zadnja leta boril, da so cene žilnih opornic v Sloveniji padle na raven cen Evropske unije. Vse to pa je šlo seveda še kako v nos tistim, ki želijo alarmantne razmere v slovenskem zdravstvu prikriti. Tako ne čudi najnovejša informacija, da Univerzitetni klinični center Ljubljana zaradi razžalitve za 100 tisoč evrov toži Mrevljeta, ki je sicer tudi sam strokovni sodelavec preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom. Mrevlje je tožbo, pod katero je podpisan nekdanji  generalni direktor UKC Ljubljana in sedanji zdravstveni minister Aleš Šabeder, že komentiral na Twitterju, pri čemer je izpostavil: “Pravijo, da sem jih žalil. Jaz pravim, da z rabotami, ki se dogajajo v UKC Ljubljana, žalijo vse davkoplačevalce, ki so zadnjih 28 let plačevali zdravstvo. Smo na pravi poti. Zato dajem v višjo prestavo.”

Jelka Godec s svojim delovanjem stopila na prste zdravstveni mafiji
Razumljivo je, da je stampedo na Godčevo in Mrevljeta že sprožil tudi številne druge odzive na družbenih omrežjih. Rastko R. Tepina je tako na Twitterju napisal: “Beda komunistična: napad na @jelka_godec, saj to ne moreš verjet. A gre še nižje???” Podobno je izpostavil tudi uporabnik, ki je zapisal: “Očitno operativci globoke države delajo nadure, da zaščitijo zdravstveno dobaviteljsko mafijo, ki ji Jelka Godec s svojo preiskovalko stopa na prste.”

Tožba UKC Ljubljana kaže na paniko v vladi
Vane Gošnik
je na drugi strani izpostavil pomembno vlogo Mrevljeta in Noča pri izboljšanju razmer v slovenskem zdravstvu. “Blaž Mravlje & dr. Noč sta UKCL zmanjšala stroške za nekaj milijonov evrov. Zdaj ga UKC toži za 100 tisoč evrov. To niso več Butale. To so Brutale,” je zapisal. Požar pa je poudaril: “Ker je @mrevlje postal strokovni sodelavec parlamentarne preiskovalne komisije za korupcijo javnega zdravstva, ni izključeno, da gre za poskus njegove diskreditacije. @mrevlje je tožbo namreč fasal zato, ker javno in konkretno opozarja na korupcijo znotraj javnega zdravstva!” Podobno je izpostavil tudi Viktor Hajsinger, ki je zapisal: “Preveč se je nakopičilo. Takšne neumnosti, kot jih sedaj počenja @UKC do @mrevlje, kažejo na veliko paniko v @vladaRS. V stresu ob kopici spodrsljajev, na katere kažeta @pozareport in @siolnet, je več kot očitno, da so reagirali na @mackov način – po načelu revolucionarnega prava.”

Rajko Golob

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...